Njegov intervju posle tekme kaze da su crampsforgempp je napisao/la: ↑05 jan 2023, 00:43I ja sam cuo da kaze "cramps" sudiji ja msm, dobro jesoccerfan je napisao/la: ↑04 jan 2023, 23:48Samo grcevi rekao jehurem je napisao/la: ↑04 jan 2023, 23:17Ljepota sto nisu zabili 2.gol i sto je Edinov odlučio pobjednika.
Ova utakmica je bila biti ili ne biti.
U odličnoj formi je i trenutno se nametnuo kao glavna karika u vrhu napada Intera.
Nadam se da je izašao iz predostroznosti i da nije riječ ni o kakvom istegnucu i povredi.on sa jednom nosom Moze igrati ako treba
![]()
![]()
Edin Džeko
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Davno je on diplomirao menadzmentDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑30 nov 2022, 15:55Puno više može u Arabiji zarađivati, radi li on na trenerskom planu išta, menadžment ili slično?
Jest da je diplomirao u Travniku, al bitno da imasoccerfan je napisao/la: ↑05 jan 2023, 04:16Davno je on diplomirao menadzmentDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑30 nov 2022, 15:55Puno više može u Arabiji zarađivati, radi li on na trenerskom planu išta, menadžment ili slično?![]()
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Shategabri
Bogme jednu večer on, jednu ona ustajanje
Bukvalno bi jos duplo bolju karijeru imao da je samo umjesto Citya otisao u Bayern, ali sta je tu je.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Nisam bas siguran u to. Bayern je cesto znao neke igrace unazaditi.
Dzeko je u Cityu strasno napredovao po pitanju kondicije odnosno fizicke spreme. Greska mu je prelazak u Romu umjesto u Juventus, mada je i kasnije imao prilike da predje u Juve ili Chelsea ali nije jbg.
Ipak ostvario je strasnu karijeru.
Ja mislim da je njemu onda EPL bas trebao.
Mozda ne bas City ali Engleska Liga. Covjek je postao duplo bolji igrac, razvio se fizicki i postao pravi “killer” pred golom. Pa Cityevi fanovi I dan danas ga hvale I prizivaju.
- Shategabri
Definitivno se kroz EPL izbrusio do kraja kao igrač.Ado1922 je napisao/la: ↑05 jan 2023, 08:37Nisam bas siguran u to. Bayern je cesto znao neke igrace unazaditi.
Dzeko je u Cityu strasno napredovao po pitanju kondicije odnosno fizicke spreme. Greska mu je prelazak u Romu umjesto u Juventus, mada je i kasnije imao prilike da predje u Juve ili Chelsea ali nije jbg.
Nešto kao Teletović kad je prešao u NBA.
-
Hansestadt
- Kontakt:
❤️🖤
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
- OldFashioned
- Kontakt:
Kakav krah ćemo doživjeti njegovim oproštajem od repke nismo ni svjesni
E sad, iskreno i ja bih se pridružio @Kaunasu i rekao bih da bi prelazak u Bayern vjerovatno bio najbolji mogući potez za njegovu karijeru i sigurno da bi ga taj transfer digao na neke veće levele. U onakvom Bayernu kakav je tad bio osvojio bi sve moguće transfere i pitanje je samo šta bi mu vrhunac bio. Koliko god Engleska bila primamljiva, odlazak u Bayern kao jedan od najbolje vođenih sportskih timova znači samo napredak i uspjeh na svim poljima. Najbolji primjer je Mandžukić koji je, iako slabijih igračkih kvaliteta (da se razumijemo moje mišljenje, ako neko misli drukčije svejedno mi), odlaskom u Bayern iskoristio ponuđeno i napravio sebi nevjerovatnu karijeru. Džeko je nevjerovatan fudbaler i dan danas sa 36 godina, a ostaje samo nagađanje kako se mogao proslaviti da je imao transfer u Bayern iz Wolfsburga ili barem iz Citya u Juventus, jer Romu ne mogu da prežalim. Tamo nije nikako smio otići.
Kasno je za bayern, ne uzima bayern igrace sa 36 ljeta...Poligon10 je napisao/la: ↑06 jan 2023, 00:40Iako smo svi mišljenja da je zaslužio bolju karijeru, Edin i sad s 36 godina igra u jednom Interu i dokazuje da je jedan od najboljih napadača Evrope u ovom stoljeću. Bez ikakvog pretjerivanja naravno, brojevi govore za njega.
E sad, iskreno i ja bih se pridružio @Kaunasu i rekao bih da bi prelazak u Bayern vjerovatno bio najbolji mogući potez za njegovu karijeru i sigurno da bi ga taj transfer digao na neke veće levele. U onakvom Bayernu kakav je tad bio osvojio bi sve moguće transfere i pitanje je samo šta bi mu vrhunac bio. Koliko god Engleska bila primamljiva, odlazak u Bayern kao jedan od najbolje vođenih sportskih timova znači samo napredak i uspjeh na svim poljima. Najbolji primjer je Mandžukić koji je, iako slabijih igračkih kvaliteta (da se razumijemo moje mišljenje, ako neko misli drukčije svejedno mi), odlaskom u Bayern iskoristio ponuđeno i napravio sebi nevjerovatnu karijeru. Džeko je nevjerovatan fudbaler i dan danas sa 36 godina, a ostaje samo nagađanje kako se mogao proslaviti da je imao transfer u Bayern iz Wolfsburga ili barem iz Citya u Juventus, jer Romu ne mogu da prežalim. Tamo nije nikako smio otići.
Prije par dana, dok se desavala ova saga oko Ronalda, buraz i ja bas pricamo i poredimo ih i dosli smo do zakljucka, koliko god to nekome suludo zvucalo, da je Edin dominantniji kao igrac. Da se razumijemo, volim i Ronalda i Messija i zivo me ne zanima tema ko je GOAT ko nije jer meni su obadvojica obiljezila jednu fidbalsku eru. Ronaldo igra za sebe. Stil igre kakav mu je bio ko tinejdzeru u Unitedu takav je i danas. Dribla, dribla, finta, gol. Karijera dosla, prosla nista nije nadogradio u igri. I dan danas prodaje finte. Opet kazem moje misljenje i dalje ga smatram jednim od najboljih.
Messija sam prvi put vidio da pokusa da radi za ekipu sad na zadnjem svjetskom. I to mi je bio prvi komentar nakon osvajanja Argentine- prvo prvenstvo gdje je Messi stavio sebe licno na drugo mjestu a tim na prvo, osvojili su ga!
Dzeko sa druge strane je potpuno druga vrsta. Presao ja sa klasicnog tap- in napadaca, do target napadaca ( Wolfsburg), u Cityu je poceo po malo da se aktivira i vraca u sredinu ( za to mu je City mnogo pomogao i natjerao da poradi na misicima i snazi da moze da izdrzi taj tempo), preko Rome gdje se vracao opet u sredinu i pomagao veznom redu i postao pravi lider ekipe, pa sve do danasnjeg Intera gdje covjek melje bukvalno od tudjeg do svog gola.
Strasno sta radi
Poligon10 je napisao/la: ↑06 jan 2023, 00:40Iako smo svi mišljenja da je zaslužio bolju karijeru, Edin i sad s 36 godina igra u jednom Interu i dokazuje da je jedan od najboljih napadača Evrope u ovom stoljeću. Bez ikakvog pretjerivanja naravno, brojevi govore za njega.
Ja bi volio da je otisao tad u Englesku ali neki drugi tim. Mozda Manchester United, Chelsea ( ja ne znam dal postoji igrac da su ga vise povezivali sa Chelseaem a da nije otisao) ali promjena lige za EPL je meni bio odlican potez.
Romu je i po meni mogao preskociti, il bar ranije napustiti ali imali su par dobrih sezona u Ligi Sampiona pa ne zalim toliko.
Sve u svemu, dosta dobro mu se poslozilo.
Mislim da mu je Roma bas dobro sjela poslije uloge back up napadaca u Cityu (manje-vise back up). On da je i poslije Citya otisao u neki vrhunski klub pa da ima minutazu kao u Cityu, sad bi vjerovatno igrao u klubu koji nije ni blizu ni Rome a kamoli Intera.Ado1922 je napisao/la: ↑05 jan 2023, 08:37Nisam bas siguran u to. Bayern je cesto znao neke igrace unazaditi.
Da je otisao u Bayern bio bi ono sto je Lewa danas, vjerujem da bi sigurno par puta bio i u TOP 5-6 u izboru za Zlatnu loptu. Osvojio bi sve moguce trofeje i bio starter tog tima a ne povremeni izbor Mancinija u konkurenciji Bonya i Negreda.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ne znam ko je veći levat od ove trojice Bony, Negredo ili trener Mancini.
Trenutno korisnika/ca: Alucard, bavariapivo, boki86, Bordo10, BordoArmy88, CHR, CrvenoCrnaArmija, DeeWa, denza, DoktorXabaras, DUVNO1921, enobarca, exampLe., Goalgetter, Gomis99, GrbavicaHrammm, guillermo, HariTz, invincible1921, isko1807, JohannWolfgang, kakarut, karajlo, Kaunas, Kompromis, legendarnadruga, Maestro^^, MikiPirs, MostarNeretva, muhamedkonjic, Pact1921, Proximic, PSV, Rauber33, RaZuti, ronaldo99, Shategabri, Shevko, signalidunapark, Sport90, StevieG8, tale07, THEC, trunks1946, Venom, VivaLaLiberta, WeekendOffender, Wilshere10, Yucca i 320 gostiju.