Chelsea FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

harry_90
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la harry_90 » 02 jan 2023, 14:36

Otkaz Tuhel dobi nakon kiksa u Zagrebu,naslijedi ga ova prevara iz Brajtona sa nekim napadackim fudbalom koji jos nije vidjen u svijetu.. Boehli ako misli ligu prvaka sljedece sezone igrati,ovog levata se treba rijesit sto brze.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 jan 2023, 15:34

Sad fino City dvije tekme, da nam ogade jos ovo malo kvazifudbala sto se igra od dolaska Pottera.
Bahati, bahati Željkan!
1946

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 02 jan 2023, 17:55

Cipiripiblicblic je napisao/la:
02 jan 2023, 12:12
Ma to ti je kao i kod nas s Conteom. Navijači nisu svjesni limita ekipe i onda krive trenera koji je osvojio ligu gdje god je došao. Ne smije se dati par godina treneru, obavezno rezultati odmah moraju doći. Ako je Arsenal mogao dva puta trpiti osmo mjesto, valjda može i Chelsea jednom šesto, pogotovo zato što je Potter došao u baš lošu situaciju. Pogledaj sad Arsenal, u ekipi imaju samo dva igrača koja su bila u Artetinih prvih startnih 11 od prije 3 godine. Davanje otkaza je samo vrtnja u krug jer niti jedan trener nije sebi gradio momčad nego ih je troje doveli po par igrača i onda četvrti trener mora opet krenuti od nule.
Cesto i ja koristim primjer Artete ali je savrsen za ovu situaciju.
Dosao bez ikakvog iskustva u Arsenal osim sto je pomocnik Pepu bio.
Godinama su ocajno izgledali pa su ga tjerali pa ne zna sta hoce da igra pa ovo pa ono.
Covjek ocistio ekipu napravio im mladu punu trke i elana i sad su tu gdje jesu a svi su im se smijali godinama.
Ne prolazi ta rotacija trenera vise samo stabilnost.
Koulibaly igra toplo hladno. Silva je nesiguran u zadnje vrijeme lose loptu iznosi.
Azpi je propao prije 2 godine.
Sredina nema trunke kreativnosti odavno.
Napad niti ima service niti mogu nesto sami na silu odraditi.
Zato i Boehly trosi ko lud i dovodi ljude koji trebaju gurati ovaj projekat.
Sigurno su od nas pametniji i ne bi dzabe toliki kes davali da ne treba.
Ja znam sta gledam na terenu kod evo vec treceg trenera.
Nakon inicjalnog soka neka letargija nedostatak kvalitete.
Haj jedan trener pa haj i drugi ali evo treci lik i opet do trenera?

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 02 jan 2023, 21:56

Evo ga opet poredjenja s drugim klubovima i menadzerima. Sad se Arteta poredi, a dosad je to bio Pep i njegova prva sezona u PL :rol:

Opet cu da ponovim,pravog covjeka za posao odmah mozes prepoznat po tom sto vidis obrise onog sto on hoce u prvim mjesecima. Niko ne kaze da se mora pobijedit svaka utakmica, cak ni da se mora odmah nesto osvojit, ali moraju se vidit obrisi neke strukture, nekog plana, igre, nesto.

Ne vidim kako Potter ovo moze okrenut. Nema ni iskustva, ni autoriteta, ni veliko ime. Bojim se samo da ce se nabrat dosta skarta (a vec se prica o dosta "pojacanja" koji su vise panic buy) kojeg ce se onda trebat rjesavat godinama.

Treba jos i rec na kraju da Potter, a ni Tuchel prije njega prosto nemaju srece s tim da im najbolji igraci imaju staklene noge. Kante, Chilly i James prosto propustaju previse utakmica.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 03 jan 2023, 00:26

darker10 je napisao/la:
02 jan 2023, 21:56
Evo ga opet poredjenja s drugim klubovima i menadzerima. Sad se Arteta poredi, a dosad je to bio Pep i njegova prva sezona u PL :rol:

Opet cu da ponovim,pravog covjeka za posao odmah mozes prepoznat po tom sto vidis obrise onog sto on hoce u prvim mjesecima. Niko ne kaze da se mora pobijedit svaka utakmica, cak ni da se mora odmah nesto osvojit, ali moraju se vidit obrisi neke strukture, nekog plana, igre, nesto.

Ne vidim kako Potter ovo moze okrenut. Nema ni iskustva, ni autoriteta, ni veliko ime. Bojim se samo da ce se nabrat dosta skarta (a vec se prica o dosta "pojacanja" koji su vise panic buy) kojeg ce se onda trebat rjesavat godinama.

Treba jos i rec na kraju da Potter, a ni Tuchel prije njega prosto nemaju srece s tim da im najbolji igraci imaju staklene noge. Kante, Chilly i James prosto propustaju previse utakmica.
Bukvalno sve isto ko Arteta ne bas prepametan post. Jel Arteta odmah igrao dobar fudbal? Jel imao iskustva?
Ne znam hoce li on biti nas trener na duze staze ali ocekivati od njega da igra atomski fudbal sa ovom ekipom sa kojom nije imao ni predsezone koju je preuzeo kada smo bili u uzasnoj formi i onda vecina otisla na SP. Mislim nigdje veze.
Da ne spominjem Kloppa I njegovu patnju da od Liverpoola napravi ekipu. Ti bi Kloppu dao otkaz nakon 5 tekmi…
Ima da ga trpite najmanje dvije sezone pa cemo mu suditi. Ako nije pravi dobit ce nogu ako jeste ostati ce. Vrlo jednostavno a ne odmah zakljucke donositi. Tipicni nas ovaj balkanski mentalitet.

Ovo je izgleda gotovo. Trebat ce mu jaka psiha da igra sa ovom cifrom na ledjima…
I Kante bi mogao ostati navodno je spreman da uzme losiji i kraci ugovor.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 03 jan 2023, 06:24

Pustiti ćemo mi Pottera 2 godine da nam oči krvare, nije problem, ali zato otjerati Tuchela sa ligom prvaka u dzepu i poslije nepune 2 sezone, to je bilo van svake pameti.

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 03 jan 2023, 09:57

Ja mislim da na leto dovodimo i mekalistera,pa dobro neka se trosi,bolje nego da je skrtica.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 03 jan 2023, 10:21

Pensioner26 je napisao/la:
03 jan 2023, 06:24
Pustiti ćemo mi Pottera 2 godine da nam oči krvare, nije problem, ali zato otjerati Tuchela sa ligom prvaka u dzepu i poslije nepune 2 sezone, to je bilo van svake pameti.
To je meni ovdje najjace. Ljudi sa pedigreom se tjeraju nakon 5 losih rezultata, a ljudima bez haman ikakvog pedigrea bi trebali dat 2,3 godine. Ovo sto Potter trenutno radi je gore i od Lamparda, a frajer je imao pedigre kao legenda kluba, fin stint sa Derbijem i dobra prva sezona sa Celzijem i opet je nakon loseg perioda SMIJENJEN,a eto Potter haman zasluzuje 2 godine.

Jos mi dodju i porede Kloppa i Pottera :facepalm: a Klopp prije dolaska u Pool osvojio sijasest trofeja, njemacku ligu, kup, bio u finalu lp, cuda radio s Mainzom.

Porede i Artetu s Potterom, a Arteta u svojim prvim sezonama znao odskolovat dosta iskusnije menadzere, prvu sezonu zavrsio 10 bodova od LP narednu 6, proslu samo 2 boda od LP i sad evo ima 7,8 bodova prednosti na VRHU lige. To je JASAN napredak koji se trazi kako bi se i dalje ukazivalo povjerenje.

Nije evo problem ni u izostanku rezultata kod Pottera, al de nek makar napravi da to lici na nesto i da u kontinuitetu izgleda bolje i bolje.

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 03 jan 2023, 10:46

Bas to,treba neki trener da reze,menja,da ide na bolje izbaci zorzinja a ne da dovodis igraca od 127 miliona da bi trcao za njega,onaj hal se pokazao daj mu sansu evo ga matsen kida u barnliju bolji je od kukurelje a ti ovog platis 80 miliona,i ima da mali da ode na leto da ne bi ispao debil i prodavao kukurelju,mnogo debilnih poteza o tome mora da se vodi racuna da igraju najboljih i najspremnijih 11,bilo koliko godina da imaju.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 03 jan 2023, 11:49

Arteta je bio 8mi burazeru ako ti je to uspjeh onda stvarno ne znam. To sto je konkurencija uzas bila a i u takvoj nisu 4ti bili to je druga stvar. Dalje Potter nije ni pola sezone odradio ne moze mu se jos suditi. Ne kazem da ce frajer biti Pep ali polako dali su mu ugovor na 5 godina logicno da ce mu dati vremena. Arteta je savrsen primjer sta vjera u trenera moze donijeti. Ponavljam uzas su izgledali igrao je bunker Pa presing Pa su ga tjerali topnici Pa vodonosa je pa ovo Pa ono. Ispade Arsenal od prve minute sa njim prime Barsa po Darkeru samo da bi svoju poentu kao dokazao.
On ima kao njuh za trenere. Daj ne rise svega ti.
Ja kazem da pojma nemam je li Potter taj lik jer to niko ne zna ima tu dosta faktora koji ce na to uticati. Na kraju ove sezone se ocekuje da sa ovim pojacanjima igra lici na nesto. Sljedece Se ocekuje veci broj bodova i da top 4 ne dolazi u pitanje. Ako to ispuni idemo dalje ako ne noga ali polako…
Cucurella nam je najmanji problem igra cak i dobro u zadnje vrijeme nakon loses starta. Maatsen ce Se Vratiti vjerovatno jer je Chilly vise Van terena od Jamesa I on nije ispao neki transfer ako cemo realno. Dobar igrac ali strasno staklen.
Mislim da neki od vas ne kontaju koliko je ovo losa ekipa kada ti nisu na terenu James I Kante. Trebao bi malo vise Hutchinsona I Carneya gurati kad vec izgledamo kako izgledamo. Fali nam malo energije..

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 03 jan 2023, 12:53

:kafa:
Nadam se da imaju plan kako ce izbalansirati knjige.
Mada sljedece sezone ocekujem dosta odlazaka.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 03 jan 2023, 13:57

darker10 je napisao/la:
03 jan 2023, 10:21
03 jan 2023, 06:24
To je meni ovdje najjace. Ljudi sa pedigreom se tjeraju nakon 5 losih rezultata, a ljudima bez haman ikakvog pedigrea bi trebali dat 2,3 godine. Ovo sto Potter trenutno radi je gore i od Lamparda, a frajer je imao pedigre kao legenda kluba, fin stint sa Derbijem i dobra prva sezona sa Celzijem i opet je nakon loseg perioda SMIJENJEN,a eto Potter haman zasluzuje 2 godine.

Jos mi dodju i porede Kloppa i Pottera :facepalm: a Klopp prije dolaska u Pool osvojio sijasest trofeja, njemacku ligu, kup, bio u finalu lp, cuda radio s Mainzom.

Porede i Artetu s Potterom, a Arteta u svojim prvim sezonama znao odskolovat dosta iskusnije menadzere, prvu sezonu zavrsio 10 bodova od LP narednu 6, proslu samo 2 boda od LP i sad evo ima 7,8 bodova prednosti na VRHU lige. To je JASAN napredak koji se trazi kako bi se i dalje ukazivalo povjerenje.

Nije evo problem ni u izostanku rezultata kod Pottera, al de nek makar napravi da to lici na nesto i da u kontinuitetu izgleda bolje i bolje.
Ma sve se naopako radi posljednjih 5-6 sezona, od poteza do transfera u klubu. Ne kažem da bi mi to bolje, jer smo laici po pitanju tih stvari, ali ovo svako vidi da nema perspektive. Krajnje nelogični potezi se vuku, iz dana u dan.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 jan 2023, 14:09

Ako za ovog malca daju ove pare, nek se ubiju. Kakva retardacija od strane ovog Amerikanca! :salut:
Bahati, bahati Željkan!
1946

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 03 jan 2023, 16:12

03 jan 2023, 13:57

Ma sve se naopako radi posljednjih 5-6 sezona, od poteza do transfera u klubu. Ne kažem da bi mi to bolje, jer smo laici po pitanju tih stvari, ali ovo svako vidi da nema perspektive. Krajnje nelogični potezi se vuku, iz dana u dan.
Ne bih bas tako rekao. Istina bilo je losih transfera ali nista kao recimo 2018. i onih rokova sa Moratom, Drinkwaterom i sl. Stavise, klub je izgledao poprilicno zdravo onaj dio sezone kad se uzela LP. Cak i u narednoj sezoni je to izgledalo prilicno dobro do povreda kljucnih igraca. Poslije sankcije, odlazak, Abramovica ali se opet izgurao top4. Kako se u godinu i po dana od krova Europe doslo do ovog samo nebo zna.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 03 jan 2023, 16:22

joker90 je napisao/la:
03 jan 2023, 14:09
Ako za ovog malca daju ove pare, nek se ubiju. Kakva retardacija od strane ovog Amerikanca! :salut:
Za ovog se daju ovolike pare, a sutra da ti neko da Mbappea za recimo 150 miliona oni bi se cjenkali. Toj takav klub :mrgreen:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 jan 2023, 16:47

darker10 je napisao/la:
03 jan 2023, 16:22
joker90 je napisao/la:
03 jan 2023, 14:09
Za ovog se daju ovolike pare, a sutra da ti neko da Mbappea za recimo 150 miliona oni bi se cjenkali. Toj takav klub :mrgreen:
Umjetnost je ovo sto se radi od dolaska Amerikanca. Ulupat ce covjek pola milijarde i ostati na istom, u pet deka. Isto kad dijete s povrsnim znanjem o fudbalu igra FM-a.
Bahati, bahati Željkan!
1946

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 03 jan 2023, 17:01

Zna Joker sa foruma bolje od ljudi koji su dovedeni i masno placenu klub!!
Kakav vi ljudi ego imate to je nevjerovatno.
Sve Direktori firmi....
Uzivajte da imamo lika koji trosi pare i nije skrtica.
Doveli smo tonu mladog talenta poceli smo i prvi tim rjesavati uzivajte opustite se i ne crnjacite.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 03 jan 2023, 17:09

wadethegreat je napisao/la:
03 jan 2023, 17:01
Zna Joker sa foruma bolje od ljudi koji su dovedeni i masno placenu klub!!
Kakav vi ljudi ego imate to je nevjerovatno.
Sve Direktori firmi....
Uzivajte da imamo lika koji trosi pare i nije skrtica.
Doveli smo tonu mladog talenta poceli smo i prvi tim rjesavati uzivajte opustite se i ne crnjacite.
Sve ce ovo klub iskihat druze.Nije ovo Abramovic da ti "pozajmi" milijardu.Ovi iz kluba hoce pare.

It just amazes me that Chelsea fans have invented this scenario where Potter has inherited a bunch of mid table dross, or worse. It's like winning the Champions League, Super Cup, Club World Cup, reaching 3 cup finals, and finishing 4th and 3rd under Tuchel never actually happened in the past 16 months. Arteta came into an Arsenal squad that was heading south for years, they had nothing going for them. We aren't where they were when he took over.........well, we are now, because Potter has taken us there, it's a big difference.

toliko

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 03 jan 2023, 17:13

Ispada kao da smo fijasko doživjeli i da nam nema spasa, uozbiljite se ljudi. Znali smo i pod vodstvom Abramoviča imati loših sezona čak smo završili jednom na desetom mjestu u prvenstvu. Proziva se Boehly, a čovjek je manje više sve želje Tuchela ispunio, a i sada dovodi igrače konstantno. Mi igre nemamo od početka prošle godine to je činjenica, upirati samo prstom u Pottera nema smisla, ali nastavi li ekipa sa blijedim izdanjima do kraja sezone onda će biti pokrića za prozivanje Pottera. Do tada nam ne preostaje ništa drugo nego gledati kako će se situacija na terenu odvijati.

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.