Ma nece biti role player sa 25,6..nije Pero Antic da ide sa 30+
Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
- Felixians4
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
56 % za 3 u Endesi,a 5 ih šutira po matchu! 16,5 pts za 22 min.
Nekako nisu klubovi donjeg doma što su znali bit,no zato su Joventut,Unicaja,2 sastava s Kanara veoma respektabilni uz euroligaše
Nekako nisu klubovi donjeg doma što su znali bit,no zato su Joventut,Unicaja,2 sastava s Kanara veoma respektabilni uz euroligaše
Felixians4 je napisao/la: ↑11 dec 2022, 17:0456 % za 3 u Endesi,a 5 ih šutira po matchu! 16,5 pts za 22 min.
Uhh za euroligasa treba Malo vise
Da se podsjetimo kako je to znalo izgledati. Nećemo pokazivati drugu strane medalje.
Nek ide kad osjeti da moze i treba. Ne smije biti vodjen emocijama. Ja mislim da on svaku vece sanja NBA.
U Europu se uvijek moze vratiti.
Duplo kolo eurolige ove sedmice. Sutra je Bayern u gostima, u četvrtak Žalgiris isto u gostima. Musa je u formi, nadamo se nastavku 20+ utakmica
-
linethreader
- Kontakt:
Iskreno se nadam da ce ostati (bar) jos jednu godinu u Realu!! Malo je tesko za ocekivati realno da on ovako eksponencijalno postaje bolji svakim danom (jer je do sad premasio ja mislim i sopstvena ocekivanja), vjerujem da sljedece godine moze biti jedan od glavnih kandidata za MVP-a Eurolige, a onda nek razmislja o letu preko bare..
Ako se planira vratiti u nba (a ne sumnjam u to), onda za pocetak treba poraditi na svom tijelu. Kad ga kamera privuce s ledja dok izvodi bacanja, ona jos uvijek podsjecaju na ledja nekog djeteta. Takav nema sta traziti u nba. Svi dobro znamo kako je neslavno zavrsavao na obrucu pored svih onih gorila tamo. Vidjeh ovu sliku BB-a od sinoc i kontam da je to put kojim treba ici, jer ne treba njemu ni previse masivno tijelo da ga uspori na ulazu.
Nije mu tijelo vise problemGhuraba je napisao/la: ↑12 dec 2022, 14:24Ako se planira vratiti u nba (a ne sumnjam u to), onda za pocetak treba poraditi na svom tijelu. Kad ga kamera privuce s ledja dok izvodi bacanja, ona jos uvijek podsjecaju na ledja nekog djeteta. Takav nema sta traziti u nba. Svi dobro znamo kako je neslavno zavrsavao na obrucu pored svih onih gorila tamo. Vidjeh ovu sliku BB-a od sinoc i kontam da je to put kojim treba ici, jer ne treba njemu ni previse masivno tijelo da ga uspori na ulazu.
linethreader je napisao/la: ↑12 dec 2022, 12:17Iskreno se nadam da ce ostati (bar) jos jednu godinu u Realu!! Malo je tesko za ocekivati realno da on ovako eksponencijalno postaje bolji svakim danom (jer je do sad premasio ja mislim i sopstvena ocekivanja), vjerujem da sljedece godine moze biti jedan od glavnih kandidata za MVP-a Eurolige, a onda nek razmislja o letu preko bare..
Valjda ostane 2-3 godine u Realu ...
ostanak u evropi (real madrid) ili odlazak u nba, postoje argumenti za obje solucije
decko igra u real madridu, vjerovatno je najbolji igrac svoje ekipe i vjerovatno bi to ostao i u svojim tridesetim jer bi tada jos uvijek bio u svom prime-u, dalje, spanska kosarka nudi mogucnost osvajanja kojekakvih titula (liga acb, copa del rey, supercopa), a tu je naravno i euroleague, a na sve to, imao bi mogucnost da postane legenda real madrida i de facto jedan od najboljih igraca u klupskoj istoriji i evropskoj kosarci, sve su to dobri argumenti za ostanak u real madridu, siguran sam da ce npr sergio llull biti veoma sretan kad nekad u buducnosti pogleda sta je sve ostvario u karijeri i da ce se rado sjecati svih titula, individualnih nagrada, pobjeda i da niti jednom nece zazaliti zbog toga sto nije igrao u nba
nba nudi neke druge mogucnosti, tamo ce (ukoliko se dokaze) zaraditi novac koji ne bi zaradio u evropi niti za tri vhunske karijere, tamo se igra najbolja kosarka i tamo su najbolji kosarkasi, tamo su sve arene od 18000-20000 i velika vecina njih je puna, lifestyle je takodjer na visem nivou u odnosu na evropu i to su razlozi zbog kojih igraci odlaze u nba
ako se planira ponovo okusati u nba, neka ide nakon ove sezone ili eventualno nakon sljedece, cisto da bi nakon eventualnog neuspjeha mogao da se vrati u evropu kao mlad igrac koji bi imao dosta godina karijere ispred sebe i koji moze ostaviti trag u evropskoj kosarci, a za razliku od prethodnog puta, ne bi imao problem da potpise za vrhunski klub i da igra, jer sada su svi vidjeli koliko je dobar
ako planira ici u nba sa 27 ili 28 godina, smatram da bi to bio los potez, u tom slucaju je bolje da ne ide nikako
nisam u njegovoj poziciji, ali, ostanak u real madridu mi djeluje kao bolji izbor, jer osvojiti pregrst titula, individualnih nagrada i pritom postati legenda i jedan od najboljih kosarkasa u istoriji jednog real madrida, kao i evropske kosarke je nesto sto igrac kalibra dzanana muse ne bi trebao odbiti, jer budimo realni, on nije luka doncic, jer za luku bi svi ti uspjesi bili mali u odnosu na ono sto moze izgraditi u nba, dakle, ono sto luka doncic moze postati u nba, to dzanan musa moze postati u evropskoj kosarci
decko igra u real madridu, vjerovatno je najbolji igrac svoje ekipe i vjerovatno bi to ostao i u svojim tridesetim jer bi tada jos uvijek bio u svom prime-u, dalje, spanska kosarka nudi mogucnost osvajanja kojekakvih titula (liga acb, copa del rey, supercopa), a tu je naravno i euroleague, a na sve to, imao bi mogucnost da postane legenda real madrida i de facto jedan od najboljih igraca u klupskoj istoriji i evropskoj kosarci, sve su to dobri argumenti za ostanak u real madridu, siguran sam da ce npr sergio llull biti veoma sretan kad nekad u buducnosti pogleda sta je sve ostvario u karijeri i da ce se rado sjecati svih titula, individualnih nagrada, pobjeda i da niti jednom nece zazaliti zbog toga sto nije igrao u nba
nba nudi neke druge mogucnosti, tamo ce (ukoliko se dokaze) zaraditi novac koji ne bi zaradio u evropi niti za tri vhunske karijere, tamo se igra najbolja kosarka i tamo su najbolji kosarkasi, tamo su sve arene od 18000-20000 i velika vecina njih je puna, lifestyle je takodjer na visem nivou u odnosu na evropu i to su razlozi zbog kojih igraci odlaze u nba
ako se planira ponovo okusati u nba, neka ide nakon ove sezone ili eventualno nakon sljedece, cisto da bi nakon eventualnog neuspjeha mogao da se vrati u evropu kao mlad igrac koji bi imao dosta godina karijere ispred sebe i koji moze ostaviti trag u evropskoj kosarci, a za razliku od prethodnog puta, ne bi imao problem da potpise za vrhunski klub i da igra, jer sada su svi vidjeli koliko je dobar
ako planira ici u nba sa 27 ili 28 godina, smatram da bi to bio los potez, u tom slucaju je bolje da ne ide nikako
nisam u njegovoj poziciji, ali, ostanak u real madridu mi djeluje kao bolji izbor, jer osvojiti pregrst titula, individualnih nagrada i pritom postati legenda i jedan od najboljih kosarkasa u istoriji jednog real madrida, kao i evropske kosarke je nesto sto igrac kalibra dzanana muse ne bi trebao odbiti, jer budimo realni, on nije luka doncic, jer za luku bi svi ti uspjesi bili mali u odnosu na ono sto moze izgraditi u nba, dakle, ono sto luka doncic moze postati u nba, to dzanan musa moze postati u evropskoj kosarci
Nikola Mirotic zaradjuje 5M $ (Barcelona) godisnje. Realno nisu ni u Evropi vise toliko losi ugovori, naravno idalje su dosta manji nego u NBA ali Dzanan ce vec za godinu dvije moci uzimati 5M u Realu ako ostane na ovom nivou, sto je realno govoreci odlicna cifra ako uzmemo u obzir da moze uzimati istu u narednih 8-10 godina. Najbolje mu je da nastavi u Realu, poboljsa jos neke sitnice koje mu fale i pokusa dobiti max sto se moze dobiti u Evropi, moze zaraditi i vise nego dovoljno a ostaviti neki trag dok je u NBA idalje to sve na dugom stapu.
🔵⚪
Igrati narednih 10, 15 godina u istom klubu zvuci poprilično monotono, deprimirajuce za igrača koji mozda ipak može ponuditi nešto u NBA ligi...bez obzira na sve te titule i priznanja koja spominjete. Naravno, ako nastavi ovim tempom i u budućnosti.
Realnija je opcija da ode i okusa se ponovo, ovaj put kao izgrađeniji igrač, a mlad. Kao klinac nije uspio. Mozda je falilo i malo sreće. Trebat će sreće i u ponovnom pokušaju. Odnosno vrlo važna će biti adresa na kojoj će završiti.
Kao sto sam ranije pisao, uvijek se moze za 2,3,4 godine vratiti u euroligaske timove, pa čak i u Real...i da opet bude (po)najbolji.
Realnija je opcija da ode i okusa se ponovo, ovaj put kao izgrađeniji igrač, a mlad. Kao klinac nije uspio. Mozda je falilo i malo sreće. Trebat će sreće i u ponovnom pokušaju. Odnosno vrlo važna će biti adresa na kojoj će završiti.
Kao sto sam ranije pisao, uvijek se moze za 2,3,4 godine vratiti u euroligaske timove, pa čak i u Real...i da opet bude (po)najbolji.
ma poznavajuci njegov mentalitet musa ce aBd iduce sezone nazad. duzan je osto Detroitu neke stvari 
Musa je poseban igrač, nisam imao sumnje jos od finala kontra Litvanije, uvijek je upitnik bio u tome koliko ce fizički moci parirati na seniorskom nivou. Upitnik je i defanziva ali puna NBA takvih pa nikom nista.
Meni ovo trenutno izgleda odlično, sta vrijedi Hezonji sto je fizički jaci ako je s loptom sporiji i nema taj rad u nogama da bi završavao kao Musa pod obručem. U ostalom tek su mu 23, sigurno ce tu u narednim godinama doci i jos misicne mase i naci ce neku idealnu kilazu.
Uz dužno poštovanje prema EL ipak je NBA nivo vise, moze neko voljeti vise evropsku kosarku, smatrati je interesantnijom i geografski i kulturološki blizom ali to je to
Ipak, nesto sam misljenja da ce odraditi ove dvije sezone u Madridu pa onda NBA, naravno pod uslovima da nastavi u ovom ritmu a misljenja sam da moze on i jos bolji igrač postati, Inšallah.
Meni ovo trenutno izgleda odlično, sta vrijedi Hezonji sto je fizički jaci ako je s loptom sporiji i nema taj rad u nogama da bi završavao kao Musa pod obručem. U ostalom tek su mu 23, sigurno ce tu u narednim godinama doci i jos misicne mase i naci ce neku idealnu kilazu.
Uz dužno poštovanje prema EL ipak je NBA nivo vise, moze neko voljeti vise evropsku kosarku, smatrati je interesantnijom i geografski i kulturološki blizom ali to je to
Ipak, nesto sam misljenja da ce odraditi ove dvije sezone u Madridu pa onda NBA, naravno pod uslovima da nastavi u ovom ritmu a misljenja sam da moze on i jos bolji igrač postati, Inšallah.
Problem je itekako. Za evropsku kosarku je ok, ali nba je drugi svijet. Nije poenta samo u probijanju - probijao je on korektno i u nba (kad je u onom jednom periodu imao solidnu minutazu), problem je kako zavrsiti na obrucu. Svi koji su ga redovno pratili znaju koliko nas je to frustriralo. Svako poredjenje s Durantom je besmisleno. To je isto da u kontekstu Gegica kazes: "Pogledaj Ja Moranta sta radi, a nema bolje tijelo od njega, niti je neki aman suter." To su likovi koji se radjaju jednom u 20 godina.
Da sam ja na Musinom mjestu, postupio bih slicno kao Bojan Bogdanovic. Nek odigra 3 sezone u Realu (koliko je ovaj odigrao u Feneru), u tom periodu izvuce maksimum iz sebe (tj. ispravi i nadogradi sve sto moze) i spremniji nego ikad ode u nba. Naravno, idealno bi bilo bar u jednoj toj sezoni uzeti EL i biti MVP iste. Ako tako uradi, u nba bi bio s 26 godina (Bojan je imao 25) i komotno moze dati 6-7 kvalitetnih sezona tamo (Bojan igra vec devetu - bolju nego sve ranije, iako je u svim bio odlican). Niti je Bogdanovic aman neki defanzivac, niti je aman nesto pretjerano atletican, ali ima bolje tijelo od Muse i na tome Dzanan mora poraditi. Ok, ovaj je 3/4, a Musa 2/3, ali to ne mijenja ovu cinjenu. Bogdanovic je bolji od njega na niskom postu (zbog masivnijeg tijela kojem je 'prirodnije' da igra ledjima) i raznovrsnije pogadja s distance (iako je i Musa drasticno popravio taj segment). Dzanan ima bolji prvi korak, eksplozivniji je i bolji na ulazu. Obojica su spretni za iznuditi bacanja, s tim sto je Musa mozda malo bolji. Ako ovakav Bogdanovic vec 10-ak godina moze igrati u nba i biljeziti odlicne brojke, ne vidim razlog zasto to ovakav Musa ne bi mogao. Naravno, potrebno je da ode tamo kao neko ko ima ime i ko je izgradjen u svakom pogledu, a na dobrom je putu da to ucini.
Ghuraba je napisao/la: ↑13 dec 2022, 12:02Problem je itekako. Za evropsku kosarku je ok, ali nba je drugi svijet. Nije poenta samo u probijanju - probijao je on korektno i u nba (kad je u onom jednom periodu imao solidnu minutazu), problem je kako zavrsiti na obrucu. Svi koji su ga redovno pratili znaju koliko nas je to frustriralo. Svako poredjenje s Durantom je besmisleno. To je isto da u kontekstu Gegica kazes: "Pogledaj Ja Moranta sta radi, a nema bolje tijelo od njega, niti je neki aman suter." To su likovi koji se radjaju jednom u 20 godina.
Da sam ja na Musinom mjestu, postupio bih slicno kao Bojan Bogdanovic. Nek odigra 3 sezone u Realu (koliko je ovaj odigrao u Feneru), u tom periodu izvuce maksimum iz sebe (tj. ispravi i nadogradi sve sto moze) i spremniji nego ikad ode u nba. Naravno, idealno bi bilo bar u jednoj toj sezoni uzeti EL i biti MVP iste. Ako tako uradi, u nba bi bio s 26 godina (Bojan je imao 25) i komotno moze dati 6-7 kvalitetnih sezona tamo (Bojan igra vec devetu - bolju nego sve ranije, iako je u svim bio odlican). Niti je Bogdanovic aman neki defanzivac, niti je aman nesto pretjerano atletican, ali ima bolje tijelo od Muse i na tome Dzanan mora poraditi. Ok, ovaj je 3/4, a Musa 2/3, ali to ne mijenja ovu cinjenu. Bogdanovic je bolji od njega na niskom postu (zbog masivnijeg tijela kojem je 'prirodnije' da igra ledjima) i raznovrsnije pogadja s distance (iako je i Musa drasticno popravio taj segment). Dzanan ima bolji prvi korak, eksplozivniji je i bolji na ulazu. Obojica su spretni za iznuditi bacanja, s tim sto je Musa mozda malo bolji. Ako ovakav Bogdanovic vec 10-ak godina moze igrati u nba i biljeziti odlicne brojke, ne vidim razlog zasto to ovakav Musa ne bi mogao. Naravno, potrebno je da ode tamo kao neko ko ima ime i ko je izgradjen u svakom pogledu, a na dobrom je putu da to ucini.
Drug,NBA je sada prevedi loptu sto brze i napadaj,shutiraj!Bojim se Ako doda jos 4-5 kg ode brzina ,taj problem je nekada Kukoc imao.Musa nije Imao srece U NBA ,to je sve.Poenta je, je li bolje biti U Orlandu i trpati 15ppg ili se boriti sa Realom za neke titule?
Ta za Babu se slazem !Mada je I Musa postao bezobrazan kada jgra protiv nizeg U low postu odmah napada ledima ...
bayern ga je predobro cuvao, nije mogao disati, mislim da je ovo prvi protivnik ove sezone (u svim takmicenjima) za kog se moze reci da je dobio bitku protiv njega, ali, prilika za popravni je vec u cetvrtak na gostovanju kod zalgirisa
ponovo donosi neke lose odluke, mora to popraviti u drugom pol, tim vise jer gube dva razlike na poluvremenu i tekma bi mogla biti neizvjesna do kraja, trebace im dobar musa da izmisli poene i prelomi tekmu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.