Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

DaVinci
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DaVinci » 16 dec 2022, 14:10

ReX je napisao/la:
15 dec 2022, 01:00
DaVinci je napisao/la:
15 dec 2022, 00:34
ReX je napisao/la:
14 dec 2022, 13:52
Ovaj covjek radi ogroman posao za nas u Austriji. Svaka mu cast! Jos kad bi savez htio da se sklope neki dogovori i da imaju ljude u raznim zemljama. Prvi bi se prihvatio tog posla pa makar pro bono radio.
Ponudi savezu svoje usluge pro bono ... niko ne odbija gratis radnike ... :arrow:
Ponudio sam. Nije bilo odgovora. :)
Ako si se nudio preko mejla onda ga nece ni bit' ... hem nikom to u savezu nije u opisu posla hem jos uvijek koriste fax ... hem su i uhljepi ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 16 dec 2022, 18:13

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Muharem Husković rekao je nakon saobraćajne nesreće da su mu podršku pružili mnogi fudbaleri iz ove države.

On je trenutno član Austrije iz Beča, a ističe da je u stalnom kontaktu s ljudima iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

“Sjećam se da smo djevojka i ja krenuli prema stanu i poslije toga se ne sjećam ničega. Nakon toga sam se probudio u bolnici i čak sam doktorima rekao da imam utakmicu. U tim trenucima sam mislio da mi nije ništa i da se osjećam dobro. Od doktora sam saznao da sam imao saobraćajnu nezgodu. Tada nisam mogao da pomjeram noge, djelovao sam zbunjeno i nisam mogao vjerovati šta čujem” – rekao je Husković i osvrnuo se na ogromnu podšku koju je dobio nakon nesreće:

“Misimović je bio tu sve vrijeme sa mnom. Pitao me svaki dan kako sam i motivisao me. To mi je zaista mnogo značilo. Osim njega kontaktirali su me Džeko, Barbarez i Ibišević. Sve igrače sam nekada gledao na televiziji, a sada mi šalju snimke gdje mi žele brz oporavak. To mi je također dosta značilo i bio sam veoma sretan i ponosan kada sam to vidio”.

Husković je do sada nastupao za mlađe kategorije selekcije Austrije.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 17 dec 2022, 09:36

DaVinci je napisao/la:
16 dec 2022, 14:10
ReX je napisao/la:
15 dec 2022, 01:00
DaVinci je napisao/la:
15 dec 2022, 00:34

Ponudi savezu svoje usluge pro bono ... niko ne odbija gratis radnike ... :arrow:
Ponudio sam. Nije bilo odgovora. :)
Ako si se nudio preko mejla onda ga nece ni bit' ... hem nikom to u savezu nije u opisu posla hem jos uvijek koriste fax ... hem su i uhljepi ... :zviz:
Ma nije da nemaju mejl adresu nego Slavica "Punto" Pecikoza nije znala diktirati istu preko telefona.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 dec 2022, 20:15

Igra Telalovic za Borussiju protiv Legendi Borussije tekmu, dade dva gola u prvom poluvremenu :mrgreen:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 dec 2022, 21:41

Sheyi je napisao/la:
17 dec 2022, 20:15
Igra Telalovic za Borussiju protiv Legendi Borussije tekmu, dade dva gola u prvom poluvremenu :mrgreen:
Do kraja godine ce najmanje trenirati sa prvim timom Borussije. :bih:
Schon bald könnte es für Semir Telalovic noch höher hinaus gehen. Nachdem er vor einigen Wochen bereits seine erste Einheit bei den Profis absolviert hat, darf er sich zunächst einmal bis zum Jahreswechsel erneut im Training des Bundesligakaders unter Chefcoach Daniel Farke zeigen.
https://www.media-sportservice.de/2022/ ... rgarantie/

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 17 dec 2022, 21:53

Ova nadolazeća generacija igrača naših korijena mi izgleda kao vrlo potentna, i bio bih jako sretan kada bi uspjeli bar preko 50% ovih imena bukirati za repku.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 17 dec 2022, 22:15

Arvid je napisao/la:
17 dec 2022, 21:53
Ova nadolazeća generacija igrača naših korijena mi izgleda kao vrlo potentna, i bio bih jako sretan kada bi uspjeli bar preko 50% ovih imena bukirati za repku.
Kako hrvati to lahko zavrse nikad mi nece biti jasno

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 17 dec 2022, 22:22

lol89 je napisao/la:
17 dec 2022, 22:15
Arvid je napisao/la:
Pa brate, po pravilu igraju svako svjetsko, svako europsko... san svakog igraca. Ko zna sta se sve naprica igracima o nasoj repki i savezu prije nego odluce hoce li za nas ili npr. Svedsku, Austriju...
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 17 dec 2022, 22:23

lol89 je napisao/la:
Arvid je napisao/la:
Sto nece? Izgradili imidz repke i ne moraju skoro nikog moljakati nego njih mole da igraju za njih. Nemaju problem kao mi sa nacionalnim kljucem to je dovoljno.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 dec 2022, 22:27

lol89 je napisao/la:
Arvid je napisao/la:
Nisu im gotovo potrebni igraci iz vana kada iz lige proizvedu sve. Pa sa ovog SPa sve bivsi i sadasnji igraci Dinama. Sucic iz Austrije i to je sve.
Kod nas Sarajevo izbaci Pidru i to nam je vrhunac. Ostali nista. To je razlika.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 17 dec 2022, 22:30

Svi nadolazeći su za sada prosječni talenti. Ni jedan nema potencijal Dzeke ili Pjanica.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 17 dec 2022, 22:33

Naš najveci projektil je Dzeko i to da nije otišao sa 19 godina iz naše zemlje nakon što su ga kloc nadimali. Kovacevic je iduci vrhunac i na kraju će igrati za Srbiju umjesto Dimitrovica ili Rajkovica. Vico je poznati kriminalac i gura će svog Borca na vrhu. Tako uništavaš moral od dosta igraće.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 dec 2022, 22:45

Maestro je napisao/la:
17 dec 2022, 22:27
Nisu im gotovo potrebni igraci iz vana kada iz lige proizvedu sve. Pa sa ovog SPa sve bivsi i sadasnji igraci Dinama. Sucic iz Austrije i to je sve.
Prirodno je da se upoređujemo sa Gibraltarom, Lihtenštajnom, Luksemburgom, Estonijom ili Kosovom. Hrvatska je druga galaksija svakako.

slika

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 dec 2022, 22:52

Vucevich je napisao/la:
17 dec 2022, 22:45
Maestro je napisao/la:
Prirodno je da se upoređujemo sa Gibraltarom, Lihtenštajnom, Luksemburgom, Estonijom ili Kosovom. Hrvatska je druga galaksija svakako.

slika
Estonija i Kosovo su vec igrali euro takmicenja. :thumbup:

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 dec 2022, 22:53

Maestro je napisao/la:
17 dec 2022, 22:52
Svi navedeni su igrali... Trebao sam napisati San Marino ili Vatikan.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 dec 2022, 22:57

Vucevich je napisao/la:
17 dec 2022, 22:53
Maestro je napisao/la:
17 dec 2022, 22:52
Svi navedeni su igrali... Trebao sam napisati San Marino ili Vatikan.
Sta kazu „treba dati sansu igracima iz domace lige“. :bih:

Tuta Petrov

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 17 dec 2022, 23:09

Vucevich je napisao/la:
17 dec 2022, 22:45
Maestro je napisao/la:

slika
To je zato što se naši klubovi hurče bez pokrića. Svi glume da su City ili PSG, ljudi se igraju menadžera, kao nešto oni dovode/biraju igrače (da bar znaju da biraju) i rezultate toga smo vidjeli i svjedočimo i danas. Neuspjesi i veliki dugovi jesu rezultati takvih strategija.

Umjesto da sav novac ili što je moguće više ide u omladinske pogone i da prave sebi igrače, afirmišu ih kroz prvi tim i kasnije eventualno prodaju za neke pare, oni rade ako je moguće maximalno suprotno. Daju OP što je moguće manje resursa, dovode polovnjake sa kojima ništa ne naprave, a kasnije ih čak i ne prodaju nego ide raskid ugovora. Znači samo minusi. Takav model poslovanja je blago, najblaže rečeno, debilan.

Važno je da se unutar naše lijepe Bosne i Hercegovine prepiremo ko je najbolji ili najmanje loš u našoj divnoj nam ligi, a čim pređeš granice države vidiš koliko su naše interne diskusije smiješne i da se naši klubovi ne mogu ni porediti sa prvim komšijama, da ne idemo dalje.
Barba halali sto smo sumnjali.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 17 dec 2022, 23:16

Gdje nema sistema nema ni napretka. Mi nemamo normalan i zdrav sistem u kud i kamo za život bitnijim stvarima, a ne u fudbalu. Tu samo sfera ličnog interesa biva dobro organizovana.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 17 dec 2022, 23:20

Arvid je napisao/la:
17 dec 2022, 23:16
Gdje nema sistema nema ni napretka. Mi nemamo normalan i zdrav sistem u kud i kamo za život bitnijim stvarima, a ne u fudbalu. Tu samo sfera ličnog interesa biva dobro organizovana.
To je nažalost tačno, ali od nečega se mora početi popravljati. Zašto to ne bi bio fudbal? :kafa:
Barba halali sto smo sumnjali.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Hajdeee, HariTz, L-Train, rishovski, Sveti, unavita, Wilshere10 i 45 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []