numanumaye22 je napisao/la: ↑27 dec 2022, 23:06
Beko023 je napisao/la: ↑27 dec 2022, 22:48
wadethegreat je napisao/la: ↑27 dec 2022, 20:21
Bezveze uletim na temu i vidim navijace Barse kako brane najvecu pljacku u historiji LP u sad ce jos malo 2023. godini....
Uvijek ce biti jedno veliko **** na tom trofeju navodno najjace generacije ikada...
Samo sam uletio ovo da napisem inace mislim da je Messi najveci
Ljepsih igraca za gledati je bilo ali nijedan sa takvom kontrolom na malom prostoru osjecajem za igru postavljanje pas. Da ne spominjem brojke...
Savrsen ofanzivni igrac.
Ma dobro takva generacija bila malo kao bili talentovani malo nakrali i dodjes do toga da prosjecan klub ima 5 LP
Sto se Messija tice naravno da ne moze biti najveci, mnogo toga nije na njegovoj strani
Sta nije, to sto mu jedino Ronaldo bjezi jos za nekih 10ak golova u LP i za repku? Pa ovaj se oprostio od LP zauvijek a Messi ce tamo igrati jos minimalno 3-4 sezone tako da i tu ce ga prestici, ne znam samo onda za sta cete se jos hvatat.
To su jedina dva rekorda koja Ronaldo ima ispred njega i koje ce ovaj sasvim sigurno oboriti jer ce igrati za PSG a i mladji je 2 i po godine.
Ostane vam samo plakat, ja mislim da je Kiki ugasio TV i mob od 18.12 i da ga nece paliti dok ne ode u Saudiju
Ma kakav Ronaldo, to uopste se i ne diskutuje. Messi je drugi nivo za Ronalda. Ovdje se diskutuje da li je Messi veci od Pelea, Maradone i tih svemiraca.
Koliko je Messi velik pokazuje da je jedan prosjecan klub izdigao toliko da se sda ubraja medju najbolje klubove svijeta, - e to je uspjeh level iznad Maradone. On je s Napolijem (prosjecni kao i Messijev klub) uspio Kupufa ako se ne varama osvojiti i 2 titule Seri A, a Messi je s prosjecnim klubom 4 LP osvoio i 10+ titula. (zanemaricemo licnu statistiku ovih igraca radi poredjenja - jer prema tome su neuporedivi ima 10 godina).
1. Porsjecan tim izdigao iznd prosjecnosti - gurnu ga medju velikane (mada sad bez nejg izgleda da se vracaju u tu prosjecnost)
2. S reprezentaciom osvoio sve sto se moglo osvojiti (i na svakom takmicenju bio MVP - za OI ne znam):
- U20 SP - prvak
-OI - prvak
- Prvenstvo Juzne Amerike - Prvak
- SP - Prvak
(i na to dodamo jos 3 finala Kupa Juzne Amerike, i finale SP)
3. S klubom osvojio sve sto se moze osvojiti vise puta (2x Tripleta gdje je oba buta bio ubjedljivi MVP)
4. Dao golova da treba do sutra brojati da bi se nabrojalo, dao asistencija isto tako.
5. Sada ce prosjecni klub Francuske da izdigne medju velikane - kad im donese LP i tu ce mislim zaokruziti svoju ozbiljnu evropsku epizodu.
I sad kad skontam kako je neko zajebao Pepa i City kad su im rekli da daju 100+ mil za nekog engleskog levata, umjesto da sa tih 100+ mil plate Messiju dvogodisnji ugovor.