FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
**** li vas obojicu u ta usta pokvarena i bezobrazna. Djaba vam pisanje kilometarskih postova nije vise niko budala. Brkovici, Selimovici i slicni NIKAD VISE!
- kolezeljovac
- Kontakt:
Ali se neko dobro potrudio da na ovoj temi pusti razne "rekla-kazala" priče unazad 10tak dana. Pitam se za pojedince koji ovdje pišu da li su fkt dušmani kluba.
Evo ja sad govorim, a citirajte me slobodno za koji mjesec. NEMA PRODAJE POMOĆNOG, NEMA ODUZIMANJA POMOĆNOG. NEĆE SE DESITI SUDBINA ČELIKA! Lešinari su se opet počeli vrtjeti oko kluba, nećete više, vi i vaši interesi....
Evo ja sad govorim, a citirajte me slobodno za koji mjesec. NEMA PRODAJE POMOĆNOG, NEMA ODUZIMANJA POMOĆNOG. NEĆE SE DESITI SUDBINA ČELIKA! Lešinari su se opet počeli vrtjeti oko kluba, nećete više, vi i vaši interesi....
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
Bukvalno ni u jednoj recenici nisam spomenuo da bi neko od grobara iz proslosti trebao doci u klub. A vama je samo to u glavi. Ja govorim o onome sto se trenutno desava i o onome sto dolazi a to svi znamo nego se pravimo ludi i zbog toga smo i mi direktni krivci.
Ja koliko god pesimistican bio ne mislim da mi mozemo dozivjeti sudbinu celika jer to naprosto ne moze da ide uz nas, ipak bi trebalo da smo visi nivo od toga. Ali da mozemo ostati bez imovine, mozemo. Da nemamo drugi plan osim investitora nemamo. Da nam je jedini korak uprave bio smanjenje plata, jeste ali kazrm to ne moze dugo trajati jer kad se otjera mulalic nakon 3 vezana poraza, nece ti niko za te pare normalan raditi. Kad prodje jos neko vrijeme pa ljudi skontaju da nece para zaraditi kakve bi mogli zaraditi u drugim klubovima, ici ce u druge klubove, a liga sve konkurentnija sto znaci da ce nama realnost postati borba za 4. Ili 3. mjesto u narednim sezonama sto znaci da opet neces moci dovesti neke igrace. Srezati plate je ok kao kratkorocno rjesenje ali svi znamo kamo to vodi ako ostane godinama na snazi.
A i da nam nekim cudom porezna progleda kroz prste i pusti ugovor, mi kakvi smo opet cemo usrati za godinu dvije i opet se vratiti gdje smo i sad jer je to nas ciklus izgeda, ne mozemo 4 godine uvezati da valja.
Nama izgleda i treba nesto katastrofalno da se desi da otvorimo oci.
A sto je najgore od svega taoci smo politike jer realno ne moze mi niko reci da smo mi toliki duznici a da svi ostali imaju koliko toliko normalne finansije.
I nek je sramota i bivse i sadasnje a i drzavu u kojoj je sport ispod svake margine.
Ja koliko god pesimistican bio ne mislim da mi mozemo dozivjeti sudbinu celika jer to naprosto ne moze da ide uz nas, ipak bi trebalo da smo visi nivo od toga. Ali da mozemo ostati bez imovine, mozemo. Da nemamo drugi plan osim investitora nemamo. Da nam je jedini korak uprave bio smanjenje plata, jeste ali kazrm to ne moze dugo trajati jer kad se otjera mulalic nakon 3 vezana poraza, nece ti niko za te pare normalan raditi. Kad prodje jos neko vrijeme pa ljudi skontaju da nece para zaraditi kakve bi mogli zaraditi u drugim klubovima, ici ce u druge klubove, a liga sve konkurentnija sto znaci da ce nama realnost postati borba za 4. Ili 3. mjesto u narednim sezonama sto znaci da opet neces moci dovesti neke igrace. Srezati plate je ok kao kratkorocno rjesenje ali svi znamo kamo to vodi ako ostane godinama na snazi.
A i da nam nekim cudom porezna progleda kroz prste i pusti ugovor, mi kakvi smo opet cemo usrati za godinu dvije i opet se vratiti gdje smo i sad jer je to nas ciklus izgeda, ne mozemo 4 godine uvezati da valja.
Nama izgleda i treba nesto katastrofalno da se desi da otvorimo oci.
A sto je najgore od svega taoci smo politike jer realno ne moze mi niko reci da smo mi toliki duznici a da svi ostali imaju koliko toliko normalne finansije.
I nek je sramota i bivse i sadasnje a i drzavu u kojoj je sport ispod svake margine.
Ma ove sezone da osvojimo duplu krunu ja je nebi slavio vala ne kazem da se nebi radovao i kao necu slavit al najozbiljnije nema se sta slavit pretjerano a imamo danas traume iz tih godina kad smo slavili trofeje da kojim cudom uzmemo sve sto se moze uzet nebi slavio nesto neko ludilo glumio slavio bi normalno da al vise iz hira inata a ne se palio pretjerano samo bi mi bilo drago iz inata nekog a najvise zbog finansija koje dobijamo uspjehom a manje zbog trofeja i slavlja i feste mada taj neki uspjeh koji nema sanse da se desi al eto nekom srecom da se dogodi to bi diglo ovoj upravi reputaciju uspjesnosti koju namecu al kazem drago mi je da se krenulo barem mic po mic naprijed al ne treba uprava ova da se poredi s proslima u odnosu na njih jesu uspjesni al to nije uspjeh nikakv to je valjda normalna stvar da si u plusu a ne u minusu a ne uspjesnost i neki rad trud pretjerani nisam u fazonu da bi sirio paniku vec podrsku al su me uvjek zabrinjavali ljudi s ove teme koji toliko slave pobjede neke dizu se u nebesa a porazima kude sve redom tjeraju ja kazem i da osvojimo sve ove sezone to je po meni sreca vise nego rad i trud al eto ja sam ipak neradnicka klasa besposlicar navijac i forum meraklija pa nebi da pametujem previse o radu necijem kazem podrska upravi za put ka oporavku al majke mi isto su sda i neke stranke tako se ponasaju spominju investitora samo kad je belaj da smire paniku i onda na kraju nista i sad isto se ludi prave kao saznat ce se do kraja mjeseca sta je sa amerikancem naravno da ce se saznat a vec se zna al brate reci tako i tako nije lijepo al to vam je tako gospodo navijaci sta mene briga i nas navijace ko je kriv vi ili investitor to nas ne zanima vama je taj investitor jedina prica kojom ste ulijevali povjerenje i neku nadu u bolje sutra i sta cemo sad dame i gospodo mora imati plan neki pa ne ide uvjek po planu i nekad se i ne vrati nazad u zivotu ni kad das sve od sebe al mora postojati neki plan msm za dalje kad zvanicno nas obavjeste da nema nista od investicija planiranih
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija
-
- Kontakt:
Opet se šljam i ološ veliča
Sebija ima veze sa Zeljom, kao sa diplomom medicinskog fakultetaValter je napisao/la: ↑10 dec 2022, 14:20Pretpostavljam da ti je Dino dao ovu informaciju. Sve u svemu za sve loše u Želji kriva je Sebija.mamonelafo je napisao/la: ↑10 dec 2022, 13:40Članak 50.
Ako porezni obveznik ne plati poreznu obvezu koju je razrezala Porezna uprava u roku određenom u nalogu za plaćanje, iznos porezne obveze postaje predmetom zakonskog založnog prava u korist Porezne uprave na imovinu i imovinska
prava poreznog obveznika, osim imovine koja je izuzeta u članku 43. stavak 5. ovoga Zakona.
Porezna uprava će po službenoj dužnosti pribaviti podatke o imovini dužnika na kojoj se može uspostaviti založno pravo odnosno hipoteka, dostavljanjem zahtjeva za dostavu podataka nadležnom Općinskom sudu i drugim organima i institucijama
koje vode registre o imovini dužnika.
Porezna uprava će obvezniku iz stavka 1. ovoga članka dostaviti pismenu obavijest o visini i osnovi njegovog dugovanja zbog kojeg se pokreće postupak upisa zakonskog
založnog prava u kojoj će se naznačiti imovina na kojoj se zasniva hipoteka.
Istovremeno sa obavještenjem dužnika Porezna uprava će pokrenuti postupak upisa zakonske hipoteke kod nadležnog zemljišno-knjižnog ureda, odnosno postupak registracije zakonskog založnog prava na pokretnim stvarima i imovinskim
pravima u odgovarajućim javnim registrima.
Zakonska hipoteka nastaje upisom u zemljišnu knjigu, a prestaje njenim brisanjem. Zakonsko založno pravo na pokretnim stvarima i imovinskim pravima nastaju i prestaju u skladu sa posebnim propisima koji uređuju pojedina prava.
Poreznom obvezniku, čija je sva imovina i imovinska prava ili njihov dio, postala predmetom zakonske hipoteke zbog poreznog duga koji, radi izmirenja tog duga, hoće da proda svoju cjelokupnu imovinu i imovinska prava ili njihov dio, Porezna uprava će dozvoliti njihovu prodaju ukoliko kupac te imovine i imovinskih prava izvrši uplatu cijene te imovine i imovinskih prava, dogovorene između poreznog obveznika - dužnika i kupca, na odgovarajuće račune javnih prihoda. Cijena koju dogovore prodavac - dužnik i kupac treba biti utemeljena na procjeni vrijednosti predmetne imovine i imovinskih prava koju sačini sudski vještak odgovarajuće struke.
Nadležni je porezni ured dužan u roku od dva radna dana nakon izmirenja odgovarajuće porezne obveze odnosno nakon uplate sredstava ostvarenih prodajom dužnikove imovine i imovinskih prava na račune javnih prihoda, bilo da je tu uplatu
izvršio samo porezni obveznik - dužnik ili kupac sve ili dijela imovine i imovinskih prava dužnika, te sukladno utvrđenim procedurama izvršiti brisanje hipoteke u istom uredu (uredima) u kojem je bila i evidentirana.".
Stvarno stanje:
"Klub i Porezna uprava Federacije su 1.12.2021. godine zaključili Sporazum o odgođenom plaćanju dužnih javnih prihoda. Sporazum je odobren u skladu sa članom 50. Pravilnika o procedurama naplate poreznih obaveza, bez garancije od strane Kluba.
Iako je potpisan Sporazum, Porezna uprava je sredinom decembra 2021. godine bespravno upisala hipoteku nad cjelokupnom imovinom Kluba na što je Klub uložio žalbu Kantonalnom sudu Sarajevo. Do današnjeg dana žalba Kluba nije riješena i hipoteka nije pravosnažna.
U vrijeme trajanja sporazumnog odnosa, Vlada FBiH donijela je zaključak kojim zadužuje Poreznu upravu FBiH da za sportske kolektive, koji s njom imaju zaključene sporazume o odgođenom plaćanju, odobri neplaćanje odloženog poreznog duga i tekućih obaveza u periodu do 31.12.2022. godine.
Na osnovu ovoga, da klub nikad nije dobio rješenje na Žalbu, PU nema osnova pokretati pitanje imovine, a pogotovo u vrijednosti većoj od duga kojeg ima na ime poreza.
Recimo da je vrijednost imovine kluba 35- 40 miliona KM, a dug 2.4, što je ludilo i zloupotreba zakona i Pravilnika PU i OTIMANJE imovine kluba.
Sa druge strane, glavni razlog zbog kojeg imovina ne može biti uzeta je ta da NITI JEDAN SPORTSKI KOLEKTIV U BIH sa poreznim dugom NEMA svoju IMOVINU u ovoj vrijednosti, te stim u vezi FK Željezničar nije u ravnopravnom položaju sa ostalim, pogotovo uzimajući u obzir da od 1.9.2021. - 1.09.2022. klub je naime poreza i doprinosa platio 900.000 KM slovima ( devet stotina hiljada KM), to je uvjerljivo najviše od svih sportskih kolektiva u BiH.
Treća i najvažnija stvar je direktor PU FBiH Šerif Isović (SDA) koji je, pretpostavlja se, u debelim dogovorima odgovoran za ovaj problem i "pikiranje" imovine kluba za potrebe građevinaca.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Ti si na ovom forumu popljuvao sve vezano za Zelju. Danima si pricao kako je Amoah los, kako se pretvaramo u robijase i celik, bla bla
Stavi nekad prst na celo pa se zapitaj
-
- Kontakt:
Evo covjek koji razmislja o onome sto procita i sta cuje. Svaka cast. Dijelim tvoje misljenje ali isto je tuzno da vecina (a nadam se da je takvo razmisljanje samo na forumu) shvati neke stvari tek kad im nestane krov nad glavom. E tako je i ovdje, oduzuje se sve i kad sve izgubimo bice a hebiga mi smo sve uradili nije covjek htio. Pa niste sve uradili jer ste pregovarali sa duhom, mesu bazdareviva ste ubaljivali da cirkusa po grbavici i emisijama, dali ste rok do augista i onda 3 mjeseca nista uradili niste, pa cak ni saopstenje neko, i onda ste sad sve gurnuli na 31. Decembar. NISTE SVE URADILI JER NISTE NAPRAVILI PLAN B a to svako ko se bavi icim u zivotu zna da moras imati plan b pogotovo ako ti je plan a miki maus bajka. Nazalost vecina nas je popusila, samo mi je cudno sto neki i dalje puse.Baza1921 je napisao/la: ↑11 dec 2022, 21:07Ma ove sezone da osvojimo duplu krunu ja je nebi slavio vala ne kazem da se nebi radovao i kao necu slavit al najozbiljnije nema se sta slavit pretjerano a imamo danas traume iz tih godina kad smo slavili trofeje da kojim cudom uzmemo sve sto se moze uzet nebi slavio nesto neko ludilo glumio slavio bi normalno da al vise iz hira inata a ne se palio pretjerano samo bi mi bilo drago iz inata nekog a najvise zbog finansija koje dobijamo uspjehom a manje zbog trofeja i slavlja i feste mada taj neki uspjeh koji nema sanse da se desi al eto nekom srecom da se dogodi to bi diglo ovoj upravi reputaciju uspjesnosti koju namecu al kazem drago mi je da se krenulo barem mic po mic naprijed al ne treba uprava ova da se poredi s proslima u odnosu na njih jesu uspjesni al to nije uspjeh nikakv to je valjda normalna stvar da si u plusu a ne u minusu a ne uspjesnost i neki rad trud pretjerani nisam u fazonu da bi sirio paniku vec podrsku al su me uvjek zabrinjavali ljudi s ove teme koji toliko slave pobjede neke dizu se u nebesa a porazima kude sve redom tjeraju ja kazem i da osvojimo sve ove sezone to je po meni sreca vise nego rad i trud al eto ja sam ipak neradnicka klasa besposlicar navijac i forum meraklija pa nebi da pametujem previse o radu necijem kazem podrska upravi za put ka oporavku al majke mi isto su sda i neke stranke tako se ponasaju spominju investitora samo kad je belaj da smire paniku i onda na kraju nista i sad isto se ludi prave kao saznat ce se do kraja mjeseca sta je sa amerikancem naravno da ce se saznat a vec se zna al brate reci tako i tako nije lijepo al to vam je tako gospodo navijaci sta mene briga i nas navijace ko je kriv vi ili investitor to nas ne zanima vama je taj investitor jedina prica kojom ste ulijevali povjerenje i neku nadu u bolje sutra i sta cemo sad dame i gospodo mora imati plan neki pa ne ide uvjek po planu i nekad se i ne vrati nazad u zivotu ni kad das sve od sebe al mora postojati neki plan msm za dalje kad zvanicno nas obavjeste da nema nista od investicija planiranih
Nije sad ni da smo u tolikim gohvnima ne govorim za ukupan dug to ni nez koliko je ako neko zna ukupan dug neka kaze volio bi znati u marku sve sto smo duzni al ovaj dug prema drzavi nije to sad toliko prestrasno nego je strasno sto je teren jedina opcija meni je to iskreno prestrasno nekom nije neko ce reci imamo 2 pomocna neka imamo 100 burazeru to je za mene ponizenje to je najveci problem i ovog drustva napacenog koje samo ceka da mu pomru roditelji da mu ostave nekretninu zvuci ostro al to realnost nasa pola drzave su podstanari ova druga polovina rijetki stvaraju a vecina nesto cekaju da im umre neko pa da su mirni jbg tako je nazalost takvo je drustvo sjebano a i drzava nije bajna velika nezaposlenot i sirotinja jbg nije problem ni investitor jedan nece ajde ba ganjaj druge odma akcija a ne zavlaci navijace i smisljaj price za javnost pa ako je klub dao od sebe sve a ovaj amerikanac nece pa jel on jedini na svijetu s parama i ima li opcija ikakvih drugih ima li iko stila za biznis imal iko pricu za investitora stranog nekog nesto il smo fakat sto nas zovu sadaka i samo prodaj imovinu nema nam druge ode teren jbg al najgore sto ni taj teren nece pokrit sav dug pa da kazes hajde daj teren yebat ga sta ces i najgore sto nemamo plan pitari bar imaju plan neki nesto da budu dinamo da budu real pa ne ide im nesto al imaju neki trip svoj neku ambiciju nesto a ja u nas bgm osjecam neku bespomoc i beznadje nazalost zato mi glupo da
svi trenera i igrace seru a brate ja sam stava i da osvojimo ovu sezonu djaba bgm sve nam se svelo na nafaku i dobru volju stranog faktora
svi trenera i igrace seru a brate ja sam stava i da osvojimo ovu sezonu djaba bgm sve nam se svelo na nafaku i dobru volju stranog faktora
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija
Željina uprava zaslužuje podršku: Prihodi veći za gotovo dva miliona KM, u 12 mjeseci plaćeno 900 hiljada poreza
Analiziramo finansijski izvještaj FK Željezničar
FK Željezničar je u deset mjeseci 2022. godine imao 3.327.617 KM prihoda, dok je u prvih deset mjeseci 2021. godine taj iznos bio 1.453.490 KM. Kada su u pitanju rashodi, u deset mjeseci ove godine oni iznose 3.009.861 KM, a prošle godine 2.929.637 KM.
Ove godine imamo 593 hiljade KM od karata što je triput veće nego prethodne sezone.
FK Željezničar je platio 900.000 KM poreza za godinu dana.

reprez.****
FK Željezničar je u deset mjeseci 2022. godine imao 3.327.617 KM prihoda, dok je u prvih deset mjeseci 2021. godine taj iznos bio 1.453.490 KM. Kada su u pitanju rashodi, u deset mjeseci ove godine oni iznose 3.009.861 KM, a prošle godine 2.929.637 KM.
Ove godine imamo 593 hiljade KM od karata što je triput veće nego prethodne sezone.

reprez.****
I neko stvarno vjeruje ovim lažima, mi smo narod za izučavanje...nema sta.
Zanimljivo da kod nas svaka uprava radi u plusu kad su izvještaji a onda za pola godine odu i sve isto.
Bitno je samo sve lijepo sročiti i imati lijepu priču..
Zanimljivo da kod nas svaka uprava radi u plusu kad su izvještaji a onda za pola godine odu i sve isto.
Bitno je samo sve lijepo sročiti i imati lijepu priču..
- jointunija
- Kontakt:
Znači oko milion,akcije,karte,750.000 budžetskih novaca,ostatak fan shop,sponzori,Caizcoin 150.000.Admir74 je napisao/la: ↑12 dec 2022, 09:42Željina uprava zaslužuje podršku: Prihodi veći za gotovo dva miliona KM, u 12 mjeseci plaćeno 900 hiljada poreza
reprez.****
Rashodi za 10 mjeseci,znači ostaju nam rashodi za 11 i 12 mjesec,plate+porez?
Znači bez novca od navijača opet mrka kapa
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Ma ljudi pozitivno rade nema sta. Velike zasluge imaju nema sta,donijeli su u klub preko 20 maraka. Za pohvalu..
Da Nije bilo pomozi.ba od navijača danas bi bio ključ u bravi..
Da Nije bilo pomozi.ba od navijača danas bi bio ključ u bravi..
Ne mozete gledati sve crno-bijelo. Citam vec danima kako niko nista nije uradio nego samo se stvorili navijaci na stadionu i donijeli pare. Sve sto je uradjeno sad, moglo je biti uradjeno i ranije, dakle izvodivo je, ali ovi prije nisu znali ili htjeli. Isto tako mozda je moglo biti uradjeno i jos vise ali ovi sad nisu dovoljno sposobni za vise, i to je okej.Admir74 je napisao/la: ↑12 dec 2022, 09:42Željina uprava zaslužuje podršku: Prihodi veći za gotovo dva miliona KM, u 12 mjeseci plaćeno 900 hiljada poreza
reprez.****
Ono sto pravi veliki problem su naruseni odnosi sa kompanijama, dugovi prema istim, lazi i zavlacenja godinama, pa sad i ako zelis nesto dobro uraditi ljudi nece, a to nije greska trenutne strukture. Godinama smo istrosili mnoge resurse, kako finansijske i ljudske tako i ove sponzore i sad se to vraca.
Krenuo bi redom o ovim tackama u prihodima:
Clanarina - nisu ljudi sami od sebe u ovolikom broju
uplacivali clanarinu vec se je neko sjetio akcije i uradio ekstra marketing
Zakup poslovnih prostora - smanjen prihod, dakle lose se radilo na ovom polju
Reklame i sponzorstva - povecan prihod, direktan rezultat rada trenutnih struktura
Karte - Dobar marketing, dakle zahvaljujuci ljudima u klubu, iako bi ovdje rekao da su Manijaci odigrali 90% ulogu a ovi iz kluba su samo ispratili to
Donacije i budzet - ova stavka se povecala samo i iskljucivo zahvaljujuci klupskim strukturama koje su na sve moguce nacine vrsile pritisak na vladajuce i zahvaljujuci vijecnicima i skupstinarima u kantonu (znate koji su da ne imenujem) koji su uposlenici kluba ili u skupstini.
Plate - znacajno smanjene a stanje na tabeli bolje. Direktan uspjeh klupskih struktura. Sjecam se kako je Nazif predstavljao da su plate smanjene za 33% na prvoj skupstini u novom sazivu ali mu matematika bas nije isla pa je fulio brojke i prosuo se. Nazalost skupstinarima je trebalo pola godine da otvore oci i otcepe usi vezano za njega i Nurku.
Za kraj ono sto me najvise bode u oci su putni troskovi. Ako mi neko uspije objasniti putne troskove u iznosu od 25 hiljada u 2021. za 12 utakmica na strani a za isti broj utakmica u 2022. 4.5 puta veci troskovi? Mozda sam nesto previdio ali ne kontam stvarno.
Za kraj, ne smatram da je ova uprava famozna i da su uradili cuda, ali isto tako ne mozete bas reci nista nisu uradili, same pare dosle.
Braco moram vas utjesiti ako nista trpanje pitara do dalje eno varesanovic im trener 
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija
-
- Kontakt:
Ko mi je izbrisao komentar vezan za Admina? Jel normalno ovo?
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!
@Corcaigh
Tek nakon prvog vala pandemije igraci nisu nocili prije gostujucih utakmica, tj. nisu bili u karantinu, nisam siguran kad ali su poceli ponovo, ili prosle jeseni ili ove zime pa je tu razlog bar dijela povecanih troskova za put, ostalo se vjerovatno moze pripisati prevoznicima mada to iskreno nagadjam jer mi nema druge logike
Tek nakon prvog vala pandemije igraci nisu nocili prije gostujucih utakmica, tj. nisu bili u karantinu, nisam siguran kad ali su poceli ponovo, ili prosle jeseni ili ove zime pa je tu razlog bar dijela povecanih troskova za put, ostalo se vjerovatno moze pripisati prevoznicima mada to iskreno nagadjam jer mi nema druge logike
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- MocMahale444
Još neki finansijski aspekti su vezani sa koronom, i nisu uporedivi sa prošlom godinom. Ne kažem da pomaci nisu pozitivni, svakako jesu. Također nemam sumnju niti u transparentnost trošenja budgeta. Ono na šta bi se osvrnuo je ukupan prihod ove godine, bez da ga poredim sa bilo čim. Na žalost ta 3,3 miliona su dovoljna za preživljavanje, skromno i solidno poslovanje. Svaki ozbiljan rezultat u ovakvim finansijskim okvirima bi bio incident. Iako se kvalitet lige ne diže na neki poseban nivo, budgeti klubova rastu, i sve više se privatnog kapitala, na ovaj ili onaj način ubacuje u klubove. Mi na žalost ne uspjevamo pratiti tu igru. I tu vidim najveći izazov, a ne u tome što smo ove godine prihodovali duplo više nego prošle.anonimni je napisao/la: ↑12 dec 2022, 17:02@Corcaigh
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.