Denis Huseinbašić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Re: Denis Huseinbašić
Pali smo na niske grane jer se vodimo logikom da je igrac ogranicen i kao takav nema sta ponuditi niti ima sanse u drugim repkama u ovom slucaju Svedskoj.
Pitam se sta onda takav ogranicen igrac moze ponudit nama i koji ce nam... uopste takav igrac, osim ako nam.paše ovaj status luzerske reprezentacije uklopip bi se u ambijent.
Pitam se sta onda takav ogranicen igrac moze ponudit nama i koji ce nam... uopste takav igrac, osim ako nam.paše ovaj status luzerske reprezentacije uklopip bi se u ambijent.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Potpis!Imajednabrigada je napisao/la: ↑21 nov 2022, 23:28Pali smo na niske grane jer se vodimo logikom da je igrac ogranicen i kao takav nema sta ponuditi niti ima sanse u drugim repkama u ovom slucaju Svedskoj.
Zabi 2 komada HSV-u, utakmica se još igra.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Samo da zaigra za nas. Nova dimenzija sto se tice box to box i zabijanje golova.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- unitarista
- Kontakt:
Ovakve igrace treba u startu nagraditi, motivisati ih na neki nacin da zaigraju za nasu drzavu.
nisam čiko sa avatara.
Ali smo ga okupirali u komentarima
I Beqirija smo okupirali, čak nam lajkao komentare i na kraju banana 
Dok ga ne vidim na terenu u dresu...čak mi ni okupljanja više nisu garant.
Dok ga ne vidim na terenu u dresu...čak mi ni okupljanja više nisu garant.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Ne znam samo zasto ne bi izabrao bih pored njemacke u kojoj nema ama bas nikakve sanse da bude pozvan 
naprijed rejal
- Goalgetter
- Kontakt:
Ima šansu u CV-u imati Evropsko prvenstvo sa Njemačkom (U21), pitanje je hoće li s nama na isto ikad otići.Goalgetter je napisao/la: ↑09 jan 2023, 07:44Nesto slicno je i Dzenis Burnic uradio. Niko ne zna zasto.
Ne bih mu bio u koži, s jedne strane je domovina, ali slaba repka na seniorskom nivou gdje se treba tek izboriti za mjesto, a s druge strane je jaka mlada repka koja će igrati veliko takmičenje i gdje bi bio jedan od važnijih igrača.
Mana toga ako izabere igrati prvenstvo sa Nijemcima jeste što će propustiti cijele kvalifikacije. Mana toga ako zaigra za nas u martu je što će propustiti veliko takmičenje (možda jedino u karijeri) gdje može odigrati zapaženu ulogu.
Mislim da je njegova jedina dilema da li se pridružiti nama već u martu ili kasnije. Isto je i Kolašinac uradio, rekao da će igrati za nas, debitovao, a zatim i igrao za Nijemce na Evropskom, da bi nakon nekoliko mjeseci debitovao za nas.
Nadati se da nećemo ispustiti Denisa i Hamulića. Bio bi to lijep upgrade za repku.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Glupost bi bila ici na taj EURO, Huseinbasic ce vremenom do polovine kvalifikacija sigurno biti starter.
On bi nam bio jedan od najvecih pojacanja sto se tice dinamike i golovi iz veznog reda.
On bi nam bio jedan od najvecih pojacanja sto se tice dinamike i golovi iz veznog reda.
⚜️~⚜️~⚜️
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Ima itekako velike šanse, samo kao da mi još uvijek ne vjerujemo da je momak taj kvalitet. Uzmi u obzir da tempom kojim se razvija moze jos napredovati još bar 50% od ovog trenutno sto pokazuje uzevši u obzir da ima 21 godinu tek.
Repka Njemacke u veznom redu zahtjeva remont, uostalom SP je pokazalo najbolje, Gundogan, Miller, Gorecka.... sve su to igraci koji su na zalasku karijere i cijim odlaskom otvara se prostor za ove mlađe.
Tako da bi Denis imao itekako šansu i u A tim i on je to uvidio sigurno ...ali vjerujem da ce ostat iza svojih rijeci i igrat za nas na cemu bi mu baš trebali biti zahvalni a i vidi se da je momak 80% Bosanac i odlicno priča Bosanski bez obzira što je rodjen u Njemackoj.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Imam neki filing da se boldirani dio odnosi upravo na Huseinbasica. Moguce je da mali prvenstveno planira vidjeti kako ce mu ici s Njemackom (prvo Euro U21, a poslije i mogucnost da zaigra za seniore), a da se, u slucaju da ne bude dovoljno dobar za njih, preodluci za nas. Bojim se da bi mu to mogla biti kardinalna greska, posto bi vec izgubio pravo da bude nas reprezentativac (o cemu ste vec pisali). Ne vjerujem da ce mu Hadzibegic uputiti poziv, ako se necka i trazi neke izgovore. Za Hamulica i Tahirovica mislim da nece biti problema i da ce se naci na martovskom okupljanju.Za kraj ćemo vas pitati, iako nam niste mnogo toga kazali budući da ste u očitoj žurbi, hoće li biti novih imena u martu, šta je sa Tahirovićem, Hamulićem, Huseinbašićem i ostalim igračima, koji su na radaru naše selekcije, odnosno igračima koji bi mogli predstavljati budućnost naše selekcije?
„Igrači prije svega moraju biti sigurni za koga žele da igraju, to je pod broj jedan, pa onda ostale stvari, papirologija, što je lakša stvar. Znači igrači koje pratimo trebaju sa sobom razgraničiti za koga žele igrati, mi smo svakako zainteresovani da neke od njih već u martu vidimo u našoj selekciji. Nadam se dobrim vijestima u narednom periodu“, kazao je za SportSport.ba Faruk Hadžibegić selektor reprezentacije BiH.
ma samo mu treba javiti da poslije hebanja nema kajanja, tj. ako misli da ce biti dovoljno dobar za seniore svaba, neka ide igrati taj euro u21.
Dati do znanja da je za nas administrativno izgubljen za sva vremena ako to uradi i tjt.
Mi vise ne mozemo uraditi, ako ce birati puteve kucukovica i burnica, bujrum mu.
Dati do znanja da je za nas administrativno izgubljen za sva vremena ako to uradi i tjt.
Mi vise ne mozemo uraditi, ako ce birati puteve kucukovica i burnica, bujrum mu.
Zasto ne bi mogao igrat? Zar nije pravilo da moze promjena nakon 3 zvanicne utakmice za A repku?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Igrač će, prema novom pravilu, moći da promeni reprezentaciju, ako ispunjava sledeće uslove:
– za reprezentaciju za koju sada nastupa nije odigrao više od tri utakmica
– u vreme nastupa na tim utakmicama nije imao više od 21 godine
– nije nastupao na svetskom prvenstvu ili prvenstvu neke od konfederacija
– od poslednjeg nastupa za reprezentaciju prošle su najmanje tri godine
– da je u vreme nastupanja za sadašnju reprezentaciju imao i državljanstvo zemlje za koju sada želi da nastupa.
Dodaje se da igrač može ponovo da se vrati svojoj prvoj reprezentaciji ukoliko za onu za koju je želeo da nastupa nije upisao nijedan nastup.
Uz ovo, promenjeno je i pravilo o mogućnosti promene državljanstva za igrače koji nikada nisu igrali za matičnu zemlju.
Ako se igrač preselio u drugu zemlju pre desete godine života, mora imati prebivalište u novoj zemlji najmanje tri godine. Ako se preselio između desete i 18. godne, mora u novoj zemlji da živi najmanje pet godina. Isto važi i za one koji su zamlju promenili sa više od 18 godina.
Znaci, teoretski bi mogao igrati za nas u julu 2025., ako nastupi za Svabe na Euru do 21 godine, pod uslovom da poslije toga nikad ne zaigra za njihove seniore?
Edit: Ups, ipak nije tako. Da bi bilo kad mogao zaigrati za nas, mora ispunjavati sve te uslove, a on bi drugi vec prekrsio.
Edit: Ups, ipak nije tako. Da bi bilo kad mogao zaigrati za nas, mora ispunjavati sve te uslove, a on bi drugi vec prekrsio.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 11 jan 2023, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ghuraba, Euro se igra od 21. juna. Mi imamo martovski prozor, pozvat ga i odmah ga kaparisat, ne znam sto nasi toliko polemisu o tome.
Siguran sam da ce prihvatit poziv.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.