FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zovem ko mahnit (već cvaja iz džepa otišla) al me duša zaboli kad vidim kakvu će nam lovu koju odvajamo iz svojih usta poltron, bot-skot(što bi Senad Hadzifejz reko) neminvovno uzet bez ikakve istrage kad za odredjeno vrijeme odje.be iz kluba.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
To je to, slažem se 100%. Eto nazvaćemo svi, nazvaćemo i za mjesec, dva, ali kuda to vodi? Koji će nam k onda i uprava i skupština? Prvo smo njih gownjivim motkama trebali protjerati pa onda zvati. Ovako klub može "voditi" i bilo ko od nas ovdje.Zaxon je napisao/la: ↑18 dec 2022, 11:19Ima nas 4 u kući. Zvao sam 4 puta. Kupujem 3,4 karte svaku utakmicu. Članarina x4, počesto se ostavi lova i u šopu. Od mene dosta. A ovo sad stvarno postaje više sramotno i ponižavajuće. Koji će nam klinac direktorka, odbori, skupština, itd. Svi ostavke ili smjene. Ili ste nesposobni ili korumpirani. Treće nema. Šta god da je, razgulite od kluba. Ili da vam sponzori zabrane pristup stadionu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Pozdrav i izvinite na upadu.
Često čitam temu Željezničara tako da sam poprilično upoznat sa dešavanjima kako na forumu, tako i sa finansijskom situacijom.
U vezi toga, ova akcija Manijaka ne mora da bude nužno loša, čak bi mogla biti pun pogodak uz par pretpostavki za koje ne znam da li su i na to mislili. Ono akcija jeste crnjak, ali može donijeti dupli prihod klubu. Kako? Ako su u Upravi razmišljali unaprijed i ako imaju već nekog sponzora kojeg bi mogli brzo "završiti" to bi donijelo klubu oko pola miliona KM.
Ne znam kakav je ugovor sa Manijacima da budu sponzor, ali mislim da oni ne bi imali ništa protiv da se umjesto njihovog imena nađe logo nekoga drugog ako će to klubu donijeti pare. Znači pare od akcije + pare od novog sponzora koji bi došao umjesto Manijaka.
Uz to kapa dole navijačima Željezničara, tako se bori za klub. Želim vam sve najbolje.
Često čitam temu Željezničara tako da sam poprilično upoznat sa dešavanjima kako na forumu, tako i sa finansijskom situacijom.
U vezi toga, ova akcija Manijaka ne mora da bude nužno loša, čak bi mogla biti pun pogodak uz par pretpostavki za koje ne znam da li su i na to mislili. Ono akcija jeste crnjak, ali može donijeti dupli prihod klubu. Kako? Ako su u Upravi razmišljali unaprijed i ako imaju već nekog sponzora kojeg bi mogli brzo "završiti" to bi donijelo klubu oko pola miliona KM.
Ne znam kakav je ugovor sa Manijacima da budu sponzor, ali mislim da oni ne bi imali ništa protiv da se umjesto njihovog imena nađe logo nekoga drugog ako će to klubu donijeti pare. Znači pare od akcije + pare od novog sponzora koji bi došao umjesto Manijaka.
Uz to kapa dole navijačima Željezničara, tako se bori za klub. Želim vam sve najbolje.

-
- Kontakt:
Mozes i ti zajedno sa mnom, hulahopku nemoj (iako je ispao najrealniji ovdje, al nekad ide namjerno u kontru), ionako nista ne bismo radili nego bi smisljali novi nacin kako da uzmemo pare od ljudi. Eventualno bi napravili neke tabele da prikazemo kako mi sad radimo dobro ali da ne moze preko noci i davali bi guze raznim glavama koje zele uci u klub. Kad vidimo da su nas stisli i da raja konta da nista ne radimo, mozemo baciti neki spin da ce doci neki bin salman i bacit nam milijardu jer eto moze mu se. A ustvari mi ne bismo nista tu ni smjeli uraditi da nam grupa navijaca ne odobri jer normalno, smijenili bi nas odmah da ne uvazimo njihove zahtjeve jer smo nesposobni obaviti bilo kakav posao za klub.NAPADAJ je napisao/la: ↑18 dec 2022, 11:59Kako vas ovi botovi lahko nahajcaju bez da saberete osnovne cinjenice. Manje vise sve akcije koje su se pravile nisu bile sergija kako vam je podmetnuto vec se za svaku dobila neka usluga. Za istok se nije davalo onako vec dobijes kartu za deset sezona, smijesno i spominjati proslogodisnju akciju kad bi nam clanska kluba trebala biti licna karta. To bi trebali sami od sebe da smo svi clanovi kluba i grupe. Jedino za sta smo skupljali, a nismo nista dobili jesu one korona karte kad se nije moglo na utakmicu.
Ovo sad je akcija grupe vezano za generalnog sponzora. Mozete podrzati i ne morate to je licni izbor. Grupa ljudi je prepoznala trenutak kad mozemo biti od koristi klubu u koji se kunemo i tu nema sta polemisati.
Upravom nisam zadovoljan, a ni nezadovoljan ali u svakom slucaju znam da na kraju svake kalendarske godine zasjeda skupstina i odlicna prilika da se neko sposobniji kandiduje.
Ja da znam identitet Hulahopke i Cire Imortale starog filozofa ja bi ih licno kandidovao.
Pa kad bolje pogledam, tako moze svako raditi, ljudi su navikli biti uhljebi i budzetske pijavice a fudbalski klub nije mjesto gdje takvi mogu nesto biti jer u fudbalskom klubu trebas duplo vise zasukati rukave i RADITI. Meni je jasno i zasto mnogi ljudi ne zele da imaju posla sa ovom upravom niti zele da udje u upravljaxke strukture (a imamo odlixnih i obrazovanih ljudi). Niko ne zeli vise gubiti svoje vrijeme na uhljebe i licemjere gdje se guraju licni interesi.
A nas je pojelo to sto smo ostali zivjeti u 1972 gdje je fudbal bio nesto sasvim drugo, VREMENA SE MIJENJAJU, IDEALI NIKAD! Ali promjenom vremena, promijenili su se i ljudi, promijenio se fudbal i postao mozda i najveci svjetski biznis, a mi i dalje moramo spasavati klub.
Ja kazem da je ova uprava nesto uradila u ove dvije godine niko im nista ne bi mogao reci, ali da nemas nikakvu ideju 2 godine osim price o investitoru i da te na kraju navijaci moraju opet vaditi, to je smijesno. Nije meni tesko zvati, zvao sam jer ne zelim da klub propadne, ali nama ovakva uprava ne treba jer nista uradila nije, kao sto na pocetku opisah, ovako moze svako glumiti da radi nesto ako ce ti vazda neko drugi donositi pare u klub a ustvari je tebi opis posla u klubu da doneses pare u klub. Nemojmo se zavaravati, i da se skupe pare, da ti padne 4 miliona s neba, opet bi isto bilo JER MI NEMAMO NIKAKAV PLAN.
Ja svom klubu zelim najbolje, a moje misljenje je da idemo u pogresnom smjeru i da je totalno rasulo u klubu. Ja takvog Zelju ne zamisljam i valjda nam je svima stalo da ovo vise prestane i da postanemo normalan klub.
Nek se procesuiraju svi od amara do misketa o nesavjesnom poslovsnju, nek se istrazi svaki ugovoŕ potpisan na stetu kluba, nek se istrazi rad svakog u klubu i procijeni da li takve ljude treba mijenjati ili su ostvarili dobre rezultste. Tek kad se rijesimo svih tih crnih rupa u klubu, tek onda cemo i prodisati, a to se nece desiti nikad jer svi ovaj klub vide kao kravu muzaru ili polje gdje ce ostvariti svoje licne ili politicke karijere, napisati u cv kao referencu A SVE TO PODVALJUJUCI PRICU RAJI "MI VOLIMO ZELJU". Vole sebe i to je to. Ne moze tebi biti posao u klubu drugi posao gdje ces pored firme, ovdje dolaziti ostatak svog vremena, a klub umire.
Ne treba puno ići dalje ljudi koji su platili desetogodišnje, godinu ipo nisu mogli koristiti istu nego su plaćali karte. Ti ocigledno si neki formuski mafijas,a tu snagu ostavi za stvarni život ovdje nema potrebe da glumis FaćuNAPADAJ je napisao/la: ↑18 dec 2022, 11:59Kako vas ovi botovi lahko nahajcaju bez da saberete osnovne cinjenice. Manje vise sve akcije koje su se pravile nisu bile sergija kako vam je podmetnuto vec se za svaku dobila neka usluga. Za istok se nije davalo onako vec dobijes kartu za deset sezona, smijesno i spominjati proslogodisnju akciju kad bi nam clanska kluba trebala biti licna karta. To bi trebali sami od sebe da smo svi clanovi kluba i grupe. Jedino za sta smo skupljali, a nismo nista dobili jesu one korona karte kad se nije moglo na utakmicu.
Ovo sad je akcija grupe vezano za generalnog sponzora. Mozete podrzati i ne morate to je licni izbor. Grupa ljudi je prepoznala trenutak kad mozemo biti od koristi klubu u koji se kunemo i tu nema sta polemisati.
Upravom nisam zadovoljan, a ni nezadovoljan ali u svakom slucaju znam da na kraju svake kalendarske godine zasjeda skupstina i odlicna prilika da se neko sposobniji kandiduje.
Ja da znam identitet Hulahopke i Cire Imortale starog filozofa ja bi ih licno kandidovao.
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 18 dec 2022, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.
Produžen im je ugovor o kartama za dvije sezone botino
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Mislim da mi navijaci i posjetom, uplatama i svim zasluzujemo bolje od npr onog balica u upravi i one telece face.
A Hadzicka lola Sijercic što misli da je Anceloti on bi da odredjuje ko treba igrati,pljuje igrace s istoka itd.a u klub donijeli pola marke.
Ljudi ovi ako se na raspuste u vrijeme nama će tribina voditi klub. Ja ne vjerujem koliko su ljudi kod nas glupi. SDA uhljebi će se okoristiti, a vi dalje pišete kako treb zvati kao da je pomozi.ba.
Razumijem ja storma misketovog.isprdka i ostale cvikarase zašto pišu šta pišu,al zar ste svi zaostali to ne vjerujem.
Ljudi ovi ako se na raspuste u vrijeme nama će tribina voditi klub. Ja ne vjerujem koliko su ljudi kod nas glupi. SDA uhljebi će se okoristiti, a vi dalje pišete kako treb zvati kao da je pomozi.ba.
Razumijem ja storma misketovog.isprdka i ostale cvikarase zašto pišu šta pišu,al zar ste svi zaostali to ne vjerujem.
i onda ovaj prica o susretljivosti telekom operatera za sto brze osiguranje broja , a uhljeb i tamoBosniaBoston je napisao/la: ↑18 dec 2022, 11:33
Zovem ko mahnit (već cvaja iz džepa otišla) al me duša zaboli kad vidim kakvu će nam lovu koju odvajamo iz svojih usta poltron, bot-skot(što bi Senad Hadzifejz reko) neminvovno uzet bez ikakve istrage kad za odredjeno vrijeme odje.be iz kluba.

Ne volis senada, ne volis ove sad i ostaje jako uzak krug ljudi koje prizeljkujes ili si sam dio njih. Steta tvojaHulahopka je napisao/la: ↑18 dec 2022, 14:41A Hadzicka lola Sijercic što misli da je Anceloti on bi da odredjuje ko treba igrati,pljuje igrace s istoka itd.a u klub donijeli pola marke.
Ocigledno da ti volis SDA,daBogda ti u kuci bili. Još jedna pljačka preko telekoma i ovog malog uhljeba,što ga je Bakir zaposlio. Al šta da ja tebi pisem kad je to dzaba..NAPADAJ je napisao/la: ↑18 dec 2022, 15:18Ne volis senada, ne volis ove sad i ostaje jako uzak krug ljudi koje prizeljkujes ili si sam dio njih. Steta tvojaHulahopka je napisao/la: ↑18 dec 2022, 14:41A Hadzicka lola Sijercic što misli da je Anceloti on bi da odredjuje ko treba igrati,pljuje igrace s istoka itd.a u klub donijeli pola marke.
Ako mislimo napredak klubu treba da se svi otjeraju iz svih struktura i da se nadju ljudi s parama I planom. U protivnom ćemo gledati sta gledamo. Šta je Miske nego SDA kadar.
Mi u klubu nemamo čovjeka iz sporta. Jeste normalni? I vi.kao želite Zelji dobro a neko ne. Bože sacuvaj.
-
- Kontakt:
Ovdje je interesantno da ko bilo sta realno ili drugacije napise,odmah se napada,i smatra izdajnikom kluba.
Dobro neko rece,zamisli sada kako ce se busati oni koji dodju 1 ili nijednom na tekmu.
Jesam za akcije,ali ovo je krajnje neozbiljno od strane uprave. Navijaci ko navijaci,sve ce uraditi,ako treba i pojacati ekipu. Ali nama treba sposobna uprava.
Dobro neko rece,zamisli sada kako ce se busati oni koji dodju 1 ili nijednom na tekmu.
Jesam za akcije,ali ovo je krajnje neozbiljno od strane uprave. Navijaci ko navijaci,sve ce uraditi,ako treba i pojacati ekipu. Ali nama treba sposobna uprava.
Railwayman30 je napisao/la: ↑18 dec 2022, 15:37Ovdje je interesantno da ko bilo sta realno ili drugacije napise,odmah se napada,i smatra izdajnikom kluba.

Odma si bot, nečiji ili na zadatku ako ne misliš kao pojedinci koji se smatraju Bogom dani da određuju kako i šta treba raditi i što je najgore kako treba misliti.
Ja jebote u šta se i ova tema pretvorila, užas.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- LegendaIvica
- Kontakt:
Ma smijesno brt neko bi rekao da ovaj NoName Balic nas unisti i sve sam radi.NAPADAJ je napisao/la: ↑18 dec 2022, 18:08Pa ti si taj koji pojma nema. Prvo Balic nije uposlenik BH Telecoma nego je suvlasnik privatne firme. Senad nije SDA nego je NiP. A ja se pisam i na SDA i na NiP.Hulahopka je napisao/la: ↑18 dec 2022, 15:21Ocigledno da ti volis SDA,daBogda ti u kuci bili. Još jedna pljačka preko telekoma i ovog malog uhljeba,što ga je Bakir zaposlio. Al šta da ja tebi pisem kad je to dzaba..
Ako mislimo napredak klubu treba da se svi otjeraju iz svih struktura i da se nadju ljudi s parama I planom. U protivnom ćemo gledati sta gledamo. Šta je Miske nego SDA kadar.
Mi u klubu nemamo čovjeka iz sporta. Jeste normalni? I vi.kao želite Zelji dobro a neko ne. Bože sacuvaj.
NE MOZE Balic sam unistavati klub za to treba u klubu malo vise ljudi uz njega ali meni se cini da se na njega lahko svaljuje jer je SDA.
Ako je samo Balic problem hajmo ga otjerati pa da vidimo jel stvarno SAMO on problem u upravi.
Prije Ankora gdje je radio? Usko povezana firma s Telekomom.De odmori malo.. predsjednikih mladih.SDA,pa zato ima firmu da ubire pare za druge.NAPADAJ je napisao/la: ↑18 dec 2022, 18:08Pa ti si taj koji pojma nema. Prvo Balic nije uposlenik BH Telecoma nego je suvlasnik privatne firme. Senad nije SDA nego je NiP. A ja se pisam i na SDA i na NiP.Hulahopka je napisao/la: ↑18 dec 2022, 15:21Ocigledno da ti volis SDA,daBogda ti u kuci bili. Još jedna pljačka preko telekoma i ovog malog uhljeba,što ga je Bakir zaposlio. Al šta da ja tebi pisem kad je to dzaba..
I kad sve to ima koji će kur.ac on u.Fudbalu? Šta je donio klubu? Idi gledaj crtane jadan ne bio. Ja sam gori što tebi uopće pisem ista..
Pod hitno, kako znamo i umijemo, otjerati ove SDA ljudi iz kluba, cega god se uhvate, uniste. Na kraju ce nas isporuciti gradjevinskim firmama i ugasiti.
Svaka cast navijacima, ali oni ne treba da vode klib, sto znaci da mi u klubu nemamo ni glavu ni rep. Potrebna je vizija i plan, pa bilo kakav. Makar da se kaze, ove 3 stvari pokusavamo uraditi do kraja sezone na taj i taj nacin. Bez suplje i ublehe, nego konkretno, pa makar i zajebali sve.
Svaka cast navijacima, ali oni ne treba da vode klib, sto znaci da mi u klubu nemamo ni glavu ni rep. Potrebna je vizija i plan, pa bilo kakav. Makar da se kaze, ove 3 stvari pokusavamo uraditi do kraja sezone na taj i taj nacin. Bez suplje i ublehe, nego konkretno, pa makar i zajebali sve.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Ja ne znam koliko u klubu ocekuju da dobiju para od navijaca, obicnih smrtnika koji pozovu broj u ovakva vremena kad se svaka marka gleda, ne smijem da pomislim koji postotak od poziva uzima telekom operater a uzima, jer uzimaju na sve ove humanitarne pozive, i ko sve nije ugrađen u taj poziv a budite sigurnu da jeste. Da ne pricam kako ce se naci pojedinaca i grupa da i na ovaj nacin uzmu od kluba jer zasto ne.
Ovo je dno dna, znaci u klubu nemaju ili ne znaju da privuku sponzora, neku instancu, nekoga ili nesto da pomogne klubu, navijaci su zadnja opcija i to na ovaj ponizan nacin "pozovite za klub" kao sto se djeca i generalno ljudi kod nas ljece i spasavaju zivoti od poziva i sms-a jer je drzava u qurcu kao i cijelo drustvo dok je enormno bogatih u ovoj istoj drzavi koji su to stekli teskim kriminalom i pljackom.
I na kraju krajeva da li se ovo poziva tj. daje novac klubu od kojeg ce ljudi u upravi sebi plate da isplate ? Sta je sa igracima, ostalim uposlesnicima, a gdje su enormna potrazivanja i dugovanja. Ne smijem da pomislim koliko klubu treba novca na mjesecnoj bazi.
Vidim ovdje na forumu se neki loze pogresno i idalje gledaju klub i desavanja oko istog kroz ruzicaste naocale. Ne shvatam da li stvarno vjerujete da ce 100.000 navijaca smrtnika da dvadeset, trideset puta vrti broj ?
Ovo je dno dna, znaci u klubu nemaju ili ne znaju da privuku sponzora, neku instancu, nekoga ili nesto da pomogne klubu, navijaci su zadnja opcija i to na ovaj ponizan nacin "pozovite za klub" kao sto se djeca i generalno ljudi kod nas ljece i spasavaju zivoti od poziva i sms-a jer je drzava u qurcu kao i cijelo drustvo dok je enormno bogatih u ovoj istoj drzavi koji su to stekli teskim kriminalom i pljackom.
I na kraju krajeva da li se ovo poziva tj. daje novac klubu od kojeg ce ljudi u upravi sebi plate da isplate ? Sta je sa igracima, ostalim uposlesnicima, a gdje su enormna potrazivanja i dugovanja. Ne smijem da pomislim koliko klubu treba novca na mjesecnoj bazi.
Vidim ovdje na forumu se neki loze pogresno i idalje gledaju klub i desavanja oko istog kroz ruzicaste naocale. Ne shvatam da li stvarno vjerujete da ce 100.000 navijaca smrtnika da dvadeset, trideset puta vrti broj ?
Mjau !
- mamonelafo
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.