RK Bosna

EdinTM87
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la EdinTM87 » 20 feb 2011, 12:51

Trigger je napisao/la:
EdinTM87 je napisao/la:Ova Bosna je puno slabija od one prije nekoliko godina, kada su igrali Toromanovic,Tahirovic,Harmandic,Jaskic... i tada se nismo uspjeli plasirati medju 16, sada imamo veliku sansu, a mnogo smo slabiji nego prije, zamislite sta bi uradili sa onom Bosnom u ovoj grupi... Cak i ona generacija prije ove, mislim da je jaca, Doborac,Melic,Grahovac,Arnaudovski...
Da, ali nismo imali Irfana Smajlagića.....
A generacija prije (sa Smajlagićem) - jača????
Možda al' neke igrače nisi mogao zadržati (Doborac, Grahovac..) a neki se nisu 'uklopili' u novi sistem rada.
I gdje'iskopa' Ristu ? Pa on je dokazano, totalni promašaj u svakom pogledu....
Nisam siguran za Ristu, mozda to nije on, al' bio je neki visoki bek, skak'o sa 10 metara i zabij'o golcine, mozda Bozoljac ili tako nesto...

Al' Melica nismo smjeli pustiti u Borac, al' nikako! Najjace krilo ikad !
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 20 feb 2011, 12:58

"Tvrd sam ja i ne može me jedan udarac izbaciti iz kolosjeka. Nakon utakmice malo mi se vrtilo u glavi, ali danas sam odlično i sutra sam već na treningu."

"Odigrali smo fenomenalno u prvom poluvremenu, dok smo u drugom malo izgubili glavu, no na kraj usmo nagrađeni za veliku borbu. Što prije moiramo zaboraviti sinoćnju utakmicu i okrenuti se Constanti. Biće teško protiv Rumuna, no mislim da se imamo pravo nadati. Biće nam potrebna velika podrška s tribina i doista očekujem da Skenderija bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Mislim da smo to zaslužili", dodao je na kraju razgovora lijevi bek Studenata.

Izgleda da ce Celica biti spreman! :) Uvjeren sam da ce Skenderija biti ispunjena do posljednjeg mjesta, jer su momci to, zaista i zasluzili!

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 20 feb 2011, 13:08

aleksandar_veliki je napisao/la:
bot12 je napisao/la:ja bi iso da gledam bosnu ali sam se zareko da necu samo zato sto nam je naveo nekih polurukometasa iz cro i srb
pcelica nas odmah u reprezentaciju momak je jako dobra bolji je od svih nasih lijevih bekova
I nemoj, takvi navijaci ni ne trebaju Bosni. Isao bi i navijac Kiela, gledati Kiel, ali jbg, nema igrača iz Kiela. Pustite se te suplje, trenutno u nasoj ligi nema igraca koji mogu odgovoriti kriterijima Pipeta i tu prica zavrsava. Nasi momci nisu navikli raditi, a u krajnjem slucaju Vrazalic, Cakic, Celica, Savic, Memic, pa onaj novi pivot, pa sta zelite vise.
Medjic!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 feb 2011, 13:10

Trigger je napisao/la:
BegAx je napisao/la:Igrac Constante Stamate se povrijedio protiv Zagreba!
Ma, mene više brine kako je Čelica!?
Za Stamatea imaju Rumuni približno dobrih alternativa, ali mi za Čelicu - teškoto :cry:
http://www.sportsport.ba/rukomet/tvrd-s ... ingu/52164

Ne brini, tvrd je Dusko.
I ne sumnjam u to (već pročit'o) :) .
Samo, poslije K.O. (klasični nokaut) u boksu posljedice vrlo često znaju da se pojave 2-3 poslije nokauta...to mene brine, jer onaj udarac Pronjina je bio klasični bokserski nokat :evil: !
Samo da svi budu zdravi i 'fit' - Bosna zauvijek!
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 feb 2011, 13:22

bot12 je napisao/la:ja bi iso da gledam bosnu ali sam se zareko da necu samo zato sto nam je naveo nekih polurukometasa iz cro i srb
pcelica nas odmah u reprezentaciju momak je jako dobra bolji je od svih nasih lijevih bekova
I nemoj, takvi navijaci ni ne trebaju Bosni. Isao bi i navijac Kiela, gledati Kiel, ali jbg, nema igrača iz Kiela. Pustite se te suplje, trenutno u nasoj ligi nema igraca koji mogu odgovoriti kriterijima Pipeta i tu prica zavrsava. Nasi momci nisu navikli raditi, a u krajnjem slucaju Vrazalic, Cakic, Celica, Savic, Memic, pa onaj novi pivot, pa sta zelite vise.
Igrači iz BiH:
Čelica, Međić, Čakić, Vražalić, Savić, Divković, Terza, Memić, Efendić i Karačić (rođ. U Mostaru – izbor repke njegovo pravo)

"stranci":
Uvodić, Marjanac, Pucelj, Kapisoda, Mesarić, Pažin, Raković, Tojčić i Nekić (koji je povrjeđen!?).

Pustite više tu „šuplju“ kako kaza drugar Aca-Golemi.... :roll:
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 feb 2011, 13:34

aleksandar_veliki je napisao/la:Ma bice najvjerovatnije. Ocekujem i od Karacica mnogo bolju igru, treba nam njegovih golova, a Dule je najveci pogodak Bosne u posljednjih nekoliko godina. Mlad, zeli napredovati, a jos i jeftin. Bilo kako bilo, momci na celu sa Irfanom pokazuju da se radom moze mnogo toga postici. Treba im podrska, a toga nema u Sarajevu. Po tome smo inace poznati, ajmo unisititi sve sto valja.
Vjerovaću u tvoj optimizam, jer ja sam 'malo' iskusniji po godinama pa tako postao i "realan optimista..." :mrgreen:

Karačić je odigrao protiv 'raskoljnikova' najslabije do sad, ali on je tip "svilenog igrača" i tu je njegov problem...a i Rumuni su "ruska škola"!
Valjda ne može ponoviti, sva puta zaredom, ovako lošu igru (iako je imao odličnih poteza u fazi odbrane!), jer je izuzetno važna "karika" u igri, pogotovo u fazi napada, Bosne.
Bosno moja poharana....

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 20 feb 2011, 13:38

Trigger je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ma bice najvjerovatnije. Ocekujem i od Karacica mnogo bolju igru, treba nam njegovih golova, a Dule je najveci pogodak Bosne u posljednjih nekoliko godina. Mlad, zeli napredovati, a jos i jeftin. Bilo kako bilo, momci na celu sa Irfanom pokazuju da se radom moze mnogo toga postici. Treba im podrska, a toga nema u Sarajevu. Po tome smo inace poznati, ajmo unisititi sve sto valja.
Vjerovaću u tvoj optimizam, jer ja sam 'malo' iskusniji po godinama pa tako postao i "realan optimista..." :mrgreen:

Karačić je odigrao protiv 'raskoljnikova' najslabije do sad, ali on je tip "svilenog igrača" i tu je njegov problem...a i Rumuni su "ruska škola"!
Valjda ne može ponoviti, sva puta zaredom, ovako lošu igru (iako je imao odličnih poteza u fazi odbrane!), jer je izuzetno važna "karika" u igri, pogotovo u fazi napada, Bosne.
E pa bolje da ponovi tu losu igru, zato sto sad igramo sa Flensburgom, tu ce svakako biti katastrofa, treba se cuvati za Constantu... kad se igraju ove dvije tekme?

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 feb 2011, 13:43

EdinTM87 je napisao/la:......E pa bolje da ponovi tu losu igru, zato sto sad igramo sa Flensburgom, tu ce svakako biti katastrofa, treba se cuvati za Constantu... kad se igraju ove dvije tekme?
26.02.2011, 19:00 : Bosna Sarajevo - Constanta
02.03.2011, 19:00: Flensburg - Bosna Sarajevo
Bosno moja poharana....

Manager19
Kontakt:

Post Postao/la Manager19 » 20 feb 2011, 13:45

Izgleda da u Bosni nema Baljaka i slicnih ljudi, kao u fudbalu, pa ce Bosna među 16 najboljih u Evropi, iduce godine mozda i medju 8, a Sarajevo i Zeljo nek se zadovoljavaju nekakvim drugim i trecim pretkolima.

RK Bosna, svijetlo na kraju tunela BiH sporta

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 20 feb 2011, 13:47

Trigger je napisao/la:
EdinTM87 je napisao/la:......E pa bolje da ponovi tu losu igru, zato sto sad igramo sa Flensburgom, tu ce svakako biti katastrofa, treba se cuvati za Constantu... kad se igraju ove dvije tekme?
26.02.2011, 19:00 : Bosna Sarajevo - Constanta
02.03.2011, 19:00: Flensburg - Bosna Sarajevo
:mrgreen:

Znao sam da je vako, i opet nesto pricam. :mrgreen:

Vec sljedece sedmice, uh, tu treba ginuti, al bukvalno, iako smo bili bolji od Rumuna tamo, ovi su se opet izvukli, treba odigrati k'o protiv Rusa fantasticno 1. poluvrijeme! Samo onu obranu 11 golova smo primili za 30 minuta, Irfan je majstor za odbranu, bit ce tesko, ali sam uvjeren da prolazimo...

EDIT: Bojim se da Nijemci ne zakazu protiv Rusa, nisu nesto u gostima, a Rusi ne smiju ni bod osvojit... :evil:
Zadnja izmjena: EdinTM87, dana/u 20 feb 2011, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 feb 2011, 13:57

aleksandar_veliki je napisao/la:....Trigger, ovo svileni ga bas tako opisuje, no tu je Mađar, koji uvijek ide na glavu, ali treba nam Karaciceva dobra partija. Slazem se za odbranu, sasvim korektno je odigrao. Sve u svemu, bice tesko, ali imamo taj kvalitet, a u krajnjem slucaju imamo i Pipeta, kako god ovo zvuci.
Da.
Ovo za Pipeta ja od prvog dana pišem (pa i kad ga ponekad, rijetko, kritikujem) - dokazi:
- Izvlači maksimum iz 'prosječne' evropske ekipe (mnogi kažu i najslabije Bosnine do sad)!
- Pod njegovom "palicom" doslovno su 'procvjetali' Pucelj i Čelica, a 'vratio se' i Uvodić, kao što će vrlo vjerovatno biti slučaj i sa Savićem...prije toga Doborac....

Ali, to nije, izgleda, dovoljno za mnobrojne rukometne znalce, pogotovo one koji ne idu na utakmice jer je eto RK Bosna "kolonija polu-rukometaša" iz komšiluka i susjedstva i kao u BiH ima kvalitetnijih...Možda poneki i ima, ali....
Neka nama srbijanskih i hrvatskih fudbalera u 'našim' fudbalsko/nogometnim klubovima to je OK, ali kad je u pitanju RK i KK Bosna - e, onda proradi "patriotizam"..... :twisted:
Zloba, zavist, neznanje...šta je da je RK Bosna je najbolji bh. klub nakon momaka iz SPIDA i Fantoma!
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 20 feb 2011, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

nino p.
Kontakt:

Post Postao/la nino p. » 20 feb 2011, 14:28

kao i uvijek do sada, slažem se sa svim što trigger kaže, pa naravno i ovim zadnjim postom.

bilo bi super da u subotu mi odlučimo svoju sudbinu, pa ”ili hadžija, ili bos...” jer, u četvrtak rusi igraju sa flensburgom u gostima. flensburgu ne treba pobjeda, ako se ne varam, a rusima treba. svi znamo da bi flensburg ovo trebao dobiti glatko. ne bih volio da nam pokvare užitak, eventualno pune skenderije i jedne velike borbe... ali, crne scenarije preskacemo za sada.

hajmo mi naprijed, s nadom da će se ljubitelji sporta koji se za sada ponašaju kao ”čekači tuđih grešaka” (kako slovi jedna pjesma validne leg.) probuditi i doći u skenderiju da, navijajući za rk bosnu, podrže projekat koji ima budućnost. za rk bosnu je važno plasirati se dalje, ali je još važnije da jedan mukotrpni rad na uspostavljanju sistema dobije podršku javnosti, a najviše rukometne publike.
zato u subotu, hajmo na tribinama dati sve od sebe, kao što su naši momci spremni dati sve od sebe na terenu!

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 20 feb 2011, 16:42

Ma jeste da svi kritikuju Pipeta ali on kako
neki kazu da ima prosjecne igrace pravi igrace
koji mogu da odgovore njegovoj takttici.....
A pise se za Melica pa nije Bosna kriva sto je
otisla, otisao je i sta se moze jer odlaze igrace
i ko ode bez njega se moze i mislim da smo sa
Vrazalicem dobili pravo Krilo ali polako ipak on
je mlad....ali mislim da ce Studenti dati sve od sebe
da se plasiramo dalje.......... Drugo u nasoj zemlji
nema igraca koji mogu da odgovore Pipetovim zahtjevima
i taktikama.....

bot12
Kontakt:

Post Postao/la bot12 » 20 feb 2011, 16:55

Trigger je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:....Trigger, ovo svileni ga bas tako opisuje, no tu je Mađar, koji uvijek ide na glavu, ali treba nam Karaciceva dobra partija. Slazem se za odbranu, sasvim korektno je odigrao. Sve u svemu, bice tesko, ali imamo taj kvalitet, a u krajnjem slucaju imamo i Pipeta, kako god ovo zvuci.
Da.
Ovo za Pipeta ja od prvog dana pišem (pa i kad ga ponekad, rijetko, kritikujem) - dokazi:
- Izvlači maksimum iz 'prosječne' evropske ekipe (mnogi kažu i najslabije Bosnine do sad)!
- Pod njegovom "palicom" doslovno su 'procvjetali' Pucelj i Čelica, a 'vratio se' i Uvodić, kao što će vrlo vjerovatno biti slučaj i sa Savićem...prije toga Doborac....

Ali, to nije, izgleda, dovoljno za mnobrojne rukometne znalce, pogotovo one koji ne idu na utakmice jer je eto RK Bosna "kolonija polu-rukometaša" iz komšiluka i susjedstva i kao u BiH ima kvalitetnijih...Možda poneki i ima, ali....
Neka nama srbijanskih i hrvatskih fudbalera u 'našim' fudbalsko/nogometnim klubovima to je OK, ali kad je u pitanju RK i KK Bosna - e, onda proradi "patriotizam"..... :twisted:
Zloba, zavist, neznanje...šta je da je RK Bosna je najbolji bh. klub nakon momaka iz SPIDA i Fantoma!
hoces da kazes da su ovi igraci top klasa stranci?
hoces da kazes da se koariste nase omladinske kategorije u kojima ima talenta ne bi dzabe barcelona prgovarala sa nekoliko njih?ali ti pojma nemas o toj djeci vec samo hlupas ko maksim po diviziji

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 feb 2011, 18:15

@Aleksandar_Veliki

Ma pusti Bota...to je lik koji stalno mijenja registraciju i nickove, a ja sam mu, iz njemu znanih razloga (kompleks, šta li?) samo "cilj" i uživa da mene "mezi"..... Zbog toga i ima malo postova ali navalja svega - sumnjam da zna 'porijeklo' natuknice "ko Maks po diviziji", jer bi sebe tu 'pronašao'!
Da, "naša djeca" (sve su naša djeca za normalne ljude - ne mislim na one, nedajbože, što 'vole' djecu) su extra talenti - haraju europskim takmičenjima...kamo puste sreće.... a sve i da jesu, opet bi "pregovarali" s Barcelonom a ne "kokuznom -nikakvom" ( :D ) našom RK Bosnom! :mrgreen:
Bosno moja poharana....

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 feb 2011, 18:59

Meni samo nije jasno kako ove naše veće kompanije ne vide RK Bosnu kao dobru investiciju. Gas generalni sponzor, svašta :roll: Sad jel to do njihove "poslovne impotencije", ili je do nesposobnosti menadžemnta kluba - u šta sumnjam. Jedino možda da im nij egrijeh što nisu u rodbisnkim ili stranačkim vezama s rukovodećim tih kompanija.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

bot12
Kontakt:

Post Postao/la bot12 » 20 feb 2011, 19:26

Trigger je napisao/la:@Aleksandar_Veliki

Ma pusti Bota...to je lik koji stalno mijenja registraciju i nickove, a ja sam mu, iz njemu znanih razloga (kompleks, šta li?) samo "cilj" i uživa da mene "mezi"..... Zbog toga i ima malo postova ali navalja svega - sumnjam da zna 'porijeklo' natuknice "ko Maks po diviziji", jer bi sebe tu 'pronašao'!
Da, "naša djeca" (sve su naša djeca za normalne ljude - ne mislim na one, nedajbože, što 'vole' djecu) su extra talenti - haraju europskim takmičenjima...kamo puste sreće.... a sve i da jesu, opet bi "pregovarali" s Barcelonom a ne "kokuznom -nikakvom" ( :D ) našom RK Bosnom! :mrgreen:
opet nemas argumenata i okolisas da bi ostavio neki dojam
reci mi jesu l io ovi stranci suepersile i da li je neki karacic ili nezz koji bot risto bolji od nasih juniora koji pregovaraju sa velikim evropskim klubovima?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 feb 2011, 19:33

VanBasten je napisao/la:Meni samo nije jasno kako ove naše veće kompanije ne vide RK Bosnu kao dobru investiciju. Gas generalni sponzor, svašta :roll: Sad jel to do njihove "poslovne impotencije", ili je do nesposobnosti menadžemnta kluba - u šta sumnjam. Jedino možda da im nij egrijeh što nisu u rodbisnkim ili stranačkim vezama s rukovodećim tih kompanija.
Ja znam covjeka iz BSO, oni su dali velike novce Bosni i ove godine....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 20 feb 2011, 19:37

EdinTM87 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
EdinTM87 je napisao/la:Ova Bosna je puno slabija od one prije nekoliko godina, kada su igrali Toromanovic,Tahirovic,Harmandic,Jaskic... i tada se nismo uspjeli plasirati medju 16, sada imamo veliku sansu, a mnogo smo slabiji nego prije, zamislite sta bi uradili sa onom Bosnom u ovoj grupi... Cak i ona generacija prije ove, mislim da je jaca, Doborac,Melic,Grahovac,Arnaudovski...
Da, ali nismo imali Irfana Smajlagića.....
A generacija prije (sa Smajlagićem) - jača????
Možda al' neke igrače nisi mogao zadržati (Doborac, Grahovac..) a neki se nisu 'uklopili' u novi sistem rada.
I gdje'iskopa' Ristu ? Pa on je dokazano, totalni promašaj u svakom pogledu....
Nisam siguran za Ristu, mozda to nije on, al' bio je neki visoki bek, skak'o sa 10 metara i zabij'o golcine, mozda Bozoljac ili tako nesto...

Al' Melica nismo smjeli pustiti u Borac, al' nikako! Najjace krilo ikad !
Svasta se moze pisati po forumu,licno cijenim kako razmisljas u vecini slucajeva,ali sto se Melica tice,tu si ga usrao zestoko.Najveci uhjlup sto ga je Bosna imala,a ti razmisli zasto,koliko prodati utakmica,promasenih suteva,tj zicera.Momak je samo imao odraz i nista vise.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 20 feb 2011, 19:40

barbarez je napisao/la:Svasta se moze pisati po forumu,licno cijenim kako razmisljas u vecini slucajeva,ali sto se Melica tice,tu si ga usrao zestoko.Najveci uhjlup sto ga je Bosna imala,a ti razmisli zasto,koliko prodati utakmica,promasenih suteva,tj zicera.Momak je samo imao odraz i nista vise.
Ma daj molim te, Melic je jedno od najboljih krila sto je igralo u Bosni, kazem po kvaliteti, a ne po prodanim tekmama kako kazes, frajer je razbijao golmane, pravi majstor je bio, saraf, suhi list, uvijek u kontri, on je bio masina za golove !

Fahrudin Melic = Najjace krilo !

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.