FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pretpostavljam da je Mirsad Kerić u nezavisnom skautingu koji je Aylah spominjala
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
Ma raja ko da žive u drugoj dimenziji. Jednostavno ne mogu da shvate da je to Bosna i Hercegovina, koja ne ulaže ni marke u svoje kapacitete, a ne neka razvijena zemlja, ili komšijska zemlja HR, koja je u EU, pogodna za biznis, regulisana, EU zakoni, procedure, sigurna kao sredina, sad u Schengenu. Srbija isto tako ulaže, jer je definisana i sređenija od BiH, i ljudi imaju volju i znaju voditi biznis. Drugo što su Zvezda i Partizan simboli Srbije.
S druge strane nije naš narod sposoban za ozbiljnog biznisa, mi smo narod za obrta, trgovina na malo, mala proizvodnja, transport i logistika. Za velike projekte, nismo mi sposobni za te stvari. Nemamo ljude za to.
Drugo, misle da će opština Centar koja je jedna od najbogatijih opština u BiH uložiti nekih 30 do 40 Mil. eur u Koševo sad pa sad. Neće! Zašto bi? Koji razlog? Ljudi još odlaze, šta će sa stadionom kapaciteta 34.000? Koji profit mimo stadiona mogu imati? Od 3000, 4000 eto i 5000 ljudi jel? K9 to dolazi još osim nas? Niti smo sportska nacija da vrijedi uložiti.... Ljudi skromnog đepa, koji može potrošiti 10 KM.... Ako i dalje raja misle da će karta koštati 5 KM za Sjever nakon rekonstrukcije nek se rani odmah..... Ako poskupi karte, eto manje raje, pa nema svako i sad da ide na tekme, a kamoli poslije.....
Koševo se NEĆE obnavljati, niti rušiti i praviti novi stadion, niti će se natkrivati. Koja god vlast ili stranka da dođe, ma da je najveći Pitar, neće. Nevjerovatno da ljudi ne mogu to sebi u glavu utuve. Između ostalog ni država nije toliko stabilna za investicije i velika ulaganja.
Treće, ako se stadion recimo pravi van grada, Ilidža, Butmir, zaboravite na to. Neće dolaziti tamo. Lijen je narod niti mi imamo kulturu za bilo što, osim roštiljanja, muzike i ispijanje kafa. Masa raje koja ne živi u Centru ide ne samo na tekme, nego i u grad prije i poslije tekme. Svi hoće u grad, jer su tamo dešavanja.
Shvatite da Sarajevo nije toliko velik klub, da će raja zbog njega ići na Ilidžu ili Butmir. Nemamo mi taj mentalitet, kao narod. Brzo gubimo interes. Nemojte sebe u to računati, 2000 ljudi je ništa. I karte neće biti jeftine, i neće biti za svačiji đep. Jbga ekonomija diktira.
Prve dvije godine će to biti dobra posjeta, poznavajući nas, nek odigraju 2,3 loše kad, kad krene hrkanje prvo će biti, yebo vas ovaj stadion, moram sad putovat po sata autom, što ste se izmjestili, hoćemo Koševo nazad, peticije i druge p.m. i hrkanje standardno ono naše. Tražit će se mana u svemu, takav smo narod jbga.
Pitanje je jel se klubu isplati izmještanje van grada, jer nije samo do navijača nego jel im se isplati napraviti nov stadion od 10 milja recimo, a imati posjetu 3000, 4000? Čisto sumnjam da će to dugo trajati, jer se mora isplatiti i novac uloženi vratiti. Tu su i popratni objekti.....
Mi smo robovi onog stadiona, teško će oni riješiti u dogledno vrijeme. Realnost vs. iluzije. Pa sad šta nekom više odgovara.
S druge strane nije naš narod sposoban za ozbiljnog biznisa, mi smo narod za obrta, trgovina na malo, mala proizvodnja, transport i logistika. Za velike projekte, nismo mi sposobni za te stvari. Nemamo ljude za to.
Drugo, misle da će opština Centar koja je jedna od najbogatijih opština u BiH uložiti nekih 30 do 40 Mil. eur u Koševo sad pa sad. Neće! Zašto bi? Koji razlog? Ljudi još odlaze, šta će sa stadionom kapaciteta 34.000? Koji profit mimo stadiona mogu imati? Od 3000, 4000 eto i 5000 ljudi jel? K9 to dolazi još osim nas? Niti smo sportska nacija da vrijedi uložiti.... Ljudi skromnog đepa, koji može potrošiti 10 KM.... Ako i dalje raja misle da će karta koštati 5 KM za Sjever nakon rekonstrukcije nek se rani odmah..... Ako poskupi karte, eto manje raje, pa nema svako i sad da ide na tekme, a kamoli poslije.....
Koševo se NEĆE obnavljati, niti rušiti i praviti novi stadion, niti će se natkrivati. Koja god vlast ili stranka da dođe, ma da je najveći Pitar, neće. Nevjerovatno da ljudi ne mogu to sebi u glavu utuve. Između ostalog ni država nije toliko stabilna za investicije i velika ulaganja.
Treće, ako se stadion recimo pravi van grada, Ilidža, Butmir, zaboravite na to. Neće dolaziti tamo. Lijen je narod niti mi imamo kulturu za bilo što, osim roštiljanja, muzike i ispijanje kafa. Masa raje koja ne živi u Centru ide ne samo na tekme, nego i u grad prije i poslije tekme. Svi hoće u grad, jer su tamo dešavanja.
Shvatite da Sarajevo nije toliko velik klub, da će raja zbog njega ići na Ilidžu ili Butmir. Nemamo mi taj mentalitet, kao narod. Brzo gubimo interes. Nemojte sebe u to računati, 2000 ljudi je ništa. I karte neće biti jeftine, i neće biti za svačiji đep. Jbga ekonomija diktira.
Prve dvije godine će to biti dobra posjeta, poznavajući nas, nek odigraju 2,3 loše kad, kad krene hrkanje prvo će biti, yebo vas ovaj stadion, moram sad putovat po sata autom, što ste se izmjestili, hoćemo Koševo nazad, peticije i druge p.m. i hrkanje standardno ono naše. Tražit će se mana u svemu, takav smo narod jbga.
Pitanje je jel se klubu isplati izmještanje van grada, jer nije samo do navijača nego jel im se isplati napraviti nov stadion od 10 milja recimo, a imati posjetu 3000, 4000? Čisto sumnjam da će to dugo trajati, jer se mora isplatiti i novac uloženi vratiti. Tu su i popratni objekti.....
Mi smo robovi onog stadiona, teško će oni riješiti u dogledno vrijeme. Realnost vs. iluzije. Pa sad šta nekom više odgovara.
Opcina ne treba davati pare ni za jedno niti za drugo. Toliko je u drzavi precih stvari gdje treba uloziti novac, a fudbalski klubovi ako ne mogu sami funkcionisati neka se ugase.
Pa nek si se i ti otkrio kad vec pises. Slazem se da navijaci FKS nisu "zasluzni" sto je Srdjan dobio izbore, to je logicno jel. Naravno da bar 1000 glasova dobio na osnovu price o kosevu i FKS, iako bi i bez toga pobjedio. Ali nije zasluzan ni taj Mandic kojeg ovdje vidim jasno branis. Pobjedu Mandicu je donijela SDA sa svojom decenijskom politikom i cinjenica da je narod zasluzeno kaznio tu istu SDA na tim izborima. Evo vidjecemo na narednim izborima vec da li ce biti ovakva razlika u broju glasova i da li ce je biti uopste? G Mandic sa ponasanjem prema FKS je definitivno izgubio bar tu hiljadu glasova koje je dobio, a ako nastavi ovim ritmom svadja sa clanovima izgubice izbore naredne u to sam siguran. Sto ne spomene konkretne ogromne finansijske ponude za investicijama na kosevu i pratecim objektima i lokacijama?Pantelija je napisao/la: ↑30 dec 2022, 23:48u cemu je fazon pa s namjerom lažeš? Bukvalno imas post moj gdje je pisalo sta je nudio ajnadzic za marku, i to isto ti podmećeš da je to htio MandicBeton je napisao/la: ↑30 dec 2022, 23:30Vrati se malo unazad. Dok je Ajnadžić bio načelnik klub je sve vrijeme tražio stadion pod drugačijim uslovima. Odjednom sa dolaskom Mandića mi pristajemo na to da umjesto marku najam plaćamo par hiljada, da preuzimamo zaposlenik CSRa i ostalo. Sve što je toliko ofirno na štetu kluba. Je li fakat ne djeluje kao da je Sabrina sve vrijeme radila na skupljanju poena za Mandića, a ne na dobijanju stadiona za FK Sarajevo. **** me svako ako je FK Sarajevo uopšte bilo tema razgovora. Gay lobi je ovo u talu odradio. Boli i Sabru i Mandića rinaka za FKS. On se odlično ogradio da ga čak ljudi i brane. Nema veze što je znao da je ugovor na štetu kluba kojeg on jako voli ipak ga je potpisati.napoleon72 je napisao/la: ↑30 dec 2022, 23:17Druze, objasni nam kako je zloupotreba ispunjavanje uslova koje dogovoris s drugom stranom. Sve je to kako ti kazes, ugovor je na stetu FKS, al to nije zloupotrijebio Mandic nego Sabrina, ona je dala svoje uslove koji su na kraju kostali klub. Sta je Mandic trebao, reci "e slusaj, ja ti necu to ispunit jer ce ostetit klub za koji me boli qrac, al sam ovako visoko moralna licnost i necu moc mirno spavat"? To nije zloupotreba, nego dogovor dvije strane. Zloupotreba je ono sto je Jahic uradio sa Seatima, ugradio se kao lice od interesa u ugovor izmedju kluba i Porschea. Doslovno kako ti covjek kaze, kao da.odes u banku i yebes im majku zbog kamate koju si potpisao i znao si kakva je.
Dakle, Ajnadzic je tik pred izbore, kada je Mandic rekao da ce pristati na USLOVE KOJE TRAZI FKS, ponudio FKS da ga "kupi" za marku. S tim da klub dobije bukvalno teren i svlacionice bez objekata u sklopu stadiona, bez parkinga i slicno. Uzz to da prihvati sve uposlenike koji rade na stadionu njih ne manje od 15ak. Dakle, da mso na to pristali, prihoda ne bi imali NIKAKVIH, imali bi 15 novih uposlenika sa 1500 platom bez poreza...
Dalje, prestanite biti mitomani sa grbavice... ako stvarno mislite da u opstini centar je izaslo 10k navijaca da glasa za mandica radi stadiona, onda ste bas ambiciozni jer nas se 10k skupi na kosevu na utakmici samo kad je evropa.
MANDIĆ SRĐAN - "ČETVORKA" NIP, NS I SDP 16.670
00090 AJNADŽIĆ NEDŽAD - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 6.937
Dakle, razlika je oko 10 000 glasova izmedju ajnadzica i mandica bila... na zadnjim izborima gledajuci opstinu centar jos vece potonuce je imala sda... Tako da, umjesto sto rigate vatru prema nekome koje pristao na sve uslove FKS, pametnije je sjesti sa tako otvorenim covjekom i pokusati dogovoriti ono sto odgovara klubu a manje budite SDA pudlice
Da ne govorim o ovom odnosu ulozim u svoj stan koji rentam i kazem to sam ja podstanare poguro, nije meni bitan izgled tog stana, to ja zbog njih.. Ma daaaj ba pa nismo djeca! I opet i sa tim iznosom da ga uracunas da je nama pomogao sto je apsurdno i opet nisi na nivou NS iznosa za komsije..
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 31 dec 2022, 12:25, ukupno mijenjano 2 puta.
Mogu li se ovi politički botovi, tipa Beton=Ajnadzic, banovati. Samo pitam.
-
- Kontakt:
Koje su to prece stvari? Da povecaju sebi plate i plate u svim drzavnim ustanovama ili da citav budjet daju bezbrojnim anonimnim udruzenjima osnovanim da muzu Opstinu?
Ako druge Opstine daju drugim klubovima sto i nama ne bi davala nasa Opstina. Ako neko dobije milion logicno da je u prednosti na onog koji je dobio nulu
Realno sta imaju od ovakvog stadiona Kosevo koje svakim danom sve vise propada. Nek ga daju nekom privatniku ili nama odnosno investitorima da ga probamo srediti da bude funkcionalan fudbalski stadion sa poslovnim prostorima. Ovakav stadion je samo trosak. Kad se plasiramo u evropu ceka nas opet Zenica. To je sramota za Opstinu. Tjeraju nas da igramo na drugim stadionima jer ne zele da osposobe stadion a ne daju ga nekom ko ce to uraditi. Nece niko pametan ulagati u stadion koji pripada Opstini
-
- Kontakt:
Za 2023 godinu nula maraka za FKS iz budzeta.
U 2022 god 200 000 KM od toga su uplatili 100 000
Sto se tice ulaganja u stadion to je ulaganje u koševo koje je opštinsko vlasništvo. Ugovor, koncesija je štetna po FKS i to su bile politicke igrice to je svima jasno. Mandic politicki korektno odgovorio a suština je da FKS nema stadion i da ništa klub nije dobio iz citave te price oko stadiona.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nemojte se nadati nekoj pomoći sa ovako bezmudim načelnikom. Taman kad pomisliš da ne može veće g.ovno od KOS-nadžića zasjesti u fotelju načelnika, ukaže se ova p.ederska ubleha od Mandića.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
- LegendKiller
- Kontakt:
o čemu pričaš kakvi hoteli i prateći objekti. Mi smo fudbalski klub i dobili smo stadion na korištenje, nismo dobili 10 duluma zemlje na Bjelašnici ili Tučepima pa da pravimo hotele i prateće objekte. Klub se obavezao uložiti novac da stadion ima 4 kategoriju, priča o nekakvoj areni nije realna niti izvodljiva. Općina nam je dala stadion da isti možemo ekonomski iskorištavati, dakle sav prihod od stadiona da ide klubu. Iza istoka ima sasvim dovoljno prostora da se isti iskoristi kako bi pokrio troškove održavanja stadiona. Ali za ekonomsko iskorištavanje objekta treba pamet koju naša direktorica očito nema.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑31 dec 2022, 05:35
Od cega ce vratiti pare ako uloze od stadiona? Ugovorom nisu dobili pravo da grade hotele i pratece objekte,to sada traze al naravno nije u koristi opstinskim loppvima,htjeli da im neka budala napravi stadion,sve se bojim da ima takvih ludjaka bez da mogu graditi pratece objekte
Još jednom da napišem, Mandić je loš načelnik i vjerovatno mu je noga na izborima, ali u ovom slučaju je klub ispoštovao maksimalno. Dobili smo stadion, trebamo u isti uložiti da ima 4 kategoriju, što i nisu neka velika sredstva jer ćemo već novi teren dobiti. Na bajku o nekoj areni treba zaboraviti. Sve je do kluba, jer ugovor (ako ste ga pročitali) nije uopće štetan za klub, već je napravljen u korist kluba.
Reko sam da nijedan klub ne treba dobiti pare od drzave, a ne da brojis tu ko je vise dobio. I ne okreci moj koment u drugom smjeru, kada sam rekao da ima precih stvari od fudbalskih klubova i parada mislio sam da ima mali milion nacina da se pare u nesto bolje investiraju. Prosetaj gradom pogledaj malo oko sebe i vidjet ces xy stvari gdje se te pare mogu uloziti.Tatamata1946 je napisao/la: ↑31 dec 2022, 12:41Koje su to prece stvari? Da povecaju sebi plate i plate u svim drzavnim ustanovama ili da citav budjet daju bezbrojnim anonimnim udruzenjima osnovanim da muzu Opstinu?
Ako druge Opstine daju drugim klubovima sto i nama ne bi davala nasa Opstina. Ako neko dobije milion logicno da je u prednosti na onog koji je dobio nulu
Realno sta imaju od ovakvog stadiona Kosevo koje svakim danom sve vise propada. Nek ga daju nekom privatniku ili nama odnosno investitorima da ga probamo srediti da bude funkcionalan fudbalski stadion sa poslovnim prostorima. Ovakav stadion je samo trosak. Kad se plasiramo u evropu ceka nas opet Zenica. To je sramota za Opstinu. Tjeraju nas da igramo na drugim stadionima jer ne zele da osposobe stadion a ne daju ga nekom ko ce to uraditi. Nece niko pametan ulagati u stadion koji pripada Opstini
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pa neovisni skauting Emir Hadžić kao "glavni skaut 3 kluba kojima je suvlasnik Tan". Otišao je iz kluba da bude novisni skaut.
Otjerani vrlo kvalitetni treneri iz akademije, koji su stvarali igrače. Sada ideš na trenutni rezultat i bez zanimanja da napraviš od nekog igrača.
Ekipa se kroji bez plana, sa redanjem i dovođenjem igrača kako kome padne na pamet.
Skup ljudi koji se naziva stručnim u svakom segmentu kluba, a u klubu nikad gori rezultati a najveći budžet skoro ikad, izuzetak jedna godina kod Tana na početku.
Na sva usta se priča o ulaganjima, a raskidaš ugovor o koncesiji Koševa koji ti daje pravo potpunom kontrolom stadiona, te još uvijek kamp stoji kao poljoprivredno zemljište (također pod koncesijom), pa jedino što možeš investirati jesu par stabala šljive, jabuke i kruške.
Otjerani vrlo kvalitetni treneri iz akademije, koji su stvarali igrače. Sada ideš na trenutni rezultat i bez zanimanja da napraviš od nekog igrača.
Ekipa se kroji bez plana, sa redanjem i dovođenjem igrača kako kome padne na pamet.
Skup ljudi koji se naziva stručnim u svakom segmentu kluba, a u klubu nikad gori rezultati a najveći budžet skoro ikad, izuzetak jedna godina kod Tana na početku.
Na sva usta se priča o ulaganjima, a raskidaš ugovor o koncesiji Koševa koji ti daje pravo potpunom kontrolom stadiona, te još uvijek kamp stoji kao poljoprivredno zemljište (također pod koncesijom), pa jedino što možeš investirati jesu par stabala šljive, jabuke i kruške.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Ne mozes ocekivati da ti dodje 10-15 hiljada na utakmicu protiv leotara, rudara iz projedora... ali mozes ocekivati 20 hiljada da dodje na utakmicu euro play offa ili da bude pun protivs nekog u grupnoj fazi euro takmicenja ali Kosevo trenutno ne zadovaljava uslove ni uyakmice 3. pretkola da se igraju na njemu. Dakle treba nam stadion na kojem se mogu igrati evropske utakmice.
-
- Kontakt:
Bas pametno razmisljas nase pare davat zeljkanu a nama 0? Kad svi klubovi u drzavi dobiju 0km onda cu se sloziti sa tobom,mada nema kluba na svijetu da ga grad nece pomoci psim kod nas naravno. Prije nego krenemo u bojkot treba dobro da razmislimo,ja sam protiv Ajle,Hadzica i slicnih ubleha al moramo razmisliti idel to sve u koriat nasem klubu,bez nekog jakog da finansira nas bi grad,opstina i ovi kao Mandic ugasili,nebi nas niko vadio kao zeljkana niti smo sposobni da skupimo 20 milja kao sto oni stotine hiljada skupe i imaju milion akcija,mi smo vecinom jaki na rijecima a djela jedno veliko nista. Mirvica nebi komentarisao ali definitvno ako ode bice problema,zato sjesti sa njim i vidjet sta i kako dalje,bojkot nas mislim nece nigdje odvestkeli je napisao/la: ↑31 dec 2022, 13:30Reko sam da nijedan klub ne treba dobiti pare od drzave, a ne da brojis tu ko je vise dobio. I ne okreci moj koment u drugom smjeru, kada sam rekao da ima precih stvari od fudbalskih klubova i parada mislio sam da ima mali milion nacina da se pare u nesto bolje investiraju. Prosetaj gradom pogledaj malo oko sebe i vidjet ces xy stvari gdje se te pare mogu uloziti.Tatamata1946 je napisao/la: ↑31 dec 2022, 12:41Koje su to prece stvari? Da povecaju sebi plate i plate u svim drzavnim ustanovama ili da citav budjet daju bezbrojnim anonimnim udruzenjima osnovanim da muzu Opstinu?
-
- Kontakt:
Evo ja cu ti reci da bi se odavno pocela gradnja i prije Mirvica da su dali dozvole i da pratece objekte mogu gradit,ko ce covjece uloziti u rupu bez dna desetine miliona bez da ce ikad te pare vratiti,znaci mrtvi minu plus poslije odrzavanje jestel dobri vi? Inace i ovaj ugovor se opet opsitina pita i odlucuje za mnoge stvari i sad da neko dodje i da im napravi stadion nemojte se nadat nema takvih budalaLegendKiller je napisao/la: ↑31 dec 2022, 13:22o čemu pričaš kakvi hoteli i prateći objekti. Mi smo fudbalski klub i dobili smo stadion na korištenje, nismo dobili 10 duluma zemlje na Bjelašnici ili Tučepima pa da pravimo hotele i prateće objekte. Klub se obavezao uložiti novac da stadion ima 4 kategoriju, priča o nekakvoj areni nije realna niti izvodljiva. Općina nam je dala stadion da isti možemo ekonomski iskorištavati, dakle sav prihod od stadiona da ide klubu. Iza istoka ima sasvim dovoljno prostora da se isti iskoristi kako bi pokrio troškove održavanja stadiona. Ali za ekonomsko iskorištavanje objekta treba pamet koju naša direktorica očito nema.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑31 dec 2022, 05:35
Od cega ce vratiti pare ako uloze od stadiona? Ugovorom nisu dobili pravo da grade hotele i pratece objekte,to sada traze al naravno nije u koristi opstinskim loppvima,htjeli da im neka budala napravi stadion,sve se bojim da ima takvih ludjaka bez da mogu graditi pratece objekte
Još jednom da napišem, Mandić je loš načelnik i vjerovatno mu je noga na izborima, ali u ovom slučaju je klub ispoštovao maksimalno. Dobili smo stadion, trebamo u isti uložiti da ima 4 kategoriju, što i nisu neka velika sredstva jer ćemo već novi teren dobiti. Na bajku o nekoj areni treba zaboraviti. Sve je do kluba, jer ugovor (ako ste ga pročitali) nije uopće štetan za klub, već je napravljen u korist kluba.
Ayla je govorila istinu, Mandic iz **** stranke dokazao kako in gleda FK SARAJEVO I STADION KOSEVO..
Kao zamjenio travnjak (20%) samo opstina platila,kao samo FK SARAJEVO ima koristi. Preselit kod efendica, ja vjerujem da on proda stadion na otoci moze kupit neku zemlju gdje mozemo imat stadion od 10 hiljada mjesta, i efedic bi znao 100x vise chenit FK SARAJEVO nego ****.
Takodje kaze dali smo 200 hiljada kad ono 100 hiljada za 2 godine. Kaze radi teshnicki stvari prebaceno u drugu godinu kad tri recenice kaze u 2023 obezbjediki smo 100 hiljada i uplata ce bit u oktombru 2023..
Napustit i kosevo i centar..
Kao zamjenio travnjak (20%) samo opstina platila,kao samo FK SARAJEVO ima koristi. Preselit kod efendica, ja vjerujem da on proda stadion na otoci moze kupit neku zemlju gdje mozemo imat stadion od 10 hiljada mjesta, i efedic bi znao 100x vise chenit FK SARAJEVO nego ****.
Takodje kaze dali smo 200 hiljada kad ono 100 hiljada za 2 godine. Kaze radi teshnicki stvari prebaceno u drugu godinu kad tri recenice kaze u 2023 obezbjediki smo 100 hiljada i uplata ce bit u oktombru 2023..
Napustit i kosevo i centar..
- ElCartel11
- Kontakt:
Mene samo zanima pored svih problema i amaterizma koji vlada u klubu, zasto ovoliko traje, da se recimo predstavi novi igrac. Ili za trenera kad smo trazili, izbor trajao neka 2 mjeseca kao da pregovoramo sa Guardiolom, a na kraju ti dodje cickovo ulje koji je zadnji angažman imao prije 3,4 godine i mogao si ga dogovorit za pola sata.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Odgovor Ajle na izjavu Mandic 
Poštovani g. Srđan Mandić,
Bit ćemo zahvalni Općinskom vijeću ukoliko se amandmanima obezbijedi adekvatan iznos za podršku razvoju omladinskog pogona našeg kluba jer razvoj mladih i sporta mora biti prioritet svih državnih, entitetskih i lokalnih nivoa. Ukoliko govorite o iznosu 300.000 KM u 2023. godini to može biti polazna tačka ali i dalje morate biti svjesni da sportska infrastruktura košta mnogo više i da je baš ona, jedan od krucijalnih preduslova za razvoj vrhunskog sporta.
Tretman kakav Općina Novo Sarajevo daje svom matičnom klubu je minimum kakav očekujemo od vas za vaš matični klub i od toga nećemo odustati.
Trebate biti ponosni jer smo zahvaljujući našim insistiranjem uspjeli ući u prvi krug renoviranja nogometnih travnjaka u BiH. Ne mislite li da ako to zaslužuju Banjaluka, Tuzla i Mostar da to isto zaslužuje Sarajevo? Lokalne vlasti u tim gradovima su se rado odmah uključile u projekat sufinansiranja travnjaka i zahvaljujem se što ste vi uradili isto. Na to trebate biti ponosni.
Na kraju ono najvažnije a isto vam je komunicirano na više sastanaka u ovoj godini:
Stadion Koševo će nastaviti biti dom FK Sarajevo ali samo ukoliko zajedno s vama pronadjemo adekvatno i samoodrživo rješenje koje podrazumijeva ulaganje obje strane i izgradnju kompleksa koji će oživjeti taj dio grada a nama pružiti adekvatne prihode koji će pokriti operativne troškove i osigurati povrat na investiciju u razumnom vremenskom periodu.
Mi nećemo ostati na Koševu ukoliko ne bude postojala dobra volja od strane Općine Centar a koju vi vodite, da sprovedemo kapitalnu investiciju od skoro 100 miliona KM a za koju smo spremni osigurati kapital.
Ukoliko, pak niste voljni krenuti u realizaciju gore navedenog, zajedno s našim klubom, kojeg zovete “strateški partner” pozivamo vas da se kreditno zadužite, sami renovirate stadion i onda ga nama izdate po tržišnim cijenama.
Lijepo je fotografisati se na travnjaku ali vas pozivam da se odete fotografisati u svlačionicama, tunelu i na bilo kojoj tribini, poželjno dok pada kiša pa da se uvjerite u uslove po kojima naši navijači gledaju utakmice svog voljenog Kluba.
Ukoliko ipak niste zainteresovani ni za jednu od opcija navedenih iznad i to je uredu. Mi ćemo onda promijeniti našu adresu i započeti saradnju s nekom drugom lokalnom zajednicom koja prepoznaje značaj ovakve investicije i gdje će nas dočekati širom otvorena vrata i istinski “strateški partner”.
Još jednom, i na sreću, za razliku od drugih sportskih udruženja nama donacija ili “sadaka” ne trebaju. Nama treba lokalno partnerstvo koje razumije značaj ovakvog projekta a koji može biti ostavština za generacije iza nas.
Srdačan bordo pozdrav!
Ajla
Poštovani g. Srđan Mandić,
Bit ćemo zahvalni Općinskom vijeću ukoliko se amandmanima obezbijedi adekvatan iznos za podršku razvoju omladinskog pogona našeg kluba jer razvoj mladih i sporta mora biti prioritet svih državnih, entitetskih i lokalnih nivoa. Ukoliko govorite o iznosu 300.000 KM u 2023. godini to može biti polazna tačka ali i dalje morate biti svjesni da sportska infrastruktura košta mnogo više i da je baš ona, jedan od krucijalnih preduslova za razvoj vrhunskog sporta.
Tretman kakav Općina Novo Sarajevo daje svom matičnom klubu je minimum kakav očekujemo od vas za vaš matični klub i od toga nećemo odustati.
Trebate biti ponosni jer smo zahvaljujući našim insistiranjem uspjeli ući u prvi krug renoviranja nogometnih travnjaka u BiH. Ne mislite li da ako to zaslužuju Banjaluka, Tuzla i Mostar da to isto zaslužuje Sarajevo? Lokalne vlasti u tim gradovima su se rado odmah uključile u projekat sufinansiranja travnjaka i zahvaljujem se što ste vi uradili isto. Na to trebate biti ponosni.
Na kraju ono najvažnije a isto vam je komunicirano na više sastanaka u ovoj godini:
Još jednom, i na sreću, za razliku od drugih sportskih udruženja nama donacija ili “sadaka” ne trebaju. Nama treba lokalno partnerstvo koje razumije značaj ovakvog projekta a koji može biti ostavština za generacije iza nas.
Srdačan bordo pozdrav!
Ajla
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Koliko god mi ovaj Mandić bio odvratan i ljigav nekako ga mogu razumjeti vezano za ovo što govori za izdvajanja opštine. Morate razumjeti da Sarajevo i Koševo nisu jedina briga opštine. Bez obzira na veći priliv PDV-a zbog inflacije, pola miliona je i dalje ozbiljna cifra. Profitirao i klub jer će igrati na boljem terenu, profitirala i opština jer joj je vrijednost imovine porasla i učinila je nešto korisno sa javnim novcem.
Što se tiče ugovora kojim smo Koševo dobili za marku, može se reći da je štetan. Ugovor je bio takav da se simbolično za marku dobija stadion ali klub se obavezuje izvršiti ulaganja u obnovu i prihvatiti sve troškove i uposlenike koje rade na redovnom održavanju. Takav ugovor je zahtjevao dodatno investiranje novca u klub od strane vlasnika, a rukovodstvo iz tog doba jako je dobro znalo da toga neće biti i da nema šanse da se obaveze iz tog ugovora ispune.
Najgore je što se nikada ni iz čega ništa ne nauči. Maštaju neki o stadionu, uklanjanju atletske, privlačenju tribina, krovu, a imaju pred očima situaciju gdje rekonstrukcija terena traje pola godine umjesto normalnih cca 45 dana. Dakle u stanju nismo teren uraditi normalno a neki bi mega arene. Ne budite smješni. Tužna je istina što neko u ranijim postovima spomenu a to je da nema subjekata u ovoj državi koji su spremni realizovati mega projekte. Čevabdžije, piljari i šibicari gdje god se okreneš, pijaca/mahala. Zamisli samo da nam je vlasnik ovaj što je s j e ba o McDonalds.
Što se tiče ugovora kojim smo Koševo dobili za marku, može se reći da je štetan. Ugovor je bio takav da se simbolično za marku dobija stadion ali klub se obavezuje izvršiti ulaganja u obnovu i prihvatiti sve troškove i uposlenike koje rade na redovnom održavanju. Takav ugovor je zahtjevao dodatno investiranje novca u klub od strane vlasnika, a rukovodstvo iz tog doba jako je dobro znalo da toga neće biti i da nema šanse da se obaveze iz tog ugovora ispune.
Najgore je što se nikada ni iz čega ništa ne nauči. Maštaju neki o stadionu, uklanjanju atletske, privlačenju tribina, krovu, a imaju pred očima situaciju gdje rekonstrukcija terena traje pola godine umjesto normalnih cca 45 dana. Dakle u stanju nismo teren uraditi normalno a neki bi mega arene. Ne budite smješni. Tužna je istina što neko u ranijim postovima spomenu a to je da nema subjekata u ovoj državi koji su spremni realizovati mega projekte. Čevabdžije, piljari i šibicari gdje god se okreneš, pijaca/mahala. Zamisli samo da nam je vlasnik ovaj što je s j e ba o McDonalds.
Trenutno korisnika/ca: benko21, EastMadness, hibrid, juka55, Kyle88, napoleon72, senad82, WeekendOffender i 87 gostiju.