Chelsea FC
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
Re: Chelsea FC
Haha, ovo im je neko sapnuo da se ne zajebavaju sa 120miliona. Nema potrebe za ovako ishitrenim kupovinama. Ako vec igraju long game onda nek iskoriste sezonu da dobro odaberu mete i da do ljeta rjesavaju te transfere. Ovo sto gledamo zadnjih dana i igraci s kojima se povezuje ponovo djeluju ko panic buys.
- wadethegreat
- Kontakt:
Spreman je Boehly dati i 127 milki ali problem je sto hoce u 3 dijela da plati zbog ffpa.
Ovi hoce odmah 120 ili nista.
Ako je tako ima Rice ima Bennacer ima drugih opcija...
Covjek nit vrijedi tih para, nit je rjesenje problema.Rice ce isto kostat 100 miliona a ne vrijedi tih para.Bolje nel guraju onog Chukwya.wadethegreat je napisao/la: ↑04 jan 2023, 20:24Spreman je Boehly dati i 127 milki ali problem je sto hoce u 3 dijela da plati zbog ffpa.
Sutra City, bio bi prezadovoljan nekom utakmicom u kojoj ce se pokazat malo borbe i izvuc bar neki remi.
Nadam se da ce propasti Enzov transfer. Kakvih crnih 120 miliona odmah za njega. Ako se ima 120 miliona za krhnuti odjednom, ima bar 5 igraca koji bi se mogli dovesti za takvu cifru, a da odmah dignu igru i dođu gdje vise skripi. Ili sad ili na ljeto..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- wadethegreat
- Kontakt:
Ne vjerujem da ce Rice kostati toliko. Pala mu je cijena jer je West ham propao bas sam neki dan citao o tome.
Oko 70 milki bi trebao biti max.
Bennacer oko 50 60.
Posteno iskreno
Oko 70 milki bi trebao biti max.
Bennacer oko 50 60.
Posteno iskreno
Haj super vijest da ovog ne dovedoše za 120 pa da je i u 10 rata retardirani bi ispali
Bolje nista je dovesti nek se presaberu jer su uspjeli osvajača LP dovesti do prosječne ekipe sa svojim "pametnim" transferima
Nek oni prvo prodaju koga, Marina je sjajna bila za odlazne transfere a prvo ovu ekipu treba smanjiti prije dovođenja ikoga, yebote možeš pola igrača dovedenih na ljeto se već sad rješiti jer očekivano ispale su fule transfera
Ja i dalje ne vjerujem sta su uspjeli uraditi i koga dovesti i sad nemaš ekipu ni za LP, a kad tad FFP će te stići jer previše se potrošilo na bogalje kojih ćeš se teško riješiti
Licimo na UTD koji je fulao sa svakim transferom i davao plate tolike da se kasnije igrača nisu mogli rješiti
Haj nadati se boljim danima
Bolje nista je dovesti nek se presaberu jer su uspjeli osvajača LP dovesti do prosječne ekipe sa svojim "pametnim" transferima
Nek oni prvo prodaju koga, Marina je sjajna bila za odlazne transfere a prvo ovu ekipu treba smanjiti prije dovođenja ikoga, yebote možeš pola igrača dovedenih na ljeto se već sad rješiti jer očekivano ispale su fule transfera
Ja i dalje ne vjerujem sta su uspjeli uraditi i koga dovesti i sad nemaš ekipu ni za LP, a kad tad FFP će te stići jer previše se potrošilo na bogalje kojih ćeš se teško riješiti
Licimo na UTD koji je fulao sa svakim transferom i davao plate tolike da se kasnije igrača nisu mogli rješiti

Haj nadati se boljim danima

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Sad nema pravila koliko platis nekog igraca da ce ti se isplati uglavnom i jesu promasaji skupo placeni igraci ,svi ih prave i to dosta,nesto je do igraca koji uzme kintu i vise ga zabole za fudbal,nekad stvarno ne moze da se uklopi.Gore je lepo napisano,da je nasledio poter otpatke od drugih trenera i sada je na njemu da ih ocisti i sredi ekipu zajedno sa ljudima oko njega,a videcemo odma da li znaju posao ako produze zorzinju ugovor lose nam se pise.
- wadethegreat
- Kontakt:
Vidjet cemo za transfere ima jos roka ako nista rade na vrijeme nema vise deadline day Drinkwatera vjerujem da ce vrlo brzo promijeniti mete.
Da se fokusiramo na City.
Odavno gori nismo bili i manje sansi imali protiv njih tako da mi mirise na iznenadjenje
.
Puste zelje vjerovatno al eto...
Da se fokusiramo na City.
Odavno gori nismo bili i manje sansi imali protiv njih tako da mi mirise na iznenadjenje

Puste zelje vjerovatno al eto...
Eh ovo je dobar transfer.
Rijesis brzo, bez mnogo medijskog sra.nja
Mlad, talenat, cijena pristojna za danasnje trziste.
Ostalo je na momku da se pokaze i treneru da mu pruzi priliku.
On i Nkunku su transferi koji su odradjeni odlicno.
Ne treba nam prese.ravanja kao sa enzom il onomad sa koundeom.
Hoces neces zavrsaji, idemo dalje
- wadethegreat
- Kontakt:
On je kupljen jer Gvardiol sad kosta 100 plus.
Odlicna zamjena za njega dosta je cijenjen kao talenat citao sam o njemu nema bas puno slabosti u igri a mlad je.
Odlicna zamjena za njega dosta je cijenjen kao talenat citao sam o njemu nema bas puno slabosti u igri a mlad je.
A sta ce ako covjek bude za ku*ca a moras ga placat narednih 7 godina 70k plus onda ce ovi isti novinari sutra Boehlya & co nazivat budalama.wadethegreat je napisao/la: ↑05 jan 2023, 15:39On je kupljen jer Gvardiol sad kosta 100 plus.
- wadethegreat
- Kontakt:
Sve je rizik u fudbalu nema sigurice tako da bolje se osigurati da ti za par godina ne trazi novi ugovor.
I Jamesu smo dali predug ugovor stalno je povrijedjen ali haj reci da je to los potez.
I Jamesu smo dali predug ugovor stalno je povrijedjen ali haj reci da je to los potez.
- Felixians4
- Kontakt:
Zar nije 6 i pol godina do ljeta 2029.
S Enzom ste se dogovorili
S Enzom ste se dogovorili
Pa on ako bude igrao dobro,normalno da ce da trazi povisicu posle 1-1.5 god, tu duzina ugovora nema veze,tako da ovih 7.5 god je glupost ali ok.
- wadethegreat
- Kontakt:
Moze on traziti sta hoce a mozemo ga i mi natezati u tome i jeste prednost toliko dugog ugovora.
Ima svoje mane i prednosti ali kako god dao si za njega masne pare zakljucat ga odmah.
To je ionako nebitno samo nek se on snadje.
Ima svoje mane i prednosti ali kako god dao si za njega masne pare zakljucat ga odmah.
To je ionako nebitno samo nek se on snadje.
- Felixians4
- Kontakt:
Nije mi jasan Rui Costa ako je odbio Ziyecha,Santosa,Fofanu +90-ak milijuna za Enza.
Citiramdarker10 je napisao/la: ↑05 jan 2023, 16:26A sta ce ako covjek bude za ku*ca a moras ga placat narednih 7 godina 70k plus onda ce ovi isti novinari sutra Boehlya & co nazivat budalama.wadethegreat je napisao/la: ↑05 jan 2023, 15:39On je kupljen jer Gvardiol sad kosta 100 plus.
Dugorocni ugovori se nude zbog sto vece amortizacije vrednosti transfera. Cena transfera se deli sa brojem godina ugovora i dobija se cifra koja se na godisnjem nivou racuna za ffp.
U slucaju kasnije prodaje igraca na dobijen novac od transfera dodaje se novac koji je "zaradjen" il bolje receno opran amortizacijom, u ovom slucaju oko 5 miliona godisnje. Kad se ta dva saberu dobije se iznos koji ulazi u ffp i koji zapravo odlucuje da li si u plusu ili minusu.
- wadethegreat
- Kontakt:
Zna Boehly sta radi..
Daj nekoga na sredini ljubim te Boehly
Daj nekoga na sredini ljubim te Boehly
- Pensioner26
- Kontakt:
Jeko Slonina?
- wadethegreat
- Kontakt:
Golman Americki na posudbi je mens cini.
Nece ovaj iz Celzija nema sanse.
**** ih Jorginho.
Nece ovaj iz Celzija nema sanse.
**** ih Jorginho.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.