Zukanovic je napisao/la: ↑13 dec 2022, 22:13
spezial je napisao/la: ↑13 dec 2022, 22:11
Zukanovic je napisao/la: ↑13 dec 2022, 22:07
Alen Avdić: Robi mi je bio idol, ali po čemu je on, eto, bolji trener od Mirze?
I Robert Prosinečki je figurirao kao ozbiljan kandidat.
– Iskren ću biti, draže mi je stotinu puta da je tu Mirza nego Robi. Poznajem Prosinečkog kao igrača, gledao sam ga kao dijete i toj našoj generaciji je bio idol, ali uvijek ću radije stati uz naše ljude. Ponavljam, pogledajte historiju kluba i shvatit ćete da smo najviše uspjeha imali s ljudima iz svojih redova.
Ja sam takav, patriota, volim svoje pa makar i najgore bilo.
Ovaj mentalitet nas i yebe
Samo Avdić od njih sa slike nije bio naš trener, ostali su se nažalost fudbala i nas navijača tu okušali, a bilans je impozantan:
Ubleha 1. Senad Repuh: Bio naš trener tri sedmice u augustu 2017, sa jednom pristojnom ekipom je uspio u prvenstvu samo da pobjedi Čelikove kadete, izgubio na Koševu od Goška i Želje, te u 90+ minuti izvukao bod protiv Mladosti u gostima.Kasnije istjeran iz bihačkog Jedinstva.
Ubleha 2. Emir Obuča: Bio naš trener 4 utakmice, pobjedio kandidate za ispadanje Igmana i Posušje, od čega ove druge na jedvite jade, najviše zahvaljujuci njihovom crvenom kartonu. Na neutralnom terenu u Banovićima izgubio od očajne Slobode, te u Trebinju od još očajnijeg Leotara, a u ta dva poraza nismo čestitu šansu imali. Ni jednu jedinu riječ nije rekao za medije nakon tih katastrofalnih poraza, jednostavno nije dorastao da bude trener djeci sa posebnim potrebama.
Ubleha 3. Almir Turković: Bio naš trener jednu utakmicu, protiv Laktaša u proljece 2010 koju smo izgubili 2:1 u 90 min, a ti prosuti bodovi su nas na kraju koštali plasmana u Evropu.Pored toga što nije ni t od trenera, povezan sa svim mahalskim klanovima, koji se unatrag 15-20 godina motaju oko kluba (Husref, Runda, Danac, Varešanović......i ostala gamad i ološ)
Ubleha 4. koja se ovom prilikom ne može ne spomenuti, Mirza Varešanović: U proljece 2010 preuzeo Sarajevo (nakon što je Zeka odradio tu jednu utakmicu protiv Laktaša) koje je u trenutku njegovog dolaska bilo samo na bod zaostatka od 4. mjesta koje je na kraju vodilo u Evropu, a tamo nas na kraju nije uspio odvesti.Podsjecam, tu ekipu je sedam mjeseci ranije gol djelio od grupne faze EL, a retardirani ublehaš nije uspio da pobjedi na Koševu Široki brijeg (1:1, prva utakmica sa tim ubicama nakon Vedranovog ubistva na dobro popunjenon Koševu), zatim poraz od Zvijezde u Gradačcu, bijednih 0:0 sa konama na Koševu, te 2:2 protiv Rudara u Prijedoru.Predvodio nas je i naredne sezone (10/11) u kojoj jesmo bili drugi, ali najviše zahvaljujuci tome što se Željo na proljece bacio na osvajanje kupa, pa je prvenstvo igrao opuštenije.