Sezona je počela u augustu, odigrali smo 20-25 utakmica u ovoj sezoni ukupno, primali golove od koga smo trebali i od koga nismo, znači baš se vidi da nam je defanziva osjetno lošija nego prošle sezone i Pioli uprkos tome ne odustaje od povlačenja i branjenja kada vodimo, bilo je jedno deset utakmica u kojima smo poveli i na kraju grčevito branili pobjedu zbog njegovih taktičkih akrobacija, ali lik ne odustaje...
AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Je li realno da lik na 2-0 u 80-oj minuti, protiv protivnika koji ti nije napravio šansu, igra sa tri štopera i tri defanzivna vezna. Ovaj idiotizam će u ući u anale Piolijevog mandata u Milanu, kakva epska glupost i prosipanje dva boda
Sezona je počela u augustu, odigrali smo 20-25 utakmica u ovoj sezoni ukupno, primali golove od koga smo trebali i od koga nismo, znači baš se vidi da nam je defanziva osjetno lošija nego prošle sezone i Pioli uprkos tome ne odustaje od povlačenja i branjenja kada vodimo, bilo je jedno deset utakmica u kojima smo poveli i na kraju grčevito branili pobjedu zbog njegovih taktičkih akrobacija, ali lik ne odustaje...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
celikmilan
- Kontakt:
Tatarusanu koliko da je loš ništa nije mogao kod golova. Za prvi gol je krivac Theo jer je zbog njega bio aut iz kojega je došao korner. Za drugi gol je kriv debil Vranckx prvo jer nije primio jednostavnu loptu i dao je Leaou za kontru a drugo jer je napravio glupi faul.
Desno krilo, desetka, napadač i zamjena za Bennacera su pod moranje. Neka rade šta znaju i mogu i neka dovedu te igrače.
Ovog sudiju treba kazniti najvećom kaznom. Drugi žuti za Zaniola, drugi žuti za Bennacera, bezbroj loših odluka sa vrhuncem žuti za Matića a faul u korist Rome. Ako je bio faul Pobege (a nije) Matić dva puta sa obe ruke namjerno udara Pobegu. Ako to nije za crveni onda ne znam šta jeste.
Desno krilo, desetka, napadač i zamjena za Bennacera su pod moranje. Neka rade šta znaju i mogu i neka dovedu te igrače.
Ovog sudiju treba kazniti najvećom kaznom. Drugi žuti za Zaniola, drugi žuti za Bennacera, bezbroj loših odluka sa vrhuncem žuti za Matića a faul u korist Rome. Ako je bio faul Pobege (a nije) Matić dva puta sa obe ruke namjerno udara Pobegu. Ako to nije za crveni onda ne znam šta jeste.
Ne samo to vec napadaca mijenja of. veznim. Tacno me zanima kakva je njegova tu zamisao na papiru. Pravio je i prije kolosalne greske, samo sto smo tad bili nafakasi ko i roma vcrs pa se ne osjetiJe li realno da lik na 2-0 u 80-oj minuti, protiv protivnika koji ti nije napravio šansu, igra sa tri štopera i tri defanzivna vezna.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Zašto je poraz Piolija? Protivnik nije ništa napravio tokom 80min+ i on
A) mijenja taktiku
B) ubaciva mladiće da lafo rutinski privedu kraju
Ovo zadnje apsolutno NIKAKO ne možeš ukoliko nemaš lidere na terenu, tipa Kjaer, Ibra, Giroud. Ovo prvo je totalna glupost jer nije bilo potrebe da se išta mijenja, iako su gosti bacili sve karte u napad.
Kako mi ukenja večer, vikend pa i sami početak iduće hefte, Tata učini nam uslugu idi u penziju, Mongoliju, ili gdje već
A) mijenja taktiku
B) ubaciva mladiće da lafo rutinski privedu kraju
Ovo zadnje apsolutno NIKAKO ne možeš ukoliko nemaš lidere na terenu, tipa Kjaer, Ibra, Giroud. Ovo prvo je totalna glupost jer nije bilo potrebe da se išta mijenja, iako su gosti bacili sve karte u napad.
Kako mi ukenja večer, vikend pa i sami početak iduće hefte, Tata učini nam uslugu idi u penziju, Mongoliju, ili gdje već
Nemam riječi, svojim greškama pravi Manchester City od svakog protivnika, ali bukvalno svojim potezima protivniku da šansu za pritisak i ugrožavanje tvog gola.AjsKjub je napisao/la: ↑08 jan 2023, 23:06Ne samo to vec napadaca mijenja of. veznim. Tacno me zanima kakva je njegova tu zamisao na papiru. Pravio je i prije kolosalne greske, samo sto smo tad bili nafakasi ko i roma vcrs pa se ne osjetiJe li realno da lik na 2-0 u 80-oj minuti, protiv protivnika koji ti nije napravio šansu, igra sa tri štopera i tri defanzivna vezna.
Ja bih razumio da je utakmica bila bara-bara pa eto mi iskoristili svoje šanse, oni nisu, pa hajde eto zatvori zadnjih deset minuta (mada tri defanzivna vezna, tri štopera i bez napadača je previše taman da braniš 1-0 protiv Reala u finalu Lige prvaka zadnjih 10 minuta), probaj ne dozvoliti da ti naprave još koju šansu, ali Roma večeras nije šanse stvorila do 80-te minute i ti se uvučeš Tatarušanuu u krilo zadnjih 10 minuta i fasuješ dva gola.
Nastavi li se ovako glupirati do kraja sezone (nevezano hoće li nas protivnici kažnjavati ili ne, srećom nisu do večeras) ja bih ozbiljno razmislio o raskidanju ugovora jer ovo je za Bogu plakati kako samouništava ekipu svojim potezima. Yebote isto da je retardiran pa ne vidi da svaki put kada se povučemo gol protivnika visi u zraku jer se jednostavno ne znamo braniti, nismo dovoljno dobri defanzivno.
Pokušava napraviti Allegrijev Juventus od Milana, a to su dva dijametralno različita tima sa totalno drugačijim profilom igrača i ono što Allegri radi jedino je još u vakat postizao Simeone sa Atleticom. Nemaš igrače da se braniš, ne kontam kako mu to nije jasno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma ne zna on pripremiti igrace za onakav stil fudbala. Pshiciki i takticki. Piolijev vrhunac je bila prosla sezona.Raonffa je napisao/la: ↑08 jan 2023, 23:23Pokušava napraviti Allegrijev Juventus od Milana, a to su dva dijametralno različita tima sa totalno drugačijim profilom igrača i ono što Allegri radi jedino je još u vakat postizao Simeone sa Atleticom. Nemaš igrače da se braniš, ne kontam kako mu to nije jasno.
I opet ne može biti slučajnost da nam se igra raspadne nakon izlaska Benasera, a dotad su držali sve konce u svojim rukama. I sad će neko još reći da ne valja i da ga treba prodati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Govorili smo o tome da je problem sto nemamo adekvatnu zamjenu za njega. Možeš ti ubaciti 5 DMF al ako nema ko stat na loptu, povuć naprijed, dzaba sve.
Cinjenica o da su bespotrebno pravili faulove, al opet ponavljam, glavni krivac je Pioli koji je uspio sam sebe pobjediti večeras.
Cinjenica o da su bespotrebno pravili faulove, al opet ponavljam, glavni krivac je Pioli koji je uspio sam sebe pobjediti večeras.
Il Club più titolato al mondo!
Pioli usro i šefa i stanicu večeras. Djelovo je izmjenama i promjenom formacije kao da je trener Perugia-e i 2-0 vodi protiv Rome, pa zatvara utakmicu, a ne ko da vodi šampiona Italije. Ovo mu je ne znam ni ja koji po redu kiks ove sezone sa taktiziranjem. Baš loše. Njegova izgubljena 2 sigurna boda.
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Ako iko naleti na izjave Piolija poslije meča, neka postavi ovdje. Živo me zanima šta je rekao
- LegendKiller
- Kontakt:
Nije mi jasno kako Pioli više ne nauči iz svojih grešaka. Po deseti puta on, umjesto da privrede utakmicu lagano kraju, počinje sa uvođenjem 3 stopera i 3 defanzivnog veznog. Protivnik počne da ubacuje lopte pred golmana i uvijek nam gol visi. Užaš šta radi.
Sa druge strane, kada nam poglesaš klupupa fakat nema ko uči kako treba. Origi više povrijeđen nego zdrav, Rebić isto, a ovaj Belgijanac je sačivaj Bože. Pa brate 5 mjeseci je već tu, ili znaš ili ne znaš, kakvo više privikavanje na ligu. Plaćen kao gotov igrač, da dođe da igra a ne da se pola godine nešto navikava na ligu. Pa nije došao u nadrealiste lopta je okrula, trava je zelena, sudije su u crnom. To možemo reći za ovog Vranksa il kako već. Došao je za siću pa ako bude šta od njega bude. Imam osjećaj da smo od onoliko dobrih igrača Briža mi najgoreg doveli.
Ponovo se vraćamo na ljetni prelazni rok. Ekipa se nije adekvatno pojačala i to je to. Ova ekipa je prošle sezone dala svoj maksimum, ona više ne može. Osvojiš ligu pa dovedeš Desta kao pojačanje. Ovi vlasnici gori od kineza. Kinezi su barem ulagali koliko su mogli. Ovi se natežu za pola miliona.

Sa druge strane, kada nam poglesaš klupupa fakat nema ko uči kako treba. Origi više povrijeđen nego zdrav, Rebić isto, a ovaj Belgijanac je sačivaj Bože. Pa brate 5 mjeseci je već tu, ili znaš ili ne znaš, kakvo više privikavanje na ligu. Plaćen kao gotov igrač, da dođe da igra a ne da se pola godine nešto navikava na ligu. Pa nije došao u nadrealiste lopta je okrula, trava je zelena, sudije su u crnom. To možemo reći za ovog Vranksa il kako već. Došao je za siću pa ako bude šta od njega bude. Imam osjećaj da smo od onoliko dobrih igrača Briža mi najgoreg doveli.
Ponovo se vraćamo na ljetni prelazni rok. Ekipa se nije adekvatno pojačala i to je to. Ova ekipa je prošle sezone dala svoj maksimum, ona više ne može. Osvojiš ligu pa dovedeš Desta kao pojačanje. Ovi vlasnici gori od kineza. Kinezi su barem ulagali koliko su mogli. Ovi se natežu za pola miliona.
Pioliju treba davati ugovor dan za dan!!! Rano su mu produzili..
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Tomori je u kanalu od početka sezone, dok mi trabunjamo o rezervnom LB i sl. nama će uskoro trebati novi CB, ukoliko Kjaer nastavi sa povredama. Tomori mora na hlađenje uskoro, a ne može, jer mu je jedina alternativa Gabbia/Thiaw, mladi i naivni kakvi jesu. Sve u svemu, zadovoljan sam top 4 plasmanom. Jučer nam je falilo 9 igrača, među njima su barem trojica koji redovno propuste pola sezone - zahvaliti se uz šup kartu što prije.
Kad smo već na kartama
idem na gostovanje u London vs Tottenhama 8.marta, ako ko želi pobjeć od žene idealna prilika
Prva se igra na San Siru, ako se ko želi pridružit mogu nabavit još 2 ulaznice preko Curva Sud do kraja mjeseca (ističe rok prijave). Cijena 45€, direktno plaćanje CS, ima povoljnih letova iz npr. SA ~150KM povratne. Usporedbe radi, najjeftinije karte među domaćima su preko duplo skuplje, ogromne su cijene ulaznica kod PL klubova.
Kad smo već na kartama
Motor i mozak ekipe. Nema dalje, sve ovisi o njemu ,kreacija, posjed, tempo. Iako mi je drazi Sandro, Ben je kicma ovog Milana.
Ovo sto radi Pioli nema logickog objasnjenja. Bolan iskontriraj protivnika koji se otvorio i zavrsi pricu. Izmjenama je uvukao nemir u ekipu, umjedto da su sirili i otvarali prostor, oni se nabili na 16 i radili iditke faulove.
Boze kako su slicni Pobega i Cristsnte, kao da ih je isti qurqc pravio.
Oba primljena gola su nepaznja Tomorija. Kad se pogleda snimak, prvi put bio kratak u skoku, njegov igrac postigo gol glavom, drugi put kasno reagovo, odnosno Abraham se snaso bolje, jbga, ko prvi njegova. Pioli pravi greske, ali Tomori je isto jako los ovu sezonu.
Al' bitno da vrišti na Tatarusanua, koji istina ima svojih nedostataka koje nas yebu, ali druže i ti praviš još veće greške.
I Tonali je isto kumovao kod golova, pogotovo kod prvog. Koliko god je Pioli napravio taktički propust, toliko su nas prvenstveno i individualne greške koštale bodova.
I Tonali je isto kumovao kod golova, pogotovo kod prvog. Koliko god je Pioli napravio taktički propust, toliko su nas prvenstveno i individualne greške koštale bodova.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
https://www.standard.co.uk/sport/footba ... 11434.html
Sve vise timova u engleskoj prati ovaj trend pa evo to skoro rijesi i novi rival. Msm da je jos od Kloppa krenulo i nesto sto se more prenijeti na ostale top lige. Mi bi prvi osjetili da imamo nekog specijalistu za kornere i autove. Vec kad hoces zadrzati celu, onda nadji ljude koji ce nadoknaditi njegove mane. Bar oni nece imati milionske kontrakte. Bukv i sa budzetom jedne atalante ovo mozes rijesiti. Ali biti ce prije da klub ima previse povjerenja u mistera. Procitao sam negdje da je izjavio kako je napravio izmjene cisto da ima vise visine na terenu i tjt.
Sve vise timova u engleskoj prati ovaj trend pa evo to skoro rijesi i novi rival. Msm da je jos od Kloppa krenulo i nesto sto se more prenijeti na ostale top lige. Mi bi prvi osjetili da imamo nekog specijalistu za kornere i autove. Vec kad hoces zadrzati celu, onda nadji ljude koji ce nadoknaditi njegove mane. Bar oni nece imati milionske kontrakte. Bukv i sa budzetom jedne atalante ovo mozes rijesiti. Ali biti ce prije da klub ima previse povjerenja u mistera. Procitao sam negdje da je izjavio kako je napravio izmjene cisto da ima vise visine na terenu i tjt.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Ne znam zašto ali sinoć prosuti bodovi su mi teže pali nego onaj 5:0 poraz od Atalante. Još uvijek mi je mučno u stomaku zbog idiota.
- nextterrain
- Kontakt:
Stvarno ne pamtim kada me više zabolio neki rezultat od ovog. Amaterske reakcije kod oba gola, ali sta je Pioli napravio, eh to mi je nevjerovatno.
Nadam se da ce Vasquez moci braniti protiv Torina da vidimo kakav je golman, ne gleda mi se Tata na golu, a ma baš nikako. Uvjeren sam da ne bi primili nijedan gol sinoć da je Mike branio, zato što zna pravilno komunicirati i postavljati ih.
Za golmana Milana nije dovoljno reci pa eto nije kriv za golove, nego mora spasiti poneki gol. Tata odaje toliku nesigurnost cijeloj odbrani da je to nevjerovatno, saigrači nemaju povjerenja u njega i to bude signal protivnicima da imaju itekako šanse.
Maignan bi barem jednu loptu pokupio sinoć i jedan je od najvaznijih igraca Milana
Nadam se da ce Vasquez moci braniti protiv Torina da vidimo kakav je golman, ne gleda mi se Tata na golu, a ma baš nikako. Uvjeren sam da ne bi primili nijedan gol sinoć da je Mike branio, zato što zna pravilno komunicirati i postavljati ih.
Za golmana Milana nije dovoljno reci pa eto nije kriv za golove, nego mora spasiti poneki gol. Tata odaje toliku nesigurnost cijeloj odbrani da je to nevjerovatno, saigrači nemaju povjerenja u njega i to bude signal protivnicima da imaju itekako šanse.
Maignan bi barem jednu loptu pokupio sinoć i jedan je od najvaznijih igraca Milana
Slažem se sa vama, i meni je rezultat totalno pokvario večer i cijeli dan. Nisam zaspao do kasno, sve zbog Piolijeve zayebancije i smotanog Tataruşanua, @nextterrain objasnio sve u svom postu. Tata je toliko klimav, da direktno, kao i indirektno, unosi nemir u ekipu. To se sve toleriše kad jedan golman uskoči tu i tamo po potrebi, ali yebo ga ja već mjesecima brani - i vazda ista čapri.
@rope, Tonali je mlad i borben momak koji je neka vrsta hibridnog nasljednika Gattusa, piš a krv, i ostavlja zadnji atom snage na terenu. Kao takvome pola mu se (sa pravom) progleda kroz prsti. Tata je sasvim osmi par opanaka...
@rope, Tonali je mlad i borben momak koji je neka vrsta hibridnog nasljednika Gattusa, piš a krv, i ostavlja zadnji atom snage na terenu. Kao takvome pola mu se (sa pravom) progleda kroz prsti. Tata je sasvim osmi par opanaka...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.