Faruk Hadžibegić

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

babino
Kontakt:

Re: Faruk Hadžibegić

Post Postao/la babino » 06 jan 2023, 14:29

Beko023 je napisao/la:
06 jan 2023, 14:04
Kaunas je napisao/la:
06 jan 2023, 07:44
Dobar je Pjanke za raspuhat shishu
Stvarno ne znam na osnovu cega se gaji optimizam. Reprezentacija dugo ovako lose nije izgledala. Ljudi misle da su to stari Dzeka i Pjanic. Oni su svoje odigrali, nama nek je Bog na pomoci. :think:
jeste li vi gledali dzeku prije 2 dana?

Hadersfild
Kontakt:

Post Postao/la Hadersfild » 06 jan 2023, 14:48

Svidjela mi se jucerasnja izjava Hadzibegica, koji je uporedio Dzeku sa Messijem, i suptilno dao do znanja da se igra mora njemu podrediti, sto se slazem u potpunosti, da mu odlazak na Euro bude kruna karijere.

Naravno, iskreno se nadam novim imenima u rosteru, te da ce sansu dobiti mladi BH dragulji Tahirovic, Huseinbasic, Hamulic bar za prve iduce utakmice, a da cemo u nastavku uputiti poziv Jasicu, Omicu i Huskovicu, mozda Kikanovicu?

Kako god, vrijeme je za totalni rebuilding, a repka posjeduje kvalitet za odlazak na prvenstvo.
Kult glavnog grada.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 06 jan 2023, 14:51

Mislim da se mi u kontinuitetu odricemo igraca koji mogu dati svoj doprinos iako su u nekim godinama. Normalno da ti se uloga u reprezentaciji mijenja, ali je dobro imati takve igrace kao dio reprezentacije. Konkretna tri imena: Ibisevic, Lulic, Visca. Naravno da su se ranije ti igraci sami odlucili da povuku, ali nekako se uvjek stvara ta klima od navijaca, medija, tako da njima i bude logican izbor, iako bi mozda i duze ostali u reprezentaciji. Kad moze Pepe igrati za Portugal, Di Maria za Argentinu, i ima vise takvi primjera, sto to nebi trebao biti slucaj kod nas. Mozda i mi budemo malo pametniji i ne pravimo opet iste greske. Dzeku su vec 2 godine slali u penziju, a Pjanica svakako kad je presao gdje je presao. A i ovakav Pjanic je Zidane sa sve nase vezne igrace.

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 06 jan 2023, 15:15

Sta kaze prilagodice igru dzeki, revolucionarna taktika, mislim da to nijedan selektor u zadnjih deset godina nije probao, vazda je dzeko bio u drugom planu. :mrgreen: :lol:

Klasicna ubleha od trenera, al sto neko napisa nama sa ovom generacijom nema neke perspektive i sa puno boljim selektorima tako da...

Sav nerad i nestrucnost u domacem prvenstvu u smislu kreiranja modernih, evropskih igraca nam dolazi na naplatu sad kad je dijaspora presusila po pitanju onog kvaliteta kojeg nam je davala u proslosti.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 06 jan 2023, 15:19

Domaca struka se svela na to, kako prepoznati igraca iz 2. HNL i dovesti ga kao pojacanje u top klub BiHPL :facepalm: Ne ide to tako. Jako lose se radi. U pravu je Faruk bio, kvalitetniji je igrac iz 2. Portugalske lige nego iz vodeceg kluba nase lige.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 06 jan 2023, 15:23

Nista se nece promijeniti ako Sehic opet bude prvi golman
Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 jan 2023, 15:33

babino je napisao/la:
06 jan 2023, 14:29
Beko023 je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:
06 jan 2023, 07:44
Dobar je Pjanke za raspuhat shishu
Stvarno ne znam na osnovu cega se gaji optimizam. Reprezentacija dugo ovako lose nije izgledala. Ljudi misle da su to stari Dzeka i Pjanic. Oni su svoje odigrali, nama nek je Bog na pomoci. :think:
Ne znam ko je ovaj lik prije bio, ali svaki njegov post je neko lupetanje jbt

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 06 jan 2023, 15:43

Sheyi je napisao/la:
06 jan 2023, 15:33
babino je napisao/la:
Beko023 je napisao/la:

evo i ovaj jos jedan pise dijaspora presusila..
dijaspora nikad nece presusiti, a ovo sto se trenutno nudi iz dijaspore, moglo bi biti plodonosnije cak i od '2014' generacije.
doduse, samo da ih jos pokupimo:-)
Da nam glavna osoba zaduzena za taj dio, 'Mr. Srbija U21' ne izjavljuje kako su nam zanimljivi samo oni kojima smo jedini izbor.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 06 jan 2023, 15:44

babino je napisao/la:
06 jan 2023, 15:43
Sheyi je napisao/la:
babino je napisao/la:

dijaspora nikad nece presusiti, a ovo sto se trenutno nudi iz dijaspore, moglo bi biti plodonosnije cak i od '2014' generacije.
Da nam glavna osoba zaduzena za taj dio, 'Mr. Srbija U21' ne izjavljuje kako su nam zanimljivi samo oni kojima smo jedini izbor.
Dobar Dobar SCG. Da nije bilo Hasana, njega nigdje nebi bilo, za koju bi on reprezentaciju igrao

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 06 jan 2023, 16:06

babino je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
babino je napisao/la:

Dijaspora itekako moze presusiti i ja ovdje ne govorim o kvantitetu, malih sulja i muja sto sutaju loptu ce uvijek biti u stranim klubovima, odigraju par utakmica pa se ovdje svrsava na njih. Ja ovdje govorim o kvalitetu koji je defintivno presusio, o igracima na koje mozes ozbiljno racunati u narednih deset godina da te mogu odvesti na neko veliko takmicenje. E takvih igraca nemamo nit cemo ih imati u skorije vrijeme jer ti se ne moze ponoviti neki slucajni splet okolnosti koji smo imali prije deset godina gdje smo dobili takve igrace, bez obzira sto se koje kakva djeca sto igraju u sklj ligama ovdje trenutno kuju u zvijezde. Za kvalitet ti treba domaci sistem i da ih stancas kao sto hrvatska radi ili u nekoj manjoj mjeri srbija, a mi ne da to nemamo, nego nema ni naznaka uspostavljanja istog.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 06 jan 2023, 16:20

Cuj necemo...
A godisnje se iz domovine odseli na desetine hiljada bosnji

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 06 jan 2023, 16:26

Mi se uvjek vracamo na istu pricu. Niko nece zabraniti klubovima da proizvedu kvalitetne igrace, koji bi trebali da imaju kvalitet za A reprezentaciju. To nazalost nije slucaj. Ja ne znam o kakvom sistemu pricas, kad veliki broj igraca u mladim selekcijama su fakticki igraci iz domace lige. Sto oni ne mogu da naprave iskorak dalje, a imaju priliku, ko je tu kriv? Na selektoru je da pozove najbolje igrace, a to su vecinom igraci koji su se formirali van BiH. Nesto slicno kao Maroko, ciji su najbolji igraci rodjeni van Maroka, skolovani u Holandiji, Francuskoj i slicnim drzavama. Cak i imaju svog Begovica, koji je rodjen u Kanadi, uz to imas talentovanog Azzedine Ounahi koji je jako mlad otisao van Maroka, jer su skauti prepoznali njegov kvalitet. Ne znam uopste sto o ovome i raspravljamo.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 jan 2023, 16:34

babino je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
babino je napisao/la:

Bas ne mozete Goretzku da provalite?

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 06 jan 2023, 16:35

babino je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
babino je napisao/la:

:clap: :clap:
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 06 jan 2023, 16:47

Hansestadt je napisao/la:
06 jan 2023, 16:26
Mi se uvjek vracamo na istu pricu. Niko nece zabraniti klubovima da proizvedu kvalitetne igrace, koji bi trebali da imaju kvalitet za A reprezentaciju. To nazalost nije slucaj. Ja ne znam o kakvom sistemu pricas, kad veliki broj igraca u mladim selekcijama su fakticki mladi igraci iz domace lige. Sto oni ne mogu da naprave iskorak dalje, a imaju priliku, ko je tu kriv? Na selektoru je da pozove najbolje igrace, a to su vecinom igraci koji su se formirali van BiH. Nesto slicno kao Maroko.
Kriva je domaca struka, pogledaj samo kakvi hostapleri vode bh. klubove i to ove kobajagi najjace. Tu su samo radi uhljebljenja i to je to. I ovi sto imaju neko znanje, a bas su rijetki, se utope u to crnilo. I niko nikome nista ne brani da se razumijemo, nego jednostavno nemamo ljudi od znanja ne samo u fudbalu nego u svim sferama drustva, i to se na kraju oslikava u tome da nam omladinci vise po nargilama i da nema trunke profesionalizma, al jbg to je vise postala norma ovdje.

Evo ti savrsene karijere za jednog prosjecnog fudbalskog radnika u BiH: budes malo iznad prosjecan fudbaler, vucaras se i vrzmas po klubu koji si kao zaduzio i oko saveza sa ciljem uhljebljenja, dobijes neki posao, nista ne radis, apsolutno nikakve zelje za sticanjem novih znanja i usavrsavanjem ili da stvoris neki legacy, nakupis se love, odes, dodje slijedeci hairlija koji radi isto ko i ti, stanes ponovo u red i cekas neku novu funkciju. To je jedino sto se kod nas moze nazvati sistemom.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 06 jan 2023, 17:04

Sheyi je napisao/la:
babino je napisao/la:
Beko023 je napisao/la:

Goretzka. Tesko ga je ne prepoznati.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 06 jan 2023, 17:07

Ghuraba je napisao/la:
06 jan 2023, 16:34
babino je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:

Bas ne mozete Goretzku da provalite?
ma negdje sam naletio da je on taj:-)
grebe se njemu, vidi sto se pise o liku, misija ispunjena:-)

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 06 jan 2023, 17:09

babino je napisao/la:

Zivota mi prije mozda i pola godine sam napisao da cemo uskoro imati potentniju reprezentaciju sa ovim mladima, nego 2014.
Da sad ne spominjem da su nam onda mladi bili po Madjarskoj, Litvaniji, i inim drugoligasima.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 jan 2023, 17:17

miki09 je napisao/la:
06 jan 2023, 16:47
Hansestadt je napisao/la:
06 jan 2023, 16:26
Mi se uvjek vracamo na istu pricu. Niko nece zabraniti klubovima da proizvedu kvalitetne igrace, koji bi trebali da imaju kvalitet za A reprezentaciju. To nazalost nije slucaj. Ja ne znam o kakvom sistemu pricas, kad veliki broj igraca u mladim selekcijama su fakticki mladi igraci iz domace lige. Sto oni ne mogu da naprave iskorak dalje, a imaju priliku, ko je tu kriv? Na selektoru je da pozove najbolje igrace, a to su vecinom igraci koji su se formirali van BiH. Nesto slicno kao Maroko.
Kriva je domaca struka, pogledaj samo kakvi hostapleri vode bh. klubove i to ove kobajagi najjace. Tu su samo radi uhljebljenja i to je to. I ovi sto imaju neko znanje, a bas su rijetki, se utope u to crnilo. I niko nikome nista ne brani da se razumijemo, nego jednostavno nemamo ljudi od znanja ne samo u fudbalu nego u svim sferama drustva, i to se na kraju oslikava u tome da nam omladinci vise po nargilama i da nema trunke profesionalizma, al jbg to je vise postala norma ovdje.

Evo ti savrsene karijere za jednog prosjecnog fudbalskog radnika u BiH: budes malo iznad prosjecan fudbaler, vucaras se i vrzmas po klubu koji si kao zaduzio i oko saveza sa ciljem uhljebljenja, dobijes neki posao, nista ne radis, apsolutno nikakve zelje za sticanjem novih znanja i usavrsavanjem ili da stvoris neki legacy, nakupis se love, odes, dodje slijedeci hairlija koji radi isto ko i ti, stanes ponovo u red i cekas neku novu funkciju. To je jedino sto se kod nas moze nazvati sistemom.
Samo kod nas se jos likovi zaposljavaju po klubovima jer su odredjeni klub zaduzili igrama u tom dresu. Dok je tih stvari, nema nama napretka sigurno
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 06 jan 2023, 17:31

samo da ne padne pod pritiskom i pozove begovica. to bi bio koban potez

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []