Faruk Hadžibegić

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Faruk Hadžibegić

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 jan 2023, 21:23

Lakoste je napisao/la:
04 jan 2023, 21:00
Ovo je uzasan izbor, covjek je promijenio pricu za 180 stepeni poslije izbora.
Šta sad priča?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 04 jan 2023, 21:26

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
04 jan 2023, 21:23
Lakoste je napisao/la:
Šta sad priča?
Priča kako je kod nas "normalno" da u stručnom štabu budu ravnomjerno raspoređena sva 3 naroda. Odnosno Srbi,Hrvati i MUSLIMANI
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 04 jan 2023, 21:27

Fare nas vodi na EP i taman kad se plasiramo ide mu otkaz😄
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jan 2023, 21:36

Daj Bože da ovo izdobri na kraju, ali miriše na katastrofu epskih razmjera.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 04 jan 2023, 21:43

Ja još uvijek ne mogu da se pomirim sa tim da je trener mentalitetom iz doba Jugoslavije izabran za našeg selektora u vrijeme kada nadolaze mladi i perspektivni momci koji su učeni po evropskim državama modernom fudbalu. Pa kakvi se sve promašaji nama neće desiti. :damn:

Neko će reći nisu bitni treneri, bitno je kakve igrače imaš. Ima i ta smisla, ali kada su ekipe 50:50 ili ublizu onda su treneri ti koji svojim potezima donose prevagu. Oni su ti koji timovima donose "dodanu vrijednost", a ne da stoje pored aut linije za ukras i zadovoljavanje sopstvenog ega.

Za one koji, kao i ja, ovaj mudri potez našeg Saveza još nisu svarili i pribjegavaju efektu kiselog grožđa evo možemo prodiskutovati o temi selektora generalno.
Šta je to u trenerskim rezimeima što daje pretpostavke za uspjeh ako još nisu u potpunosti afirmisani? :hmmmmm:

Primjera radi Dalić je, prije nego je preuzeo Hrvatsku, vodio neke klubove iz arapskog svijeta i imao određeni uspjeh tamo. To nije posebno mjerilo, tamo i Cviko dominira.
Ne bih da poredim njih dvojicu, ali evo kad se sve sabere nekako je ovaj naš legendarni Faruk vodio bolje klubove u boljim ligama od Zlatka. Dok je naprimjer Bilić prije Hrvatske A reprezentacije vodio Hrvatsku U-21, a uradio je sjajan posao. Thoughts? :geek:
Zadnja izmjena: h1a2s3o4, dana/u 04 jan 2023, 21:46, ukupno mijenjano 1 put.
Barba halali sto smo sumnjali.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 04 jan 2023, 21:44

Ma nek mirise kad pored nas ovakvih se mogu i srat opet bi bilo.Sta ovo bi pa kako ovo.Svi nezadovoljni a niko ga smjenit nemoze.Dopustamo savezu da sami sebi izbacimo za Euro.10% je za Faruka a to 10% su pitari.Ocekujem poziv Dalu.

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 04 jan 2023, 21:47

Vidim spominjete floskule, dosad smo zivjeli na floskulama, mogu mislit na sta ovo lici

Sta je fazon spominje raja da smo zaokruzili eks Ju selektore a ovaj drugi put :lolno:

Jel iko pito od novinara ista, danas cujem samo "Selektore sretno u kvalifikacijama"
Walk on

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 jan 2023, 21:49

Ado1922 je napisao/la:
04 jan 2023, 21:26
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
04 jan 2023, 21:23
Lakoste je napisao/la:
Šta sad priča?
Priča kako je kod nas "normalno" da u stručnom štabu budu ravnomjerno raspoređena sva 3 naroda. Odnosno Srbi,Hrvati i MUSLIMANI
:urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 04 jan 2023, 21:50

313 je napisao/la:
04 jan 2023, 21:47
Vidim spominjete floskule, dosad smo zivjeli na floskulama, mogu mislit na sta ovo lici

Sta je fazon spominje raja da smo zaokruzili eks Ju selektore a ovaj drugi put :lolno:

Jel iko pito od novinara ista, danas cujem samo "Selektore sretno u kvalifikacijama"
Kakvi novinari, tamo sjede samo placenici poput ovih poslusnih Drk begova sa ss.ba
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 jan 2023, 21:53

Ali kakva hinja, vrti se godinama oko saveza i uvlaci svima dok ga nisu stavili na poziciju :rol:
naprijed rejal

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 04 jan 2023, 21:53

SMR187 je napisao/la:
04 jan 2023, 21:50
313 je napisao/la:
04 jan 2023, 21:47

Kakvi novinari, tamo sjede samo placenici poput ovih poslusnih Drk begova sa ss.ba
Haris Mrkonja jedini postavio direktno pitanje

Pogledaj zadnju trećinu ovog videa, izbacio je Vicu Dodika iz cipela
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 04 jan 2023, 22:21

Bazinga12345 je napisao/la:
04 jan 2023, 18:32
Zna li se kakav stil igre preferira Faruk?
Kolektivan fudbal :kafa:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 04 jan 2023, 22:45

Previse serete i pametujete sjedeci kuci na jajima ponasajuci se kao razmazena derista. Skontali smo svi vec da je ovo promasaj i pišanje saveza po nama koji se toliko trudimo oko repke i da se promjeni bilo sta.

Umjesto sto ovdje stalno vrtite jednu te istu pricu bolje orgamizirajte se, koji ste blize i savez vam pred nosom, pa javno i fizicki iskažite nezadovoljstvo, pisanjem nebuloza ovde nista necete postici osim psihickog smaranja o onom sto vec znamo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 jan 2023, 22:48

Evo tek sad sam pogledao brzinski današnju presicu i predstavljanje novog selektora. (Premotavao sam pa možda stagod i fulim)
Spomenuo je Atletico Madrid ali je jasno da je mislio na Real Madrid (da se razumjeti iz konteksta). Spomenuo je kasnije svjetsko prvenstvo ali je odmah na početku rekao da je cilj evropsko. :)
Nebitno to.

Izdvojio bih nekoliko detalja s današnje presice:

- nema sumnje da je dobro prijateljstvo s ljudima u Savezu i novinarima bilo presudno u izboru njega za novog selektora. Hajmo reci da je bio mudar i kroz to prijateljstvo isprosio sebi tu poziciju.

- spominje kako često ispija kahve s pojedinim novinarima i priča o fudbalu (spomenuo je ova poznatija imena)...nekad se slaže s njima a nekad ne. Novinari cesto forsiraju naše nade u dijaspori tako da to obećava. Naravno, prisniji odnos s novinarima moze imati i kontra efekat.

- pozvao novinare da daju podršku njemu i igračima ističući ih kao jedan od glavnih faktora na putu ka uspjehu i stvaranja "kulta" reprezentacije.
Mislim da ce ga ispostovati, bar u startu, tim prije sto prijateljuje s novinarima. Kasnije zavisi od rezultata.

- Istakao je važnost Misketa i ljudi koji su zaduženi za talente po dijaspori.

- i ono najvažnije, Hadzibegic DOLAZI U GOTOVO IDEALNOM TRENUTKU I IDELNU SITUACIJU U I OKO REPREZENTACIJE (dobri rezultati, izboren baraz, dobra grupa u kvalifikacijama, proširen bazen igraca, vratili se navijači, itd. Ma sve potaman)

Posto je Sarajlija, hajde da vidimo hoće li za početak vratiti Kovačevića. :)

U cijeloj ovoj priči mislim da ce biti najbitniji pozitivni uticaji Misketa i dobronamjernih novinara prijatelja, kao i Dzeke.
Sto se tice rezultata, kakav god da je pobijedit ce on Island i izvuci bar remi u Slovačkoj...ako Edin bude zdrav. :)

Iako mi njegov izbor najteže pada do sada, nek mu je sa srećom.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jan 2023, 22:54

Hurem brat, zayebao je i mene, svakog selektora je dočekao sa pozitivom :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 04 jan 2023, 23:00

Raonffa je napisao/la:
04 jan 2023, 22:54
Hurem brat, zayebao je i mene, svakog selektora je dočekao sa pozitivom :mrgreen:
docekao i ispratio:-)

ovdje je od svega najbitnije kakvi ce doci dzeko i pjanic, ako oni budu na nivou dzeke veceras, ako odluce da se oproste od repke na euru, mi cemo se i plasirati.
Ako se dodju zayebavati kao sto uglavnom rade, nema tu ni pep sta raditi:-)

ekipa je dovoljno dobra za 2. mjesto ove grupe, motiv najboljih je presudan, mladi ce to ispratiti.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jan 2023, 23:07

babino je napisao/la:
04 jan 2023, 23:00
Raonffa je napisao/la:

ovdje je od svega najbitnije kakvi ce doci dzeko i pjanic, ako oni budu na nivou dzeke veceras, ako odluce da se oproste od repke na euru, mi cemo se i plasirati.

ekipa je dovoljno dobra za 2. mjesto ove grupe, motiv najboljih je presudan, mladi ce to ispratiti.
Šta je reć', sad je sve do Džeke, Pjanića i co., nisi bio ovako popustljiv prema Ivajlu kao prema Hadžibegu, ne sviđa mi se to :kafa:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 04 jan 2023, 23:17

Raonffa je napisao/la:
04 jan 2023, 23:07
babino je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Šta je reć', sad je sve do Džeke, Pjanića i co., nisi bio ovako popustljiv prema Ivajlu kao prema Hadžibegu, ne sviđa mi se to :kafa:
do dzeke i pjanica je bilo i u ligi nacija:-)
zato mi je bilo ok da tuta ostane za ove kvale sada, vise sam vjerovao da ce igraci igrati za njega nego za hadziju npr.
ovako se sada samo nadam u njih dvojicu i volju da ipak zavrse na euru, a kao sto hadzija rece, bice baklava i kafa poslije...

Ja tutu nisam gotivio samo zbog nacina na koji je ustolicen, isto kao i ovaj sada.
doduse, tada je bilo ono bas pokazivanje sile od strane dodikovog malog, sada je ipak malo vise upitnika oko ovog svega.
Mene bas interesuje gdje je puklo izmedju tute i gice.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 04 jan 2023, 23:29

Igraci ce igrati za svakog selektora, i pricati dobro o svakom. Kad ti novinar pita sta mislite o selektoru, pa sta drugo i da kaze nego pozitivno.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 04 jan 2023, 23:59

babino je napisao/la:
04 jan 2023, 23:17
Raonffa je napisao/la:
04 jan 2023, 23:07
babino je napisao/la:

do dzeke i pjanica je bilo i u ligi nacija:-)
zato mi je bilo ok da tuta ostane za ove kvale sada, vise sam vjerovao da ce igraci igrati za njega nego za hadziju npr.
ovako se sada samo nadam u njih dvojicu i volju da ipak zavrse na euru, a kao sto hadzija rece, bice baklava i kafa poslije...

Ja tutu nisam gotivio samo zbog nacina na koji je ustolicen, isto kao i ovaj sada.
doduse, tada je bilo ono bas pokazivanje sile od strane dodikovog malog, sada je ipak malo vise upitnika oko ovog svega.
Mene bas interesuje gdje je puklo izmedju tute i gice.
Pa tuta nije vise slušao , proigrala reprezentacija , Dedica
Ubacio , jos neke Pjanica na klupu stavio i odmah Vico udara …0

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []