Veliki znalac
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
I hocemo li u maju opet spasavat klub ili ce nesto kao bolje da se desi u ovih 6 mjeseci?
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
Koliko sad mi zrebamo platiti do 30.06. Jel cijeli ovaj dug od 2.4 mil.il ove neplacene rate iz proteklog vremena...molio bi stvarno ako neko zna tacno da napise,ne mojte molim vas pojedini pisati ako nemate pojma...hvala
-
- Kontakt:
Zna li neko konkretno sta mi trebamo uraditi i koliko platiti da bi opet bili u situaciji da potpisemo novi reprogam i da placamo na rate kako smo radili prije nego sto su spasioci dosli u klub?
Ako ce se nastaviti raditi kao do sad onda je sve ovo samo odgadjanje neizbjeznog..
Ako ce se nastaviti raditi kao do sad onda je sve ovo samo odgadjanje neizbjeznog..
Pročepit će negdje.
561.587,48 KM treba uplatiti, jedan dio je uplaćen. I to je dug koji drži pomoćni pod hipotekom.
Kad se to uplati porezna će nam oprostiti kamatu u iznosu od 1.370.187,68 KM.
Kad se to uplati porezna će nam oprostiti kamatu u iznosu od 1.370.187,68 KM.
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Mozda izgleda da smo budale,al smo sa ovim silnim ciframa mnogi zbunjeni..znaci mi kad platimo jos tih 560 hiljada onda smo cisti sa poreskom upravom...jesam upravu ili ne...
Nadam se da ce klub izaci, zahvaliti se i reci tacne cifre za sve, posebno koliko treba uplatiti duga do pomjerenog datuma i koji je plan da se to uradi, ukljucujuci i porez koji ce se stvarati do tada.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Puno stvari bi uprava trebala objaviti od preostalog duga prema poreskoj, pa do sta je sa poslovnim prostorima na Istoku koje zjape vec 5 godina prazni...gdje je zapelo...jer 5 god.je puno koja je lova propustena od najma poslovnih prostora...
Ako nista jedino pozitivno što su SDA uhljebi uspjeli da nam odgode plaćanja jer znaju da svakako mi taj dug nikad nećemo moći servisirati s ovim uhljebima. Samo pitanje kad će teren uzeti a sve se radi planski polako. Da nam nije SDA u klubu u Novalica SDA kriminalca ko zna šta bi bilo. Bar nešto pozitivno.
- Bersaga
- Kontakt:
Veliki pozdrav svim Željovcima. Kakvo je stanje na terenu, kako stojimo?
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Necu nazvati nijednom. Dosadni ste . Zovite ako vam se zove. Hvala lijepo.
Isto ko da su ljudi mutavi. Zovite,zovite. Takvi inače nit zovu,nit ista. A polomise nas..
Isto ko da su ljudi mutavi. Zovite,zovite. Takvi inače nit zovu,nit ista. A polomise nas..
-
- Kontakt:
Brt mislim da je najbolje da vise nista ni ne komentarises, jer si nepotreban i nepozeljan
-
- Kontakt:
Ako ce se rok pomjeriti do kraja maja 2023 onda bi bilo lijepo da se transparentno naznaci koja cifra od strane kluba do tad treba biti placena kako bi se vec sad moglo poceti raditi na tome.
Isto tako neka se transparentno kaze sta znaci ako otplatimo tu xxx cifru to kraja maja, koliko duga nam ostaje poslije toga i kako xe se on rjesavati.
Pored tog duga ocigledno moramo izmirivati i porez u tom periodu sto znaci da klub n tu cifru koju mora platiti dodaje jos istu tu cifru na uredno placanje poreza u toku ovih 6 mjeseci.
Ne znam kako bih protumacio sve ovo, ali neki dan je bila prica da je neko uplatio 500k, je li moguce da se i dalje spinuje oko tih stvari jer je evo ocigledno da to nije uplaceno. Zasto se opet radi to, mi se opet vrtimo u krug sa spinovima kao da nista naucili nismo. Evo ovo je dobra prilika da uprava napokon pocne raditi svoj posao i da namakne neke pare u klub (a nakon svega cisto sumnjam da ce se to desiti jer su navikli biti uhljebi). Evo dobra prilika da se napravi plan A i B, ako se otplati dug STA POSLIJE, ako se ne otplati, STA ONDA. Dva plana najmanje su potrebna za otplacivanje duga i ne cekanje do 29.5 sa saopstenjem. Evo sad su vas opet navijaci pogurali, hajte i vi malo nesto, osim ako nam je grupa ustvari uprava, onda vas sve treba rastjerati svakako.
A druga stvar, koja isto moze biti moguca je to da su politicke glave shvatile da ovo nije pogodan trenutak za uzimanje imovine jer je grupa trenutno jaka, a i velika baza navijaca bi bila protiv toga pa bi se sigurno izaslo na ulicu da se tijelima brani stadion. Sta moze biti, ako je uprava nesposobna i ne uspije donijeti pare, vrlo lako se u ovih 6 mjeseci politicki moze unistiti i grupa i klub i vecini ogaditi sve ovo tako da u junu udju u klub lakse nego sada jer nece biti toliko pritiska.
Ako je ovo uopste istina da imamo fore jos pola godine, eto odlicne prilike da uprava demantuje sve nas koji govorimo da su nesposobni. Ja se nadam da je tako jer ovo sta se uradilo od kluba u proteklih pola godine je sramota. Sami sebi smo samare izlupali sa spinovima i laznim furanjem i odugovlacenjem. Ocigledno je da se neke stvari rade planski i da u klubu i dalje ima dosta igraca koji cekaju rastaljivanje. Vrijeme je da se uozbiljimo ako zelimo biti normalan fudbalski klub koji ce opet biti cijenjen, a ne da dolazimo u kojelakve gradice bez ikakvog postovanja prema nama. A sami sebi smo to sve uradili.
Isto tako neka se transparentno kaze sta znaci ako otplatimo tu xxx cifru to kraja maja, koliko duga nam ostaje poslije toga i kako xe se on rjesavati.
Pored tog duga ocigledno moramo izmirivati i porez u tom periodu sto znaci da klub n tu cifru koju mora platiti dodaje jos istu tu cifru na uredno placanje poreza u toku ovih 6 mjeseci.
Ne znam kako bih protumacio sve ovo, ali neki dan je bila prica da je neko uplatio 500k, je li moguce da se i dalje spinuje oko tih stvari jer je evo ocigledno da to nije uplaceno. Zasto se opet radi to, mi se opet vrtimo u krug sa spinovima kao da nista naucili nismo. Evo ovo je dobra prilika da uprava napokon pocne raditi svoj posao i da namakne neke pare u klub (a nakon svega cisto sumnjam da ce se to desiti jer su navikli biti uhljebi). Evo dobra prilika da se napravi plan A i B, ako se otplati dug STA POSLIJE, ako se ne otplati, STA ONDA. Dva plana najmanje su potrebna za otplacivanje duga i ne cekanje do 29.5 sa saopstenjem. Evo sad su vas opet navijaci pogurali, hajte i vi malo nesto, osim ako nam je grupa ustvari uprava, onda vas sve treba rastjerati svakako.
A druga stvar, koja isto moze biti moguca je to da su politicke glave shvatile da ovo nije pogodan trenutak za uzimanje imovine jer je grupa trenutno jaka, a i velika baza navijaca bi bila protiv toga pa bi se sigurno izaslo na ulicu da se tijelima brani stadion. Sta moze biti, ako je uprava nesposobna i ne uspije donijeti pare, vrlo lako se u ovih 6 mjeseci politicki moze unistiti i grupa i klub i vecini ogaditi sve ovo tako da u junu udju u klub lakse nego sada jer nece biti toliko pritiska.
Ako je ovo uopste istina da imamo fore jos pola godine, eto odlicne prilike da uprava demantuje sve nas koji govorimo da su nesposobni. Ja se nadam da je tako jer ovo sta se uradilo od kluba u proteklih pola godine je sramota. Sami sebi smo samare izlupali sa spinovima i laznim furanjem i odugovlacenjem. Ocigledno je da se neke stvari rade planski i da u klubu i dalje ima dosta igraca koji cekaju rastaljivanje. Vrijeme je da se uozbiljimo ako zelimo biti normalan fudbalski klub koji ce opet biti cijenjen, a ne da dolazimo u kojelakve gradice bez ikakvog postovanja prema nama. A sami sebi smo to sve uradili.
Jel ti krivo?CiroDiMarcio je napisao/la: ↑30 dec 2022, 08:26Ako ce se rok pomjeriti do kraja maja 2023 onda bi bilo lijepo da se transparentno naznaci koja cifra od strane kluba do tad treba biti placena kako bi se vec sad moglo poceti raditi na tome.
Ovo vise veze nema sa fudbalom tj nogometom.
Bice ovo dobro ljudi. Uplatiti 600.000 i nek ostane 1.800.000 do kraja juna. Nadati se da cemo i tu evropu izboriti jer nam je to jedina vadiona po meni i da se imamo za sta ufatiti za taj dug.
Pravo je bitno da se u kupu prodje Leotar i mislim da nam je to prva tekma 17.2, a onda prije derbija imamo Igman u Kaknju i ne brinem da ce nas otici 2.000 dole da podrzimo Zelju. A to je bitno jer ce biti uvertira pred derbi i glavnog konkurenta za evropu. Oni igraju sa Zrinjskim i bice im bas pritisak.
Samo ne znam jel Santos jos pauzira Kup i Igman pa za derbi igra?
Pravo je bitno da se u kupu prodje Leotar i mislim da nam je to prva tekma 17.2, a onda prije derbija imamo Igman u Kaknju i ne brinem da ce nas otici 2.000 dole da podrzimo Zelju. A to je bitno jer ce biti uvertira pred derbi i glavnog konkurenta za evropu. Oni igraju sa Zrinjskim i bice im bas pritisak.
Samo ne znam jel Santos jos pauzira Kup i Igman pa za derbi igra?
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
Vi niste nikad bili gradjevinska firma. Poslije fudbalskog kluba, postali ste privatni klub za pranje novca.
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Klub sa Grbavice je u kasu krovne kuće bh. fudbala ove godine uplatio 38.500 KM.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Cwirek, Proximic i 49 gostiju.