GOAT!
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- Felixians4
- Kontakt:
Re: GOAT!
Mbappe će biti GOAT Mundijalski vjerojatno s najviše zabijenih komada,a minimalne šanse da se uključi u trku sa ljutim suparnikom iz finala SP,osmine finala zadnjeg SP te i u Ligi Prvaka,a par godina suigračem iz Katar PSG,dobit će ukrade li mu Ballon d Or što može učiniti jedino ako baš izdominira drugi dio klupske sezone,a opet,to bi vjerojatno značilo da je i Messi bio sjajan,a u prvom dijelu nešto impresivniji bio je Messi. Messi i CR dobijali su Ballon d Or u godinama/sezonama kad su znali podbaciti u ključnim dvobojima i ne osvojiti nešto najznačanije ili ne imati baš ono vanzemaljske godine tako da bi tek nelogično bilo da Messi i 2023. ne bude nagrađen opet s tom award
- BiHSportman
- Kontakt:
Sada je jasno ko dan da je Messi GOAT. Ova titula je prevaga, i nema se tu više sta raspravljat. Zaboravite penal priču i teorije zavjere.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Tema je suvisna ima 5 godina , ali eto gloryhunterima je bitnija statistika i neki rekordi da ono sto Messi uradi sa loptom na terenu konacno i trofejima podkrijepe.
Messi je liga za sebe , ostali neka se redaju kako hoce.
Talentom i moci improvizacije i prilagodbe nikada niko ni u pedalj mu nece prici.Mogu zabiti i 2k golova u karijeri ali njegova svestranost je nesto sto niko ne moze.Svi imaju nedostatke u igri i svi se mogu ustopati ali evo i nakon 16 godina uz mnogo tehnologije ,fizikalija,markacija , flastera , udvajanja , utrajanja , blokova , udaranja , presinga , bunkera i cega vec ne, za jednog covjeka taktika ne pali kada ima inspiraciju kao sad.Opasan je na centru,kod korner zastavice , okrenut ledjima , stusten ka golu , ispred gola , iz prekida.Opasan kada kreira , daje finalni pas ili sutira.
Ugasite temu !
Messi je liga za sebe , ostali neka se redaju kako hoce.
Talentom i moci improvizacije i prilagodbe nikada niko ni u pedalj mu nece prici.Mogu zabiti i 2k golova u karijeri ali njegova svestranost je nesto sto niko ne moze.Svi imaju nedostatke u igri i svi se mogu ustopati ali evo i nakon 16 godina uz mnogo tehnologije ,fizikalija,markacija , flastera , udvajanja , utrajanja , blokova , udaranja , presinga , bunkera i cega vec ne, za jednog covjeka taktika ne pali kada ima inspiraciju kao sad.Opasan je na centru,kod korner zastavice , okrenut ledjima , stusten ka golu , ispred gola , iz prekida.Opasan kada kreira , daje finalni pas ili sutira.
Ugasite temu !
- IlCapitano
- Kontakt:
Statističko gledanje na to mi je uvijek bilo glupo, jedan ti je ili bolji ili nije. Obojica su na tom nivou toliko dugo i toliko dokazani da nema scenarija u kojem ne bi bili uspješni i najbolji. Par titula tu i tamo, par golova...
Šta bi se sinoć promijenilo da je Kolo Muani zabio šansu na kraju produžetka? Messi je svakako zabio dva gola i uradio sve u svojoj moći da osvoje, nad ostalim nije imao kontrolu. Sad što je bio ostavljen na milost i nemilost napadača i golmana treba da utiče na njegovu veličinu.
Mene je Ronaldo kupio onim nizom od 4 LP u 5 godina sa Realom i koliko je nezaustavljiv tad bio. I dalje bih njega u primeu uzeo za nijansu.
Jedino što mi smeta je omalovažavanje jednog da bi se pohvalio drugi. Kao uvreda je da se spomenu i uporede nekad dva najbolja igrača
Druga su stratrosfera za sve ostale. Da vidimo sad Mbappea šta može.
Šta bi se sinoć promijenilo da je Kolo Muani zabio šansu na kraju produžetka? Messi je svakako zabio dva gola i uradio sve u svojoj moći da osvoje, nad ostalim nije imao kontrolu. Sad što je bio ostavljen na milost i nemilost napadača i golmana treba da utiče na njegovu veličinu.
Mene je Ronaldo kupio onim nizom od 4 LP u 5 godina sa Realom i koliko je nezaustavljiv tad bio. I dalje bih njega u primeu uzeo za nijansu.
Jedino što mi smeta je omalovažavanje jednog da bi se pohvalio drugi. Kao uvreda je da se spomenu i uporede nekad dva najbolja igrača

Druga su stratrosfera za sve ostale. Da vidimo sad Mbappea šta može.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- Felixians4
- Kontakt:
STATISTIČKO gledanje u sportu,kod usporedbi je ključno,a ne glupo. To je tako,možda nepravedno,dosta (ne)sreća utječe,no eto,Messi je zavrijedio da i ovo osvoji i kompletira se kao nitko ranije
Statistika recimo ne vidi onaj touch Messija gdje je izbacio 4 igraca i tako onu kontru pretvorio u egzekuciju Mekalistera i DiMarije.Drugi go Argentine.To su stvari koje Messi radi deceniju i jace.Jednostavno najvise smisla na terenu od bilo koga.
Njegov impact na bilo kojem djelu terena je ogroman.Nije vise ni do golova i asistencija , on jednostavno stvara visak na svakom djelu terena.Stvara totalno drugaciji pristup igranja rivala kada je na terenu.
Postujem zaista postignuce Kikija , dobar je nemas mu sta oduzeti ali on je lik koji je citavu karijeru radio za statistiku dok je drugom to samo od sebe doslo.Elegantno , uz jos milione poteza koje statistika ne vidi.
Recimo parametar kreiranih sansi , MOTM su ocito zanemarive a trebale bi biti prebitne.Upravo nam govore da je neko dirigovao timom i bio najbolji pojedinac.U tim segmentima , Messiju ne moze niko prici.
Ja ih ne mogu porediti , Messi je fudbal.
Njegov impact na bilo kojem djelu terena je ogroman.Nije vise ni do golova i asistencija , on jednostavno stvara visak na svakom djelu terena.Stvara totalno drugaciji pristup igranja rivala kada je na terenu.
Postujem zaista postignuce Kikija , dobar je nemas mu sta oduzeti ali on je lik koji je citavu karijeru radio za statistiku dok je drugom to samo od sebe doslo.Elegantno , uz jos milione poteza koje statistika ne vidi.
Recimo parametar kreiranih sansi , MOTM su ocito zanemarive a trebale bi biti prebitne.Upravo nam govore da je neko dirigovao timom i bio najbolji pojedinac.U tim segmentima , Messiju ne moze niko prici.
- Felixians4
- Kontakt:
Vidi,napreduje i nogometna statistika u raznim varijantama. A jedno ne isključuje drugo,štoviše. Messi je konsenzusno sada GOAT,s pravom. Istina je to većina što navodiš.JoeBleck je napisao/la: ↑19 dec 2022, 19:35Statistika recimo ne vidi onaj touch Messija gdje je izbacio 4 igraca i tako onu kontru pretvorio u egzekuciju Mekalistera i DiMarije.Drugi go Argentine.To su stvari koje Messi radi deceniju i jace.Jednostavno najvise smisla na terenu od bilo koga.
Iskreno ne znam utjecajem i mogucnostima na terenu na svim djelovima ko mu od ovih dnasnjih moze prici.Mbappe je sjajan u napadu , odlican pred golom ali nije igrac koji ce uraditi 10% onoga do samog gola sto uradi Messi.Felixians4 je napisao/la: ↑19 dec 2022, 19:40Vidi,napreduje i nogometna statistika u raznim varijantama. A jedno ne isključuje drugo,štoviše. Messi je konsenzusno sada GOAT,s pravom. Istina je to većina što navodiš.JoeBleck je napisao/la: ↑19 dec 2022, 19:35Statistika recimo ne vidi onaj touch Messija gdje je izbacio 4 igraca i tako onu kontru pretvorio u egzekuciju Mekalistera i DiMarije.Drugi go Argentine.To su stvari koje Messi radi deceniju i jace.Jednostavno najvise smisla na terenu od bilo koga.
U zadnjih X godina najblizi suhim talentom i mogucnostima da prelomi utakmicu na centru je bio Neymar.Iako je veliki igrac , nije po meni ostvario ono sto je mogao.Sigurno najveci fudbalski talenat nakon pojave Messija.Sve joj zna i sve moze.
- Felixians4
- Kontakt:
I to je vjerojatno točno pa vidi što je okupljeno u PSG(jer sjajni su i na ostalim pozicijama,a i stručno pa opet svako malo izgube titulu u Ligue 1,a u LP nikako do kraja,identično i u rukometu).JoeBleck je napisao/la: ↑19 dec 2022, 20:05Iskreno ne znam utjecajem i mogucnostima na terenu na svim djelovima ko mu od ovih dnasnjih moze prici.Mbappe je sjajan u napadu , odlican pred golom ali nije igrac koji ce uraditi 10% onoga do samog gola sto uradi Messi.Felixians4 je napisao/la: ↑19 dec 2022, 19:40Vidi,napreduje i nogometna statistika u raznim varijantama. A jedno ne isključuje drugo,štoviše. Messi je konsenzusno sada GOAT,s pravom. Istina je to većina što navodiš.JoeBleck je napisao/la: ↑19 dec 2022, 19:35Statistika recimo ne vidi onaj touch Messija gdje je izbacio 4 igraca i tako onu kontru pretvorio u egzekuciju Mekalistera i DiMarije.Drugi go Argentine.To su stvari koje Messi radi deceniju i jace.Jednostavno najvise smisla na terenu od bilo koga.
U zadnjih X godina najblizi suhim talentom i mogucnostima da prelomi utakmicu na centru je bio Neymar.Iako je veliki igrac , nije po meni ostvario ono sto je mogao.Sigurno najveci fudbalski talenat nakon pojave Messija.Sve joj zna i sve moze.
Neymar je baš pehist na SP. 2014. ga slomili taman pred Njemačku,nema šanse da bi se onako izblamirali s njime unutra pa makar bio ko invalid. 2018. nadigrali Belgiju,a ispali i sada se dotjerao u red kao i Messi,full spremni i motivirani igrali zajedno u klubu,liderski vodili reprezentaciju, on i zabio Hrvatskoj nakon prekrasne akcije u produžetku i opet nedovoljno,opet mu je kraj bio u četvrtfinalu. Makar uzeo Olimpijsko zlato i klupski pokorio Južnu Ameriku kao teenager pa s Barcom,uz kolege Argentinca i Urugvajca jedan od najubotijih trolista naprijed ikad i Europu
Konkretno ova tema je stara nešto više od godinu dana

I jedna ispravka - tema oko Goata je suvišna preko 10 godina, a ne 5

Od 2010 je to bilo jasno onome ko želi da vidi. Bilo je namjernih kontraša, roninih pusiqraca, trollanja, svega...ali na kraju sve to postane besmisleno.
Mene iskreno brojke ne zanimaju.Nebitan faktor u onome sto ti oci na kraju vide.Jednostavno Messi kad je sa loptom u nogama , nesto carobno uvijek mozes ocekivati.let3 je napisao/la: ↑19 dec 2022, 20:16Konkretno ova tema je stara nešto više od godinu dana![]()
I jedna ispravka - tema oko Goata je suvišna preko 10 godina, a ne 5![]()
Od 2010 je to bilo jasno onome ko želi da vidi. Bilo je namjernih kontraša, roninih pusiqraca, trollanja, svega...ali na kraju sve to postane besmisleno.
Slazem se sa tobom u potpunosti.Bio je i bit ce neponovljiva legenda.
Najveci !
Messi je najkompletniji igrač koji je ikad hodao ovom planetom i zbog toga traje ovoliko dugo.
Ne postoji vezni igrač na ovom svijetu (Inijesta, Xavi, Zidane, Pirlo i ostali) koji mogu odigrati pas u prostor slomiti odbrane kao Messi(govorim o hiljada ponavljanja istih). Ne postoji playmaker koji može razigravati saigrace kao Messi, i ne postoji golgeter koji može zabijati kao Messi (prekidi, sa distance, iz 16, nakon solo prodora, dobro čitanje akcije na pravom mjestu u pravo vrijeme). I to čovjek radi sve na čisti talenat i osjećaj bez ikakve sile i na kraju je uspio sve i da kompletira sa svim mogućim trofejima.
Čovjek je godinama najbolji strijelac evrope, asistent, igrač s najviše kreiranih šansi, igrač s najviše driblinga - sve to ostvari u jednoj sezoni i tako iz sezone u sezonu.
Ne postoji vezni igrač na ovom svijetu (Inijesta, Xavi, Zidane, Pirlo i ostali) koji mogu odigrati pas u prostor slomiti odbrane kao Messi(govorim o hiljada ponavljanja istih). Ne postoji playmaker koji može razigravati saigrace kao Messi, i ne postoji golgeter koji može zabijati kao Messi (prekidi, sa distance, iz 16, nakon solo prodora, dobro čitanje akcije na pravom mjestu u pravo vrijeme). I to čovjek radi sve na čisti talenat i osjećaj bez ikakve sile i na kraju je uspio sve i da kompletira sa svim mogućim trofejima.
Čovjek je godinama najbolji strijelac evrope, asistent, igrač s najviše kreiranih šansi, igrač s najviše driblinga - sve to ostvari u jednoj sezoni i tako iz sezone u sezonu.
- Shategabri
- Kontakt:
Složili smo se da je dobar igrač, ali kako te nije stid napisati "svake sezone" kada je prošle sezone bio loš ko baraka.Sport90 je napisao/la: ↑20 dec 2022, 07:36Messi je najkompletniji igrač koji je ikad hodao ovom planetom i zbog toga traje ovoliko dugo.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Meni je Benzema najkompletniji obzirom da ima veliku kitu.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Stvarno je neozbiljno reći za igrača visine 1.69m da je najkompletniji.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ronaldo jes kompletniji u smislu da je bolji štoper i golman od messija odnosno da bi bio, ali što se tiče čisto ofanzivnih pozicija (krila, desetka, napadač) tu je ipak messi najkompletniji
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Cuj ga o visini, sta je ovo Messi se na draft prijavio, ide u NBA sad?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.