FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 166

Robust
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Robust » 20 dec 2022, 10:53

ne samo sam realan i znam kako radi porezna uprava, ako ti mislis da ce klub dobiti jos jedan rok ala dodjem ti majke mi za otplatu duga to nema sanse , et jucer su objavili da su redovno ispunjavali svoje obaveze al to se i ocekuje i ne mijenja nista u nasem odnosu sa poreznom upravom vidjeti ces doci ce odmah nakon praznika po imovinu jer nismo uspjeli skupiti pare da ih isplatimo

u životu su dvije stvari konstantne a to su da ces umrijeti i da ce porezna uvijek naplatiti svoja potraživanja

et jucer su objavili tko nije placao porez da im je istinski za rješavanje ove situacije istovremeno bi podigli tužbe prema clanovima uprava koje nisu placale doprinose drzavi ili jesi ili nisi nema nekog srednjeg puta u ovakvoj situaciji , godine stavljanja stvari pod tepih su nas dovele do ovoga neka suti , nemoj talasati sad kad nam je svilen gajtan oko vrata neki bi da se i dalje stavljaju stvari pod tepih

sve dok ljudi ne skontaju u kakvim smo **** ne mozemo traziti boljitka i ne moze nam jedina karta poslovanja biti navijacka hedija jednostavno ako cemo ici tim stopama hajmo u kantonalnu ligu manji su troškovi i manje je brukanje

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 20 dec 2022, 11:11

jednostavno imamo toliko pitanja i samo 11 dana do kraja godine tj racunajuci praznike oko sedam radnih dana da rijesimo svoja pitanja

1. sta je sa zalbom prema kantonalnoj ispostavi porezne uprave jesu li oni stavili pod hipoteku dijelove stadiona , ako nasa zalba nije prosla koji su dijelovi stadiona stavljeni pod hipoteku

2. sta je sa reprogramom duga da bi potpisali novi reprogram do kraja godine i zaustavili oduzimanje imovine osim placanja redovnih obaveza sta je ucinjeno po tom pitanju osim molbe poreznoj upravi

3. imamo li blokirane racune il ne kako sad ide transakcijsko poslovanje kluba i imamo li sad aktivnih potrazivanja koji bi mogli ugroziti reprogram sa poreznom upravom

milion pitanja a nigdje odgovora nama sa svakim satom nam prolazi vrijeme za spašavanje a niko ne daje informacije ni o cemu , ako cemo se samo zadovoljiti ispunjavanjem redovnih obaveza onda nas voz je davno napustio stanicu nažalost

mi smo sad u situaciji zamislimo neko od nas objavi story na Instagramu il fb da je platio racun za struju i internet na taj nivo smo spali

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 dec 2022, 11:14

Dobro jutro. Ista priča se ponavlja i to uglavnom od članova forum zajednice koji su po nekoliko puta banovani, pa se onda prijave i kontaju da su zahebali sistem. Na forumu neće vladati jednoumlje, oni koji imaju drugačije mišljenje, u ovom slučaju u vezi akcije, neće biti banovani. Nema potrebe da "natezete" i da administraciju uvlačite u bilo kakvu priču. Zamolit ću vas da to ne radite. Meni nije teško zamoliti i pored toga što jednim klikom takvim mogu zatvoriti vrata foruma. Ali, i ja imam prag tolerancije i to biste trebali imati u vidu. Svako dobro!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 20 dec 2022, 11:21

admin je napisao/la:
20 dec 2022, 11:14
Dobro jutro. Ista priča se ponavlja i to uglavnom od članova forum zajednice koji su po nekoliko puta banovani, pa se onda prijave i kontaju da su zahebali sistem. Na forumu neće vladati jednoumlje, oni koji imaju drugačije mišljenje, u ovom slučaju u vezi akcije, neće biti banovani. Nema potrebe da "natezete" i da administraciju uvlačite u bilo kakvu priču. Zamolit ću vas da to ne radite. Meni nije teško zamoliti i pored toga što jednim klikom takvim mogu zatvoriti vrata foruma. Ali, i ja imam prag tolerancije i to biste trebali imati u vidu. Svako dobro!
Bi li sportsport kao najčitaniji sportski portal da napravimo ovdje glasanje za pitanja prema upravi , i da vi dodate svoja da razjasnimo situaciju u vezi za poreznom upravom i da napravite jedan intervju ako su oni zainteresirani za to . Jer ovo je bas delikatna situacija i zahtijeva apsolutno otvorenost prema javnosti jer je u pitanju imovina kluba i svima je u interesu da se zna istina u vezi ovoga, to stvara mnogo vatre i na samom forumu jer je velika količina nejasnoca u vezi toga

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 dec 2022, 11:30

Robust je napisao/la:
20 dec 2022, 11:21
admin je napisao/la:
Bi li sportsport kao najčitaniji sportski portal da napravimo ovdje glasanje za pitanja prema upravi , i da vi dodate svoja da razjasnimo situaciju u vezi za poreznom upravom i da napravite jedan intervju ako su oni zainteresirani za to . Jer ovo je bas delikatna situacija i zahtijeva apsolutno otvorenost prema javnosti jer je u pitanju imovina kluba i svima je u interesu da se zna istina u vezi ovoga, to stvara mnogo vatre i na samom forumu jer je velika količina nejasnoca u vezi toga
Anketu možete napraviti, kakvu god želite, ja ću je postaviti. Što se tiče intervjua, nažalost, bh. klubovi, ne samo Željezničar, u posljednje vrijeme imaju politiku da se javnosti, navijačima, obraćaju saopštenjima ili preko drustvenih mreža. Pretpostavljam, ne znam, ali pretpostavljam, da se "boje" izravnih pitanja, vjerujući da na taj način čine dobro sebi ili klubu. Ne znam koliko ste primjetili, ja jesam, da ta saopštenja više ne zauzimaju bitna mjesta na portalu, te da je i veliki broj onih koja se uopce ne objavljuju. Vjerovatno, da i portal ima svoju politiku, kao i klubovi. Lično smatram da svi koji žele pročitati saopštenje to urade na službenoj stranici, a na portalu bi voljeli nešto drugo, konkretnije.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 20 dec 2022, 11:45

admin je napisao/la:
20 dec 2022, 11:30
Robust je napisao/la:
admin je napisao/la:
Anketu možete napraviti, kakvu god želite, ja ću je postaviti. Što se tiče intervjua, nažalost, bh. klubovi, ne samo Željezničar, u posljednje vrijeme imaju politiku da se javnosti, navijačima, obraćaju saopštenjima ili preko drustvenih mreža. Pretpostavljam, ne znam, ali pretpostavljam, da se "boje" izravnih pitanja, vjerujući da na taj način čine dobro sebi ili klubu. Ne znam koliko ste primjetili, ja jesam, da ta saopštenja više ne zauzimaju bitna mjesta na portalu, te da je i veliki broj onih koja se uopce ne objavljuju. Vjerovatno, da i portal ima svoju politiku, kao i klubovi. Lično smatram da svi koji žele pročitati saopštenje to urade na službenoj stranici, a na portalu bi voljeli nešto drugo, konkretnije.
to da slazem se al bilo bi dobro i kad bi sportsport kontaktirao poreznu upravu federacije sa upitom sta se desava u odnosu porezne uprave i FK Željezničar , da li ce doci do aktivacije hipoteke i ostalih stvari jer takva je situacija da je opstanak kluba u vezi

steta stvarno sto na onoj presici vasi i ostali novinari nisu ih upitali za odnose u vezi sa strateškim investitorom jer je nesto usvojeno na najvecem klubskom organu i to je propalo i niko nije odgovarao za omajavanje najveceg klupskog organa

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 20 dec 2022, 11:53

admin je napisao/la:
Kazes nece vladati jednoumlje ali u isto vrijeme brises moj post koji je konstruktivna kritika dok u isto vrijeme ostavljas postove Hulahopke i Robusta koji su same bljuvotina i anti Zeljeznicar propaganda.

Ako ne dopustas na drugim podforumima da ulaze simpatizeri klubova cijim nije mijesto tu, sto kod nas dopustas?

Ako kazes da su se neki ljudi napravili nova imena nakon bana, onda i objavi imena ili odma banuj sto dopustas to?

Da se odma razumjemo onaj drugi forum je meni puno gori jer je NIPova propagandna masinerija tamo koja politizira stalno sve i svasta a ne dopusta kritike nikakve jer odma pokupis ban ako Konakovicevo mladunce naredi. Vi kao veliki forum bi ste trebali biti profesjonalni od onih botova tamo.

Banuj sve koji su ubaceni sa onog foruma i koji su banovani vise puta ali molim te banuj i ove simpatizere pitara.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 dec 2022, 11:54

Robust je napisao/la:
20 dec 2022, 11:45
admin je napisao/la:
20 dec 2022, 11:30
Robust je napisao/la:

to da slazem se al bilo bi dobro i kad bi sportsport kontaktirao poreznu upravu federacije sa upitom sta se desava u odnosu porezne uprave i FK Željezničar , da li ce doci do aktivacije hipoteke i ostalih stvari jer takva je situacija da je opstanak kluba u vezi

steta stvarno sto na onoj presici vasi i ostali novinari nisu ih upitali za odnose u vezi sa strateškim investitorom jer je nesto usvojeno na najvecem klubskom organu i to je propalo i niko nije odgovarao za omajavanje najveceg klupskog organa
Koliko sam upoznat, Poreznoj su se slali upiti, no na ta neka najvažnija pitanja nisu odgovorili uz objasnjenje da po zakonu ne mogu otkrivati podatke. Jedino šta mogu, a to je lako dostupno i na sluzbenim stranicama Uprave, je dati kompletan dug koji ukljucuje i kamate.

Mrcina1921

Post Postao/la Mrcina1921 » 20 dec 2022, 11:56

gledam imena članova upravnog, nadzornog odbora i skupštine, dosta njih koji su na rukovodecim mjestima na poslovima gdje rade, direktori itd a firme im nisu sponzori, takve nogirati u startu i otjerati iz kluba, pogotovi ove iz uo-a i no-a, skupština je već malo drugacija nema čega nema, najzvucnije ime u skupštni svakako adis kepeš direktor mercedes benza za bih, a firma na čijem je celu gle čuda nije sponzor kluba, svi ostali na budžetu, ili rade za platu, bukvalno ni jedan privrednik ili biznismen, u takvom odnosu šta da očekujemo kako i sa koje strane da namaknu lovu u klub

Edin Cernica, Predsjednik Skupštine - Uprava za indirektno operezivanje BIH koliko znam
Nedim Sijerčić, Potpredsjednik Skupštine - Volkswagen BIH menadžer prodaje

NADZORNI ODBOR

Džermin Pašić – predsjednik - tužilac suda BIH
Elvir Kosovac – član - Pravnik zaposlen u Opštini Novi Grad
Marko Dmitrović – član - Inžinjer

UPRAVNI ODBOR

Edis Kovačević – predsjednik - Revizor Centralne Banka BIH
Fuad Zukić – član - KCUS
Ilijas Kovačević – član - Centar za sport i rekreaciju Hadzici
Kerim Balić – član - Inžinjer - vlasnik privatne IT kompanije Ankora
Seudin Novalić – član - MUP KS
Bakir Sadović – član - Ministarstvo vanjskih poslova BIH
Mirza Bašinac – član - direktor sportskih igara za mlade BIH (supruga mu radi u klubu kao računovođa)
Jusuf Tanović – član - Financial Markets International

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 dec 2022, 12:00

LegendaIvica je napisao/la:
20 dec 2022, 11:53
admin je napisao/la:
Kazes nece vladati jednoumlje ali u isto vrijeme brises moj post koji je konstruktivna kritika dok u isto vrijeme ostavljas postove Hulahopke i Robusta koji su same bljuvotina i anti Zeljeznicar propaganda.

Ako ne dopustas na drugim podforumima da ulaze simpatizeri klubova cijim nije mijesto tu, sto kod nas dopustas?

Ako kazes da su se neki ljudi napravili nova imena nakon bana, onda i objavi imena ili odma banuj sto dopustas to?

Da se odma razumjemo onaj drugi forum je meni puno gori jer je NIPova propagandna masinerija tamo koja politizira stalno sve i svasta a ne dopusta kritike nikakve jer odma pokupis ban ako Konakovicevo mladunce naredi. Vi kao veliki forum bi ste trebali biti profesjonalni od onih botova tamo.

Banuj sve koji su ubaceni sa onog foruma i koji su banovani vise puta ali molim te banuj i ove simpatizere pitara.
Vjerovatno sam post obrisao jer na temi Zeljeznicara raspravljano o radu administracije. Ne mogu ja, a ni ne zelim, banovati bilo koga samo zato sto kritikuje neciji rad, neke akcije. Onda forum ne bi imao smisla. Recimo, Robust je čovjek koji je milion puta upucivao kritike, pa koje su čak bile i neprimjerene, udarao po administraciji, ali evo tu je i dalje. I vidis, kako normalnu diskusiju trenutno vodimo, Ne dopustam ni ovdje simpatizerima drugih klubova da ucestvuju u diskusiji, ali imamo problem sto izricito svakog čije misljenje se ne podudara sa misljenjem vecine smatramo navijacem drugog kluba.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 20 dec 2022, 12:26

Meni je dosta vise humanitarnih akcija. Zovite me pitarom ili kako vec hocete, ali imam svoj stav i necu ga mijenjati. Mislim da navijaci dovoljno doprinose klubu (ulaznice, clanske, fan shop) i da je sramota traziti bilo sta vise od njih. Daj da vidimo doprinos skupstinara, uprave, nadzornog odbora? Ovo je najgluplja moguca solucija koja kaze: "Manijaci, pristajemo na vasih 300k da se mi ne bi morali smarati dalje".

DoGroba
Kontakt:

Post Postao/la DoGroba » 20 dec 2022, 14:07

Vidim ima ljudi koji su protiv akcije, ok ako si protiv akcije ali kad pises 10 puta za redom protiv akcije, nisi ti protiv akcije ti si protiv KLUBA!
Ovu akciju su pokrenuli Manijaci, koji su najsvjetlija tačka svega oko kluba, ko imalo zna kako grupa radi zna da treba da se ovo podrzi. O ovim mrziteljima ne treba trosit rijeci, ignor i nek pisu svoje

slika

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 dec 2022, 14:38

jel moguce da se ovoliko palamudi :damn: napravi 3 **** poziva ako neces suti i ne seri

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 20 dec 2022, 14:54

drzgemboadislic je napisao/la:
20 dec 2022, 12:26
Meni je dosta vise humanitarnih akcija. Zovite me pitarom ili kako vec hocete, ali imam svoj stav i necu ga mijenjati. Mislim da navijaci dovoljno doprinose klubu (ulaznice, clanske, fan shop) i da je sramota traziti bilo sta vise od njih. Daj da vidimo doprinos skupstinara, uprave, nadzornog odbora? Ovo je najgluplja moguca solucija koja kaze: "Manijaci, pristajemo na vasih 300k da se mi ne bi morali smarati dalje".
Validna pointa je nesto traziti od ljudi koji su npr u skupstini. Pogledas listu koliko ih je, ne bih ulazio u to koliki je njihov doprinos, jer stvarno nisam upoznat, ali koliko je od njih naprimjer spremno uplatiti svoju mjesecnu platu na racun kluba?
Zadnja izmjena: Hansestadt, dana/u 20 dec 2022, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 20 dec 2022, 14:54

Isto kao da je narod malouman pa trebaju ovi ponavljaju jedno te isto. Ko hoće da glasa glasat će,sta koga boli k... šta ce napisati kana ili.hulahopka. Dosadni ste realno..

Satro oni hajcaju nekoga da glasa :plac: :kralj:
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 20 dec 2022, 15:05, ukupno mijenjano 1 put.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 20 dec 2022, 15:05

Uplate iz BiH

slika

Uplate iz inostranstva:

INSTRUKCIJE ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA
BENEFICIARY'S BANK:

PRIVREDNA BANKA SARAJEVO DD SARAJEVO
Obala Kulina Bana 18
71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
IBAN: BA39 1011 7000 7808 1655
SWIFT: PBSCBA22XXX
SVRHA UPLATE (PURPOSE OF PAYMENT):

Doprinos za generalnog sponzora (Contribution for general sponsorship)

FULL BENEFICIARY NAME:

THE MANIACS - UDRUZENJE NAVIJAČA FK ZELJEZNICAR
FULL BENEFICIARY ADDRESS:

Zvornicka 27
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
CORRESPONDENT BANK in EUR:

RAIFFEISEN BANK AG VIENNA - SWIFT Address: RZBAATWW

UNICREDITBANK AUSTRIA AG VIENNA - SWIFT Address: BKAUATWW

LANDESBANK BADEN WUERTENBERG STTUTGART - SWIFT Address: SOLADEST

ZAGREBACKA BANKA DD ZAGREB - SWIFT Address: ZABAHR2X

UNICREDIT MILANO SPA MILANO - SWIFT Address: UNCRITMM

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 dec 2022, 15:31

Hulahopka, ponavljas se. Nema potrebe. Spam teme je strogo zabranjen.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 20 dec 2022, 16:40

Ma ja sam ljut al opet to nije razlog da ne podrzim , uvijek sam podrzava i svako ko je u stanju treba da podrzi, al ne treba ni sutiti logicno

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 20 dec 2022, 16:48

Jel govori nesto nasoj upravi da treci dan ne mogu prebacit 17 hiljada poziva? Ocekivano 150 hiljada. 🤣

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 dec 2022, 17:33

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 49 gostiju.