Upravo to. Tako i za Kevina npr, veliki majstor svakako i medju top 10 igraca u historiji Premijer lige, al meni licno nije bolji od Zidanea.forgempp je napisao/la: ↑07 dec 2022, 19:36Ma da jos 100 zabije, meni ni blizu Drogbe.napoleon72 je napisao/la: ↑07 dec 2022, 19:27Ne znam, ja sam mozda nostalgican, al ne volim sve posmatrat kroz brojke. Malo uoci Mundijala je Roberto Firmino zabio stoti gol u PL. Drogba u Chelseaju za svojih 8 sezona zabio 100. Znaci yebeni Firmino je vec ispred Drogbe.
A ovako realno, ko vam je bolji igrac, koga ste vise uzivali gledat, Drogbu ili Firmina?
Slicna stvar Giroud - Henry, iako strasno cijenim Girouda, za mene nije bolji igrac i finisher od Henryja.
Kakva je to sila od igraca bila![]()
Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
- napoleon72
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
napoleon72 je napisao/la: ↑07 dec 2022, 17:44Svako razdoblje u historiji fudbala je dalo svoje ikone. Govorit za igrace iz 70tih da su kante naspram danasnjih je nonsens, kao da kazes "yebo te porshe iz '68., bolja je danasnja KIA, taj porshe nijedan senzor nije imao" ili nesta slicno. Nismo svi gledali sve igrace uzivo al postoji hrpa klipova na internetu, cak i cijelih utakmica. Pele je bio klasa, ispred svog vremena definitivno. Onda Cruyff, Jairzinho, Charlton, Garrincha, Socrates, Zico, Puskas, Platini, Baggio, Romario, Kempes, Maradona naravno, Caniggia, Neeskens... Glupo je za bilo koga reci da je bio bezveze, jer su ipak bili najbolji u svojim kategorijama i generacijama. Fudbal se razvija, tehnologija, lopte su drugacije, kopacke, oprema, sve zivo, al cisti talenat ostaje. Samo sto je tad prolazio talenat bez nekog pretjeranog rada, dok se danas radom moze nadoknadit manjak talenta. To je razlika.
A ovo sto pisu da je Zidane prevara... Svake godine uoci izbora Kante godine na forumu se pojavi hrpa trollova koji izazivaju da budu nominovani za tu prestiznu titulu, pa se pisu razne gluposti da isprovociraju masu. Ne treba se obazirat na te gluposti.

I za prvi, ali i drugi pasus.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Da je bio iz Brazila, Engleske ili Argentine bio bi
Ovako ce ostati manje upamcen od nekih koji su bili slabiji igraci.
Nego kad se govori o najvecem, zaboravio se i Eusebio i Puskas i Cruyff i Beckenbauer. Ljudi samo gledaju Ronalda i Messija. Po meni nabijaci statistike modernog doba. Isto kao sto ce Mbappe prekucati golove na SP i kao sto ce dat 300 golova vise od svih ovih navedenih ali nece biti upamcen kao najveci svih vremena.
Istinske legende su svojim djelovanjem mijenjali sport kojim su se bavili i tu je razlika između njih i nabijača statistike. Osim toga, kad se ide na usporedbu današnjih fudbalera i onih od prije, mora se uzeti u obzir u kojim uslovima danas stasavaju talenti, koji budu primjećeni već u osnovnoskolskoj dobi, te koliko današnji igrači imaju duže karijere od svojih prethodnika.
E time neki uspjesi u prošlosti dobiju još dodatnu težinu.
E time neki uspjesi u prošlosti dobiju još dodatnu težinu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Plesat će se u petakBrazilci za Hrvate pripremili poseban ples, osmislili ga Neymar, Vinicius, Raphinha i Paqueta

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Kako sve miriše na to da će ga popušit nekim krompirom u sudijskoj nadoknadi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 dec 2022, 20:30Plesat će se u petakBrazilci za Hrvate pripremili poseban ples, osmislili ga Neymar, Vinicius, Raphinha i Paqueta![]()

"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- napoleon72
- Kontakt:
Glupi brazilci se nikad nece opametit. Tako su i 1950. vec donijeli zlatne medalje na svoju klupu na Marakani protiv Urugvaja, i to im remi bio dovoljan za titulu, pa izgubise.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 dec 2022, 20:30Plesat će se u petakBrazilci za Hrvate pripremili poseban ples, osmislili ga Neymar, Vinicius, Raphinha i Paqueta![]()
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Prolaze tulipani
-
- Kontakt:
Nakon što se maksimalno ispromašuju.JonSnow je napisao/la: ↑07 dec 2022, 20:32Kako sve miriše na to da će ga popušit nekim krompirom u sudijskoj nadoknadi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑07 dec 2022, 20:30Plesat će se u petakBrazilci za Hrvate pripremili poseban ples, osmislili ga Neymar, Vinicius, Raphinha i Paqueta![]()
![]()
E onda da mi zaplešemo taj ples.

- Felixians4
- Kontakt:
Metnut će ga Danilo,pa nek mu plešu u krilu ofanzivci. Kovačićev ultimativni test je Brazil,podbaci li,ladno da izgubi poziciju startera s ili bez Modrića
Zadnja izmjena: Felixians4, dana/u 07 dec 2022, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.
jestamaji je napisao/la: ↑07 dec 2022, 18:08u tome i jeste razlika između par najvećih i svih ostalih![]()
jedan maradona i zidane se nikada nisu sakrivali nego su tražili loptu i vukli sve ostale
naravno ne mogu se porediti vezni igrači sa bekovima i centarforima, ali oni koji su najviše lopte znali su oduvjek silom prilika išli u sredinu.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Iako je u početku bio užasan, kako je išlo prvenstvo igrao je sve bolje. Protiv Australije odličan.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Kontekst
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Pretjerao sam sa pljuvanjem Zidana ranije, antipatičan mi je ali sam pretjerao definitivno.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Čudi me mentalitet favelaša u fudbalu.
U mma su recimo njih 95% profesionalni i najratoborniji.
U mma su recimo njih 95% profesionalni i najratoborniji.
⚜️~⚜️~⚜️
- akisarajevo92
- Kontakt:
Imaju oko 8-9 hiljada profesionalaca
Don't believe the hype.
Dok je saprao mulj Atletica sa sebe poceo liciti na igraca,ista stvar ko i Felix.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.