BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

king1000
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la king1000 » 19 feb 2011, 22:03

Sljedeća utakmica -derbi protiv Bayerna 8-) 8-) 8-)

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 19 feb 2011, 22:20

Čestitke svim simpatizerima milionera iz Dortmunda na pobjedi,potpuno zasluženoj,krenulo je i Barriosa,nadam se da će u derbiju ostaviti srce i učiniti još jedan korak ka salatari.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 20 feb 2011, 17:19

Evo jedan zanimljiv podatak :mrgreen:

Jurgen Klopp kako je dosao na kormilo najdrazeg nam kluba u 94 utakmice (bundes) upisao je mizernih 16 poraza
- prvu sezonu 2008/2009 zavrsili smo sa najmanje poraza , a kako stvari stoje i ove godine bi mogli to ponoviti ;) zasista za svaku pohvalu :)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 feb 2011, 18:54

Ocekivana pobjeda protiv St.Pauli-ja...moglo je malo i ubjedljivije ali 3 boda su 3 boda...Konkurenti su takodje pobjedili tako da ostajemo na +10 odnosno +13 prije derbija u Minhenu...tamo zadnjih sezona i nemamo previse uspjeha ali mozda je ovo idealna prilika za neke bodove tamo s obzirom da Bayern putuje u Italiju tokom sedmice...
Sve u svemu vazno je da smo uspjeli pobjediti poslije 2 kola bez trice...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 20 feb 2011, 23:38

adnan24 je napisao/la:Ocekivana pobjeda protiv St.Pauli-ja...moglo je malo i ubjedljivije ali 3 boda su 3 boda...Konkurenti su takodje pobjedili tako da ostajemo na +10 odnosno +13 prije derbija u Minhenu...tamo zadnjih sezona i nemamo previse uspjeha ali mozda je ovo idealna prilika za neke bodove tamo s obzirom da Bayern putuje u Italiju tokom sedmice...
Sve u svemu vazno je da smo uspjeli pobjediti poslije 2 kola bez trice...
mislim da ce tako da se i nastavi!!!
Stern des Südens

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 21 feb 2011, 02:50

Super dobra utakmica protiv gusara iz Hamburga. Lijepo smo igrali mnogo prilika stvorili, Barrigol majstorski dade nadajmo se da je sad malo proradio i dosao sebi... Opet smo mnogo fulali i to je ono sto me brine... Lewandovski je bio jako jako los, ah boze kako bi tu bilo lijepo gledat Kagawu stvarno mnogo smo izgubili ne igranjem Japanca... Nije mi vise jasno sta Klopp gleda i sta trpi lewandovskog pogotovo na toj poziciji ne ide mu i gotovo klupa majka ha ya ... Zao mi je sto Zidanu neda pravu priliku, mislim da je momo spreman da nastupi i od prve minute napokon, sigurno bi bolje odigrao od lewe na toj poluspic poziciji... Ali sto je najgore i protiv CIGANIJE iz minhena ce igrat Lewat u prvoj na onoj poziciji :( mooooooooooj boze ZASTO dragi Klopp to zastooo nam skracujes zivot ... Sahin mi nije na svom nivou zadnje 3 utakmice protiv plavih govana bruka bruka los bio, protiv djavola isto poprilicno lose, i protiv gusara mnogo gresaka i ne tacnih pasova jednostavno nije to taj sahin, nadam se da ce podic svoj nivo i vratit se u pravu formu. Tu se vidi da mu treba jos jedan kreativac recimo kad je japantor bio tu on je sa sahinom zajedno gradio igru okreto stranu stao na loptu, ili kad dr. gotzinho igra iza Lucasa isto i tad mnogo ljepse igramo imamo vise ideja a i sahin moze malo predahnuti, a dok lewat igra sve je na ledjima nurke majstora, i za sad mu to ne godi bas najbolje, jos bi izdvojio Bendera koji igra zadnjih utakmica nenormalno dobro da ga ne ureknem samo, Schmelzer je takodje bio dobar... Santana je razvalio, Hummy standardno cool 8-) , weidi nije imao posla, pisonja solidno, KG u svom stilu :), Lewat najgori, I Sahin moze i mora mnogo mnogo bolje... Nadam se da ce uskoro Momo zaigrat od prve lijepo bi se on uklopio u ovaj SAMPIONSKI TIM !

Sledeca utakmica protiv Bavarije, ono protiv Mainza je vrlo lako moglo i drugcije zavrsit da je Mainz bio malo vise cool ispred gola ... Sto se tice Bayernove ofanzive ne trebamo dzaba rijeci trosit odlicno su odigrali u tom segmentu igre ma da moram rec da onaj prvi gol i gol mullera nasa odbrana sigurno NE BI primila, dok ona kontra bome ono i mi primamo ono je bila savrsena kontra iz udzbenika... Tako da mozemo se nadati nekim bodovima u Minhenu pogotvo ako uzmemo u obzir da igraju u Milanu u srijedu pa u subotu protiv nas moze pricat ko sta hoce ali ipak je to napor i umor pogotov protiv talijana valja dobro guzicu oznojit. Oni gore od zelje da nas dobiju i nabiju u subotu kako uprava tim tako i navijaci. Ali mislim da se mozemo mi tu nekako fino lijepo kulturno izvuc. Da napomenem Mainz je imao ne kolicinu prilika koje su sami sebi izigrali Badstuber inace bayernov stub odbrane se pravo proslavio na toj utakmici cak je i zamjenjen koja bruka za stopera da izadje iz igre ali hajde ne bitno inace odbrana se ljuljala u vise navrata i golman je spasavao ili sreca.. Vidim nasu prednost u presingu, no bayernovu vidim u Roberiu, pogotovo ribery jer pisonja je ofanzivan i bit ce prostora za njeg... U toj utakmici ne smijemo fulat svaka sansa se mora iskoristit, uglavnom bit ce pravi derby s puna zara borbe i golova u byernovoj mrezi :), jer ipak tu odbranu predvode holger i timo hahaha ...

Zieht den Bayern die Lederhosen aus !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 21 feb 2011, 03:00

[youtube][/youtube]

Zieht den Bayern die Lederhosen aus !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 21 feb 2011, 03:04

Ovako ce to da bude u subotu !

[youtube][/youtube]

Ale ale ale ooo BvB 09 !

Wer wird Deutscher MEISTER BvB BORUSSIA !

ZIIIIIEHT DEN bayern DIE LEDERHOSEN AUS DIE LEDERHOSEN AUS !
BvB Echte Liebe !!!

Klare

Post Postao/la Klare » 21 feb 2011, 13:46

@Damire koju si ti utakmicu gledao :? Mainz bio potučen u svim segmentima. Na trenutke dolazilo do opuštanja, što je i logično, ali cijelo vrijeme se znalo ko je gazda na terenu. Badstuber je zamijenjen, jer je imao žuti karton, pa Gaal kod njega nije vidio dovoljnu agresivnost. Ne želim ulaziti s tobom u diskusiju, samo ovo što ti pričaš je daleko od istine. Stvari će biti puno jasnije poslije nadolazećeg vikenda. ;)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 feb 2011, 14:44

Klare je napisao/la:@Damire koju si ti utakmicu gledao :? Mainz bio potučen u svim segmentima. Na trenutke dolazilo do opuštanja, što je i logično, ali cijelo vrijeme se znalo ko je gazda na terenu. Badstuber je zamijenjen, jer je imao žuti karton, pa Gaal kod njega nije vidio dovoljnu agresivnost. Ne želim ulaziti s tobom u diskusiju, samo ovo što ti pričaš je daleko od istine. Stvari će biti puno jasnije poslije nadolazećeg vikenda. ;)

Nebi se ja slozio bas s tobom da... je sad mainz toliko lose igrao bila je fina ona prilika schurlea kada je lobovao krafta kod rezultata 1:0 ...( nemoj me bukvalno shvatiti, naravno da je Bayern bio bolji ali vidjelo se fino da tu ima prostora koji bi se mogao iskoristiti :mrgreen: )...treba ocekivati dobru tekmu !!! :)

Klare

Post Postao/la Klare » 21 feb 2011, 15:47

Pa zar mislite da je moguće da se jedna ekipa, koja se evo još drži tu u vrhu Bundesligaške tabele cijelu utakmicu stjera u njihov šesnesterac. Imao je i Mainz prilike, ko je gledao samo pregled reći će da je Bayern i sretno pobijedio. Ali priča je skroz druga, zna se ko je tokom cijele utakmice bio gazda.
Poraz vam je sudbina, a onda očekujem da kola krenu nizbrdo velikom brzinom. Osjeti se da niste ista ekipa kao u prvom dijelu, fali tu širine.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 21 feb 2011, 16:03

Klare je napisao/la:Pa zar mislite da je moguće da se jedna ekipa, koja se evo još drži tu u vrhu Bundesligaške tabele cijelu utakmicu stjera u njihov šesnesterac. Imao je i Mainz prilike, ko je gledao samo pregled reći će da je Bayern i sretno pobijedio. Ali priča je skroz druga, zna se ko je tokom cijele utakmice bio gazda.
Poraz vam je sudbina, a onda očekujem da kola krenu nizbrdo velikom brzinom. Osjeti se da niste ista ekipa kao u prvom dijelu, fali tu širine.
Istina da fali sirine ali i ako izgubimo nije to neki bauk jer mi imamo 13 bodova vise od vas to ti je da mjesec dana ne igramo a vi sve da pobijedite....
A da nismo isti kao u prvoj polusezoni to nije istina ( jer 0-0 sa Schalke-om oni imali 1 sut u okvir gola, 1-1 sa Svabama oni su imali cak 2 suta u okvir gola , i ovaj 3. nerijesi je dosao nekako bezze ali eto, valjda tako treba da bude ....a uz to sve mi smo propustili najmanje 10-12 PAZI sad 100% prilika, pa ti vidi ) al razumijem ja tebe i sve navijace Baye (to vam haman preslo od njemackih medija) da vi kroz pokoji izgubljeni bod pokusavate da stvorite neku atmosferu kao krenula "kola nizbrdo" hehe ( realno gledajuci imal razloga na + 10 da krecu nizbrdo ????)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 feb 2011, 03:23

slika

:lol: :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 22 feb 2011, 13:45

Vec dugo vremena trazim gdje cestitati navijacima Borusije na ovom spektakularnom povratku, iskreno se nadam da ce te se sad i odrzati stalno u vrhu Bundes lige, objektivno tu i pripadate !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 feb 2011, 15:13

Muha se povrijedio i odsustvovaće dvije sedmice. :evil: Da Silva fasov'o gripu. Owo se opravio. U zadnje vrijeme se mnogo piše o transferu Subotića u Chelsea. Nemam ništa protiv za cijenu od 20+ mil €. :mrgreen:

@Damir

Sahin igra povrijeđen zadnja tri meča i to je razlog nešto lošijih partija. I sad je imao bolnu grimasu na licu pred kraj meča. Bender ide mnogo više naprijed zbog toga i odlično se snalazi. ne vjerujem da će Lewa igrati protiv Baye na polušpicu, mada je po meni dosta dobro odigrao zadnji meč. Nadam se da će Kuba biti spreman.

Grossonja ponovo napada!!!! :lol:

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 feb 2011, 15:55

Hare_BvB je napisao/la: Nemam ništa protiv za cijenu od 20+ mil €. :mrgreen:
:lol:

Znao sam! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 feb 2011, 16:06

anton 1983 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la: Nemam ništa protiv za cijenu od 20+ mil €. :mrgreen:
:lol:

Znao sam! 8-)

Pa da dobro je napisao ako mogu da daju za neke levate iz Benfice po 25 + miliona nek fino jendo 30 mil. izdvoje za Subotica , ionako ce doci Julian Koch ima Santana ( nista ove dvije tekme losije igrao od Nevena )....

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 feb 2011, 16:09

HzBvB je napisao/la:
Pa da dobro je napisao ako mogu da daju za neke levate iz Benfice po 25 + miliona nek fino jendo 30 mil. izdvoje za Subotica , ionako ce doci Julian Koch ima Santana ( nista ove dvije tekme losije igrao od Nevena )....
Ma niš ja nevelim, ja drukam za to da dobijete 30! Ja sam se zbog ovog nasmijo:

anton 1983 je napisao/la:Kaj mislite koji odlazak neke vaše zvijezde bi vas NAJMANJE pogodio?

Schmelzer
Hummels
Subotić
Sahin
Bender
Gotze
Kagawa
Barrios

Ak izbacim ovdje Kagawu jer je ozlijeđen, inaće to nebi zaslužio, ja mislim da bi vam odlazak Subotića nekako najmanje naštetio. Uzeti za njega brdo para je nešto kaj bi BvB i možda i trebao napraviti.

Nemojte sad molim vas pisati, na način, kaj **** nedamo mi nikoga, nego recite da ste prisiljeni dati nekog, koga biste vi dali?
:mrgreen:

Borussia Dortmund hat den Vertrag mit Marcel Schmelzer bis zum 30. Juni 2014 verlängert.

Der 23 Jahre alte Nationalspieler ist bereits seit 2005 beim BVB. Nach Sven Bender (bis 2016) und Mario Götze (bis 2014) ist Schmelzer schon das dritte Talent, mit dem der Verein eine längere Vereinbarung erzielt hat. Mit Mats Hummels will der Club eine Einigung über 2012 hinaus erzielen.

Sportdirektor Michael Zorc: „Mit Marcel Schmelzer haben wir einen weiteren wichtigen Spieler für die Zukunftsplanung unserer Mannschaft langfristig an den BVB gebunden.”

Inače produžili ste ugovor sa Schmelzerom do 2014!!! Sad su objavili! ****!

Eto opet Gruezi nije na 5 godina ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 22 feb 2011, 17:34

Eto i Schmelzer rijesen. Ostaju jos Sahin i Hummels da poniste te klauzule ako ih imaju. Obojica imaju ugovore do 2013. A to ce biti ujedno i najtezi posao za Zorca jer ce vjerovatno njih dvojica traziti da budu i najplaceniji u timu. Tako da ce ti pregovori potrajati. Al eto s obzirom da cemo sljedece godine igrati LP ne bi trebalo biti problema da im udovolje zahtjevima.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 22 feb 2011, 18:09

da da kad klopu istekne ugovor ovi igraci ce otici dzabe ili za mizerne pare a bit ce tad medzu boljim svjetskim igracima...ali sljedece godine injekcija od 13 miliona(minimalno) ce vam dobro doci,...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.