Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Da imamo zdrav savez, rekao bih da bi mogli i to vrlo lako. Ovako, do nekih boljih vremena.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Savez jeste bitan faktor, ali nije najbitniji. Ne određuje Savez recimo Slobodi ili Željezničaru kako će trošiti svoje budžete do u detalj, niti im pravi planove za budućnost.
To ti je kao i u biznisu u našoj državi, skoro pa identično. Administracija na svakom nivou (opština/grad/federacija do države) je loša, osim par izuzetaka ali to samo potvrđuje pravilo. Ali ti i dalje imaš ogroman broj firmi koju strašno dobro posluju zahvaljujući sposobnim i vrijednim ljudima. Ne pričamo o najvećim firmama, niti o stranačkim.
Ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor!
To ti je kao i u biznisu u našoj državi, skoro pa identično. Administracija na svakom nivou (opština/grad/federacija do države) je loša, osim par izuzetaka ali to samo potvrđuje pravilo. Ali ti i dalje imaš ogroman broj firmi koju strašno dobro posluju zahvaljujući sposobnim i vrijednim ljudima. Ne pričamo o najvećim firmama, niti o stranačkim.
Ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor!
Barba halali sto smo sumnjali.
Ma i u Hrvata je savez pun podjela, pa isti je qratz i u npr Srbiji kao u nas. Hrvatska je imala tu srecu da ima jednog Zdravka Mamica koji je stvorio yebenu imperiju i instituciju koja je poznata u cijelom svijetu. Gotovo svi igraci u reprezentaciji su prosli kroz isti sistem i skolu fudbala.
Ljudi imaju sportkog giganta u zemlji koji ih je vinuo u sami vrh fudbala, mi to mozemo samo sanjati nazalost.
Ljudi imaju sportkog giganta u zemlji koji ih je vinuo u sami vrh fudbala, mi to mozemo samo sanjati nazalost.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Eto marokanci imaju zdrav savez...daj ba covjece..nama treba da bosnjacke kuje iz sda u savezu prestanu savijati kicmu pred svetosavcima... tj rjesiti se mladomuslimanskih I jugobalijskih kuja... onda dovesti normalnog trenera I pozvati ovu mladzariju I je to...covjece mi vec imamo komplet zadnju liniju I dm na okupu vec duze vremena.. kola igra lijevog stopera u Marseillu tu ga drzati I u repci...prebacit dedica lijevo gazibeg desno...ekipu imamo tj okosnica je tu vec 3 4 godine , kvalitet imamo samo nam treba profesionalizam I ozbiljan pristup... recimo modric nikad nece doci na okupljanje repke da pusi shishu pred najvazniju utakmicu kao pjanic...
Pa i taj Mamić je imao smislen model, nije ni on vanzemaljac. Model koji sam i ranije spominjao i koji razvojni klubovi imaju. Čini mi se da sam ga jednom slušao kako se na početku od brinuo o tim momcima/dječacima koje je dovodio. Znači ponovo bazirao se na proizvodnju igrača i sve što ide sa tim. Dobri treneri, uslovi, ishrana...forgempp je napisao/la: ↑17 dec 2022, 23:33Ma i u Hrvata je savez pun podjela, pa isti je qratz i u npr Srbiji kao u nas. Hrvatska je imala tu srecu da ima jednog Zdravka Mamica koji je stvorio yebenu imperiju i instituciju koja je poznata u cijelom svijetu. Gotovo svi igraci u reprezentaciji su prosli kroz isti sistem i skolu fudbala.
A i imao je znanje i/ili ljude koji su znali prepoznati igrača, pa ga odmah priključiti prvom timu. Znači i skaute. I kad je dovodio igrače znao je šta radi.
Kod nas ne bi mogli ubosti/pogoditi sa igračem da nam za hljeba treba.
Svi mi znamo da su Mudryk i Kwarazchelia sada zvjeri, ali njih je neko prije morao prepoznati. Naravno ovo ne govorim da su naši klubovi njih trebali dovesti, nego generalno da ne znaju pronaći igrača.
Igrač kad već "explodira" sigurno neće doći kod nas (u našu PL), ti ga moraš naći prije toga. E to je znanje, sve ostalo je palamudanje!
Barba halali sto smo sumnjali.
- ASD
- Kontakt:
Opet je to daleko od kvaliteta Hrvata.gruezi je napisao/la: ↑17 dec 2022, 23:44Eto marokanci imaju zdrav savez...daj ba covjece..nama treba da bosnjacke kuje iz sda u savezu prestanu savijati kicmu pred svetosavcima... tj rjesiti se mladomuslimanskih I jugobalijskih kuja... onda dovesti normalnog trenera I pozvati ovu mladzariju I je to...covjece mi vec imamo komplet zadnju liniju I dm na okupu vec duze vremena.. kola igra lijevog stopera u Marseillu tu ga drzati I u repci...prebacit dedica lijevo gazibeg desno...ekipu imamo tj okosnica je tu vec 3 4 godine , kvalitet imamo samo nam treba profesionalizam I ozbiljan pristup... recimo modric nikad nece doci na okupljanje repke da pusi shishu pred najvazniju utakmicu kao pjanic...
Pa evo gledaj, kod nas se Dedića smatra formiranim igračem, a za Sučića bi rekli da je prospect. Iako je Sučić em formiraniji igrač, em veći talenat-
Sucic veci talenat od dedica? Jel ovo zejebancija?prvo , neigraju istu poziciju ..drugo, Covjece znas li ti koliko su rijetki bekovi koji igraju dobro sa obje noge a uz to su I vrhunski tehnicari? Puno je lakse naci talenat poput sucica kod veznjaka nego talenta poput dedica kod bocnih igraca... uostalom eto u salzburgu nicolas seiwald je jos bolji od sucica.. dedic jeste formiran igrac jer igra profesionalno vec 2 I po godine I neko ko bude medzu najbolje ocjenjenim igracima svoje ekipe u jako teskoj grupi u lp je formiran igrac...ASD je napisao/la: ↑17 dec 2022, 23:53Opet je to daleko od kvaliteta Hrvata.gruezi je napisao/la: ↑17 dec 2022, 23:44Eto marokanci imaju zdrav savez...daj ba covjece..nama treba da bosnjacke kuje iz sda u savezu prestanu savijati kicmu pred svetosavcima... tj rjesiti se mladomuslimanskih I jugobalijskih kuja... onda dovesti normalnog trenera I pozvati ovu mladzariju I je to...covjece mi vec imamo komplet zadnju liniju I dm na okupu vec duze vremena.. kola igra lijevog stopera u Marseillu tu ga drzati I u repci...prebacit dedica lijevo gazibeg desno...ekipu imamo tj okosnica je tu vec 3 4 godine , kvalitet imamo samo nam treba profesionalizam I ozbiljan pristup... recimo modric nikad nece doci na okupljanje repke da pusi shishu pred najvazniju utakmicu kao pjanic...
Pa evo gledaj, kod nas se Dedića smatra formiranim igračem, a za Sučića bi rekli da je prospect. Iako je Sučić em formiraniji igrač, em veći talenat-
- ASD
- Kontakt:
Sučić ima 90 nastupa za Salzburg. 10 golova i 12 asistencija.
Bez dvojbe najveći talenat generaciie. Još kao juniora ga ubacili u prvi tim bez ikakvih posudbi, iako im je u veznom redu konkurencija bila jako velika.
Ali skrećeš s moje poente. Kako je to za standarde Hrvata daleko od formiranog igrača.
Formiran igrač je Gvardiol, koji je vanserijski talent, uopšte neuporediv s ovim našim talentima.
Bez dvojbe najveći talenat generaciie. Još kao juniora ga ubacili u prvi tim bez ikakvih posudbi, iako im je u veznom redu konkurencija bila jako velika.
Ali skrećeš s moje poente. Kako je to za standarde Hrvata daleko od formiranog igrača.
Formiran igrač je Gvardiol, koji je vanserijski talent, uopšte neuporediv s ovim našim talentima.
Kovacevic
Ahmedhodžić Hadžikadunić Kolasinac
Dedic Hadziahmetovic Tahirovic Krunic Demirović
Huseinbasic
Hamulic
Ahmedhodžić Hadžikadunić Kolasinac
Dedic Hadziahmetovic Tahirovic Krunic Demirović
Huseinbasic
Hamulic
Jedan Alaba je isao na posudbu a igrali klocine Pranjic i Brafheid. Lahm je isao na posudbu itd.
Kakve to veze ima o kvalitetu igraca. Bek moze igrati na beku. A veznjaka mozes saltati na tri, cetri pozicije.
Kakve to veze ima o kvalitetu igraca. Bek moze igrati na beku. A veznjaka mozes saltati na tri, cetri pozicije.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Imas izvor za ovo?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Lupa ko i obično. A nadam se da će i ovaj put "pogoditi" ko inače.
Situacija sa Vladanom se mora riješiti.
Situacija sa Vladanom se mora riješiti.
I to sto prije. Katastrofa smo s golmanima.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Kad ste vec kod golmana. Petar Zovko tri meca za redom brani u dresu Spezije. Po poluvrijeme sa Zoetom mescini se zove prvi golman. Ne mora nista znaciti naravno ali dobra stvar da dobija priliku. Sacuvao je mrezu par puta. 
@igrajlopte 🐦
Da, Zoet je dugo u PSV-u branio
Ma kakav Vladan i Srbija, nema od toga ništa.
Mada je očigledno da je eksplozija epskih proporcija njegov transfer u Benficu, Vlakomidos dobija novi ugovor.
Mada je očigledno da je eksplozija epskih proporcija njegov transfer u Benficu, Vlakomidos dobija novi ugovor.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Ima u Austria Wien vrlo talentovan golman(17 godina),vec ga spominju u kontekstu prvog tima, standardni reprezentativac Austrije vec dugo vremena, trenutno U19 reprezentativac tako da ga treba imat na umu.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
da ne spominjemo sto se vanja zacementirao na golu do kraja karijere nakon ovog sp, a skoro su isto godiste.
ako se odlucis da budes 4-5 golman umjesto prvi, onda si glupan.
ako se odlucis da budes 4-5 golman umjesto prvi, onda si glupan.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, aezakmi, HariTz, NerminFatic, Sheyi i 53 gosta.