FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
56
32%
Darko Milanič
31
18%
Miodrag Božović
2
1%
Fedja Dudić
27
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
15
8%
Samo stranac
46
26%

Ukupno glasova: 177

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 07 dec 2022, 09:40

FCUM je napisao/la:
07 dec 2022, 09:23
vraca nam se Saric eto ga Kapic broj 2
Bolje je da pored Đokanovića i Ćirjaka imaš njega, nego Tarika Ramića i Ališaha zajedno.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 07 dec 2022, 09:41

napoleon72 je napisao/la:
07 dec 2022, 09:18
donDondon je napisao/la:
07 dec 2022, 09:07
jedina glava koja vise lici na krkana od Dudiceve je ova sto nam dolazi,pa stvarno ne znam gdje biraju ovakve
A koga bi ti strucnjak? Hajde da vidimo tvoje ideje i zamisli. Samo nemoj molim te "nije to moj posao". Daj tri imena koja bi ti doveo za trenera et.
Mogu li ja, iako nisam DonDondon :D

Hadzibegic, Susic ili neki stranac tipa ovog Cosmia sto je vodio Rijeku (znam da je imao lose rezultate, da te preduhitrim :D )
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 dec 2022, 09:52

Samo nek se Nermin Bašić ne spominje, laptop i fb treneri. Sretno Roby

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 07 dec 2022, 10:18

Zar vam nije dosta te negative?! Prodje zivot crnjaceci se. Dajte malo pozitive, valjda ne moze biti gore nego prosle sezone

Volim te Sarajevo!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 dec 2022, 10:20

Napapijri je napisao/la:
07 dec 2022, 09:41
donDondon je napisao/la:
jedina glava koja vise lici na krkana od Dudiceve je ova sto nam dolazi,pa stvarno ne znam gdje biraju ovakve
A koga bi ti strucnjak? Hajde da vidimo tvoje ideje i zamisli. Samo nemoj molim te "nije to moj posao". Daj tri imena koja bi ti doveo za trenera et.

Hadzibegic, Susic ili neki stranac tipa ovog Cosmia sto je vodio Rijeku (znam da je imao lose rezultate, da te preduhitrim :D )
Pape je sam izjavio da nikad ne bi bio trener FKS. Hadzibegic uvijek "spreman da pomogne" al nikako da ista uradi, a cisto sumnjam da mu nikad nista nije ponudjeno, jos je lik stalno na tekmama. Cosmi okej, al treba uzet u obzir koliko bi kostao i da li bi uopste pristao da vodi FKS. Jbg, i ti ljudi se nesta pitaju, nije to kao na igrici, apply, confirm i lik dodje. Evo npr ja imam fin posao bez stresa blizu kuce, da mi neko ponudi duplu platu al neku poziciju gdje cu osijedit preko noci, i da vozarim na posao sat vremena, ne bih pristao. Hocu da kazem, nije sve ni u parama i nije to samo "treba mu ponudit pare i doci ce". Mozda i nece.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 07 dec 2022, 10:31

Stvarno je raja nerealna, kao da mi mozemo dovesti neko top ime, jos na polovini sezone, ili bilo ko u ovoj vukojebini. Realno robert je premija, nadam se da ce se brzo snaci i da cemo uskoro poceti liciti na ekipu

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 07 dec 2022, 10:32

07 dec 2022, 10:20
Napapijri je napisao/la:

Pape je sam izjavio da nikad ne bi bio trener FKS. Hadzibegic uvijek "spreman da pomogne" al nikako da ista uradi, a cisto sumnjam da mu nikad nista nije ponudjeno, jos je lik stalno na tekmama. Cosmi okej, al treba uzet u obzir koliko bi kostao i da li bi uopste pristao da vodi FKS. Jbg, i ti ljudi se nesta pitaju, nije to kao na igrici, apply, confirm i lik dodje. Evo npr ja imam fin posao bez stresa blizu kuce, da mi neko ponudi duplu platu al neku poziciju gdje cu osijedit preko noci, i da vozarim na posao sat vremena, ne bih pristao. Hocu da kazem, nije sve ni u parama i nije to samo "treba mu ponudit pare i doci ce". Mozda i nece.
Slazem se, ja sam mislio iz ugla ponude, pa da bar teret odluke bude na treneru kojem je ponudjeno. Iz medija se cini da nismo isli dalje od Prosineckog i Zekica, eventualno Musemica.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 dec 2022, 10:36

Hajmo se, fakat, pokušati fokusirati na pozitivne stvari koje bi nam Prosinečki, ako potpiše, mogao donijeti:
1. Budući da ga zaista hvale kao baš ljudinu, gospodina i vrhunskog zayebanta, ne bi trebalo biti problema sa atmosferom u svlačionici, treningu, terenu itd. Ako ih i bude, bit će jasno da ih generira neko drugi, a ne Robert, tako da fokus kritika neće biti upućen njemu, nego znak da izvor lošeg ozračja dolazi od nekog drugog
2. Htjeli mi to priznati, ili ne, Prosinečki je svjetsko fudbalsko ime. Osim reklame koju će priskrbiti klubu, tu je i pozamašan autoritet, jer je dotični igrao i za Real i za Barselonu, bio omladinski svjetski prvak, nezaobilazan faktor u bronzanoj hrvatskoj reprezentaciji. Ruku na srce, takav još ne bijaše kod nas i teško da će u dogledno vrijeme biti.
3. Objektivno, trenerski CV mu je bolji od svih onih koji su se dovodili u vezu sa klubom, osim Ljupka Petrovića, ali su njega nefudbalske stvari odvojile od kluba, tako da ga ne treba uzimati kao referencu. Za naše uslove, a malo i šire, Robertov CV je impresivan. Sa znanjem, očigledno, nema problem, a sa konzistentnošću - vrijeme će pokazati.
4. Nesumnjivo da Prosinečkog poznaje, a i on isto tako, mnogo više relevantnih fudbalskih radnika, nego što bi to bio slučaj sa Husrefom, Sablićem, Dudićem, Barbarićem, pa ako hoćete i Jakirovićem, Rendulićem, Lalatovićem i sl. Samim tim, uz svoje konekcije, mnogo je privlačniji eventualnim pojačanjima i dodatnim ulagačima jedan Robert, od jednog Šegrta, uz dužno poštovanje, naravno.
5. Obzirom na poziciju koju je igrao u karijeri, trener preferira takav stil igre. Prosinečki je bio plemenita polutka i jamačno će zastupati stil igre sa vicem, duhovitim rješenjima i dosta kombinatorike uz čvrstu sredinu. Uz takav pristup i takvog trenera, igrači, napose mladi, mogu samo nešto naučiti.
Uglavnom, da skratim; Iskreno, više sam za Zekića, mada se zna da bih najviše volio stranog trenera. Ne zato što smatram da je Zekić bolji od Prosinečkog, nego zbog Roberovih sklonosti ka nesportskom životu. Ali, kako rekoh, ovde se pokušavam fokusirati na pozitivne stvari, pa negativne neću ni pominjati.
Bilo kako bilo, dolazak fudbalera Barselone i Reala, te osvajača bronze na Mundijalu, u naš skromni kolektiv ima moju punu podršku. Ostalo je do njega.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 dec 2022, 10:38

Napapijri je napisao/la:
07 dec 2022, 10:32
07 dec 2022, 10:20
Napapijri je napisao/la:

Slazem se, ja sam mislio iz ugla ponude, pa da bar teret odluke bude na treneru kojem je ponudjeno. Iz medija se cini da nismo isli dalje od Prosineckog i Zekica, eventualno Musemica.
Darko Milanič, Kodro, Zekić i Robi su bili neki uži izbor. A od ove četvorice svi su se čini mi se zahvalili na ponudi osim Robija. Doduše ne znam za Kodru, Milanič i Zekić jesu sigurno, to su i mediji rekli.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 07 dec 2022, 10:53

Jbt gledam Jakirovic hoce Bilbiju i Niku Jankovica u Rijeku. Znaci da ne mogu dominirati ko prije to je sigurno, u biti 3 glavne poluge bi im otisle.. Jos vise mi bude krivo sto smo mi imali ovakvi qurcevu polusezonu.. Da smo par bodova iza, sve bi se otvorilo.. No medjutim..

onako
Kontakt:

Post Postao/la onako » 07 dec 2022, 11:04

Sa Milanicem je razgovarano vise puta, znam jer sam bio prisutan jednom kad je kontaktiran. On je na Kirpu, ne vodi ekipu, ali ima ugovor i prima mjesecno 25.000 EUR. Uredno zahvalio na ponudi, ali trenutno nije zainteresovan.
Svakako, prvi Mirvicev izbor je bio Kodro, ali se i on zahvalio na ponudi, trenutno nije zainteresovan, iako smo bili spremni ispunit sve njegove uslove. Zekic nece iz Belupa. I onda je izbor pao na Robija. Ja licno nisam optimista i nadam se da ipak nece potpisat, ali eto vidjet cemo sve u ovo dva tri dana.
since 1973

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 07 dec 2022, 11:20

Kodro je opet meni najbolji izbor ili Zekic, ali dzaba kad nece, vjerovatno i zbog situacije kod nas, koja je idealna za zaobici nas. Kodro je po meni sigurno jos bolji trener nego kad nas je vodio, 4 godine je radio u Svicarskoj, tako da ispekao se on dobro.. Najgore sto zna kakav je kod nas cirkus, nije naivan ko prvi put..
A evo i njega da smo zavrsili bilo bi daj nemoj vise vracati igrace i trenere, da valja osto bi u Svicarskoj i tako....
Slazem se, neko je rekao ko god da dodje nije garant nicega, tako da ne mozemo biti gori nego prvu polusezonu.. Sretno Robi!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 07 dec 2022, 11:24

E kad procitam da bi pojedinci prije Kodru nego Prosinečkog, bas bože ti sačuvaj. Daj Boze da je ovde jedini problem u treneru, ovde je problem mnogo veci izgleda, jer ovaj Mirvic kako je ušao u klub ništa sem marketinga ne funkcioniše, sportski segment nula bodova ili sto bi ona pjevačica rekla "ti lutaš bebo". Ako bude izabran Prosinečki ili ti ga Decembarski :D nek mu je sretno, nemam nikakvih ocekivanja od nastavka ove sezone svakako, izboriti Evropu bi bila naučna fantastika. Vidjecemo da li je to u stanju napraviti, a niti bilo ko drugi moze garantovati da bi to uradio, preuzeti klupu FKS u ovom momentu stvarno treba imati m.uda.

Trenbolon
Kontakt:

Post Postao/la Trenbolon » 07 dec 2022, 11:25

Realno.....cijela situacija oko kluba je napravila to da bilo ko dodje raja ne bi bila zadovoljna...iako nisam ni ja za robija treba reci da je on do sad najvece ime koje se povezuje sa nasom ligom....samo zamislite da su ga strumfovi doveli ili svinjksi....svrsavali bi na njega...nek mu je hairli pa vidjet cemo....

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 07 dec 2022, 11:34

Napapijri je napisao/la:
donDondon je napisao/la:

ma sam sebi vise ne vjerujem,ja da ih uzmem rekao bih sta ce ovakav seljak tu.Meni su sva ocekivanja davno potonula,ne vidim izlaz iz ovog ni sa ancelotijem.
Dovoljno mi je samo da znam ko je birao trenera i sve mi jasno,to ne moze da valja.
Meni su gori ovi sto pljuju po susicu i nasim trenerima,a ovaj decembarski promijenio 3 kluba u 3 godine,1.05 da ce i cetvrti za pola godine.
Ja necu nikad prezaliti makedonca,ono je gospodin covjek i radio je u klubovima bas ono sto nama treba,rad sa akademijom,spoj mladosti i iskustva.Gospodski se i ponio kada je to trebalo,kapa do poda
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 07 dec 2022, 11:56

nokee je napisao/la:
07 dec 2022, 11:20
Kodro je opet meni najbolji izbor ili Zekic, ali dzaba kad nece, vjerovatno i zbog situacije kod nas, koja je idealna za zaobici nas. Kodro je po meni sigurno jos bolji trener nego kad nas je vodio, 4 godine je radio u Svicarskoj, tako da ispekao se on dobro.. Najgore sto zna kakav je kod nas cirkus, nije naivan ko prvi put..
A evo i njega da smo zavrsili bilo bi daj nemoj vise vracati igrace i trenere, da valja osto bi u Svicarskoj i tako....
Slazem se, neko je rekao ko god da dodje nije garant nicega, tako da ne mozemo biti gori nego prvu polusezonu.. Sretno Robi!
Kojom logikom, po cemu, je Kodro bolji izbor od Prosineckog?
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 07 dec 2022, 12:12

Svidja mi se ovo kako ne vjerujemo u Robija, da se iznenadimo na kraju :opaopa:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 dec 2022, 12:13

JVVVST je napisao/la:
07 dec 2022, 11:56
nokee je napisao/la:
07 dec 2022, 11:20
Kojom logikom, po cemu, je Kodro bolji izbor od Prosineckog?
I ja se maloprije pitam, čovjek je nekih 15 godina trener, apsolutno ništa vrijedno pomena nije napravio.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 dec 2022, 12:15

Navijaci Sarajeva se dijele na one koji zele Husrefa i one koji hoce nekog drugog. Ova druga skupina ima 1000 zelja.

Eto Robi je prije 2 godine valjao repki, vodio Dzeku, Pjanica, Kolasinca, sad nije dorastao velikom Sarajevu da vodi Hamzu, Dala i Tomasevica.

Nikad gore Sarajevo dobija pa hajno reci nikad veceg trenera i opet neki nezadovoljni. Vozis golfa 2, neko ti pokloni peticu, a ti kazes ja bih osmicu. E jbg
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 dec 2022, 12:23

Ljudi ne shvajatu da niko nece da dodje i da bude trener FKS, i ovo sa Zutim daj Boze da uspije. Sezona je svakako upropastena, ostala je ta Evropa, duga je pauza vidjet sta ima za dovesti i pustiti covjeka da radi i tjt.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”