Slažem se, samo zamisli da ima još. Pa sudarali bi se na svakom koraku. Ima još staza koje su onako uske, male. Pa ako se uhvate u DRS vozić nema preticanja onda nikako
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
-
Bundesliga
- Kontakt:
Re: Formula 1
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Monaco treba izbacit iz kalendara,gluplja i doaadnija staza nepostoji u F1
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Opet je kultna, ima svoju car. Mene vise zivcira Hungaroring ili Singapur.
Fale Sepang i Hockenheim.
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
-
Bundesliga
- Kontakt:
Monaco je teško sranje od staze i ne znam po čemu je to kultna sem što je u kalendaru toliko dugo vremena. Staza na kojoj je nemoguće preticati već odavno i gdje se kvalifikuješ tu ćeš i 90% vremena završiti. Moglo se nešto i preticati za vrijeme Senne, a sad 2023. A nisu željni da mijenjaju stazu da doprinesu boljem utrkivanju. Slab im je i profit. Nije ni jedinstvena jer postoje druge ulične staze. Definitivno bi je trebalo izbaciti iz kalendara ali neće zbog tog neopravdanog hajpa.
- BosniaBoston
- Kontakt:
I na Spa su utrke dosadne do bola iz obrnutih razloga nego Monako (preširoko i prebrzo, defanziva skoro da ne postoji) pa je niko normalan ne bi izbacio iz kalendara jer je konfiguracijski najljepša staza koju formula 1 nudi. Isto tako i za Monako, nudi najbolju subotu na kalendaru + sav taj džet set koji nosi sa sobom i osjećaj koji je neopisiv kad se šetaš njegovim ulicama. Bio sam nedavno nakratko i u Caenu i u Monaku koji oboje imaju epitet elitnih mjesta za bogatune ali pravo stanje je nebo i zemlja. U Caenu najnormalnije pored tebe šetaju dileri, u Monaku milioneri i milijarderi a bagre nema ni na vidiku, jednostavno mjesto ko iz video igrice. Još uz to je i jedina originalna staza na kalendaru uz Monzu i Silverstone ( ne bi niko nikad izbacio Ferrari sa spiska timova zar ne).
Monako mogu priželjkivati da izbace samo oni koji ne razumiju u potpunosti tu čar i sav značaj. Svakako bih radije istrpio tu jednu dosadniju nedjelju nego da se na njegovo mjesto ubaci još neka američka ili arapska staza a dosadne trke svakako nude još i Spa i Španija i Australija i Abu Dhabi i Mexico a od tih svih Monaco bi mi uz Spa bio zadnji na listi za odstrijel
Monako mogu priželjkivati da izbace samo oni koji ne razumiju u potpunosti tu čar i sav značaj. Svakako bih radije istrpio tu jednu dosadniju nedjelju nego da se na njegovo mjesto ubaci još neka američka ili arapska staza a dosadne trke svakako nude još i Spa i Španija i Australija i Abu Dhabi i Mexico a od tih svih Monaco bi mi uz Spa bio zadnji na listi za odstrijel
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
Bundesliga
- Kontakt:
Pa bi što se ložiš na džet-set i taj hajp. Meni svejedno jel vidio Brad Pitta ili ne na stazi. Monza koju spominješ je isto dosadna staza gdje je teško preticati iako se ne čini tako na prvu. Dugi pravci, drs vozići i samo ukrug. Izuzeci su kad vozač ima duplo brži bolid kao što je Sainz imao prošle godine pa prelazio sve ispred sebe. Spa je solidna staza, tu uvijek bude preticanja, nju su htjeli izbaciti jer ne donosi profit. Monaco isto ne donosi profit ali se bune milijarderi i zato je ne mogu izbaciti. Kakve subote i bakrači, ljudi se namjerno zakucaju u zid i prouzroče red flag. I tako uzmu pole. Ona, Meksiko, Barcelona bi trebale letiti iz kalendara definitivno.
Jbg sad ti bi sve izbacio. Meksiko je bas gotiva, najduzi pravac ako se ne varam ili je AZE duzi nije ni bitno,pa onaj pregotivni treci sektor, navijaci, ugodjaj, top sve. Barcelona mora ostati jer je testna staza, po konfiguraciji najvise pase F1. Jest da zna bit podosadna, ali nije bas za izbacivanje.Bundesliga je napisao/la: ↑11 jan 2023, 13:59Pa bi što se ložiš na džet-set i taj hajp. Meni svejedno jel vidio Brad Pitta ili ne na stazi. Monza koju spominješ je isto dosadna staza gdje je teško preticati iako se ne čini tako na prvu. Dugi pravci, drs vozići i samo ukrug. Izuzeci su kad vozač ima duplo brži bolid kao što je Sainz imao prošle godine pa prelazio sve ispred sebe. Spa je solidna staza, tu uvijek bude preticanja, nju su htjeli izbaciti jer ne donosi profit. Monaco isto ne donosi profit ali se bune milijarderi i zato je ne mogu izbaciti. Kakve subote i bakrači, ljudi se namjerno zakucaju u zid i prouzroče red flag. I tako uzmu pole. Ona, Meksiko, Barcelona bi trebale letiti iz kalendara definitivno.
Spa ne vrijedi ni komentarisati ili Monzu, kome to smeta neka prestane pratiti sport. Monaco sam komentarisao, jest kultna, historijska, ima dusu tu neku, ne zbog gotive te neke, vec je fakat interesantna staza, mala greska i donji si.
U svakom slucaju da mogu birati uveo bih opet Sepang jer je brutalna staza i nepredvidiva zbog vremena, Hockenheim isto. Hungaroring OUT, Singapur ili Miami OUT, Amerikanci smorise sa utrkama, dovoljan je Austin a i nekako najgotivniji.
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ne bih sve, samo ove dosadne kao što su Monaco, Barcelona i Meksiko. Monaco nije tako težak za voziti uopšte, dapače. Zbog nemogućnosti preticanja možeš voziti i opuštenije. Subota kao što sam i rekao je izgubila draž zbog namjernog zabijanja (Leclerc, Perez). Hockenheim bih definitivno vratio jer je odlična staza. Hungaroring odličan zadnje dvije sezone, pogotovo sa ovim novim bolidima, ne znam zašto bi nju izbacivao. Izbacio bih pojedine timove koji su tu da samo pune kvotu kao što su Williams i Haas. Umjesto njih mogu Andretti i Audi recimo.Beko023 je napisao/la: ↑11 jan 2023, 14:07Jbg sad ti bi sve izbacio. Meksiko je bas gotiva, najduzi pravac ako se ne varam ili je AZE duzi nije ni bitno,pa onaj pregotivni treci sektor, navijaci, ugodjaj, top sve. Barcelona mora ostati jer je testna staza, po konfiguraciji najvise pase F1. Jest da zna bit podosadna, ali nije bas za izbacivanje.
Spa ne vrijedi ni komentarisati ili Monzu, kome to smeta neka prestane pratiti sport. Monaco sam komentarisao, jest kultna, historijska, ima dusu tu neku, ne zbog gotive te neke, vec je fakat interesantna staza, mala greska i donji si.
U svakom slucaju da mogu birati uveo bih opet Sepang jer je brutalna staza i nepredvidiva zbog vremena, Hockenheim isto. Hungaroring OUT, Singapur ili Miami OUT, Amerikanci smorise sa utrkama, dovoljan je Austin a i nekako najgotivniji.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Sve te staze sem Monaka nude makar teoretske šanse da pretekneš nekog dok u Monaku nema šanse pa makar bio Max iz ovogodišnjeg RB iza Mazepina sa prošlogodišjim Haasom. Dosadna i glupa staza, ako već treba ostati onda se mora malo preurediti.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Izgleda da forumaši bolje znaju od Nelsona Piqueta jel teško voziti po Monaku ili ne. Izazov je i na F1 igrici postaviti brz i čist krug
#Punoljetstvo
Zato su kvale najzanimljivije u Monaku. Tu se realno najvise znanja i pokaze. Moras pronaci taj hiljaditi dio sekunde koji bi te izdvojio od konkurencije. Ne osvaja kvale uvijek najbrzi bolid, dosta je do vozaca. Dok recimo u Abu Dhabiju, na Spa, i tako tim stazama vazda kvale uzme iskljucivo najbrzi bolid. Utrka jeste malo dosadnija, al ybg. Ne bih ja dirao Monako. Miami i Singapur od ulicnih su mi njesra, AZE je najbolja staza po meni u kalendaru citavom, prejaka i prebrza.Unofficialpage je napisao/la: ↑11 jan 2023, 14:52Sve te staze sem Monaka nude makar teoretske šanse da pretekneš nekog dok u Monaku nema šanse pa makar bio Max iz ovogodišnjeg RB iza Mazepina sa prošlogodišjim Haasom. Dosadna i glupa staza, ako već treba ostati onda se mora malo preurediti.
Hungaroring je bio zabavan ove dvije godine zbog spleta okolnosti, pogotovo onomad kad je Ocon uzeo. Inace utrka previse predvidiva, jedno mjesto za preticanje bukvalno ima. U svakom sektoru je nemoguce preteci osim na startno ciljnoj ravnini i mozda onom drugom pravcu poslije prve krivine ma da se i tu precesto znaju odbraniti sporiji vozaci. Sjetim se one sezone kad je VET uzeo ispred RAI, covjek uzeo utrku a bio najsporiji od cetvorke, ni HAM ni BOT mu nista nisu mogli iako su mjenjali pozicije. Definitivno najogavnija utrka.Bundesliga je napisao/la: ↑11 jan 2023, 14:14Ne bih sve, samo ove dosadne kao što su Monaco, Barcelona i Meksiko. Monaco nije tako težak za voziti uopšte, dapače. Zbog nemogućnosti preticanja možeš voziti i opuštenije. Subota kao što sam i rekao je izgubila draž zbog namjernog zabijanja (Leclerc, Perez). Hockenheim bih definitivno vratio jer je odlična staza. Hungaroring odličan zadnje dvije sezone, pogotovo sa ovim novim bolidima, ne znam zašto bi nju izbacivao. Izbacio bih pojedine timove koji su tu da samo pune kvotu kao što su Williams i Haas. Umjesto njih mogu Andretti i Audi recimo.Beko023 je napisao/la: ↑11 jan 2023, 14:07Jbg sad ti bi sve izbacio. Meksiko je bas gotiva, najduzi pravac ako se ne varam ili je AZE duzi nije ni bitno,pa onaj pregotivni treci sektor, navijaci, ugodjaj, top sve. Barcelona mora ostati jer je testna staza, po konfiguraciji najvise pase F1. Jest da zna bit podosadna, ali nije bas za izbacivanje.
Ne mirisem ni ove nove Katar, Miami posebno, sumnjam da ce i ova u Las Vegasu biti nesto specijalno. Ali su mi barem zivlje staze. Opet svako ima svoje misljenje. Fali i Kina, ona utrka u Shanghaju. Sochi isto nije los, ima svoju draz. Ali Sepang bih uveo taman da moram tri staze izbaciti.
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
-
Bundesliga
- Kontakt:
Prošle godine nije bilo nikakvog spleta okolnosti pa je trka u Mađarskoj bila dobra. Ima milion staza koje imaju samo jedno mjesto za preticanje i to startni ciljni pravac, nije Hungaroring jedini. A preticali su i na drugim mjestima u Mađarskoj prošle sezone. Tehnički onako zahtjevna staza, nije samo puni gas kao u Monzi ili Saudijskoj Arabiji pa ko ima najbolje prijanjanje i najviše snage pobjeđuje. Azerbejdžan je solidan ali samo zbog onog drugog pravca, imaš dosta boljih staza. Interlagos i Silverstone su dvije koje su daleko bolje i zabavnije. I Suzuka je dosta bolja. Sepang bih i ja vratio, od tih arapskih bih izbacio Abu Dhabi jer je bezveze staza. Da nije bilo onog zadnjeg kruga 2021 ne bi je ni spominjali. Ne zaslužuje nikako da bude zadnja trka u kalendaru. Singapur je dosadan ali donosi im pare pa ga neće izbacivati sigurno. Kina se opet neće voziti zbog korone, Kinezi se glupiraju s tim već dugo vremena.Beko023 je napisao/la: ↑11 jan 2023, 15:49Hungaroring je bio zabavan ove dvije godine zbog spleta okolnosti, pogotovo onomad kad je Ocon uzeo. Inace utrka previse predvidiva, jedno mjesto za preticanje bukvalno ima. U svakom sektoru je nemoguce preteci osim na startno ciljnoj ravnini i mozda onom drugom pravcu poslije prve krivine ma da se i tu precesto znaju odbraniti sporiji vozaci. Sjetim se one sezone kad je VET uzeo ispred RAI, covjek uzeo utrku a bio najsporiji od cetvorke, ni HAM ni BOT mu nista nisu mogli iako su mjenjali pozicije. Definitivno najogavnija utrka.
Ne mirisem ni ove nove Katar, Miami posebno, sumnjam da ce i ova u Las Vegasu biti nesto specijalno. Ali su mi barem zivlje staze. Opet svako ima svoje misljenje. Fali i Kina, ona utrka u Shanghaju. Sochi isto nije los, ima svoju draz. Ali Sepang bih uveo taman da moram tri staze izbaciti.![]()
Hungaroring je jedna od najboljih staza za voziti na f1 video igrama, tako da je i vozačima vjerovatno jedna od najzanimljivijih.
Australija je baš bezveze recimo.
Australija je baš bezveze recimo.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Posteno, s tobom su rasprave regulara, tako da cijenim misljenje itekako iako se moje ne poklapa bas ali nema veze. Mozda meni Hungaroring ne lezi kao ljubitelju formule, ko zna. Ja Silverstone smislit ne mogu, najmrza mi je staza, ne zbog britanaca vec onako imam osjecaj da tamo ljudi gledaju formulu samo zbog svojih. A i nije toliko vatreno kao recimo u Austriji, Belgiji, Italiji. Suzuka je prejaka nema govora, ludnica je tamo utrka, prebrza, bas jaka. Abu Dhabi zna napraviti dobru festu.Bundesliga je napisao/la: ↑11 jan 2023, 16:10Prošle godine nije bilo nikakvog spleta okolnosti pa je trka u Mađarskoj bila dobra. Ima milion staza koje imaju samo jedno mjesto za preticanje i to startni ciljni pravac, nije Hungaroring jedini. A preticali su i na drugim mjestima u Mađarskoj prošle sezone. Tehnički onako zahtjevna staza, nije samo puni gas kao u Monzi ili Saudijskoj Arabiji pa ko ima najbolje prijanjanje i najviše snage pobjeđuje. Azerbejdžan je solidan ali samo zbog onog drugog pravca, imaš dosta boljih staza. Interlagos i Silverstone su dvije koje su daleko bolje i zabavnije. I Suzuka je dosta bolja. Sepang bih i ja vratio, od tih arapskih bih izbacio Abu Dhabi jer je bezveze staza. Da nije bilo onog zadnjeg kruga 2021 ne bi je ni spominjali. Ne zaslužuje nikako da bude zadnja trka u kalendaru. Singapur je dosadan ali donosi im pare pa ga neće izbacivati sigurno. Kina se opet neće voziti zbog korone, Kinezi se glupiraju s tim već dugo vremena.Beko023 je napisao/la: ↑11 jan 2023, 15:49Hungaroring je bio zabavan ove dvije godine zbog spleta okolnosti, pogotovo onomad kad je Ocon uzeo. Inace utrka previse predvidiva, jedno mjesto za preticanje bukvalno ima. U svakom sektoru je nemoguce preteci osim na startno ciljnoj ravnini i mozda onom drugom pravcu poslije prve krivine ma da se i tu precesto znaju odbraniti sporiji vozaci. Sjetim se one sezone kad je VET uzeo ispred RAI, covjek uzeo utrku a bio najsporiji od cetvorke, ni HAM ni BOT mu nista nisu mogli iako su mjenjali pozicije. Definitivno najogavnija utrka.
Ne mirisem ni ove nove Katar, Miami posebno, sumnjam da ce i ova u Las Vegasu biti nesto specijalno. Ali su mi barem zivlje staze. Opet svako ima svoje misljenje. Fali i Kina, ona utrka u Shanghaju. Sochi isto nije los, ima svoju draz. Ali Sepang bih uveo taman da moram tri staze izbaciti.![]()
Ima li kakvih naznaka ko bi nas mogao iznenaditi ove fazone, vidim po kladama da je Max opet glavni favorit, s tim da favoriziraju Mecku ispred Ferkana. Nesto ne sumnjam da ce crveni opet usr.ati nesto i da nema nista od titule. Sainz mi ne djeluje kao osvajac to posebno,a ni kao timski kolega koji moze pomoci mnogo. Volio bih gledati sezonu nesto kao 2018 samo da se rokaju do zadnje utrke. 2021 je neponovljiva.
Nemoj tako Sosa za Australiju. Mocna je utrka, ima i boljih doduse ali i losijih. Neka nama kengura.
🔴 MIA SAN MIA 🔴
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
6x 🏆 UCL
32x 🏆 Bundesliga
20x 🏆 DFB Pokal
Monte Karlo i Albert Park(Australija) dvije ubjedljivo najgore staze svih vremena. Poslije njih možda mogu doći još neke druge, ali ove dvije su uvijek katastrofa.
Kina i Malezija fale u kalendaru.
Kina i Malezija fale u kalendaru.
zato sto je Monako koji se vozi u Australiji
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
Bururetuglavi
- Kontakt:
Monte Karlo jeste dosadna staza ali to je kultni GP koji se vozi 90 godina. Isto kao da kazes treba Wimbledon zamjeniti u tenisu. Slozio bih se sa nekim forumasima prije da bi super bilo vratiti Sepang i Hokenhajm
-
Bundesliga
- Kontakt:
Samo sto je Wimbledon najbolji teniski turnir na svijetu a Monaco najgora staza u F1. Mala razlika.
-
Bururetuglavi
- Kontakt:
Slazemo se drug ali to je staza koja daje orginalni pecat u citavom f1 cirkusu zato je i drze. Nista nego istrpiti svaki taj vikend jer sumnjam da ce je ikada diratiBundesliga je napisao/la: ↑11 jan 2023, 21:13Samo sto je Wimbledon najbolji teniski turnir na svijetu a Monaco najgora staza u F1. Mala razlika.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.