Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Najbolje svjetsko prvenstvo bilo je ono u

Kataru 2022
76
43%
Rusiji 2018
5
3%
Brazilu 2014
25
14%
Južnoj Africi 2010
16
9%
Njemačkoj 2006
25
14%
Japanu i Južnoj Koreji 2002
8
5%
Francuskoj 1998
13
7%
SAD-a 1994
1
1%
Italiji 1990
5
3%
Neko drugo
1
1%

Ukupno glasova: 175

JosephNongeBoende

Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Post Postao/la JosephNongeBoende » 19 dec 2022, 07:34

i ja bih plakao da se nakon ovakvih 30 dana moram vratiti u Torino
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 dec 2022, 07:37

Zasluzena titula za Argentinu, najvece zasluge idu Scaloniju koji je odradio vrhunski posao ovaj turnir. :thumbup:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 08:11

Balon je napisao/la:
19 dec 2022, 01:14
Argentina sigurno jedan od najslabijih sampiona svih vremena.

Bez GOATa bi ispali jos u grupi ili najkasnije protiv prvog ozbiljnog protivnika, isto ko oni smijesni napuhani Englezi.

Pa evo i u finalu je malo falilo da se saigraci na kraju poseru Messiju u finale ali srecom nisu uspjeli.
Bez Di Marie ne bi dobili finale.
To je znao i Scaloni, al eto...lik se praktično ni ne spominje, bitan je samo Messi ;)
Koševo Zapad

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 19 dec 2022, 08:14

JosephNongeBoende je napisao/la:
19 dec 2022, 07:34
i ja bih plakao da se nakon ovakvih 30 dana moram vratiti u Torino
Rabiot je odigrao odlično prvenstvo, nadamo se da će ga Juve sada uspjeti prodati

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 19 dec 2022, 08:21

Antipolitika3 je napisao/la:
18 dec 2022, 23:01
BoixosNois1899 je napisao/la:
18 dec 2022, 22:26
Blejzer10 je napisao/la:
18 dec 2022, 22:12

Što ne bi slavili? Znam da pokušavate upecati hrvatske trolove al' samo ispadate salty i jadni af

Dvije bronze i srebro je je.beno za 30 godina
Baš. Šta bi mi dali samo da igramo osminu finala yebenu.

Vidi i belgijanaca 2018. slavili budale 3.mjesto na SP-u. :plac: :plac: :plac:
Jehbeni primitivci . :urnebes:

slika

slika

slika
slika

Mahmuran sam
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 dec 2022, 08:22

E cuj Argentina losa. Poslije onog poraza protiv Saudijaca, svaki mec su igrali kao da je finale, a i bili bolji od protivnika. Nadigrali svakog i to kvalitetnim nogometom, jos su i Holandiju trebali dobiti mimo penala. Francuska jucer do poklona Otamendija nije suta imala, znaci 80min potpuno ugaseni, produzetke takodjer Argentina konkretnija bila gdje Lautaro sam mogao zavrsiti mec. Fkt smijesno reci da su jedni od slabijih osvajaca.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 dec 2022, 08:24

Jedino mi je zao sto Argentince neko nije dobro izubijao na terenu. Koji su ovo degenerici, umjesto da slavis naslov prvaka nakon 30+ godina, ti zajebavas protivnike u svlacionici. Tacno se vidi da je Evropa svijet za sebe u sportu. Desi se ovo i Evropljanima, al Juznoamerikanci vazda od sebe nekakve budale prave i blamiraju se
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 dec 2022, 08:30

**** prvenstveno na kraju ispade. Bilo je dobrih mečeva, preokreta, ispadanja favorita.

Moglo se provesti jutro uz čaj i slike iz Londona, ali Gareth Southgate ne zna. Nema veze, stiže kući iz Njemačke za dvije godine :kafa:

I ovi što su plakali za golove došli na svoje. Srušen rekord po broju istih, 2.69 golova po meču, 172 gola.

Što se tiče Argentine i toga koliko je zasluženo. Nije ni jedna od ostalih reprezentacija bila bolja. Francuska je jedva prošla Englesku, nije to bilo ni lakih 2:0 protiv Maroka.

Brazil me isto nije oduševio previše. Portugal smiješan tim. Špance nisam ni vidio u osmini, Njemačka cirkus.

Opet vidjeh penala na BHRTu, joj Llorisa :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 dec 2022, 08:44

DRHAUSE je napisao/la:
19 dec 2022, 01:56

Čak su i u Dohi napravili paradu ulicama eto koliko ih je doputovalo u daleki i skupi Katar.
Bili su ubjedljivo najbrojniji u Dohi, dok nisu došli Marokanci.

Ispričaću ti moje iskustvo sa jednim od njih. Poslije utakmice Portugal - Urugvaj, odem sa djevojkom na picu, tu negdje pored Lusail stadiona, i pita neki momak može li sjesti sa nama jer imamo jednu stolicu viška. Može naravno, i uđemo u priču sa njim. Lik živi u Los Anđelesu, radi kao producent, onako šminker, kupio je TST7 ulaznicu za Argentinu i dao je oko 8 hiljada dolara za nju, FIFA cijena je bila oko 3,5 hiljade. Platio je smještaj do 20. decembra i uzeo je avion nazad na taj dan, sve to je koštalo preko 20 hiljada dolara. Pita ga moja djevojka šta ćeš ako ispadnete ranije, brat je gleda i kaže nećemo ispasti, osvajamo.

Ostali smo u kontaktu sa njim, poklonio nam je zastavu i moli nas da dođemo u posjetu kod njega u LA.

Priča svakog od njih je nevjerovatna, poginuli su da dođu do ulaznica, dizali kredite, zaduživali se, putovali do Dohe danima i samo zbog njih mi je drago što su uspjeli.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 08:46

DamirT je napisao/la:
19 dec 2022, 08:24
Jedino mi je zao sto Argentince neko nije dobro izubijao na terenu. Koji su ovo degenerici, umjesto da slavis naslov prvaka nakon 30+ godina, ti zajebavas protivnike u svlacionici. Tacno se vidi da je Evropa svijet za sebe u sportu. Desi se ovo i Evropljanima, al Juznoamerikanci vazda od sebe nekakve budale prave i blamiraju se
Jedini im Holanđani nisu ostali dužni.
Znaju s kakvim cigošima imaju posla.
Ovo ostalo, pustili da ih tuku i zayebaju.
Koševo Zapad

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 dec 2022, 08:50

DamirT je napisao/la:
Cigani klasični, onog Martineza sevap prebiti i obe noge polomiti, i to pred djecom, debili koji vrijedjaju čovjeka koji ide na kempoterapije i rugaju mu se zbog toga
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 19 dec 2022, 08:51

Shategabri je napisao/la:
19 dec 2022, 08:46
DamirT je napisao/la:
Pa šta očekivati od Francuza? Njima je trebalo **** 80 minuta da se probude u finalu svjetskog prvenstva. Marokanci bi se pobili sa njima već u prvom poluvremenu.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 08:52

harden je napisao/la:
19 dec 2022, 08:22
E cuj Argentina losa. Poslije onog poraza protiv Saudijaca, svaki mec su igrali kao da je finale, a i bili bolji od protivnika. Nadigrali svakog i to kvalitetnim nogometom, jos su i Holandiju trebali dobiti mimo penala. Francuska jucer do poklona Otamendija nije suta imala, znaci 80min potpuno ugaseni, produzetke takodjer Argentina konkretnija bila gdje Lautaro sam mogao zavrsiti mec. Fkt smijesno reci da su jedni od slabijih osvajaca.
Ma top, ekipa od 650 miliona, a priča ko da su sve zajedno 32 miliona vrijedili.
De Paul odnio, lik na drogama igrao finale, al generalno odličan cijeli turnir.
Ovaj mamlaz na golu dva puta penale izvuko, Di Maria X faktor, Alvarez odličan, zamijenio kiksera Lautara.
Čak i onaj Acuna koji po mnogima pojma nema, ali lik se cijelu utakmicu baca na glavu.
McAlister odličan cijeli turnir.
Treba biti realan, 80 minuta da ti protivnik nema šut u okvir gola, znači da igraš protiv veoma kvalitetnog tima.
Naravno da je Messi prvi igrač ekipe, al praviti od ostalih panjeve je smiješna priča.

A to je popularna priča, bitno je da se nešto pametuje.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 08:54

TonySosa je napisao/la:
19 dec 2022, 08:51
DamirT je napisao/la:
Pa šta očekivati od Francuza? Njima je trebalo **** 80 minuta da se probude u finalu svjetskog prvenstva. Marokanci bi se pobili sa njima već u prvom poluvremenu.
E da, tu si u pravu, Marokanci bi znali odgovoriti na ciganluk :D
A Francuzi su neobjašnjivo bili inferiorni 80 minuta :crazy: naravno Argentinci imaju velike zasluge za to, međutim da budu onako jalovi skoro cijelu utakmicu, realno bi se završilo neslavno da ih ne aktivira Otamendi. Možda i bez šuta u okvir gola.
Koševo Zapad

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 19 dec 2022, 08:57

19 dec 2022, 08:54
TonySosa je napisao/la:

A Francuzi su neobjašnjivo bili inferiorni 80 minuta :crazy: naravno Argentinci imaju velike zasluge za to, međutim da budu onako jalovi skoro cijelu utakmicu, realno bi se završilo neslavno da ih ne aktivira Otamendi. Možda i bez šuta u okvir gola.
Samo je Kolo Muani pokazivao znakove života, on je i izborio taj penal. Veoma borben igrač, al on ne zna voditi loptu jbte.

Hernandez, Griezmann i Dembele katastrofa. Prva dvojica su bar po pet puta prodali loptu na svojoj polovici, a treći je jednostavno glup.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 dec 2022, 08:59

19 dec 2022, 08:52
harden je napisao/la:
Ma top, ekipa od 650 miliona, a priča ko da su sve zajedno 32 miliona vrijedili.
Ovaj mamlaz na golu dva puta penale izvuko, Di Maria X faktor, Alvarez odličan, zamijenio kiksera Lautara.
Čak i onaj Acuna koji po mnogima pojma nema, ali lik se cijelu utakmicu baca na glavu.
Treba biti realan, 80 minuta da ti protivnik nema šut u okvir gola, znači da igraš protiv veoma kvalitetnog tima.
Naravno da je Messi prvi igrač ekipe, al praviti od ostalih panjeve je smiješna priča.

Kao da su se provlacili citav turnir a ne svaki mec nadigrali protivnika :mrgreen: pokazali nevjerovatno psihicku snagu, a i fizicku, ko da su na koksu igrali.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 09:00

harden je napisao/la:
19 dec 2022, 08:59
19 dec 2022, 08:52
harden je napisao/la:

Kao da su se provlacili citav turnir a ne svaki mec nadigrali protivnika :mrgreen: pokazali nevjerovatno psihicku snagu, a i fizicku, ko da su na koksu igrali.
Apsolutno.
Negdje sam napisao, njima je onaj poraz od Arabije pravo valjao.
Ko da im je neko šamarčinu opalio, pa su se skontali.
Na kraju sasvim zaslužena titula, uzela najbolja ekipa turnira.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 09:03

TonySosa je napisao/la:
19 dec 2022, 08:57
19 dec 2022, 08:54
TonySosa je napisao/la:

Samo je Kolo Muani pokazivao znakove života, on je i izborio taj penal. Veoma borben igrač, al on ne zna voditi loptu jbte.

Hernandez, Griezmann i Dembele katastrofa. Prva dvojica su bar po pet puta prodali loptu na svojoj polovici, a treći je jednostavno glup.
Pitanje je šta su sve pod tepih gurnuli u svlačionici Francuske.
Dembele je...Dembele.
Znaš šta da očekuješ kad ga staviš da igra.
Griezmann je soft, nije mogao ništa na agresivni vezni red Argentine.
Kolo je mogao udariti pečat na luzerluk Argentine u finalima, al ne dade mu se :D
Mislim ne dade mali klošar na golu Argentine.
Koševo Zapad

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 19 dec 2022, 09:03

slika
Drago mi je što su izgubili Francuzi zbog ovog odvratnog tipa
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 19 dec 2022, 09:12

Ado1922 je napisao/la:
19 dec 2022, 09:03
slika
Drago mi je što su izgubili Francuzi zbog ovog odvratnog tipa
+1
...i kao igrac je bio shupak nebitni. Najduzi pas 2m od sebe, nesto ko Zanetti.
Džeri Drejk

Odgovori

Natrag na “FIFA Svjetsko prvenstvo Qatar 2022”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.