Faruk Hadžibegić

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Faruk Hadžibegić

Post Postao/la MortemHz » 05 jan 2023, 16:34

Hansestadt je napisao/la:
05 jan 2023, 16:24
MortemHz je napisao/la:
05 jan 2023, 16:20
Hansestadt je napisao/la:
05 jan 2023, 14:03

Vjerujem da bi trofejniji treneri Musemic i Amar radili za pola.
Jbt, teško biti trofejniji kad su ovi koje spominješ vodili samo bosanske klubove osim Amara i one katastrofalne epizode u Kataru :D Ništa ne bi dobili sa njima jer je to slična vrsta trenera.
Uredu, sto fino Faruk ne sjedne na klupu Sarajeva i neka ponovi slican rezultat kao Amar i Musemic? Mislim ako je tako lahko neka ponovi. Ne, nego se on osjeca prevazan. Meni je licemjerno pricati o domacoj struci, domacim opcijama, a sam izbjegava slicnu poziciju za dokazivanje. Glavna referenca u prezenitranju Faruka je "kapiten piksija", ko veli piksi je nesto napravio sa Srbijom, a ovaj mu bio kapiten, ne moze a da ne valja. Bas ona bosanska logik, Vico je nas pravi bosanac :bih:
Sam si sebi odgovorio, osjeća se važno i zato neće. On radije ne bi nikako radio nego za par hiljada eura, to je činjenica.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 05 jan 2023, 17:01

Uvijek ista prica. Koga dovesti za te pare? Pa je li se neko sjetio Bajramovica, Selimbegovica, Edina Terzica i jos kamare mladih trenera sirom Europe!? Na selektorskoj poziciji je isto kao na poziciji fudbalera, potrebna je friska i mlada krv, nove ideje i koncepti, ne stari prdonje kao sto je Faruk koji jos uvijek mentalno zivi u Yugoslaviji. Srbi i Hrvati su imali projekte u koje su ulozili akademska zvanja, profesore i naucnike, iza njih je stala drzava i milioni Eura da politickim i svim drugim sredstvima negiraju nas bosanski jezik i nas Bosnjake kao narod, i onda nakon sto su ljudi dali svoje zivote i dijelove tijela za vracanje naseg vjekovnog jezika i imena dobijemo "naseg" konja na mjestu selektora koji nas naziva muslimanima. Cudim se da nije rekao Srbi islamske vjere. Pljuc

Stvar je u tome da je vrijeme da se mladjim snagama pruzi sansa, fudbalerima i trenerima. Ove stare zombije treba otjerati od reprezentacije, jer oni su iskvareni, korumpirani, namazani, sve go lopov koji se u jedan glas podrzavaju medjusobno jer su u talovima i imaju zajednicke ciljeve i koristi. Postujem Vahida, ali ja ni njega vise nikad ne bih pozivao. Po citavom svijetu nasih mladih trenera koji cekaju pravu sansu, a mi dovodimo senilne ljude koji citav zivot palamude kako ko biva zive VANI i neko su m.udo, ali iako zive vani polomise se da se probiju na mjesto selektora BH. Valjda je svima jasno zasto.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 05 jan 2023, 17:12

Od navedenih bi nam samo Bajramovic bio realna opcija. Selimbegovic radi u 2. Bundesligi nekoliko godina, siguran posao i ima prostora da napreduje. Edin Terzic veca liga. Dok Bajramovic je samo pomocni trener u 2. Bundesligi, i reprezentacija BiH bi mu bila upgrade. Ja bi svakako njemu dao priliku prije Hadzibegica, a mi kao drzava bi nekad i trebali da uzmemo taj rizik, ako vec nemamo budzet.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 jan 2023, 17:27

retromoos je napisao/la:
05 jan 2023, 17:01
Uvijek ista prica. Koga dovesti za te pare? Pa je li se neko sjetio Bajramovica, Selimbegovica, Edina Terzica i jos kamare mladih trenera sirom Europe!? Na selektorskoj poziciji je isto kao na poziciji fudbalera, potrebna je friska i mlada krv, nove ideje i koncepti, ne stari prdonje kao sto je Faruk koji jos uvijek mentalno zivi u Yugoslaviji.
:thumbup:

Ne kažem da je Walid Regragui selektor Maroka bolji stručnjak od Vahida, ne znam, možda jest možda nije, ali im je itekako dobro došao u datom momentu. Napravio čovjek najveći rezultat sa svojom energijom i idejama.

I nama bi za promjenu dobro došao jedan mlađi energičniji trener, da se prekine niz starih prdonja koji su zaglavili sa fudbalskim shvatajem tamo negdje u 80-tim godinama prošlog vijeka.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 05 jan 2023, 17:33

Problem je sto ne dolazi niko energican.

Mozda nam takav i ne treba, mozda nam samo treba lik koji ce najboljih 11 posloziti na teren i to je to.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 jan 2023, 17:38

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
05 jan 2023, 17:33
Problem je sto ne dolazi niko energican.

Mozda nam takav i ne treba, mozda nam samo treba lik koji ce najboljih 11 posloziti na teren i to je to.
Ali ne može ni Safet koji u 2014-toj govori na pressicama "pogledacemo kasete", frajer zaglavio na VHS, zakucan u tom periodu, ništa protok vremena, za njega ne postoji CD, DVD, youtube, powerpoint, ne zanima to njega, taktika iz '86 i udri....to važi isto za Baždarevića, Bajevića, Hadžibegića itd.
Jbg, mi dovodimo iskljucivo takve likove za selektore.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 05 jan 2023, 17:49

koji blam... :mrgreen: i nakon 30 godina posle rata, covjek kaze "muslimani" umjesto Bosnjaci
Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 05 jan 2023, 17:54

Jugonostalgicar Pape nas je odveo na SP, mozda ce nas ovaj Jugonostalgicar odvesti na EP :D
Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 05 jan 2023, 18:12

Sljedeći put nek stave Galijaševića za selektora, za pola stepenice je manji patriota od ovog fosila. Svakako je glavni uslov da budeš bez identiteta ako imaš “muslimansko ime”
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 05 jan 2023, 18:23

Vrati se Ilija, sve ti je oprosteno!
MA HAJTE MOLIM VAS

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 jan 2023, 18:56

Sve u svemu smatram da će biti čak i fijasko ako se ne plasiramo na EURO, taman nas vodio Braco iz Vrbanjuše ili ovaj lik.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jan 2023, 18:57

babino je napisao/la:
04 jan 2023, 23:17
Raonffa je napisao/la:
04 jan 2023, 23:07
babino je napisao/la:
04 jan 2023, 23:00

docekao i ispratio:-)

ovdje je od svega najbitnije kakvi ce doci dzeko i pjanic, ako oni budu na nivou dzeke veceras, ako odluce da se oproste od repke na euru, mi cemo se i plasirati.
Ako se dodju zayebavati kao sto uglavnom rade, nema tu ni pep sta raditi:-)

ekipa je dovoljno dobra za 2. mjesto ove grupe, motiv najboljih je presudan, mladi ce to ispratiti.
Šta je reć', sad je sve do Džeke, Pjanića i co., nisi bio ovako popustljiv prema Ivajlu kao prema Hadžibegu, ne sviđa mi se to :kafa:
do dzeke i pjanica je bilo i u ligi nacija:-)
zato mi je bilo ok da tuta ostane za ove kvale sada, vise sam vjerovao da ce igraci igrati za njega nego za hadziju npr.
ovako se sada samo nadam u njih dvojicu i volju da ipak zavrse na euru, a kao sto hadzija rece, bice baklava i kafa poslije...

Ja tutu nisam gotivio samo zbog nacina na koji je ustolicen, isto kao i ovaj sada.
doduse, tada je bilo ono bas pokazivanje sile od strane dodikovog malog, sada je ipak malo vise upitnika oko ovog svega.
Mene bas interesuje gdje je puklo izmedju tute i gice.
Puklo je jer nije (dovoljno) gurao Vicine menadžerske igrače, ne ulazeći sad u to da li su neki mogli odigrati pokoju minutu odnosno da li su ili nisu imali kvalitet za reprezentaciju, problem je što ih nije dovoljno ubacivao u igru. Druga stvar je što nije bio voljan ići u Rusiju. Te dvije stvari su glavni razlog što je dobio nogu i to ti je sto posto provjereno iako se svakako o tome pisalo u javnosti, nije sad neka ekskluziva :)

I ima još jedna priča, doduše za ovu nisam sto posto siguran ali nije nerealno, a tiče se opet prijateljske sa Putinovcima. Navodno je Petev odbio da ide u Rusiju sa reprezentacijom u bilo kojem sastavu (A tim, tim PL BiH, neki zamišljeni tim iz RS-a), a valjda je bila ta neka opcija da se zovu premijerligaški igrači iz RS-a (Srbi naravno) i da se igra sa Rusima. O tome je čak i Dodik govorio nakon sastanka sa Putinom parafraziram "neka utakmicu igraju igrači koji žele igrati" aludirajući na igrače iz RS-a.

Kod ove priče mi je jedino klimavo to da je zbog Peteva blokiran odlazak u Rusiju, jer realno Vico je mogao naći bilo koga da vodi taj nekakav tim u Rusiji, sumnjam da mu je Ivajlo bio prepreka za to iako vjerujem da čovjek nikako nije htio igrati sa Rusima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 05 jan 2023, 19:37

Raonffa je napisao/la:
05 jan 2023, 18:57
babino je napisao/la:
04 jan 2023, 23:17
Raonffa je napisao/la:
04 jan 2023, 23:07

Šta je reć', sad je sve do Džeke, Pjanića i co., nisi bio ovako popustljiv prema Ivajlu kao prema Hadžibegu, ne sviđa mi se to :kafa:
do dzeke i pjanica je bilo i u ligi nacija:-)
zato mi je bilo ok da tuta ostane za ove kvale sada, vise sam vjerovao da ce igraci igrati za njega nego za hadziju npr.
ovako se sada samo nadam u njih dvojicu i volju da ipak zavrse na euru, a kao sto hadzija rece, bice baklava i kafa poslije...

Ja tutu nisam gotivio samo zbog nacina na koji je ustolicen, isto kao i ovaj sada.
doduse, tada je bilo ono bas pokazivanje sile od strane dodikovog malog, sada je ipak malo vise upitnika oko ovog svega.
Mene bas interesuje gdje je puklo izmedju tute i gice.
Puklo je jer nije (dovoljno) gurao Vicine menadžerske igrače, ne ulazeći sad u to da li su neki mogli odigrati pokoju minutu odnosno da li su ili nisu imali kvalitet za reprezentaciju, problem je što ih nije dovoljno ubacivao u igru. Druga stvar je što nije bio voljan ići u Rusiju. Te dvije stvari su glavni razlog što je dobio nogu i to ti je sto posto provjereno iako se svakako o tome pisalo u javnosti, nije sad neka ekskluziva :)

I ima još jedna priča, doduše za ovu nisam sto posto siguran ali nije nerealno, a tiče se opet prijateljske sa Putinovcima. Navodno je Petev odbio da ide u Rusiju sa reprezentacijom u bilo kojem sastavu (A tim, tim PL BiH, neki zamišljeni tim iz RS-a), a valjda je bila ta neka opcija da se zovu premijerligaški igrači iz RS-a (Srbi naravno) i da se igra sa Rusima. O tome je čak i Dodik govorio nakon sastanka sa Putinom parafraziram "neka utakmicu igraju igrači koji žele igrati" aludirajući na igrače iz RS-a.

Kod ove priče mi je jedino klimavo to da je zbog Peteva blokiran odlazak u Rusiju, jer realno Vico je mogao naći bilo koga da vodi taj nekakav tim u Rusiji, sumnjam da mu je Ivajlo bio prepreka za to iako vjerujem da čovjek nikako nije htio igrati sa Rusima.
ma i meni kao laiku su samo rusi pred ocima, nista drugo.
Gofno jucer lupa ko majmun na onom pressu, supljak veci od dajdze.

Ono sto mene sada brine je sto je 'hadzija' jos prije pola godine uspio u jednoj recenici izdvojiti danilovica, civica, sanicanina...

Sve hocu da se nadam najboljem i zato kazem da je sve do dzeke i pjanica, nekako hocu da vjerujem da ce pozeljeti da zavrse sa repkom na euru, tako da onda nema trenera ili vice koji ce nas zayebati:-)

u svoj toj prici, covjek nikako da shvati misimovica, koje je njegovo pravo lice, ja odmah odlutam na ciru i njegove optuzbe prema ovom:-)
Jedini od svih se ubaci u savez kao kroz margarin, bez ikakvih statuta i pravila dodje do toga da doslovno vedri i oblaci repkom.
Nece lik one koji se dvoume i koji nisu punim srcem za nas, eh eto ti si bio od rodjenja za BiH, da te nisu otjerali ko kera, klinac bi rafale pucao po suskavcu:-)

safun79
Kontakt:

Post Postao/la safun79 » 05 jan 2023, 20:12

Obzirom da je Hadzibegic blisko povezan sa menadžerom Husaricem, šta ako stavi Pirica da bude broj 1 u repci?
„Pravi džentlmen nikada ne napušta svoju damu“,

Aleksandro Del Piero

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 jan 2023, 20:18

Kakav intervju na Klixu, lik izgubio kući od Luksemburga i sad ih diže u nebesa kao da se radi o Engleskoj, ne bi li slučajno bilo do njegovih trenerskih (ne)kvaliteta

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 05 jan 2023, 20:33

Jel nas ovaj frajer fkt zove muslimanima? :tokralju: :tokralju:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 jan 2023, 21:16

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 jan 2023, 21:44

Vucevich je napisao/la:
05 jan 2023, 20:18
Kakav intervju na Klixu, lik izgubio kući od Luksemburga i sad ih diže u nebesa kao da se radi o Engleskoj, ne bi li slučajno bilo do njegovih trenerskih (ne)kvaliteta
Ne želim da glumim advokata Hadžibegiću, ali dobro je što on upozorava na Luxemburg.

Oni imaju neke dobre utakmice zadnjih godina. Npr. sa Turskom, Mađarskom, Bugarskom neriješeno, pobijedili Irsku, Azerbejdžan, pa eto i tu Crnu Goru, a ja sam ih gledao jednu utakmicu sa Srbijom kada su ih dobro namučili i Srbija jedva 0:1 dobila golom Vlahovića.

Samo neka on njih dobro upozori na Luxemburg, da ne bude da se okliznemo na njima. Ne treba unaprijed upisati bodove.
Barba halali sto smo sumnjali.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 jan 2023, 21:56

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
05 jan 2023, 20:33
Jel nas ovaj frajer fkt zove muslimanima? :tokralju: :tokralju:
Komunjara, ne cudi me uopste.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 05 jan 2023, 21:58

Kakav bolid cuj muslimani ....hebeni jugonostalgicar koji jos zivi u devedesetim proslog vijeka
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BiH26, Bing [Bot] i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []