Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Najbolje svjetsko prvenstvo bilo je ono u

Kataru 2022
76
43%
Rusiji 2018
5
3%
Brazilu 2014
25
14%
Južnoj Africi 2010
16
9%
Njemačkoj 2006
25
14%
Japanu i Južnoj Koreji 2002
8
5%
Francuskoj 1998
13
7%
SAD-a 1994
1
1%
Italiji 1990
5
3%
Neko drugo
1
1%

Ukupno glasova: 175

let3
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022

Post Postao/la let3 » 19 dec 2022, 13:03

milanist je napisao/la:
19 dec 2022, 13:00
yebo majku imal jedna normalna pjesma kad slave. Makar da zapjevaju Janu :mrgreen:
Nemaju.
Ne mogu nacije ogrezle u nacionalizmu i šovinizmu (srbi i hrvati) pjevati neke normalne pjesme tokom slavlja :nene:
Oni i kad slave, to rade na morbidan način oponašajući ustaške ili četničke pretke, ne može normalno....yebo im "za dom spremni" pleme poremećeno :puke:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 13:03

Arvid je napisao/la:
19 dec 2022, 12:47
Sav hajp pokupi Enzo, pa na kraju i De Paul na neki način a meni MacAllister prekucao ovaj Mundijal, kakav igrač Bože :ljepota:
Ja se sjetim onog McAlistera što je nekad igrao, ćelo, visok, čini mi se i u Liverpoolu je igrao.
Koševo Zapad

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 dec 2022, 13:08

Epidaurus je napisao/la:
19 dec 2022, 11:46
hurem je napisao/la:
19 dec 2022, 11:41
Suma sumarum, @epidaurus ne popusta. :)
Nisam ga prije upratio na forumu ali nevjerovatno koliko je lik naporan od sinoć. (Ne znam da li je zadrti "Francuz-Mbappeovac" ili "Ronaldovac", ne vidim treće objasnjenje).

Čitav svijet, 99% fudbalskih stručnjaka diljem planete je konstatovalo da je Argentina zasluženo osvojila prvenstvo, kao što jeste, i tu sva priča završava. Nema se tu sta osporavati jer su razbili Hrvate, Poljake, nadigrali Nizozemce, Australijance, Meksikance, rasturili u svakom segmentu fudbalske igre Francusku u prvih 80 minuta ali su im 2 brza gola poništila dobru igru, nadigrali Francuze u produžecima...nadigrali u penalima. Nema situacije u kojoj nisu bolji bili. Prezasluzena titula.

Možeš ti sad tražiti sitnice, to se može nakon svake utakmice na prvenstvu, naći po par detalja. Spominješ crveni karton za Argentinu a nećeš spomenuti da je prije toga jedan Francuz trebao dobiti crveni (čini mi se Rabiot) kada je "umakazio" protivnickom igraču nogu i mogao je slomiti...možemo tako do sutra detaljisati i tražiti sitnice na jednu ili drugu stranu.
Popusti malo živ bio.
....

Cinjenica je da je Argentina prezasluzeno osvojila prvenstvo.
Činjenica je da je Messi najbolji igrač prvenstva.

Mbappe jeste najbolji strijelac, ali on je u dosta utakmica bio samo strijelac. Ono što je Messi radio na terenu, učešće u igri, pas igra, ključni pasovi...Mbappe nije postojao na terenu maltene u tom segmentu igre u odnosu na Messija.

Messi dao gol u svakoj utakmici knock out faze.
Mbappe nije zabio ni u 1/2 protiv Maroka a ni protiv Engleske u 1/4 finalu.
Pa ja nigdje nisam napisao da Argentina nije bila najbolja ekipa na prvenstvu po prikazanom i da im je sinoc pobjeda poklonjena. Bili su najbolji, zasluzeno osvojili al su i citav turnir imali povoljno sudjenje.

Mbappe je apsolutno bio najbolji igrac turnira. Do polufinala Messi, Mbappe je u finalu bio na svemirskom nivou i zasluzio je tu nagradu. Sve vrijeme se potenciralo da je finale Messi vs Francuska, a sinoc je izgledalo kao Mbappe vs Argentina.
Vidi se da si bukvalista.
Mbappe je dao jedan penal više u finalu i samo u tome je bio bolji. U svakom drugom segmentu igre Messi je dobrano nadmašio Francuza. Jesi li ti svjestan da mimo onog majstorskog gola Mbappe nije postojao na terenu?!
Messi je imao 3 ključna pasa, Mbappe 0.
Mbappe je za 120 minuta igre imao ukupno 21 dodavanje, uspješnih samo 16 (76%). Wtf!!!
Messi je imao 53 dodavanja (87%)
...
Da ne idem dalje u statistiku, možeš i sam pogledati.
Zaključak: u finalnoj utakmici je Messi bio bolji od Mbappea u svakom segmentu igre (izuzev što je postigao 1 penal manje). A i bolji na cjelokupnom turniru.

Ili da ti prevedem:
Messi je u finalu igrao i zabijao.
Mbappe je samo zabijao.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 dec 2022, 13:09

Kakva utakmica sinoć :tokralju:

Argentina potpuno zasluženo, sveli su Francusku na nivo Kostarike do momenta kada je Otamendi počeo razmišljat. Definitivno najuzbudljivija utakmica koju sam u životu pogledao.

Argentina, Messi, Scaloni :tokralju:
Mbappe :tokralju:
Cipiripiblicblic je napisao/la:
18 dec 2022, 16:48
Rajaz je napisao/la:
16 sep 2022, 11:25
Ide boginja u Argentinu
Tko je znao osim nas dvojice? :cool:
Ko zna zna :beba:

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 19 dec 2022, 13:10

Koja je po vama veća generacija Francuza (za sad)

Ajmo reć Zidane - Henry , 1998 prvaci ,2000 prvaci, 2006 finale SP

I ova Griezzmann - Mbappe ako bi se moglo tako nazvati, 2016 finale , 2018 prvaci, 2022 finale
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 dec 2022, 13:11

Moze li mi neko objasniti onaj faul nad Mesijem? On udara igraca i dobija faul. Vakat je da se oprosti vise pa da gledamo normalan fudbal bez guranja pojedinih igraca i timova.
Celik!3,2,2.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 19 dec 2022, 13:12

Hajde sto su srbi onakvi kakvi su al za Hrvate stvarno ne razumijem? U EU su imaju prelijepu drzavu sa Morem, imaju svoju drzavu i nista im ne fali.
Al oni stalno imaju to nesto da se kao bore protiv nekog da nesto brane i da nekom nesto dokazuju ono bas Seljacki.

Umjesto da uzivaju u onom sto imaju, oni kao nekom nabijaju na nos njihove usmjehe? Stvarno neznam tko se na to lozi?
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 dec 2022, 13:14

AllGunsBlazing je napisao/la:
19 dec 2022, 13:11
Moze li mi neko objasniti onaj faul nad Mesijem? On udara igraca i dobija faul. Vakat je da se oprosti vise pa da gledamo normalan fudbal bez guranja pojedinih igraca i timova.
Bas, i on, a i Ronaldo. Mogu oborit sve rekorde svijeta kad se na njih posebno gleda kod sudija. Onaj faul ne bi nikad svirao za Francuze. Ne zalim se uopste na sudije, samo realno kazem
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 dec 2022, 13:14

hurem je napisao/la:
19 dec 2022, 13:08
Epidaurus je napisao/la:
hurem je napisao/la:
Nisam ga prije upratio na forumu ali nevjerovatno koliko je lik naporan od sinoć. (Ne znam da li je zadrti "Francuz-Mbappeovac" ili "Ronaldovac", ne vidim treće objasnjenje).

Čitav svijet, 99% fudbalskih stručnjaka diljem planete je konstatovalo da je Argentina zasluženo osvojila prvenstvo, kao što jeste, i tu sva priča završava. Nema se tu sta osporavati jer su razbili Hrvate, Poljake, nadigrali Nizozemce, Australijance, Meksikance, rasturili u svakom segmentu fudbalske igre Francusku u prvih 80 minuta ali su im 2 brza gola poništila dobru igru, nadigrali Francuze u produžecima...nadigrali u penalima. Nema situacije u kojoj nisu bolji bili. Prezasluzena titula.

Možeš ti sad tražiti sitnice, to se može nakon svake utakmice na prvenstvu, naći po par detalja. Spominješ crveni karton za Argentinu a nećeš spomenuti da je prije toga jedan Francuz trebao dobiti crveni (čini mi se Rabiot) kada je "umakazio" protivnickom igraču nogu i mogao je slomiti...možemo tako do sutra detaljisati i tražiti sitnice na jednu ili drugu stranu.
Popusti malo živ bio.
....

Mbappe jeste najbolji strijelac, ali on je u dosta utakmica bio samo strijelac. Ono što je Messi radio na terenu, učešće u igri, pas igra, ključni pasovi...Mbappe nije postojao na terenu maltene u tom segmentu igre u odnosu na Messija.

Pa ja nigdje nisam napisao da Argentina nije bila najbolja ekipa na prvenstvu po prikazanom i da im je sinoc pobjeda poklonjena. Bili su najbolji, zasluzeno osvojili al su i citav turnir imali povoljno sudjenje.

Mbappe je apsolutno bio najbolji igrac turnira. Do polufinala Messi, Mbappe je u finalu bio na svemirskom nivou i zasluzio je tu nagradu. Sve vrijeme se potenciralo da je finale Messi vs Francuska, a sinoc je izgledalo kao Mbappe vs Argentina.
Mbappe je dao jedan penal više u finalu i samo u tome je bio bolji. U svakom drugom segmentu igre Messi je dobrano nadmašio Francuza. Jesi li ti svjestan da mimo onog majstorskog gola Mbappe nije postojao na terenu?!
Mbappe je za 120 minuta igre imao ukupno 21 dodavanje, uspješnih samo 16 (76%). Wtf!!!
...
Zaključak: u finalnoj utakmici je Messi bio bolji od Mbappea u svakom segmentu igre (izuzev što je postigao 1 penal manje). A i bolji na cjelokupnom turniru.

Ili da ti prevedem:
Mbappe je samo zabijao.
100%

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 19 dec 2022, 13:14

RollMan je napisao/la:
19 dec 2022, 12:39
JoeBleck je napisao/la:
19 dec 2022, 12:35
Fali kvaliteta u sredini.Sve trkaci i atlete , nema ko lopte podvaliti.Oni su jucer dobili cas fudbala i objasnjeno im je kako se treba igrati i anulirati kvalitet rivala.Francuzima fali 2-3 kreativnija igraca, ne mora super klasa biti ali vazno da joj zna sve.Tu bi jedan Payet(stari) legao kao budali samar.Igrac profila Fekira etc.

Jucer nista ni sacin jer nema ko kroz sredinu da sta odigra.Sve je na silu.
Masu puta pokazano da ne treba , Španci imaju 6 takvih koji mogu podvalit pa se ne mogu sastavit.
Spanci su sve suprotno.Oni imaju 7-8 tramvaja na terenu.Francuzima treba jedan Payet, neko ko ce odigrati rizicno i mastovito.
Zadnja izmjena: JoeBleck, dana/u 19 dec 2022, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 19 dec 2022, 13:15

hurem je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
hurem je napisao/la:

Popusti malo živ bio.
....

...

Ili da ti prevedem:
Mbappe je samo zabijao.
Pa Mbappe je izbacio loptu za Kolo Muanija prije prvog penala ako se dobro sjećam, kasnije ga izbacio u još jednu šansu gdje se ovaj samo trebao sjuriti na gol. Kasnije je imao i dva dobra ubačaja za Muanija. Izborio treći penal, imao solo prodor u 124. minuti.

Stvarno su ovi Messijevi dickrideri operisani od gledanja fudbala. Šta mu znači 53 dodavanja kad je pola od tog dodavanje na sredini terena prvom do sebe ili unazad.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 19 dec 2022, 13:23

Whoscored:
Messi 8.9
Mbappe 8.9

Soffascore:
Messi 9.2
Mbappe 8.5

Ključna dodavanja:
Messi 3
Mbappe 0

Messi bio bolji u polju, očekivano jel, Mbappe u zabijanju. Tu je to negdje. Na kraju krajeva nije ni bitno toliko, najbitnije je da je sinoć pobijedila bolja ekipa :salut:

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 19 dec 2022, 13:25

Mancini je napisao/la:
19 dec 2022, 13:00
Pensioner26 je napisao/la:
19 dec 2022, 12:58
Ne mogu degenerici bez ustaštva. Dzaba je. Kažu to je samo sport, ne treba to gledati tim očima. Pa fudbaleri sami ne daju da se gleda drugačije.
Čudi te nešto od uzp-ovaca?
Ma ne čudi me ništa, ali da ljudi non-stop forsiraju ovo, to je bolest već.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 dec 2022, 13:25

Jedini dickrider možeš biti ti, @tonysosa.
Nit volim Barcu nit Real, ali je vrlo jednostavno vidjeti da je Messi sinoc bio bolji igrac i učestvovao u igri 120 minuta a da se Mbappe pojavio nekih 5,6,10 minuta od 120.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 13:27

Neki bi trebali pogledati snimak prije nego komentarišu.
Reći da Mbappe nije uradio ništa u finalu osim gola (i dva realizovana penala) je:

a) loš pokušaj trolanja
b) nisu gledali utakmicu
c) nisu u stanju skontati šta su gledali
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 dec 2022, 13:28

Rajaz je napisao/la:
19 dec 2022, 13:23
Whoscored:
Messi 8.9
Mbappe 8.9

Soffascore:
Messi 9.2
Mbappe 8.5

Ključna dodavanja:
Messi 3
Mbappe 0

Messi bio bolji u polju, očekivano jel, Mbappe u zabijanju. Tu je to negdje. Na kraju krajeva nije ni bitno toliko, najbitnije je da je sinoć pobijedila bolja ekipa :salut:
Složio bih se, po svemu prikazanom Argentina zasluženo iako sam navijao za Francusku.
Mada ko bi te pitao da je Kolo u 120 i nekoj zavukao :D
Koševo Zapad

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 19 dec 2022, 13:29

hurem je napisao/la:
19 dec 2022, 13:25
Jedini dickrider možeš biti ti, @tonysosa.
Nit volim Barcu nit Real, ali je vrlo jednostavno vidjeti da je Messi sinoc bio bolji igrac i učestvovao u igri 120 minuta a da se Mbappe pojavio nekih 5,6,10 minuta od 120.
Šta bi tek uradio da je igrao 120 minuta...

Zaboravio si dodati da je Messi izgubio loptu prije drugog gola Francuske. I da od 80. minute pa do kraja prvog produžetka kad je namjestio šansu za Lautara gotovo da nije ni postojao.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 19 dec 2022, 13:29

TonySosa je napisao/la:
19 dec 2022, 13:15
hurem je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

...

Ili da ti prevedem:
Mbappe je samo zabijao.
Pa Mbappe je izbacio loptu za Kolo Muanija prije prvog penala ako se dobro sjećam, kasnije ga izbacio u još jednu šansu gdje se ovaj samo trebao sjuriti na gol. Kasnije je imao i dva dobra ubačaja za Muanija. Izborio treći penal, imao solo prodor u 124. minuti.

Stvarno su ovi Messijevi dickrideri operisani od gledanja fudbala. Šta mu znači 53 dodavanja kad je pola od tog dodavanje na sredini terena prvom do sebe ili unazad.
Miran mali , evo Kiki boba da se smiris.

slika

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 19 dec 2022, 13:31

Brokula je napisao/la:
19 dec 2022, 11:12
Najbolje svjetsko za nasih zivota?
Svako prvenstvo gdje nisam morao čitati komentare Shategabrija je po defaultu bolje

Odgovori

Natrag na “FIFA Svjetsko prvenstvo Qatar 2022”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.