Rijetko ogavna reprezentacija. Romeru, Martinezu, Otamendiju, Paredesu i De Paulu sevap kicmu polomit.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu-Katar 2022
Ma da, ne volim ih ni ja što uvijek dolaze napuhani, veliki favoriti, a ono uvijek negdje usput završe, pokriju se ušima i kućiDamirT je napisao/la: ↑19 dec 2022, 14:20Ja Engleze ne mogu nikad vidit ko neke od top favorita. Dzaba im sav talenat, kad ce nac neki nacin kako da sve us.eru. Jos njihova prepotentnost kako su najbolji prije pocetka prvenstva, pa ih otrese imalo jaca reprezentacija. Talijani su mi velika enigma. Nisu bili na zadnja 2 SP. Ako odu na SP 2026, mozda mogu iznenadit. Nisu valjda toliki klocevi da 3 puta zaredom mase SPShategabri je napisao/la: ↑19 dec 2022, 14:13Zavisi kako budu kotirale ostale reprezentacije.
Englezi ako bi imali ozbiljnog selektora mogli bi biti konkurentni.
Brazil, al oni će vjerovatno opet nekog debila.
Za Argentinu je tu puno upitnika. No, vjerovatno neće biti ovako konkuretni.
Njemačka, Španija, Italija...pogotovo Talijani, red je da se pojave jedno prvenstvo.
Naravno, Francuzi će svakako biti jedni od favorita, Mbappe tad u naponu snage, tu su Camavinga, Tchoumeni u full snazi, Saliba, Konate, Kounde, generalno im je ovaj mlad tim i igraće ih većina i naredno SP, samo će biti tu još iskusniji.
I ovaj Kolo što je fulio titulu, odnosno golman mu odbranio, biće i on tu vjerovatno.

Francuzi moraju riješiti pitanje prvog golmana za naredno prvenstvo.
Također, i u napadu im treba neko. Mbappeu to nije prirodna pozicija i ne snalazi se toliko dobro kao na krilu. Nije to to.
Koševo Zapad
E tek mi tu ništa nije jasno, nikakve logike ni smisla. Mada je i Aguerov boravak sinoć na terenu bio besmislen ali eto. Ono, uloga Ibričića iz 2014-te

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- Shategabri
- Kontakt:
Slažem se, vrh je vodio kroz cijelo prvenstvo ovu ekipu.JoeBleck je napisao/la: ↑19 dec 2022, 14:18Al kako smekerski i mudro vodi Scaloni ekipu![]()
Kapa dole za ovo sto je uradio od kako je trener.Sve sto se moglo osvojiti lik je uzeo.
Copa America
Finalisimo
World Cup
Lik ima facu koja zraci dobrotom i znanjem.
Za 3,5 godine gledat cemo novu ali i dalje dobru Argnetinu.Nadam se sa Scalonijem.
Ne bi me iznenadilo da Babuka bude tu, dio kolektiva…
I rekao bih gospodin, što baš i nije svojstveno ovom sastavu.
Smiren, odmjeren, bez pompe, galame.
Negdje kao da sam vidio da je rekao da se neće oprostiti.
Po meni greška, ovo mu je idealan moment.
Tad će imati 39. No dobro, nije isključeno. Ne znaju ljudi kad stati i razumijem. Teško je kad si toliko u tome.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Pa fakat, Camavinga, Aguero mu može biti stari.
Druga stvar, nigdje se sreli nisu, znači nije bilo prilike da se stvori neki animozitet između njih.
I na kraju, koji ti q padne Camavinga klinac, gdje baš njega nađe

Koševo Zapad
To je to kad ljudi žive za fudbal a ne nacije tipa Engleska, Njemačka ili Francuska kojima je Katar skup a daleko bogatije od Argentinaca. Sve je skupo kad nema ljubavi. Argentinci su u Brazilu 2014 spavali u šatorima a vozali se po toj ogromnoj zemlji u raspalim kombijima.Virtu4l je napisao/la: ↑19 dec 2022, 08:44Bili su ubjedljivo najbrojniji u Dohi, dok nisu došli Marokanci.
Ispričaću ti moje iskustvo sa jednim od njih. Poslije utakmice Portugal - Urugvaj, odem sa djevojkom na picu, tu negdje pored Lusail stadiona, i pita neki momak može li sjesti sa nama jer imamo jednu stolicu viška. Može naravno, i uđemo u priču sa njim. Lik živi u Los Anđelesu, radi kao producent, onako šminker, kupio je TST7 ulaznicu za Argentinu i dao je oko 8 hiljada dolara za nju, FIFA cijena je bila oko 3,5 hiljade. Platio je smještaj do 20. decembra i uzeo je avion nazad na taj dan, sve to je koštalo preko 20 hiljada dolara. Pita ga moja djevojka šta ćeš ako ispadnete ranije, brat je gleda i kaže nećemo ispasti, osvajamo.
Ostali smo u kontaktu sa njim, poklonio nam je zastavu i moli nas da dođemo u posjetu kod njega u LA.
Priča svakog od njih je nevjerovatna, poginuli su da dođu do ulaznica, dizali kredite, zaduživali se, putovali do Dohe danima i samo zbog njih mi je drago što su uspjeli.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Pojma ti nemaš o fudbalu. Argentina pojela Francusku u vezanom redu, Francuzi izgledali kao crna verzija Poljske dok ih Otamendi nije probudio iz mrtvih.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Ajmo malo manje pričati o nacistima, ujkama i Engleskoj, a posvetiti se Messiju i Argentini. Mislim da je beozbrazno govoriti kako će Englezi biti dobri i osvojiti ovo ili ono kada svi dobro znamo da neće.
Francuska, uvijek dobra i očekivan rezultat, ali Argnetina ih je sinoć poderala. Valja pohvaliti instant come back od strane Francuza, ali ko je gledao tekmu, mogao je vidjeti u produžetku da je Messi još jednom stisnuo i preuzeo kontrolu.. nije uopšte dodavao nazad loptu, samo okomito i prema golu, i to je to, dž.š. ih je nagradio penal serijom mada su zaslužili i ranije pobjedu.
Sinoć sam lično doživio čitavu lepezu osjećanja, bilo mi je krivo je je bila bezveze utakmica u početku, pa 2-0, opet mi krivo jer će Messi biti bolji od Ronalda, pa se ovi vrate, pa opet Messi, pa opet Mbappe.
Mogu reći da sam navijao za obje ekipe, u zasivnosti od rezulata u datom momentu. Ali ja sam inače gad po prirodi. I omiljeni osjećaj mi je nekome reći da je djaba stizao rezultat. Jer Francuska se dva puta vraćala, i imali su čak i šansu u 123. minuti.. i vjerujem da su mislili da će penal serija otići u njihovu korist.. ali neeeećešššš tako, nedaaaaam!
Messi GOAT, eto kad sam ja priznao, predpostavljam da će i ostali bolidi koji se još uvijek bore i trzaju...
Francuska, uvijek dobra i očekivan rezultat, ali Argnetina ih je sinoć poderala. Valja pohvaliti instant come back od strane Francuza, ali ko je gledao tekmu, mogao je vidjeti u produžetku da je Messi još jednom stisnuo i preuzeo kontrolu.. nije uopšte dodavao nazad loptu, samo okomito i prema golu, i to je to, dž.š. ih je nagradio penal serijom mada su zaslužili i ranije pobjedu.
Sinoć sam lično doživio čitavu lepezu osjećanja, bilo mi je krivo je je bila bezveze utakmica u početku, pa 2-0, opet mi krivo jer će Messi biti bolji od Ronalda, pa se ovi vrate, pa opet Messi, pa opet Mbappe.
Mogu reći da sam navijao za obje ekipe, u zasivnosti od rezulata u datom momentu. Ali ja sam inače gad po prirodi. I omiljeni osjećaj mi je nekome reći da je djaba stizao rezultat. Jer Francuska se dva puta vraćala, i imali su čak i šansu u 123. minuti.. i vjerujem da su mislili da će penal serija otići u njihovu korist.. ali neeeećešššš tako, nedaaaaam!
Messi GOAT, eto kad sam ja priznao, predpostavljam da će i ostali bolidi koji se još uvijek bore i trzaju...
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Italijani mogu iznenaditi time što će otići na SPDamirT je napisao/la: ↑19 dec 2022, 14:20Ja Engleze ne mogu nikad vidit ko neke od top favorita. Dzaba im sav talenat, kad ce nac neki nacin kako da sve us.eru. Jos njihova prepotentnost kako su najbolji prije pocetka prvenstva, pa ih otrese imalo jaca reprezentacija. Talijani su mi velika enigma. Nisu bili na zadnja 2 SP. Ako odu na SP 2026, mozda mogu iznenadit. Nisu valjda toliki klocevi da 3 puta zaredom mase SPShategabri je napisao/la: ↑19 dec 2022, 14:13Zavisi kako budu kotirale ostale reprezentacije.
Englezi ako bi imali ozbiljnog selektora mogli bi biti konkurentni.
Brazil, al oni će vjerovatno opet nekog debila.
Za Argentinu je tu puno upitnika. No, vjerovatno neće biti ovako konkuretni.
Njemačka, Španija, Italija...pogotovo Talijani, red je da se pojave jedno prvenstvo.
Naravno, Francuzi će svakako biti jedni od favorita, Mbappe tad u naponu snage, tu su Camavinga, Tchoumeni u full snazi, Saliba, Konate, Kounde, generalno im je ovaj mlad tim i igraće ih većina i naredno SP, samo će biti tu još iskusniji.
I ovaj Kolo što je fulio titulu, odnosno golman mu odbranio, biće i on tu vjerovatno.

Englezi ne smatraju sebe favoritima u užem krugu, oni očekuju svako prvenstvo da prođu grupu i dalje šta bude, a obično bude to da ih dočeka neki tragičan penal pa se vrate zbog toga

Npr sad su zadovoljniji sa ovim ispadanjem, zbog igre i načina, negoli sa onim finalom prije dvije godine, jer su tu igrali dosta lošije i provlačili se nekako dok su sad odigrali dosta bolje,ofanzivnije i zbog toga i jesu produžili ugovor Southgateu, e sad jel to greška ili ne vidjet ćemo. ja sam mišljenja da je trebalo krenuti po Tuchela ako je već bilo prilike.
A to što ljudi misle da ona pjesma znači da se trofej vraća u Englesku je nešto drugo, jer ne razumiju kontekst, pjesma nastala kao rezultat dobijanja domaćinstva Eura, i u tom kontekstu govori o dolasku fudbala nazad u njegovu domovinu, plus što se oni sami šprdaju sa tim

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
da. jako veliki broj ih je prepravio auta i spavao nazad u autima. kopakabana je dva puta bila puna tih argentinskih adaptiranih/prepravljenih auta. ljudi su specijalno za SP kupovali krntije u voznom stanju, prerađivali ih u polukombije za spavanje i živjeli u njima.DRHAUSE je napisao/la: ↑19 dec 2022, 14:30To je to kad ljudi žive za fudbal a ne nacije tipa Engleska, Njemačka ili Francuska kojima je Katar skup a daleko bogatije od Argentinaca. Sve je skupo kad nema ljubavi. Argentinci su u Brazilu 2014 spavali u šatorima a vozali se po toj ogromnoj zemlji u raspalim kombijima.Virtu4l je napisao/la: ↑19 dec 2022, 08:44Bili su ubjedljivo najbrojniji u Dohi, dok nisu došli Marokanci.
Ispričaću ti moje iskustvo sa jednim od njih. Poslije utakmice Portugal - Urugvaj, odem sa djevojkom na picu, tu negdje pored Lusail stadiona, i pita neki momak može li sjesti sa nama jer imamo jednu stolicu viška. Može naravno, i uđemo u priču sa njim. Lik živi u Los Anđelesu, radi kao producent, onako šminker, kupio je TST7 ulaznicu za Argentinu i dao je oko 8 hiljada dolara za nju, FIFA cijena je bila oko 3,5 hiljade. Platio je smještaj do 20. decembra i uzeo je avion nazad na taj dan, sve to je koštalo preko 20 hiljada dolara. Pita ga moja djevojka šta ćeš ako ispadnete ranije, brat je gleda i kaže nećemo ispasti, osvajamo.
Ostali smo u kontaktu sa njim, poklonio nam je zastavu i moli nas da dođemo u posjetu kod njega u LA.
Priča svakog od njih je nevjerovatna, poginuli su da dođu do ulaznica, dizali kredite, zaduživali se, putovali do Dohe danima i samo zbog njih mi je drago što su uspjeli.
naravno, sve to zbog toga jer nisu mogli hotele platiti, ali kad ti je bitno sve se može
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 19 dec 2022, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
- Goalgetter
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Shategabri
- Kontakt:
Vezano za tu priču o virusu, spominjalo se da (pored priče s Benzemom) ima tu nekih stvari koje se vješto sakrivaju.
Što se tiče same svlačionice Francuske. Da li će to negdje isplivati, neki novinar uspjeti iskopati, ili će biti što se desilo u Kataru, ostaje u Kataru?!
Ostaje da se vidi. Al naupmada mi njihov raspad u Japanu i Koreji. Čini mi se da je vrijeme za odlazak Dešama bez obzira i da će ubuduće s njim proći kao Njemačka sa kopačem nosa.
Što se tiče same svlačionice Francuske. Da li će to negdje isplivati, neki novinar uspjeti iskopati, ili će biti što se desilo u Kataru, ostaje u Kataru?!
Ostaje da se vidi. Al naupmada mi njihov raspad u Japanu i Koreji. Čini mi se da je vrijeme za odlazak Dešama bez obzira i da će ubuduće s njim proći kao Njemačka sa kopačem nosa.
Koševo Zapad
- akisarajevo92
- Kontakt:
vec me puca nostalgija a jucer zavrsilo

Don't believe the hype.
u japanu i koreji im je cijela igra bila zasnovana za zidaneu (kao uostalom i 2006), a on nije mogao igrati, to je bio glavni razlog, sve ostalo je bilo sporednoShategabri je napisao/la: ↑19 dec 2022, 14:39Vezano za tu priču o virusu, spominjalo se da (pored priče s Benzemom) ima tu nekih stvari koje se vješto sakrivaju.
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 19 dec 2022, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
Skaloni je zaslužio puno više kredita za ovo što radi zadnjih par godina kao selektor. Najbolji selektor Argentine u zadnjih 30 godina sigurno.
Sa najslabijim timom Argentine u zadnjih 30 godina on uzima Kopa Ameriku, Finalisimu i Svjetsko prvenstvo. Uz sve to malo je falilo da obori rekord po broju utakmica bez poraza koji drži Italija. I fudbal je odličan.
Bielsa, onaj čelavi kepec, zalizani selektor iz 2014,Maradona i onaj Jevrej sa suzom u očima su vodili daleko bolje individualce a igrali katastrofalan fudbal i rezultatski krahirali. Pa Argentina prije Skalonija nije 30 godina uzela Kopa Ameriku gdje je vazda u top 2 favorita.
Sa najslabijim timom Argentine u zadnjih 30 godina on uzima Kopa Ameriku, Finalisimu i Svjetsko prvenstvo. Uz sve to malo je falilo da obori rekord po broju utakmica bez poraza koji drži Italija. I fudbal je odličan.
Bielsa, onaj čelavi kepec, zalizani selektor iz 2014,Maradona i onaj Jevrej sa suzom u očima su vodili daleko bolje individualce a igrali katastrofalan fudbal i rezultatski krahirali. Pa Argentina prije Skalonija nije 30 godina uzela Kopa Ameriku gdje je vazda u top 2 favorita.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- Shategabri
- Kontakt:
Ma da, al su se raspali i neslavno završili još u grupi.jestamaji je napisao/la: ↑19 dec 2022, 14:42u japanu i koreji im je cijela igra bila zasnovana za zidaneu (kao uostalom i 2006), a on nije mogao igrati, to je bio glavni razlog, sve ostalo je bilo sporednoShategabri je napisao/la: ↑19 dec 2022, 14:39Vezano za tu priču o virusu, spominjalo se da (pored priče s Benzemom) ima tu nekih stvari koje se vješto sakrivaju.
A ovaj put im tek u finalu nije štimalo i baš su bili inferiorni.
Ekipa koja je toliko i fizički i tehnički moćna da onako zakaže.
Ili je pak do toga da je Scaloni iznenadio i nadmudrio Dešama, a ovaj u kontru sve?!
Koševo Zapad
Koja šteta što će na kraju svi pamtiti ovog malog Kolo Muanija po onoj prilici u 120-oj minuti, fenomenalna partija momka sinoć.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
A zamisli da je Kolo Muani dao gol u 120 minuti za 4-3
Argentinci bi kolektivno samoubistvo izvrsili

Argentinci bi kolektivno samoubistvo izvrsili
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.