Pa i sa prostora ex yugoslavije je 90% trenera bolje od farukaMachak je napisao/la: ↑27 dec 2022, 13:36Stoji to ali ja ne opet ne shvam pojdince kakvog selektora ocekuju, koji to kvalitet ? Ima para u savezu za plate takvih, ali opet ta osoba mora biti sa prostora Jugoslavije, ne mozes nama dovesti talijana, njemca, marsovca, da bude selektor stranac jednostavno ne mozes radi mentaliteta i jezika.
Potencijalni selektori
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Potencijalni selektori
naprijed rejal
Je li bar jedna sjednica do sada bila kada je dogovoreno? Haha uvijek neke zavrzlame, odgadjanja, prevrtanja, nevjerovatno eto.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Ma nema tu neke bitne razlike bio Pape, Mesa, Faruk, Tuta, Robi itd.Machak je napisao/la: ↑27 dec 2022, 13:36Stoji to ali ja ne opet ne shvam pojdince kakvog selektora ocekuju, koji to kvalitet ? Ima para u savezu za plate takvih, ali opet ta osoba mora biti sa prostora Jugoslavije, ne mozes nama dovesti talijana, njemca, marsovca, da bude selektor stranac jednostavno ne mozes radi mentaliteta i jezika.
Znaci sve jedan je lutao formacijama. Izmisljali su pozicije igracima. Krila im igrali Gojak, Vedo, Krunic itd.
Forsiranje 4-3-3 a nemas kad komplet naciju sastavis jednof krilnog igraca.
Sve neke glupost koji god je bio.
Ti meni stavi Vedu i Gojaka na krilo i ti si gotov kao selektor. Odma se vidi da si neznalica.
A jednu,dvije pobjede ubosti mozemo i mi forumadi kad bi ekipu sastavili.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Maestro je napisao/la: ↑27 dec 2022, 13:10Teddy ih predvodi.
Auuu... veliki neredi su u najavi![]()
![]()
A jadni i mi, hadzibegic nije to sto smo željeli i očekivali
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
- Shategabri
- Kontakt:
Sјebaće ove kvale, Boga mi.Važna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prolongirana je za 4. januar naredne godine
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Sjebali su vec, Hadzibegic je samo slag na tortu. Borit cemo se sa Luksemburgom za cetvrto mjesto u grupi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Tuta fanatikosi.Imajednabrigada je napisao/la: ↑27 dec 2022, 13:50Auuu... veliki neredi su u najavi![]()
![]()

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Ma kakve pare mislis da bi te Vedo ili Zlatan pitali za pare ili Sergej ili Lulić ....
Samo ljudima da je lijepo popricati i naznačit im kakav je plan i ocekivanja od njih.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Crnjaci se previse
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Aj ne ser, pa na cemu treba gajiti optimizam? Zadnje dane Dzeke u repki ce voditi fakin Hadzibegic

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:

Jos kad ljudi piše da cemo ga sastavljat o blata kao alex ferguson bio na klupi ostvario izvanredne rezultate pa sve to smo mogli i sa hadzibegom sve.
Ali eto ako su prolongirali sjednicu možda planiraju jos nekog kontaktirati da se usklade ...nikad se ne zna sa takvim budalama i lopovima bez obrata i casti.
- Shategabri
- Kontakt:
Pa pare koje dajemo platu selektoru.Imajednabrigada je napisao/la: ↑27 dec 2022, 14:11Ma kakve pare mislis da bi te Vedo ili Zlatan pitali za pare ili Sergej ili Lulić ....
Samo ljudima da je lijepo popricati i naznačit im kakav je plan i ocekivanja od njih.
Za ove pare nikakvo značajno ime ne možeš dovesti.
To što ti pričaš su zelembaći koji bi pristali da se uče na reprezentaciji.
Plan i očekivanja? Plan je plasirati se na svjetsko i obezbjediti love za harčenje u savezu.
To svako zna.
No, u pravu si, nek daju Vedi, Sergeju ili Luliću da vodi reprezentaciju.
Poštenije je to nego da nam Hadžibegić glumi nekakvog ozbiljnog selektora.
I što se Amar nije opet prijavio? Sad su mu veće šanse nego ikad dosad.
Koševo Zapad
Ovako stvari stoje iz prve ruke: Čolpa uz podršku Mirvića i ekipa oko njih gura Faruka, uspjeli su ubijediti sve bošnjačke delegate i dio Hrvata i izvršili su veliki pritisak na Vicu da su tenzije velike, da bi se kao pritisak smirio da Bošnjak mora biti selektor i slično. Osim toga, žalili su se da FS Kantona Sarajevo već dugo nije predložio selektora i igraju na kartu da žele selektora iz Sarajeva. Vico se očito primio na tu priču i rekao im ok, ako su u većini da ih neće blokirati...
-
- Kontakt:
Imam i ja doslovno iste informacije.Karambeu je napisao/la: ↑27 dec 2022, 14:35Ovako stvari stoje iz prve ruke: Čolpa uz podršku Mirvića i ekipa oko njih gura Faruka, uspjeli su ubijediti sve bošnjačke delegate i dio Hrvata i izvršili su veliki pritisak na Vicu da su tenzije velike, da bi se kao pritisak smirio da Bošnjak mora biti selektor i slično. Osim toga, žalili su se da FS Kantona Sarajevo već dugo nije predložio selektora i igraju na kartu da žele selektora iz Sarajeva. Vico se očito primio na tu priču i rekao im ok, ako su u većini da ih neće blokirati...
Krezuba masa otjerala gospodina Peteva.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Vaha je odličan stručnjak, ali je kao čovjek gowno. Nemoguće je da niko ne valja, a da je samo on u pravu. Obično to ukazuje na suprotno. Druga stvar, sva me ova priča podsjeća na one lokalne šanere, koji pođu na auto-pijacu sa cvajom u džepu i onda se čude što tamo nema lamborghinija. Treća stvar; kada se želi angažovati selektor, onda se napravi projekcija, zacrtaju ciljevi, uokviri budžet i takav dokument pošalje se u koverti na adresu više zamišljenih stručnjaka. Na takav dokument zahtjeva se, također, pismeni odgovor uz obrazloženje zašto može, ili zašto ne može, uz dozvoljene određene korekcije. A ne da se ovako lupa; ovaj je odbio, ovaj neće itd. Naravno, projicirani kandidat ne mora odgovoriti, ali i to je vrsta odgovora, te tog i takvog kandidata možeš razvlačiti po medijima kad hoćeš, kako hoćeš i ako baš hoćeš. Sve ostalo je neozbiljno, infantilno i nedostojno bilo kakve rasprave. Zapravo, ako se već razmišlja kao do sada, onda je bolje lobirati u Uefi da poveća broj učesnika Prvenstva na 48 takmičara. Ono jest da u Europi sa sve Azerbejdžanom, Kazahstanom, Turskom i Izraelom... ima 45 država, ali isto tako možemo lobirati da se priznaju Pridnjestrovlje, Sjeverni Cipar, Nagorno Karabah, Kosovo, Abhazija i Južna Osetija, te bi tako broj narastao na 51, što bi nam dalo sasvim realne šanse da se plasiramo na Prvenstvo. Ovdje bih istakao činjenicu da bi istovremeno trebali lobirati da ne priznaju Kataloniju, jer bi sigurno njih izvukli u baražu.
Da se malo vratim na Vahu; sve je tačno što se piše o njegovom odbijanju i njegovim razlozima, ali se jako maliciozno, da ne kažem bezobrazno i neznalački piše o afričkim državama. Nisu to više nikakve banana-države i puuuuuuno puno su bolje od BiH. Kad smo već kod postavljanja textova i ja bih jedan priložio. Po mome skromnom mišljenju, puno relevantniji od skribomanije nekog priučenog novinara, čiji je text na nivou završnog razreda osnovne škole:
"Bosna i Hercegovina je druga “najjadnija zemlja” na svijetu, kada je riječ o zaposlenosti i rastu cijena životnih namirnica, objavila je ugledna američka medijska i istraživačka kuća Bloomberg, koja je i obavila ovo istraživanje.
Indeks jada“ (Misery Index) računa se tako što se uzmu u obzir inflacija, odnosno rast cijena, i stopa nezaposlenosti. Bosna je dobila skor od 48,97 posto, što je drugi najgori rezultat na svijetu.
Istraživanje Bloomeberga obuhvatilo je 74 svjetske ekonomije.
Jedina zemlja koja je gore plasirana od BiH je Venecuela, gdje je pad prihoda od nafte doveo do drastične nestašice hrane i lijekova, a inflacija je 181 posto.
Južnoamerička država dobila je indeks od čak 188,2 posto, što je ubjedljivo najgore na svijetu."
Prema listi Fonda za mir, Somalija je najgora zemlja na svijetu, a Finska najbolja.
Zemlje su rangirane po vrijednosti 12 indikatora iz nekoliko sfera, kao što su socijalna, politička, ekonomska i vojna.
Među deset “najpropalijih” zemlja su: Jemen, Afganistan, Haiti, Centralnoafrička Republika, Zimbabve, Somalija, Bosna i Hercegovina, Moldavija, Venecuela i Bangladeš.
Probrano društvo, zar ne?
Da se malo vratim na Vahu; sve je tačno što se piše o njegovom odbijanju i njegovim razlozima, ali se jako maliciozno, da ne kažem bezobrazno i neznalački piše o afričkim državama. Nisu to više nikakve banana-države i puuuuuuno puno su bolje od BiH. Kad smo već kod postavljanja textova i ja bih jedan priložio. Po mome skromnom mišljenju, puno relevantniji od skribomanije nekog priučenog novinara, čiji je text na nivou završnog razreda osnovne škole:
"Bosna i Hercegovina je druga “najjadnija zemlja” na svijetu, kada je riječ o zaposlenosti i rastu cijena životnih namirnica, objavila je ugledna američka medijska i istraživačka kuća Bloomberg, koja je i obavila ovo istraživanje.
Indeks jada“ (Misery Index) računa se tako što se uzmu u obzir inflacija, odnosno rast cijena, i stopa nezaposlenosti. Bosna je dobila skor od 48,97 posto, što je drugi najgori rezultat na svijetu.
Istraživanje Bloomeberga obuhvatilo je 74 svjetske ekonomije.
Jedina zemlja koja je gore plasirana od BiH je Venecuela, gdje je pad prihoda od nafte doveo do drastične nestašice hrane i lijekova, a inflacija je 181 posto.
Južnoamerička država dobila je indeks od čak 188,2 posto, što je ubjedljivo najgore na svijetu."
Prema listi Fonda za mir, Somalija je najgora zemlja na svijetu, a Finska najbolja.
Zemlje su rangirane po vrijednosti 12 indikatora iz nekoliko sfera, kao što su socijalna, politička, ekonomska i vojna.
Među deset “najpropalijih” zemlja su: Jemen, Afganistan, Haiti, Centralnoafrička Republika, Zimbabve, Somalija, Bosna i Hercegovina, Moldavija, Venecuela i Bangladeš.
Probrano društvo, zar ne?
Znači, još ništa nije zvanično. Prolongirana je sjednica da bi popričali sa još kandidata. Pretpostavljam da je tako. Ako su već Faruka mislili dovesti bolje Peteva ostaviti.
Sve je to tu negdje brate. Pretjeruje se kao da nas je vodio Ferguson kao sto kazes a ne selektor kao i svi prije njega.Imajednabrigada je napisao/la: ↑27 dec 2022, 14:19
Jos kad ljudi piše da cemo ga sastavljat o blata kao alex ferguson bio na klupi ostvario izvanredne rezultate pa sve to smo mogli i sa hadzibegom sve.Maestro je napisao/la: ↑27 dec 2022, 14:11Tuta fanatikosi.Imajednabrigada je napisao/la: ↑27 dec 2022, 13:50
Auuu... veliki neredi su u najavi![]()
![]()
![]()
![]()
Ali eto ako su prolongirali sjednicu možda planiraju jos nekog kontaktirati da se usklade ...nikad se ne zna sa takvim budalama i lopovima bez obrata i casti.
A ono od Safeta do Peteva sve isti „strucnjaci“.
Safet: Vedo na krilu, Tino i Anelka.
Mesa: Cocalic u prvih jedanest baraza, Vedo na desetki.
Robi: Elvis Saric u prvih jedanest. Gojak na krilu u 4-3-3.
Tuta: Gojak i Krunic na krilu. Civic stoper. Sanicanin srednji stoper.
Znaci sve jedan je imao ovakve gluposti. Ljudi koji ovakve postave izvode su neznalice. Tu nema nikakve rasprave.
A i price kao promjenio formaciju ovo ono ne pije. Koliko nas je forumasa pvdje govorilo da treba igrati 3-5-2 jer nemas krila i treba jedan napadac uz Dzeku da mu pomogne gore. I kad je Tuta to uradio pocelo pohvale kao da je on to izmislio. To sto su to forumasi mjesecima prije govorili se zaboravilo. A znam da smo @haso12345, jos par forumasa i ja to govorili da nam to odgovara vise nego 4-3-3.
Mi ako odemo na EP do ce biti zahvaljujuci igracima a ne radi Tute ili Faruka. Jer kod nas su selektori sve redom neznalice bili.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.