FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

JavierBosnia
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JavierBosnia » 06 dec 2022, 21:53

Cekamo sad spekulacije o Hajrovicu :D On je svakako zavrsio sa ozbiljnim fudbalom
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 06 dec 2022, 21:59

holyman je napisao/la:
06 dec 2022, 21:50
e ako robi dodje onda prestaje podrska i ismiru, do sad mi je bio jedina pozitivna tacka u ovom klubu.
Doduse, vidi se da nema ko ni da ga posavjetuje, pa gdje će investitor birati trenera pobogu? Trenutno niko od celnih ljudi u klubu, ni investitori, ni direktor ni ljudi bliski direktoru nemaju nikakvih dodirnih sfera o fudbalu i kao takvi će postaviti robija za trenera?
Kakav fijasko, ovo još evropa nije vidjela.
Gonite se u picku materinu
Koga bi ti šefe?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 06 dec 2022, 22:16

Je li ko gledao podcast Radovca? Ko je još u klubu a da je njemu štetu nanio kad je bio igrač Sarajeva a ko fol ne bi došao zbog tih ljudi jos
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 dec 2022, 22:20

mnon46 je napisao/la:
06 dec 2022, 21:59
holyman je napisao/la:
e ako robi dodje onda prestaje podrska i ismiru, do sad mi je bio jedina pozitivna tacka u ovom klubu.
Doduse, vidi se da nema ko ni da ga posavjetuje, pa gdje će investitor birati trenera pobogu? Trenutno niko od celnih ljudi u klubu, ni investitori, ni direktor ni ljudi bliski direktoru nemaju nikakvih dodirnih sfera o fudbalu i kao takvi će postaviti robija za trenera?
Koga bi ti šefe?
A dobit ces neki odgovor tipa "nisam ja zaduzen za to, valjda imaju ljudi placeni da dovode nekog".
Niko ne predlaze konkretna imena, svi samo hraknu. A i ti treneri se valjda nesta pitaju. Ko bi ba pri zdravoj pameti i dosao da radi u FKS? Nije sve ni u tim parama, pishaj ih. Da se neko zarovi u zadnjih 5-6 god kluba, sta bi vidio? Otjeran trener sa duplom krunom, pa otjeran trener koji je imao godinu dana bez poraza, pa doveden trener koji dozvolu nije dobio 2 mjeseca i onda isti otjeran, pa doveden trener u decembru a otjeran u aprilu, pa doveden trener u junu a otjeran u oktobru. Da se zarovis jos vise, vidis da svako 3-4 godine "neko" zavrne pipu, bivsi igraci po medijima govore da nije bilo para u klubu, bojkoti, mahala, petljanje grada u odluke trenera ili uprave... Onda sagledas trenutnu garnituru ljudi, vidis da je direktorica fudbal pratila zadnji put prije 20 god, da zove navijace u klub na sake...
I kome sve to treba u zivotu? Kae dobra plata, yebo te plata, normalan covjek bi secer fasovao na klupi.

Naravno, NE KAZEM da ovo sve gore nije bilo zasluzeno, mi koji pratimo.to znamo da je 90% stvari opravdano. Al neko sa strane nece ulazit u sustinu nego ce bjezat odatle ko djavo od krsta.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 06 dec 2022, 22:23

Ma ne treba u nasoj mocvari od lige nikakav trenerski/takticki mag.
Mogao bi Robi definitivno bit pun pogodak, jer ce sigurno imati autoritet nad ovim hadaljima. Msm kad se stavim na poziciju bilo kojeg igrača FKS, u svakom mogucem trenutku bih se pretvorio u uho kad Robi prica i kad Robi nesto objasnjava.
Ako se pogodi sa dovodjenjem par igraca koji ce biti nosioci igre, mozda i procvjetamo, nista se ne zna.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 06 dec 2022, 22:27

napoleon72 je napisao/la:
06 dec 2022, 22:20
mnon46 je napisao/la:
holyman je napisao/la:
Koga bi ti šefe?
A dobit ces neki odgovor tipa "nisam ja zaduzen za to, valjda imaju ljudi placeni da dovode nekog".
Niko ne predlaze konkretna imena, svi samo hraknu. A i ti treneri se valjda nesta pitaju. Ko bi ba pri zdravoj pameti i dosao da radi u FKS? Nije sve ni u tim parama, pishaj ih. Da se neko zarovi u zadnjih 5-6 god kluba, sta bi vidio? Otjeran trener sa duplom krunom, pa otjeran trener koji je imao godinu dana bez poraza, pa doveden trener koji dozvolu nije dobio 2 mjeseca i onda isti otjeran, pa doveden trener u decembru a otjeran u aprilu, pa doveden trener u junu a otjeran u oktobru. Da se zarovis jos vise, vidis da svako 3-4 godine "neko" zavrne pipu, bivsi igraci po medijima govore da nije bilo para u klubu, bojkoti, mahala, petljanje grada u odluke trenera ili uprave... Onda sagledas trenutnu garnituru ljudi, vidis da je direktorica fudbal pratila zadnji put prije 20 god, da zove navijace u klub na sake...
I kome sve to treba u zivotu? Kae dobra plata, yebo te plata, normalan covjek bi secer fasovao na klupi.

Naravno, NE KAZEM da ovo sve gore nije bilo zasluzeno, mi koji pratimo.to znamo da je 90% stvari opravdano. Al neko sa strane nece ulazit u sustinu nego ce bjezat odatle ko djavo od krsta.
:clap:
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 dec 2022, 22:27

forgempp je napisao/la:
06 dec 2022, 22:23
Ma ne treba u nasoj mocvari od lige nikakav trenerski/takticki mag.
Mogao bi Robi definitivno bit pun pogodak, jer ce sigurno imati autoritet nad ovim hadaljima. Msm kad se stavim na poziciju bilo kojeg igrača FKS, u svakom mogucem trenutku bih se pretvorio u uho kad Robi prica i kad Robi nesto objasnjava.
Ako se pogodi sa dovodjenjem par igraca koji ce biti nosioci igre, mozda i procvjetamo, nista se ne zna.
Plus sto ces mozda privuc bolja imena kao pojacanja. Jbg, nije isto da o fudbalu ucis od Velikog Zutog iz Cemehovca i od Fedje Dudica, realno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 dec 2022, 22:35

GiS moli po pp za informacije pa ovdje baca "insajderske" :rol: :rol: :rol:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 dec 2022, 22:44

mirzatele je napisao/la:
06 dec 2022, 22:35
GiS moli po pp za informacije pa ovdje baca "insajderske" :rol: :rol: :rol:
Ma jasta radi brate sve si u pravu. :bih:
Ne znam sta pises o meni, ko da si opsjednut sa mnom. Sanjaš me noću :mrgreen:
Valjda je cilj podijeliti dobar info, obradovati ovo malo pacenika sto nas je ostalo da aktivno pratimo ovaj cirkus od kluba. Pa nebitno jel morto rasista taj info podijeli, ti, ja, i bilo ko drugi. Jer cilj bi nam trebao biti isti, da gledamo dobro Sarajevo.
Živio drug :)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 06 dec 2022, 22:45

napoleon72 je napisao/la:
06 dec 2022, 22:20
mnon46 je napisao/la:
holyman je napisao/la:
Koga bi ti šefe?

Naravno, nije moje da biram ali cu rado komentarisati, (i hraknuti nego sta!) jer ovi klosari u klubu nisu nista bolje ni zasluzili.

Nije bitan trener sve dok ne dodje neka glava koja ce se pitati za sportski faktor u klubu i koja ce predstaviti viziju i plan kluba (salihamidzic/kahn) i teziti ka tome.
To je dobro krenulo kad je dosao Ismir, htio je postaviti nekoga za sportski segment, ko zna nesto o fudbalu i koji ce dovoditi i trenera i igrace.

Medjutim, tu odma dolazi do greske pri odabiru tog najvaznijeg covjeka (celavca) koji pravi gresku za greskom i to ne samo pri odabiru igraca i trenera. Smijali smo se koga je celavac doveo za trenera, a kao neke iskorake trazimo i ovo ostalo sto se desilo ne ponovilo se ni najgorem neprijatelju. Prepricavat ce se generacijama.

Sada jos veca greska, on bira trenera hahahahahhah, daj ba kakva je ovo sprdnja. Cist dokaz da klub nema apsolutno nikakav plan sta i kako dalje nego daj bilo sta, samo da nas ne napadaju.
Valjda ovo sve bude san i ne okoncaju se pregovori. Ismire ne treba ti ovo znam da tvoji citaju forum.

Nemojte se praviti pametni, ja cu birati trenera onda kad saznam koliko Ismir planira izdvojiti za istog, onda se moze spekulisati.

Obzirom da on zeli dovoditi trenere a ne neko strucan i da zeli masno platiti ovog alkoholicara, izvoli Ismire kupi Zekica, kupi Bjelicu ali da on sebi dovede sve pomocne trenere. Uzmi lijepo Dejana Stankovica,(nije covjek lud) nece ti sigurno traziti 4x vise nego sto Robi trazi, a svakako bacas pare ne znas ni ti gdje idu.
Evo vidim dvojicu Kovaca, obojica ugovore do 2025 imaju, ovako se biraju treneri i ovako se radi s njima.
Zadnja izmjena: holyman, dana/u 06 dec 2022, 22:47, ukupno mijenjano 2 puta.
NEMA NAZAD

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 dec 2022, 22:46

Sve uredu, samo napisi da je izvor informacija pp od drugog forumasa jer ima budala koje ti povjeruju i ponadaju se

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 dec 2022, 22:48

mirzatele je napisao/la:
06 dec 2022, 22:46
Sve uredu, samo napisi da je izvor informacija pp od drugog forumasa jer ima budala koje ti povjeruju i ponadaju se
Nije drug Boga mi, glupo mi se po forumu nekom anonimusa kleti, ali info je izvan foruma..
Iako ima raje s foruma koja zna, samo sto ne piše to javno upravo da se ne desi ko ono sa Hasselbainkom pa me Ahmo zamrzi :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 dec 2022, 22:50

Prosinecki je dobar trener, za nasu ligu je ekstra.
Drugi je sad par cipela hoce li rezultatski uspjeti kod nas.

Sto neko rece drugačije je kad ti nesto prica Prosinecki ili uz duzno postovanje Sablic, Dudic, Dzeno...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 dec 2022, 23:33

Imali smo neznalice, znalce, legende, mlade i perspektivne, pijanice, mumine, vake i nake. Ne znam gdje prosinecki spada, ali daj da ga vidimo. Kod nas svakako svaka igra svaka dobija

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 06 dec 2022, 23:40

Nayebat ce i ovaj trener kod nas ko žuti.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 dec 2022, 23:44

ElCartel11 je napisao/la:
06 dec 2022, 22:50
Prosinecki je dobar trener, za nasu ligu je ekstra.
Drugi je sad par cipela hoce li rezultatski uspjeti kod nas.

Sto neko rece drugačije je kad ti nesto prica Prosinecki ili uz duzno postovanje Sablic, Dudic, Dzeno...
Boli **** Djafica stanje kakav je Robi igrac bio, on ce njega slusat isto ko i Fedju jesica gorana, prvo jer u bh igraju amateri nesportisti, drugo Robi nije napravio neki rezultat ko Ciro Dalic Vahid Salihamidzic drugo ovi igraci u plbh mnogo bolje slusaju kad je litar konjaka na stolu i 2 kg suha mesa

Drugo kad vide kako Robi hoda da nemoze prec preko stadiona da ga ne kopcaju na raspirator, dda mu je energija slabija od Melunovica njega ne da nece niko slusat pravice sprdacinu, posebno ako robi sanjima zatuce koju flasu sljive sto je jedan od glavni razloga sto je prihvatio posao kod nas

Moj Mirvicu drzise ti maski i PS5 menagera nije ovo zatebe..

Prijedlog

Bjelica
Litvanac sto je treniro Ajduk
VAHID
KODRO

TRENER IZ 2 ge lige hrvaske sto je na prvom mjestu,,

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 06 dec 2022, 23:57

Ivo Ištuk zna kako se titula osvaja

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 dec 2022, 23:57

Edit: jbg izvinite momci bas sam se nasr.ao tek kad sam pritisnuo posalji vidim kakav je roman u pitanju.
Ko je pametan nek preskoci ili na preskakanje procita.
Ne garantujem za sve sto pise jer ne sjecam se ni sam sta sam sve napisao a predugo je da bi citao sve ispocetka.
Jos jednom izvinite, halalite kako je kome draze :mrgreen:

Kao sto be bi smio reci da je super izbor Zekic ili neko drugi ko dobro kotira kod raje tako ne smijem tvrditi ni da ce Zuti biti promasaj. Jednostavno kod nas nikad nema garancije, od Fedje sam recimo ocekivao neku solidnu sezonu gdje ce izboriti Europu al realnost je da to ne bi uspio da je ostao do kraja sezone, znaci ni moja ovekivanja koja su realna pa cak i skromna on nije uspio ispuniti. Sad nekako opusteno bez stresa pratim situaciju dok ne pocnu utakmice nemam nikakvog razloga za brigu ili nadu jer svejedno je hoce li doci 5 anonimusa ili 5 kapitalaca kod nas se nikad je zna ko ce podbaciti a ko eksplodirati. Isto vazi i za trenera kao i sportskog direktora.
Mirvic je manje vise za sad pokazao da ne zna voditi klub e sad treba sacekati oa vidjeti jel nesto naucio vremenom i napredovao ili za njega stvarno nema nade.
Mislim da ima dosta i do naseg mentaliteta kod uposlenika pa su svi zadovoljni jer su se uvalili u klub gdje su stabilne finansije i dobre plate pa svi klimaju glavom. Imam nekad osjecaj da niko od njih ne bi reagovao da sad Mirvic za sefa akademije postavi Kiketa.
Previse klimaca glavama koji gledaju svoj interes a premalo onih kojima je stalo do kluba dovoljno da bi nesto rekli i ugrozili svoju poziciju. A vecina njih iza ledja prica drugu pricu i zna kako bi se trebalo raditi...
Kad jedan od Bordo prijatelja predlaze gasenje akademije u vremenu kad je Nam prestao ulagati samo da bi smjestio jednom drugom clanu uprave valjda je jasno kakve su to osobe u pitanju. Dok se u potpunosti ne promijeni garnitura i dovedu profesionalni ljudi nema veze jesu li bivsi igraci i vole li klub, nek vole svoj posao i obavljaju ga ozbiljno i profesionalno, ja se ne nadam nekom napretku. Mozemo mi s vremena na vrijeme bljesnuti uzeti titulu ali cemo biti klub koji luta bez jasnog cilja i praviti reorganizacijr neke svakih par sezona.
Kod nas u klubu atmosfera kao u kafani bez sekunde ozbiljnosti i profesionalnog izgleda i ponasanja uposlenika.
Ovo kako je kod nas zadnjih godinu i nesto nije bilo ni u drzavnim firmama u vrijeme najvece korupcije.
Mislim da svako imalo ozbiljan ostane sokiran kad posjeti prostorije naseg kluba.
Nazalost dugo se to desavalo samo iza zatvorenih vrata dok u zadnje vrijeme pocinje da se itekako do izrazaja da dolazi ta pretjerana lezernost i nedostatak profesionalozma i samokritike.
Ne bi se bas slozio sa ljudima koji tvrde da je ovo igracki najslabiji sastav Sarajeva, najlosije partije u kontinuitetu da ali daleko je ovo od loseg sastava. S druge strane sam siguran da je ovo najlosija garnitura ljudi uposlenih u klubu i clanova uprave od kad klub postoji.
Bilo je kod nas i papaka i lopova i mafijasa i opet su bili sposobniji od ovih kako god okrenes ovih sada cemo se za deset godina sjecati kao ljudi koji su najmanje dvije sezone u nizu fulili Europu.

Sto se tice GiS-a vidim da ga dosta raje napada a meni licno je draze citati nagadjanja ko ce doci i te kao insajderske nego crnacenja i jadikovanje na koje se svodi vecina nasih postova.

Eto ako smije Nobel nek pokusa nesto duze napisati.
You are someone else I am still right here

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 dec 2022, 00:11

Pa Jbt uzmes gledas bivse trenere Liverpoola klub skoro duplo stariji od nas a ubij me ako nemamo vise bivsih trenera od njih za duplo manje vremena...
You are someone else I am still right here

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 dec 2022, 00:12

Sretno Žuti i donesi nam sreću. Nemam pojma da li je dobar izbor i kako ce to sve izgledati na terenu al gotovim ljude poput Robija ima on neku šmekericu u sebi, boem pravi bio na terenu a i sad je. Sretno Roberte od mene podrška.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”