Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Otelo » 08 dec 2022, 13:51

Hvala, hvala :salut:

slika

Kakav ponor.

Zanimljiv je i podatak da su žene svoje prvo dijete 2004. godine imale sa 24.4 godine (čini mi se), a sad sa nešto više od 28 godina.

Stopa fertalititeta nam je isto u kurcu. Još malo će pasti ispod 1.
https://bhas.gov.ba/Calendar/Category/14

Ima tu publikacija, ako se nekom čita.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2022, 13:52

Otelo je napisao/la:
08 dec 2022, 13:42
Robust je napisao/la:
08 dec 2022, 13:27
Otelo je napisao/la:
08 dec 2022, 13:21
Ja više ništa ne kontam ovdje :rol:
bjezi za njemacku postani veliki patriota pa ce ti sve biti jasnije :urnebes: :urnebes: :mrgreen: izgleda da je to jedino rješenje da se skonta ovaj cirkus :hmmmmm:
Jučer udarena viza, kreće od 01.01.

Vec drugog mijenjam cover sliku na fb, ide ljiljan.
Sretnoo druže :clap: :salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 08 dec 2022, 13:55

muslimani u bih su najgluplji narod na svijetu.. i onda se cude sto genocide trpe.. od 90 su im srbi postavili srpsku dinastiju izetbegovic koja ih i sad truje.. da je bio umjesto alije zarobljen ganic glavu bi mu poslali u predsjednistvo.. srpska demokratska akcija ce nastaviti blokadu drzave..

sretno sine u njemackoj.. promijenila se i ona od mog zadnjeg boravka davne 98.. ali to je sistem i disciplina..

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 dec 2022, 13:59

Sretno @Otelo :salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 dec 2022, 14:05

Arvid je napisao/la:
08 dec 2022, 13:59
Sretno @Otelo :salut:
:salut:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 08 dec 2022, 14:06

boatenkk je napisao/la:
08 dec 2022, 13:55
muslimani u bih su najgluplji narod na svijetu.. i onda se cude sto genocide trpe.. od 90 su im srbi postavili srpsku dinastiju izetbegovic koja ih i sad truje.. da je bio umjesto alije zarobljen ganic glavu bi mu poslali u predsjednistvo.. srpska demokratska akcija ce nastaviti blokadu drzave..

sretno sine u njemackoj.. promijenila se i ona od mog zadnjeg boravka davne 98.. ali to je sistem i disciplina..
Ok. Najlakše je reći mi smo najgluplji narod na svijetu. To je poznato. Međutim, šta je po tebi kao individui trajno rješenje za ovu našu “nesretnu” državu? Koji je to postulat koji će riješiti sve u našoj državi? Pljuvati može svako.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 dec 2022, 14:09

Hvala momci :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 08 dec 2022, 14:11

Pensioner26 je napisao/la:
08 dec 2022, 14:06
boatenkk je napisao/la:

Ok. Najlakše je reći mi smo najgluplji narod na svijetu. To je poznato. Međutim, šta je po tebi kao individui trajno rješenje za ovu našu “nesretnu” državu? Koji je to postulat koji će riješiti sve u našoj državi? Pljuvati može svako.
da se mene pita ja bih to kao nekad u proslosti.. trazio glavu glavnog.. a znamo ko je to.. bakir izetbegovic ili el bake je glavni krivac za ovo stanje balija u drzavi.. a otac mu je jos gori smetljar bio.. steta ljudi koji su ginuli da oni svoju dinastiju sire.. srecom je kod bakira kcerka.. muslimani su osudeni na propast pod ovakvim liderima..

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 08 dec 2022, 14:13

Pensioner26 je napisao/la:
08 dec 2022, 14:06
boatenkk je napisao/la:

Ja lično smatram, da ja ili bilo ko živi i radi tu u Bosni i Hercegovin, kao pojedinac ništa ne može promjeniti. Razlog je taj, što su napravili takav sistem da ti kao pojedinac aposlutno legalno nemaš skoro pa nikakve šanse bilo šta promjeniti. Ni za par %. Smatram da ovdje neki vid bunta,revolta, revolucije čak bih se usudio reći jedino riješenje.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 08 dec 2022, 14:19

Ljudi moji pa ovih 13 nista ne znaci ako ovi ostanu na jednoj strani. Jer SDA nema vecinu u drugom domu, i onda ide drugi Krug i dovoljno je samo 7 da bi se predala kandidatura.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 dec 2022, 14:22

Arvid je napisao/la:
08 dec 2022, 12:50
Ljudi vade nešto iz kuglica, šta je ovo jbte kakva je ovo "politika" ? :urnebes:

Monti Pajton svega mi.
Ja iskreno uživam sad čitajući Zahiragića, Mukahuseina i ostale što su vezani za SDA jer oni sve ovo slave kao neku pobjedu, a USA i VB sa vodstvom EU su davno odlučili da oni neće bit dio vlasti jer su nepouzdan partner.

Zato uživajte trenutno u njihovom slavlju i obavezno pravite skrinšotove da ih možete nabijat im na nos kad opet skontaju da ne mogu u vlast.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 dec 2022, 14:23

A inače SNSD i HDZ su odjednom pouzdani partneri koji rade za dobrobit države i svih naroda :urnebes:
GG3 je napisao/la:
08 dec 2022, 14:19
Ljudi moji pa ovih 13 nista ne znaci ako ovi ostanu na jednoj strani. Jer SDA nema vecinu u drugom domu, i onda ide drugi Krug i dovoljno je samo 7 da bi se predala kandidatura.
To je samo u slučaju ako neki od kluba ne predloži kandidata/e u predviđenom roku za to.
(2) Ukoliko u roku od 30 dana od dana potvrđivanja rezultata za izbor delegatâ u Dom naroda, potreban broj delegata u jednom ili više klubova konstitutivnih naroda ne predloži kandidata za mjesta predsjednika i dva dopredsjednika Federacije u skladu sa stavom (1) ovog članka, onda će to učiniti bilo koja skupina od sedam delegata iz kluba ili klubova konstitutivnih naroda u Domu naroda koji kandidate nisu predložili.
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 08 dec 2022, 14:26, ukupno mijenjano 1 put.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 dec 2022, 14:25

Davno sam ja ovdje pisao da ti tuknes i to opasno.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 dec 2022, 14:26

Rade za pare. A Bake samo nek nastavi pušit Erdoganu koji ga puši Putinu pa ćemo vidjet dokle će dogurat.

Zapamti dobro @baboedindzeko šta sam ti rekao o vlasti. Isto sam govorio ljevaku za ZDK pa mi se smijao, isto tebi sad kažem.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 dec 2022, 14:33

Marsal je napisao/la:
08 dec 2022, 14:26
Zapamti dobro @baboedindzeko šta sam ti rekao o vlasti. Isto sam govorio ljevaku za ZDK pa mi se smijao, isto tebi sad kažem.
Drug iskreno vala i svejedno mi je, samo me nervira ovo botovanje za jedne ili za druge, dok god je ovakav ustav i dok ne bude reforma dejtona, nema nama ni metar naprijed taman da dođe senat iz SAD da vlada
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 dec 2022, 14:36

Ameri dali yebenog teroristu za kosarkasicu :rol:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 dec 2022, 14:41

baboedindzeko09 je napisao/la:
08 dec 2022, 14:23
A inače SNSD i HDZ su odjednom pouzdani partneri koji rade za dobrobit države i svih naroda :urnebes:
GG3 je napisao/la:
08 dec 2022, 14:19
To je samo u slučaju ako neki od kluba ne predloži kandidata/e u predviđenom roku za to.
(2) Ukoliko u roku od 30 dana od dana potvrđivanja rezultata za izbor delegatâ u Dom naroda, potreban broj delegata u jednom ili više klubova konstitutivnih naroda ne predloži kandidata za mjesta predsjednika i dva dopredsjednika Federacije u skladu sa stavom (1) ovog članka, onda će to učiniti bilo koja skupina od sedam delegata iz kluba ili klubova konstitutivnih naroda u Domu naroda koji kandidate nisu predložili.
Nisu to za njih partneri, vec nisu ljudi svemoguci da od g.ovana, citaj raspale ili nepostojece opozicije, prave pitu.

I generalno se pretjeruje oko toga kako ruse SDA i slicno. Sigurno postoji podrska da se isti izbace, ali to je u granicama najblaze moguce diplomatije. Raspravlja se kao da su Ciu i MI6 angazovali.

Poenta je da bi osmorke bilo kako god.

U vezi ove situacije, meni je tesko povjerovati da osmorka potpisuje sporazume i nastupa brutalno samouvjereno, a da joj sve ovisi o jednom zrijebu. Mozda imaju dogovor sa ovim iz DF, obzirom da je DF precudna stranka gdje svaka opcina vodi drugu politiku.

Ako ne, onda ****/

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 08 dec 2022, 14:43

baboedindzeko09 je napisao/la:
08 dec 2022, 14:33
Marsal je napisao/la:
08 dec 2022, 14:26
Drug iskreno vala i svejedno mi je, samo me nervira ovo botovanje za jedne ili za druge, dok god je ovakav ustav i dok ne bude reforma dejtona, nema nama ni metar naprijed taman da dođe senat iz SAD da vlada
Necemo se lagat :mrgreen:
ZZ

JosephNongeBoende

Post Postao/la JosephNongeBoende » 08 dec 2022, 15:13

jel ono BiH, procentualno gledajuci, druga na svijetu po egzodusu stanovnistva?

prva mislim Rumunija, ali oni imaju Andrewa i Tristana Tatea

koga ima BiH?

imal admin brata
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 08 dec 2022, 15:13

Bez obzira na ovo, SDA će malo usporavati, kočiti ali na kraju neće uspjeti, jer ipak nisu u situaciji da sve u potpunosti blokiraju. Prvo oni izbor Vijeća ministara BIH ne mogu zaustaviti, jer se isti bira samo u Predstavničkom domu Parlamenta BIH. Dalje, što se tiče Vlade FBIH,taj ko bude potpredsjednik iz SDA će kad tad morati dati saglasnost, jer ljudi imaju većinu u oba doma, SDA nema izlaza. Ono što je zanimljivo jeste da sama SDA nema uopće većinu u klubu Bošnjaka kako tvrde već SDA i DF zajedno. Dakle, teret blokade je i na DF. SDA i DF ne mogu uopće napraviti većinu sa HDZ, jer HDZ i DF neće zajedno, prema tome kako god SDA nema većine da napravi Vladu. Također, i kada bi HDZ izigrao osmorku i otišao sa SDA, tu opet osmorka može blokirati jer imaju većinu u klubu Srba. Zaključak Osmorka i HDZ imaju ukupnu većinu, i većinu u klubu hrvata i klubu srba, a sda/df samo u klubu bošnjaka. Onaj ko ima relativnu većinu dakle 51% formira Vladu, kada tada potpredsjednik iz sda mora dati saglasnost.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: rio_Ferdy88 i 3 gosta.