Sloboda Dita Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

legenda reala
Kontakt:

Re: Sloboda Dita Tuzla

Post Postao/la legenda reala » 14 feb 2011, 21:19

harry_90 je napisao/la:Kako je Sloboda dream- team prodala za 1,8 miliona KM?!

Mirza Begić treći je izdanak tuzlanske košarkaške škole koji je završio u najslavnijoj momčadi Starog kontinenta – Real Madridu. Prije njega bijeli kraljevski dres nosili su Mirza Delibašić Kindže i Damir Mulaomerović.

Legendarni Mirza, potom Mulaomerović, a na koncu i Begić, prošli su Slobodinu školu, igrali za juniorski tim, upisali par nastupa u seniorskom sastavu i onda su nestali iz „slanog grada“.

Delibašić je iz Slobode prešao u Bosnu sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Za najboljeg sportsitu BiH svih vremena i ponajboljeg košarkaša kojeg je Evropa ikada imala, Sloboda nije dobila niti jedan jedini dinar obeštećenja. Isti je slučaj i sa Mulaomerovićem, koji je 1991. godine zajedno sa rahmetli Edinom Salaharevićem, bio najbolji igrač juniorskog prvenstva Jugoslavije, na kojem je Sloboda osvojila titulu prvaka ostavivši iza sebe Jugoplastiku, Partizan, Crvenu Zvezdu...
Početkom agresije Mulaomerović je prešao u zagrebačku Cibonu, a Sloboda, pogađate, nije dobila ni kinte. Poslije Cibone popularni Mula zaigrao je za Frotitudo, Efes pilsen, Real, Panatanaikos,,,

Mirza Begić je posljednji junior Slobode koji se obreo u dresu Real Madrida. Istini za volju on je bio u rosteru u prvoj sezoni Jadranske lige, ali mu je trener Velimir Gašić, pored Kamerunca Sulejmana Wanea, davao minimalnu minutažu. No, Gašić je sa Begićem imao velike planove. Sve do trenurka kada je Begića iz Tuzle odveo menadžer/mešetar Enes Trnačević. Na insistiranje Gašića sazvana je hitna press – konferencija, srbijanski trener je gotovo zaplakao za Begićem, dok je tadašnji direktor Sead Husarić, imao drugačiju računicu. Begić je prodat Union Olimpiji za 50.000 KM. Novac je naplaćen arbitražom zajedno sa obeštećenjem za Jasmina Hukića.
Sloboda je tako za sitniš ostala bez vrhunskog talenta, ali ne i prvi put. Već pomenuta generacija iz 1990. godine imala je sve predispozicije za vrhunski evropski rezultat. Imena poput Damira Mulaomerovića, Damira Mršića, Asima Paščanovića, Nedima Delića, rahmetli Edina Salaharevića... nedvojbeno govore kako je Sloboda bila na putu da postane respektabilan evropski sastav. No, snove su srušile agresorske granate, a svi pomenuti, izuzimajući Salaharevića koji je mučki ubijen u logoru Sušica, ostvarili su impozantne igračke karijere.

I u Dejtonskoj BiH Sloboda je nastavila sa produkcijom vrhunskih igrača. Prvi koji je prodat u inostranstvo je Jasmin Hukić. Obeštećenje je iznosilo 700.000 KM. Potom je otišao Mirza Begić za tričavih 50.000 KM, a onda i Mirza Teletović, trenutno ponajbolji igrač najjače evropske lige, španske ACB-a. Stručnjaci iz Tuzle, vrhunskog su talenta prodali belgijskom Ostendeu za 80.000 KM.
Prostom računicom Sloboda je za dva košarkaša koji su završili u Španiji naplatila smiješnih 130.000 KM, dok je danas njihova tržišna cijena izražena u sedmocifrenim ciframa.

Prosjek je popravio Elmedin Kikanović koji je Crvenoj Zvezdi prodat za 800.000 KM obeštećenja, dok je, navodno, kompletan transfer iznosio 1.4 mliona KM. No, Sloboda još uvijek nije naplatila obeštećenje od Crvene Zvezde. A ne zna se i kad će?!
Ljetos je „Mejdan“ napustio i najmlađi kapiten u istoriji kluba Miralem Halilović. Prodat je Zagrebu CO za 220.000 KM. Između transfera Kikanovića i Halilovića u Crvenu Zvezdu je prodat i Milan Milošević za oko 200.000 KM.

Dakle, postratnu petroku snova u sastavu: Halilović, Teletović, Hukić, Kikanović i Begić, tuzlanska Sloboda je prodala za 1.850.000 KM. Današnja cijena pomenutog tima je desetostruko veća. Šta je u međuvremenu sa Slobodom? Nikad teža situacija s dugom između dva i tri miliona KM i timom koji nema imperativ plasmana u „Ligu za prvaka“.
joj kako bi bili jaki da nije bilo što je bilo ,kakva šteta :(
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 feb 2011, 15:58

Sta bi bilo da je bilo.Svako ko se imalo razumije u kosarku zna da bi bili najbolji sportski kolektiv u BiH da se pametno radilo iza scene sto nam je uvijek bio problem :((((
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 15 feb 2011, 16:48

Mozda malo pesimisticno sa moje strane, ali ako se ovo sve nastavi, bojim se da bi moglo doci do gasenja KK Slobode. Nedo Bog da ja ovo prizeljkujem, ali situacija je stvarno lose. Sponzora nemamo, moze se reci i godinama, igraca i ako napravimo, odma, prodamo, situacija iz godine u godinu sve losija, sto se tice igrackog kadra, ostvarenih rezultata, a Boga mi i finansija. Tako da se nadam nekom naglom zaokretu u toj cijeloj politici kluba, da pozelim otici na utakmicu KK Slobode, a ne da jednostavno nemam volje ici gledati te utakmice, jer znam da nemamo mogucnosti nista posebno napraviti :(.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 feb 2011, 22:01

guber90 je napisao/la:Mozda malo pesimisticno sa moje strane, ali ako se ovo sve nastavi, bojim se da bi moglo doci do gasenja KK Slobode. Nedo Bog da ja ovo prizeljkujem, ali situacija je stvarno lose. Sponzora nemamo, moze se reci i godinama, igraca i ako napravimo, odma, prodamo, situacija iz godine u godinu sve losija, sto se tice igrackog kadra, ostvarenih rezultata, a Boga mi i finansija. Tako da se nadam nekom naglom zaokretu u toj cijeloj politici kluba, da pozelim otici na utakmicu KK Slobode, a ne da jednostavno nemam volje ici gledati te utakmice, jer znam da nemamo mogucnosti nista posebno napraviti :(.
Ja bi ovo prije nazvao nemamo zelju da pravimo ista.Koji lik moras biti da na pocetku sezone kazes ne bi bilo steta da se ne plasiramo u ligu za prvaka HALOOOOOOOO,stim smo mi izgubili sve sto smo ikad imali pa i ono najvaznije ime,renome i ugled kluba kakav je Sloboda bila godinama sad se sve raspalo ili se jos uvijek raspada.Nek me neko ispravi al najmanje 2-3 godine nama je ekipa ista Hodzic Bulic Latifagic od tih mladjih koji j.b.m ga ja nikako da stasaju a to rade vec 3 godine.Jeftic Albijanic Miso Hrncic koji su tu Bog zna od kad al eto svake godine mi imamo mladu ekipu.Muminovic i Asim nemaju mjesta u juniorima Slobode da igraju kvalifikacije za drzavno a imaju u prvom timu mjesta.Sistemski se unistava klub.Dovodjenjem polovnih playmakera iz godine u godinu,nemogucnoscu kluba da naplati dugove Zvezdi,da se nadje sponzor itd itd
Place mi se :cry: :cry:
Slatina Bog i batina

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 feb 2011, 12:11

Dejan Jeftic odlazi iz Slobode,sprema se nova tuzba protiv Crvene Zvezde !

Pred utakmicu sa Bosnom,kosarkasi su uskraceni za redovne treninge,tako da imaju tri treninga sedmicno.Muminovic razocaran odnosom grada prema sportu,i vraca sa Albijanic protiv Bosne..

Pisac Imamovic dovede tuzlanski sport na niske grane.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 feb 2011, 18:35

harry_90 je napisao/la:Dejan Jeftic odlazi iz Slobode,sprema se nova tuzba protiv Crvene Zvezde !

Pred utakmicu sa Bosnom,kosarkasi su uskraceni za redovne treninge,tako da imaju tri treninga sedmicno.Muminovic razocaran odnosom grada prema sportu,i vraca sa Albijanic protiv Bosne..

gdje ce ???
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 19 feb 2011, 12:47

nerminh74 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Dejan Jeftic odlazi iz Slobode,sprema se nova tuzba protiv Crvene Zvezde !

gdje ce ???

Dobioo stipendiju nastavlja skolovanje u SVedskoj , a igrace kosarku kod Vedrana Bosnica u Silver Kingsima ja mislim da se tako klub zove .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 feb 2011, 12:53

TaRgEt_ je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

gdje ce ???

Dobioo stipendiju nastavlja skolovanje u SVedskoj , a igrace kosarku kod Vedrana Bosnica u Silver Kingsima ja mislim da se tako klub zove .
Nazalost, gdje god da ode bolje nego ovdje, Slobodi je jos samo ime ostalo, a ako se nesto naglo ne promjeni ni toga haman nece biti.
Fakat Jasmina (Imamovica) i nisam nesto kritikovao kada nije gradio stadion, jer to je ogromna investicija, a fudbal kod nas vise nego jadan. Međutim, ovo je stvarno sramota, da gleda kako KK Sloboda propada i ne poduzima, tuzno, jadno i sta vec ne, nadam se da ce mu doci iz jednog dijela tijela u glavu i da ce skontati koliko kosarka znaci Tuzli. Mada tesko, ali ipak nada ostaje tu.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 feb 2011, 13:33

Biceeeeeeee Ditaaaaaaaaaaa opet sampion, opet sampion!!!!!!! :(
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 19 feb 2011, 13:35

SaltCityAttack je napisao/la:Biceeeeeeee Ditaaaaaaaaaaa opet sampion, opet sampion!!!!!!! :(

Tesko druze , pitanje hoce li Slobode biti do slijedece godine :((( Jefta je ovo zasluzio momak je uvijek igrao srcem za Slobodu , Sene ga nikada nije volio niti sta , to je sramota bila , Jefta sretno brate u Svedskoj sve najbolje ....
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 feb 2011, 13:38

TaRgEt_ je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Biceeeeeeee Ditaaaaaaaaaaa opet sampion, opet sampion!!!!!!! :(

Tesko druze , pitanje hoce li Slobode biti do slijedece godine :((( Jefta je ovo zasluzio momak je uvijek igrao srcem za Slobodu , Sene ga nikada nije volio niti sta , to je sramota bila , Jefta sretno brate u Svedskoj sve najbolje ....

ma salim se ali sam to napisao, jer nam je ovo bila glavna glasna parola igracima nekada, pa sam zato i napisao to :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 feb 2011, 13:40

TaRgEt_ je napisao/la:

zar nije mogao bolje?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 19 feb 2011, 23:50

nerminh74 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:

zar nije mogao bolje?!

Mogao je ali stipendija za skolovanje , je predobra sve tamo predobro sta su obecali a Svedska liga uopste nije losa , imace bolje uslove i sve za rad .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 19 feb 2011, 23:55

SaltCityAttack je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:

ma salim se ali sam to napisao, jer nam je ovo bila glavna glasna parola igracima nekada, pa sam zato i napisao to :)

Ma znam svi bi mi volili vec ja onako jbga ponekada sam sjetan i ja pa :( znas jbga kako je to :(
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 20 feb 2011, 14:25

26:26 :)
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 20 feb 2011, 14:28

dobro je za sad bas lijepo igraju :)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 20 feb 2011, 14:54

fukara87 je napisao/la:dobro je za sad bas lijepo igraju :)
Kako osciluju u igri, to je strasno, ali i shvatljivo s obziorom na to koliko iskustva imaju.

Dobro probijamo odbranu bosne sa pasovima, te uglavnom se ide na polaganje, sutevi iz vana su vrlo vrlo losi, ono se mora bolje raditi, Halilbegovic odlican, a onaj jedan play sta profula je tragicno, sam pod kosem i ne pogodi, ne mogu shvatiti da neko takve zicere "zijani" (barem ne neko ko je profesionalac, mada bi i amateri u 90% situacija to pogodili).

Uglavnom, momci se bore, daju koliko mogu i nadam se da ce uspjeti napraviti sta vise, mada tesko, ako ne smire te oscilacije u igri, od odlicnog ka katastrofalnom i obrnuto :).

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 20 feb 2011, 16:37

Joj kako sam vrisn´o na zadnju trojku kont´o ušla :( podsjeti me na onu tekmu 8.3.2009 mislim kad smo sa zvukom sirene dobili pobjedu :D
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 feb 2011, 16:57

Kako glupo izgubljena utakmica ne mogu vjerovati.Stignemo na 2 razlike i Rahimic fula oba bacanja i Albijanic ne skace nego mu ono dijete daje kos.Druga preglupa odluka je ona Halilbegovica kada smo uzeli loptu i nasih 4 pred kosem i jedan igrac Bosne i Halil se zalijece u njega i fula,skok u napadu opet fulamo pa opet skok i Sekicki(ili je Kastratovic bio) ne znam vise ni sam baca air ball i cinilo se da nema spasa al opet dolazimo do prilike za produzetak al Tanasilovic fula al ne mozemo mu nista zamjeriti.
Mene ova utakmica nekako vise podsjeca na onu fintu,zatim spustanje te trica Matica prije neke 3-4 godine ja mislim i to sve u 2 sekunde max :mrgreen: :mrgreen:
Slatina Bog i batina

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 feb 2011, 17:02

Tad ste imali srece sto je nama igro Bavcic :lol: :lol: :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.