Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

melanholicar
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la melanholicar » 19 feb 2011, 23:20

Bianconeri1988 je napisao/la:Sutra po treću mitsku pobijedu u nizu :D
Akobogda ljudski je očekivati i nadati se, pogledaće valjda apeninsko sunce i torinsku damu konačno. Valjda će se smilovat i toplina kraja Lećea će ugrijat februarskog jutra nadamo se momke u crno bijelim dresovima. Treba se nekada uzdati i u one trodimenzionalne vjerovatnoće a one su po Holclajtnerovoj sutra na strani Torineza,znači dvicu lupam pa šta bude. ;)
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 19 feb 2011, 23:22

melanholicar je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Sutra po treću mitsku pobijedu u nizu :D
Akobogda ljudski je očekivati i nadati se, pogledaće valjda apeninsko sunce i torinsku damu konačno. Valjda će se smilovat i toplina kraja Lećea će ugrijat februarskog jutra nadamo se momke u crno bijelim dresovima. Treba se nekada uzdati i u one trodimenzionalne vjerovatnoće a one su po Holclajtnerovoj sutra na strani Torineza,znači dvicu lupam pa šta bude. ;)
To, Nostradamuse :lol: :lol: :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 20 feb 2011, 03:30

U okviru 26. kola Juventus putuje u Lecce u utakmici u kojoj "stara dama" razmišlja samo o nova tri boda. Utakmica se igra u ranom nedjeljnom terminu, od 12:30h...

Juventus je slavio u zadnja 2 kola. Nakon gostujuće pobjede nad Cagliriem od 3:1, u Torinu u Derbyju d'Italia pobijeđen je i inter pogotkom Alessandra Matria. "Stara dama" se nada da će nastaviti mali pobjednički niz te upisati nova 3 boda u nedjelju. Sa druge strane, Lecce će se grčevito boriti za opstanak do kraja sezone i svaki bod im je bitan...

Lecce se nakon 25 kola nalazi na 17. mjestu Serie A sa 24 boda. Primili su najviše golova od svih timova u ligi, čak 46 što iznosi skoro 2 gola po utakmici. Također su među timovima koji su dali najmanje golova. Lecce ove sezone ima jsan cilj, a to je da izbore opstanak u ligi. Samo su 2 boda iznad opasne zone gdje se nalaze Brescia, Cesena i Bari. Prije 3 kola su slavili na gostovanju kod Parme i to su bila veoma važna 3 boda za njih, no vuku dva vezana poraza pred duel protiv Juventusa. Prvo ih je savladao Palermo sa 4:2 u Lecceu, a potom su poraženi od Catanie na Siciliji sa 3:2.

Što se tiče domaćih utakmica, imaju isti omjer pobjeda, remija i poraza - po četiri. Uz to imaju i negativnu gol razliku (16:18).

U utakmici protiv Juventusa trener Luigi De Canio, koji je inače suspendovan za ovaj meč i neće moći voditi ekipu, će imati velikih problema oko sastavljanja tima. Naime, veliki broj igrača je odsutan među kojima je nekoliko standardnih prvotimaca. To su Gustavo, Jeda, Olivera, Giacomazzi, Giuliatto, Ofere i Tomović.

Sa druge strane, Juventus se sprema na lov na tri boda. Sve osim pobjede u ovom meču bi bilo razočarenje. Optimizam i raspoloženje u Vinovu je na visokom nivou nakon dvije vezane pobjede od kojih je jedna nad interom i igrači ulaze maksimalno motivisani u ovu utakmicu. U izjavama igrača se dalo vidjeti da samo razmišljaju o pobjedi, ali sa određenom dozom opreza.

Del Neri neće moću računati na De Cegliea, Traorea i Rinauda, dok je Sissoko suspendovan.

Igrači kojima prijeti suspenzija u narednom kolu zbog žutih kartona su Grosso, Pepe, Matri i Krasić.

Juventus protiv Leccea na gostovanjima ima skor od 9 pobjeda, 3 remija i 2 poraza. Najčešći rezultati su 2:3 i 0:1 (oba po dva puta).

Utakmicu će suditi sudac Silvio Mazzoleni. On će suditi Bianconerima drugi put ove sezone. Prvi puta je sudio tekmu drugog kola izmedju Juventusa i Sampdorije koja je završena neriješenim rezultatom 3:3.

Ukupno je sudio četiri utakmice Juventusu i sve su igrane u Torinu. Juventus je zabilježio dvije pobjede i dva remija kada je Mazzoleni sudio. Kada Mazzoleni sudi Juventusu uvijek bude dosta golova.

Na Via del Mareu Mazzoleniu ću pomagati Lorenzo Manganelli i Salvatore Longo. Emiliano Gallione je potvrđen kao četvrti sudac.

Pozvani igraci:

1 Buffon
3 Chiellini
4 Felipe Melo
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
14 Aquilani
15 Barzagli
17 Traoré
19 Bonucci
20 Toni
21 Grygera
25 Martinez
27 Krasic
30 Storari
32 Matri
43 Sorensen

Mogući sastav:

Lecce (4-1-4-1): Rosati; Donati, Fabiano, Ferrario, Brivio; Vives; Munari, Grossmuller, Bertolacci, Piatti; Di Michele.

Klupa: Benassi, Sini, Rispoli, Mesbah, Coppola, Corvia, Chevanton. All.: De Canio

Juventus (4-4-2): Buffon; Sorensen, Bonucci, Barzagli, Chiellini; Krasic, Aquilani, F. Melo, Marchisio; Matri, Toni.

Klupa: : Storari, Grygera, Motta, Salihamidzic, Martinez, Iaquinta, Del Piero. All.: Delneri
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 feb 2011, 12:27

FORZA JUVE :!: :!:

Jedva sam usto zivota mi :lol: :lol: (u 5 zaspo :roll: ) al opet samo kad pomislim na Juventus... :lol: :)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 20 feb 2011, 12:29

Ja sam već i posla odradio i sad je red da se gleda tekma, a posao može i malo sečekati :D.

Forza Juve!
Forza Matri-Alejandro :D

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 20 feb 2011, 12:44

Allahu dragi prvo ne svira čist penal nad Toniem, a evo sad čist crveni za Buffona :(

FC Ljuta Krajina

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 20 feb 2011, 12:47

Ebiga cist crveni ali mene ovaj del Neri ne moze nacudit nikad frajer vuce najdebilastije poteze vadi Krasica umjesto Tonia znaci igramo sa 2 spica a imamo igraca manje.... samo cu reci hahahha za del Neria...
Vec smo sigurno izgubili...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 feb 2011, 12:54

Za sta je dobio crveni a nije bio penal,ne gledam tekmu?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 20 feb 2011, 12:56

Ma igra je očajna od početka nema nikave igere, a nije mi jasna ova pozicija Matria :?

FC Ljuta Krajina

juve10
Kontakt:

Post Postao/la juve10 » 20 feb 2011, 13:00

Devil je napisao/la:Za sta je dobio crveni a nije bio penal,ne gledam tekmu?

van 16 igrao rukom

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 feb 2011, 13:09

Neces povezati tri pobjede da si pita.
Uvjek nas deru ove male ekipe, i tu se uvjek gubi titula, u nasem slucaju 4.mjesto.
Juventus danas i Juventus prosle sedmice, dva razlicita pojma. :evil:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 feb 2011, 13:10

Zar iko može i gledati onu patnju i očaj? :?

Dobijemo 2 tekme nešto, ja sam prvi bio optimističan, ali ovo je naša realnost...
Ž '21!

juve10
Kontakt:

Post Postao/la juve10 » 20 feb 2011, 13:12

ovo je do sada uzas :(
u 40 minuta suta nisu uputili prema golu

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 20 feb 2011, 13:14

ako smo vec dobili crveni,vadi glupi Del Neri napadaca a ne Krasica,glupi konju..ne mogu da vjerujem,bolje da mu je sredina suplja nego napad,a inace ima od Tonija nesto,krece se u radijusu od 3 metra citavu utakmicu,Matri se trudi a ovog Sorensena treba na tribine poslat,nije on za prve ekipe,po ne znam koji put grijesi i sto je najgore sad smo gol primili radi njega..ocekujem x do kraja..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 feb 2011, 13:15

Glupa igra, samo je nabijaju na Tonija...uvijek tako od kako je došao...samo su protiv intera normalno igrali...
Ž '21!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 feb 2011, 13:17

Bianconeri1988 je napisao/la:Zar iko može i gledati onu patnju i očaj? :?

Dobijemo 2 tekme nešto, ja sam prvi bio optimističan, ali ovo je naša realnost...

Nisam ti htio kvariti raspolozenje bio si preotimistican, ali evo sam si se uvjerio.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 20 feb 2011, 13:20

jasko_juve je napisao/la:ako smo vec dobili crveni,vadi glupi Del Neri napadaca a ne Krasica,glupi konju..ne mogu da vjerujem,bolje da mu je sredina suplja nego napad,a inace ima od Tonija nesto,krece se u radijusu od 3 metra citavu utakmicu,Matri se trudi a ovog Sorensena treba na tribine poslat,nije on za prve ekipe,po ne znam koji put grijesi i sto je najgore sad smo gol primili radi njega..ocekujem x do kraja..

Nista nije vise kriv, nego li Barzagli ili Bonucci.
Njih dvojica su katastrofa danas.
Neko ovdje rece, Barzagli je dobro pojacanje, jest al u qurc
Prije crvenog je bio izigran TRI puta, ko najveci bekan.
Bonucci isto tako, ne znam sta mu je, gresku za greskom pravi.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 20 feb 2011, 13:23

posao beka kad se igra odbrana i kad su svi u sredini je da suzi prostor,da udje u sredinu a ne ostat na beku tamo i visit..to je on uradio,covjek se ubaci ispred njega a on ga gleda..100% njegov gol..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 20 feb 2011, 13:26

Ja bih sad zamjenio Sorensena ili Barzaglia za Alexa, da igramo neku formaciju 3-3-1-2 jer treba Alex da poveže redove...Ali realno ovu utakmicu ćemo izgubiti, sumnjam da ćemo preokrenuti...još ne mogu da dođem sebi, inter nam u dvije tekme gola ne da, dobijemo Milana na San Siru i izgubimo od levatskog Leccea kojem smo uvalili 4 gola u jesenjem dijelu sezone... :evil: :evil: :evil:

Nije ovo prvi put Sorensenu da ga prebace, svaka slabija ekipa ovako nam gol da... :evil:
Zadnja izmjena: Bianconeri1988, dana/u 20 feb 2011, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 20 feb 2011, 13:27

Igra očajana po meni jedno od najgori poluvremena u ovoj sezoni. Kod gola Chielini kriv prvo ispao u napadu nije se uspio vratiti i nakon toga umjesto da se izvuče kad su pravili ofsaid zamsku on ostaje i pravi grešku.

Nije mi jasno šta je Del Neri zamislio u ovoj utakmici, sredine nema nikako melo nešto pokušava, ali to nije njegovo da radi, Aquilani očajan nije poslao tri pasa tačno i na kraju promaši loptu, a mogao gol dati. Matri pokušava, alion je danas žrtva on igra krilo od početka koliko sam primjetio :? . Toni u napadu ne može ovako jednostavno on i Matri moraju biti tu bilo kako bi Toni spustao lopte, a ne Matri ide na stranu pa nabacuje, ovo je bilo prije crvenog, ali se nastavilo i kasnije. Barzaglie nas još par puta spasio. Kod crvenog Buffon uradio šta je morao kad je već odbrana ispala. Inače sudija pustio da se igra malo čvršće.

U drugom poluvremenu ubaciti Del Piera i on i Matri da nešto pokušaju, ovaj Lecce je očajan samo što je Juventus danas još gori, pa ljudi bez pola tima nas nadigrali u prvom dijelu.

Forza juve!

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.