FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

mamonelafo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mamonelafo » 07 dec 2022, 19:26

Da sumiramo, ŽELJEZNIČAR je CILJ i njegova imovina:

Prema pisanjima medija, najveći poreski dužnici u FBiH su:

1. "Željeznice FBiH" sa dugom od preko 180 miliona,
2. RMU Zenica sa preko 157 miliona,
3.Kreka sa preko 153 miliona,
4. KJKP "GRAS" sa preko 100 miliona KM.

Ipak, sve se obrušava na Želji, čija je glavnica dugovanja oko 2.4 miliona KM.

Da, komad zemlje uz Željin stadion je cilj, jer nema previše ulaganja u njegovo rušenje kao što bi se imalo npr. kada bi oduzimali imovinu GRAS-a.
Naravno, to je djelo građevinara, koji vide tu perspektivu, koji tu vide svoju mogućnost i nemoć Željezničara, onu finansijsku da otplati svoj dug.
Naravno, potpomognuti su raznim inim, "Željovcima" koji su tu da zaustave ili pokušaju da zaustave svaki vid napretka kako bi dobili svoj dio kolača u tom cjelokupnom procesu oduzimanja imovinu ovom "gigantskom" dužniku prema PU FBiH.
Naravno da je problem što FK "Željezničar" nije izmirivao obaveze prema PU FBiH i da ima daleko lakši zadatak da to uradi od ovih pobrojanih, no, na kraju, ni kod njih ni u FK Željezničar, dug se nije pojavio zadnjih 3-4 godine.

Zašto PU FBiH nije krenula u akviziciju imovine upravne zgrade "Željeznica FBIH" ili imovine KJKP "GRAS-a"? Zašto je sportski kolektiv, bez obzira na ime, jedini taj na kome se trebaju ili se lome koplja?

Stvar je jasna!
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 dec 2022, 19:34

Isto srànjè drugo pakovanje.
:shifty:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 07 dec 2022, 19:45

Ne znam šta ste očekivali ?
Sasvim okej, prikazali sve što su uradili, imali.
Izmedju ostalog višu su nam prihodi, nego rashodi i to bez Evrope.
Druga stvar, kriviti ove ljude je van svake pameti, krivac je nedavno dobio otkaz u Veležu.
Treća stvar, predsjednik kluba kaže da nije propalo sa Eldinom i da se ne desi sa Eldinom, oni su uradili svoj dio posla, sve je do Eldina.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 07 dec 2022, 19:45

mamonelafo je napisao/la:
07 dec 2022, 19:26
Da sumiramo, ŽELJEZNIČAR je CILJ i njegova imovina:

Prema pisanjima medija, najveći poreski dužnici u FBiH su:

1. "Željeznice FBiH" sa dugom od preko 180 miliona,
2. RMU Zenica sa preko 157 miliona,
3.Kreka sa preko 153 miliona,
4. KJKP "GRAS" sa preko 100 miliona KM.

Ipak, sve se obrušava na Želji, čija je glavnica dugovanja oko 2.4 miliona KM.

Da, komad zemlje uz Željin stadion je cilj, jer nema previše ulaganja u njegovo rušenje kao što bi se imalo npr. kada bi oduzimali imovinu GRAS-a.
Naravno, to je djelo građevinara, koji vide tu perspektivu, koji tu vide svoju mogućnost i nemoć Željezničara, onu finansijsku da otplati svoj dug.
Naravno, potpomognuti su raznim inim, "Željovcima" koji su tu da zaustave ili pokušaju da zaustave svaki vid napretka kako bi dobili svoj dio kolača u tom cjelokupnom procesu oduzimanja imovinu ovom "gigantskom" dužniku prema PU FBiH.
Naravno da je problem što FK "Željezničar" nije izmirivao obaveze prema PU FBiH i da ima daleko lakši zadatak da to uradi od ovih pobrojanih, no, na kraju, ni kod njih ni u FK Željezničar, dug se nije pojavio zadnjih 3-4 godine.

Zašto PU FBiH nije krenula u akviziciju imovine upravne zgrade "Željeznica FBIH" ili imovine KJKP "GRAS-a"? Zašto je sportski kolektiv, bez obzira na ime, jedini taj na kome se trebaju ili se lome koplja?

Stvar je jasna!
Nisi normalan, poredis drzavne firme koje zaposljavaju hiljade ljudi i vazan dio kriticne drzavne infrastrukture sa sportskim kolektivom. Mitomanija na kvadrat, zbog ovakve neozbiljnosti nam se i ovo sve desava.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 07 dec 2022, 19:53

GIBRA je napisao/la:
07 dec 2022, 18:02
Što se tiče poreznog duga, taj dug je nastao u ranijem periodu, od 2009. do 2015. godine, otplaćivao se po sporazumu sa PU redovno do 2018. godine
GOSPODO nadam se da znate čitati,da niste idolopoklonici i da ste NAUČILI NEKE STVARI!
Ebala nam je sampanjac ekipa nanu naninu.. Bog nas popiso sta smo mi sebi dozvolili :oops:
Pročepit će negdje.

tmgz
Kontakt:

Post Postao/la tmgz » 07 dec 2022, 20:12

Ne moze covjek vise biti pametan ..
Toliko puta su vadili navijaci, evo i ove godine sa posjetom ali ...
Amaa opet bi plavi bolesnici zadnje iz kuce dali ali onda opet treba da cekaju brkate grobare Zelje i nove presidente sa autobusom igraca koji ce Zelju odvuci u dugove ..
Ne znam ..

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 07 dec 2022, 20:34

2009-2014 i 2018-2021...
Željezničar za život cijeli!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 07 dec 2022, 20:58

SudoHusika je napisao/la:
07 dec 2022, 20:34
2009-2014 i 2018-2021...
pametnom je i isaret dovoljan nažalost kad mislis da si najpametniji i da se stavis ja pa klub nacin razmišljanja i mislis da se noze varati drzava posebno porezna dobije se ovo nažalost, al pored ovog dokazanog amarovog glumljenja djl i da je veci od kluba i zakona , al sto ovi navlace raju da cekaju poreznu da se smiluje ako je sta sigurno u životu a to je da ces umrijeti i da ce porezna uvijek naplatiti svoj dug

ne znam na cemu gaje optimizam bolje im je da 1.1.2023 ostave dežurnog uposlenika koji ce predati kljuceve i sve akreditive u vezi poslovnih prostora na sjevernoj tribini a i pomocni ce otici na licitaciju sad je mnogo jasnija ona prica amarovig branilaca u vezi prodaje pomocnog da se rastale jer su znali gdje neplacanje poreza vodi

dojadi covjeku vise ovo mrcvarenje iz godine u godinu bukvalno su nas napravili da nam je svejedno

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 07 dec 2022, 21:00

2009-2014 i 2018-2021...
Jasno ko dan ciji su ljudi bili u klubu u navedenom periodu
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 07 dec 2022, 21:06

Ima li sanse i kakve su opcije da se istok aktivira za izdavanje, da li neko upoznat sa time? To klubu moze pomoci i biti redovan priliv novca. Pa cak i da proda poslovne prostore istoka, ako moze.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 07 dec 2022, 21:34

Ma sto kaze kolega treba hladne glave komentare pa necu sad nista u detalje u dubine i sta me muci a lik sam koji svakom u lice sve i opet kazem podrska i dalje klubu ne kazem da im sve vjerjum ne vjerujem majci al podrska upravi jer je bitno da se barem krene od nule a da smo bar na nuli braco plava san nam je svima da dodjemo na nulu da vratimo sve sto smo duzni niko nek nam ne halali marke ko sto neki prizeljkuju halale i investicije i klub nas koji je klub naroda i raje forum manijaci spustaju nisko igraju na milostinju i dobru volju i poslovnu priliku pojedinaca pustite amerikance i osime i misimovice i likove i egoiste i pojedince mi smo familija i jaki smo al fali nam srece iskreno sretno braco da sve vratimo gospodski s obrazom al kazem nisamo na nuli daleko smo od nule podrska od mene klubu i svakom i minimaolnom iskoraku al nek neko kaze iz kluba da smo u blatu neka i ti sto predstavljaju klub ne furaju lazni sjaj i nas koji smo tu do kraja ne manipulisu nasi smo iskreno reci brate tako i tako znate da mi navijaci vala nikad nismo digli ruke od svetinje al neka se neko iz kluba oglasi i kaze tako i tako nije lako vec zlo i naopako ko je uz nas hvala svim navijacima koji nas drze na zivotu zelim reci upravi ne trzazit halala nikom ni igracima a ni poreskoj nit izgovore furat i pricu mi smo zeljini naravno da jesmo al sta je sa željom sta je sa nasom buducnosti svi znamo za proslost i propuste al sadasnjost su samo navijaci a klub realno samo nas vadi nase ime slavno na kome se uzimaju donacije i hvala bogu da imamo to ime i tradiciju i ljubav koja nas cuva al ostalo je samo ime iskreno ne trazim ni investitora ni neke supermene koje vecina forumasa cekaju al ocekujem samo iskrenost istinu a ona nije lijepa za usi iskreno
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 07 dec 2022, 21:55

A gdje se ima pogledati ova konferencija ali sa zvukom. Zvanicni yt kanal nema zvuk.. ne mogu da vjerujem znaci

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 07 dec 2022, 22:23

Argentina je napisao/la:
07 dec 2022, 21:06
Ima li sanse i kakve su opcije da se istok aktivira za izdavanje, da li neko upoznat sa time? To klubu moze pomoci i biti redovan priliv novca. Pa cak i da proda poslovne prostore istoka, ako moze.
Ma burazeru ja sam navijac i nikad se ne petljam u klub i komentarisem sta treba i kako al imam neke vizije sta bi kako bi da se ja ista pitam i ne pitam se nista ja sam navijac samo al imam vizije dok ovi ekonomisti menageri sto nam furaju pricu radimo dobro ne idemo u minus ko ovi prosli svaka cast ne mjesam se al sta je brt sa istokom jel tolki belaj tamo ugradit poslovne prostore? Ipak manijaci su proslavom stoljeca kluba izasli na naslovnici najcitanijeg medija u britaniji a znamo kolko su englezi ludi za fudbalom i kad vide nase navijace na naslovnici guardiana neko je cuo za nas prvi put iz engleske pa neki gospar s otoka bi ulozio u nas mozda da zna istinu da smo u sranjima ili npr japanci kolko vole osima bi iz postovanja prema osimu nam vratili dug kad bi svaki japanc dao pola markice japanske valute za ivicu legendu kojeg vise postuju u japanu dalekom nego ovde i to ako se vec cilja na sadaku onda nek razmisle o tome da imamo ime koje znaci i koje postuju mnogi a ne samo nasi i samo gledat kako svojim navijacima uzet iz usta realno ova uprava mnogo tezak teret nosi pusti trenera pusti igrace rekli su iskreno ove sezone nam nije cilj titula ni nista nego da ostanemo na nogama i to je nakjeci poraz da smo to dozvolili al to su iskreno rekli i to hocu iskrenost samo al lazu nas da je ok treba neko iz uprave iskren reci nek nam je bog na pomoci i klanjajte i idite na misu navijaci iskreno reci a ne dajte para ako ste pravi navijaci a mi iz kluba radimo ginemo treba neko reci istinu bez pardona ko doktor kad ti kaze imas rak pa kaze al ne brini se neces umrijeti sutra imas jos fore e pa mi nemamo vise fore ovo je 5 do 12 nazalost ako mi koji navijamo trosimo pare i zdravlje imamo sabura i trpimo jer volimo ne znaci da smo naivni jer smo vjerni nit znaci da ce nas trpiti porezna i kamatari mi smo duzni i bogu i narodu i to nije tajna al uprava je duzna to da saopsti bez sminke maske dobro je ima jos zivota u nama i konkretno kaze planove za sutra a ne samo od danas do sutra dobro je jos nismo ugaseni zvanicno
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 07 dec 2022, 22:32

Baza1921 je napisao/la:
07 dec 2022, 22:23
Argentina je napisao/la:
Ma burazeru ja sam navijac i nikad se ne petljam u klub i komentarisem sta treba i kako al imam neke vizije sta bi kako bi da se ja ista pitam i ne pitam se nista ja sam navijac samo al imam vizije dok ovi ekonomisti menageri sto nam furaju pricu radimo dobro ne idemo u minus ko ovi prosli svaka cast ne mjesam se al sta je brt sa istokom jel tolki belaj tamo ugradit poslovne prostore? Ipak manijaci su proslavom stoljeca kluba izasli na naslovnici najcitanijeg medija u britaniji a znamo kolko su englezi ludi za fudbalom i kad vide nase navijace na naslovnici guardiana neko je cuo za nas prvi put iz engleske pa neki gospar s otoka bi ulozio u nas mozda da zna istinu da smo u sranjima ili npr japanci kolko vole osima bi iz postovanja prema osimu nam vratili dug kad bi svaki japanc dao pola markice japanske valute za ivicu legendu kojeg vise postuju u japanu dalekom nego ovde i to ako se vec cilja na sadaku onda nek razmisle o tome da imamo ime koje znaci i koje postuju mnogi a ne samo nasi i samo gledat kako svojim navijacima uzet iz usta realno ova uprava mnogo tezak teret nosi pusti trenera pusti igrace rekli su iskreno ove sezone nam nije cilj titula ni nista nego da ostanemo na nogama i to je najveci poraz da smo to dozvolili al to su iskreno rekli i to zelim iskrenost samo to svaka cast sve za rad neki pomak al lazu nas da je ok treba neko iz uprave iskren reci nek nam je bog na pomoci i klanjajte i idite na misu navijaci iskreno reci a ne dajte para ako ste pravi navijaci a mi iz kluba radimo ginemo treba neko reci istinu bez pardona ko doktor kad ti kaze imas rak pa kaze al ne brini se neces umrijeti sutra imas jos fore e pa mi nemamo vise fore ovo je 5 do 12 nazalost ako mi koji navijamo trosimo pare i zdravlje imamo sabura i trpimo jer volimo ne znaci da smo naivni jer smo vjerni nit znaci da ce nas trpiti porezna i kamatari mi smo duzni i bogu i narodu i to nije tajna al uprava je duzna to da saopsti bez sminke maske i price nije sve crno i mi smo željini i dobro je ima jos zivota u nama i duguju nam da neko konkretno kaze planove za sutra a ne samo od danas do sutra dobro je jos nismo ugaseni zvanicno
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 dec 2022, 22:38

Argentina je napisao/la:
Pa jesi slusao press, ti prostori nemaju gradjevinsku i urbanističku dozvolu ili koju već. Gospodin visoka letvica nije to zavrsio.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 07 dec 2022, 22:39

Hulahopka je napisao/la:
07 dec 2022, 21:15
Evo došli nam pametnjakovići da nam kažu od kad mi imamo dugove,kao da je narod molouman da će njima vjerovati.. treba kupiti razredjivaca bolje o tome pisati..
Ne mora narod meni vjerovati, niti bilo kome s ovog foruma, ali može i mora vjerovati zvaničnom papiru. To se ne može frizirati. :!:

Opijum
Kontakt:

Post Postao/la Opijum » 07 dec 2022, 22:49

Imam osjecaj da se sve vrijeme zavlace investitori ako ih ima u mnozini od strane kluba u kojem sjede misimovicevi igraci. Onaj intervju prije derbija u kojem on prica kao da je u klubu a nije mi daje taj osjecaj. Na kraju se hvatamo za njegovu slamku i vraca se u klub zvanicno.
Vico, moze li liga po pola?

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 07 dec 2022, 22:52

Kad **** dođe pred nas, mi tražimo veću kašiku

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 07 dec 2022, 23:03

Trebaćemo klubu ovaj i sljedeći mjesec možda više nego ikada. Što zbog Želje što zbog ovih 15-ak ljudi koji se bore svim silama, onoliko koliko je u njihovoj moći, da držimo glavu iznad vode. O konferenciji se može pričati danima, ono što sigurno treba pohvaliti je finansijski izvještaj za ovu godinu i rad Samira Bekrića sa skupštinskom radnom grupom za prvi tim. Nisu samo navijači drastično povećali prihode u 2022.godini već i sponzorski ugovori što je uvijek dobar znak.

Još jedna zanimljiva opaska predsjednika danas: "Previše transparentnosti nam se obilo o glavu." Mislim da je ovdje riječ o objavljivanju prihoda od karata poslije utakmice. Sabereš 2 i 2 sa tajmingom tužbi i sve ti bude jasno.

Članska se treba produžiti po svaku cijenu. Vjerujte da tih 10.000 članova mogu napraviti razliku pogotovo ako se ispostavi tačnim da nas tih neki 600tinjak hiljada km stavlja u puno bolju poziciju do kraja sezone.

Ko god je danas imao dilemu da li pomoći klubu opet, nadam se da je više nema. Tačno se vidi gdje i na koji način pare idu.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 07 dec 2022, 23:14

Robust je napisao/la:
07 dec 2022, 20:58
2009-2014 i 2018-2021...
pametnom je i isaret dovoljan nažalost kad mislis da si najpametniji i da se stavis ja pa klub nacin razmišljanja i mislis da se noze varati drzava posebno porezna dobije se ovo nažalost, al pored ovog dokazanog amarovog glumljenja djl i da je veci od kluba i zakona , al sto ovi navlace raju da cekaju poreznu da se smiluje ako je sta sigurno u životu a to je da ces umrijeti i da ce porezna uvijek naplatiti svoj dug

ne znam na cemu gaje optimizam bolje im je da 1.1.2023 ostave dežurnog uposlenika koji ce predati kljuceve i sve akreditive u vezi poslovnih prostora na sjevernoj tribini a i pomocni ce otici na licitaciju sad je mnogo jasnija ona prica amarovig branilaca u vezi prodaje pomocnog da se rastale jer su znali gdje neplacanje poreza vodi

dojadi covjeku vise ovo mrcvarenje iz godine u godinu bukvalno su nas napravili da nam je svejedno

Žalosno je na šta je Željo spao ...
Zadnja izmjena: bombaysaphire, dana/u 07 dec 2022, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cuspajz i 13 gostiju.