Denis Huseinbašić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Justin
Kontakt:

Re: Denis Huseinbašić

Post Postao/la Justin » 11 jan 2023, 21:50

forgempp je napisao/la:
11 jan 2023, 21:46
Nikako ne vjerujem u te price.
Od decka koji je Misketu obecao da ce igrati za repku (Miske potvrdio to) do decka koji bi prije igrao u21 Euro nego potencijalno protiv jednog Ronalda npr.
Ne mogu zamislit da iole normalna osoba moze uopste vagati izmedju toga.

A ako taj novinar stvarno govori istinu da ga ne namjeravaju pozvati u martu, e onda bih i ja RADO prihvatio u21 poziv Njemacke.
Ja koliko sam shvatio ovaj upis gore on nece prihvatiti poziv u martu jer zeli igrat za BaustelijuU21.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 jan 2023, 21:53

A pomalo mi je i neozbiljna ta priča da se danas zna da ga neće biti u martu na spisku.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 jan 2023, 21:59

Nadam se da nije budala da bira U21 umjesto A selekcije. Mada kako naši inače razmišljaju ne bi me iznadilo ovo pa će poslije biti kao sa Đedovićem ma nisam znao da će to tako biti. Uopšte ne smije biti dilema, uvijek mora biti A selekcija ispred U21. Valjda s njim neko ozbiljno porazgovara i objasni mu sve pa da ne donese glupu odluku.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 11 jan 2023, 22:06

A jbt kontate li ista, jos jutros sam objasnio oko te promjene samo sto nisam nacrtao i citav dan se pise i nagadja ...umjesto da se bar prate postovi da se ne pisu gluposti i ne ku..ci s nekom exluzivom.

Ovaj novinar je jutros sa Rukfasom kafu pio ako laze on lazem i ja, i kaze da ce Denis na Euro jer vjerovatno racuna da to ne bi bila prepreka igrat za nas poslije Eura niti mu je ko objasnio. A da zna da mu je rizicno iici na Euro mozda bi momak kanio se tih igara oko eura i vec u martu se odazvao ako ga ppzove da ne riskira.
Znaci poenta je da niko tu izgleda nije upucen oko ovog pravilnika bio. E sad on ce naglasit to rukfasu da ima na umu i da prenesu Denisu to da mu je rizicno s njemackom ici ako istinski zeli nas. Eto to je sva poenta.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 11 jan 2023, 22:40

Imajednabrigada je napisao/la:
11 jan 2023, 22:06
A jbt kontate li ista, jos jutros sam objasnio oko te promjene samo sto nisam nacrtao i citav dan se pise i nagadja ...umjesto da se bar prate postovi da se ne pisu gluposti i ne ku..ci s nekom exluzivom.

Ovaj novinar je jutros sa Rukfasom kafu pio ako laze on lazem i ja, i kaze da ce Denis na Euro jer vjerovatno racuna da to ne bi bila prepreka igrat za nas poslije Eura niti mu je ko objasnio. A da zna da mu je rizicno iici na Euro mozda bi momak kanio se tih igara oko eura i vec u martu se odazvao ako ga ppzove da ne riskira.
Znaci poenta je da niko tu izgleda nije upucen oko ovog pravilnika bio. E sad on ce naglasit to rukfasu da ima na umu i da prenesu Denisu to da mu je rizicno s njemackom ici ako istinski zeli nas. Eto to je sva poenta.
:thumbup:
@igrajlopte 🐦

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 11 jan 2023, 22:57

Denis Huseinbašić (21) bi mogao izgubiti pravo igranja za Bosnu i Hercegovinu. Naime, Denis je u novembru prošle godine debitovao za U21 Njemačku, a postoji mogućnost da u junu ove godine nastupi za ovu selekciju na Evropskom prvenstvu za mlade. Prema promjenama FIFA pravila, koje su izglasane u septembru 2020. godine, igrač ne može promijeniti fudbalsko državljansvo ukoliko je stariji od 21 godine nastupao za bilo koji uzrast dosadašnje selekcije u zvaničnom susretu te u tom trenutku nije imao državljanstvo reprezentacije za koju bi u budućnosti želio igrati. Direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović je u novembru prošle godine za **** portal kazao da je Huseinbašić predao za pasoš BiH. Još uvijek nema zvanične potvrde da je Huseinbašić dobio naš pasoš, pa veznjak Kolna treba biti oprezan da u neznaju ne prekrši FIFA pravila. Denis posjeduje njemački pasoš jer je rođen u Erbachu. Inače, Denis je ove sezone odigrao 14 utakmica za njemački Koln u svim takmičenjima. Postigao je tri gola i dva puta asistirao. Huseinbašić je krajem prošle godine govorio za njemačke medije o mogućnosti igranja za BiH. “Da li ću igrati za BiH, ostaje da se vidi. BiH je domovina mojih roditelja. Tamo sam išao svake godine kao dijete. Ja sam pola Nijemac, a pola Bosanac. Govorim bosanski i odrastao sam u toj kulturi. BiH mi je mnogo važna. Promjena reprezentacije je još uvijek moguća u ovom trenutku. Radi se i o sportskoj perspektivi, pa ću o tome odlučiti smireno”, riječi su Huseinbašića. | Preuzeto sa: tuzlanski tacka ba

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 11 jan 2023, 22:59

Ako ode u Njemacku bice krivac za svaki poraz sa svojim migranskim prijateljima taman postao novi Iniesta
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 11 jan 2023, 23:19

Ako nije imao nas pasos do svoje 21 godine a zaigra za mlade svabe na euru tu je kraj nadanja da ce zaigrati za nas.Fudbalski savez njemacke je sila i nije mogao srediti da Sosa zaigra za njih zbog tog novog pravila u vezi promjene reprezentacije

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 11 jan 2023, 23:36

slika

Kud iskopa ovo oko promjene Statuta sinoc, citavu naciju digoh na noge jer o ovom se uopste nije pisalo do danas.😅😅
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 12 jan 2023, 05:15

Smijesno je govoriti o „naciji“ u kontekstu ovih fuserskih medija, koji ce prenijet svaku glupost ukoliko se od nje moze skovat iole clickbait naslov.

Toliko o znanju nasih „sportskih novinara“ kad im je forum glavni izvor informacija
naprijed rejal

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 12 jan 2023, 08:14

Tako je, to i jeste poneta ovog mog post-a, žalosno je da bi ovo prošlo neprimjeceno da ppstoji ta mogucnost administrativnih problema u slucaju nastupa za njih i po obicaju digla bi se zbrka kada vec bude kasno. I onda se covjek pita gdje smo mi to, kakvvo nam je drustvo i novinarstvo, postoji li ovdje istrazivacko i kriticko novinaratvo ili samo ulizivacko i uvlakacko novinarstvo pokvarenih balija cetnika u ustasa.
Sto je najzalosnije jucer mi je trebalo pola dana na koji nacin da dokazem tom covjeku zbog cega i kako ppstoji ta mogucnost gubitka i jedva covjek skontao. Eto slucajno mi proslo kroz glavu da istrazim o tome jer su i hrvati imali slican slucaj sa Sosom.

Ali treba gledat i ppzitivnu stranu ovog foruma i naseg truda i silnog pisanja. Često mi ovdje volimo reci 'eto kao nas neko slusa ili cita" ili " mi ne mozemo uticati, mi se ovdje ne pitamo" a evo siguran sam 100% da ovi kvazinovinari citaju cak i forume i glas obicnih gradjana. Ocit dokaz da mozemo uticati i biti korisni i da ne gubimo djaba vrijeme ovdje.
Sto kaze jedan moj prijatelj toliko je komplicirano kod kod nas i savez o drzava, nerad , nemar ali ja zelim pomoci koliko ja mogu i mislim da mogu, zelim biti kao onaj mrav sto je gasio požar iako je znao da ga ne moze ugasit.

E to je ispravno razmisljanje i ispravan put, neka se svako potrudi koliko moze i s takvim razmisljanjem plodovi truda i upprnosti doci ce kad tad, svaki trud se isplati.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 jan 2023, 10:00

ne znam vise ni sam, citam i ja sva ova pravila i ubijedjen sam da, ukoliko on sada zaigra samo jedan takmicarski mec za njemacku u21, mi njega mozemo zaboraviti.
Nema veze da li ima nas pasos prije tog nastupa.

Po meni, ovaj clanak sto je boki izbacio na bih ba, nije tacan.

Da ne bi kukali obostrano na ljeto, momku treba dati do znanja da je za nas izgubljen ako igra taj euro i tjt.
Ako ga odluci igrati, sretno sine, ni prvi, niti zadnji.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 jan 2023, 10:12

Meni je smiješna ta priča da li ga gubimo ako zaigra na EPu21 ili ne?!
On ako se ne odazove za martovske kvalifikacione utakmice ili junske ako za mart bude problema s papirologijom, GONI ga u vraga. :)

Nisi ti balavac koji će sjediti cijelo vrijeme na klupi nego vrlo izvjesno imati važno ulogu u timu BiH, pa da ti je tamo negdje (nemacka) preče biti jer ćeš kao igrati.
Bukvalno nema nikakve logike.
Takav potez bi imao smisla da mi u veznom redu imamo prajm Pjanica, Misimovica, Rahimica, Medunjanina, Salihovica, Bajramovica...pa da je realno očekivati da Huseinbašić neće imati neku ili nikakvu ulogu.
Ako se ne odazove, DOVIĐENJA, bez obzira mogao ili ne nastupiti za nas nakon EPu21.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 jan 2023, 10:20

babino je napisao/la:
12 jan 2023, 10:00
ne znam vise ni sam, citam i ja sva ova pravila i ubijedjen sam da, ukoliko on sada zaigra samo jedan takmicarski mec za njemacku u21, mi njega mozemo zaboraviti.
Nema veze da li ima nas pasos prije tog nastupa.

Po meni, ovaj clanak sto je boki izbacio na bih ba, nije tacan.

Da ne bi kukali obostrano na ljeto, momku treba dati do znanja da je za nas izgubljen ako igra taj euro i tjt.
Ako ga odluci igrati, sretno sine, ni prvi, niti zadnji.
Postavili su dva primjera kada su igrači sa 22-23 promijenili državljanstvo. Prije dvije godine, neposredno nakon EP U21.
opet, treba vidjeti detalje da ne bude - jeste, ali nastupali su za U21 prije donošenja zakona, a ovaj nije itd.
Al riješiće to pravna služba Foruma ss.ba, da se ne muče ovi u savezu ili novinari. :)
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 12 jan 2023, 10:32, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 12 jan 2023, 10:24

Sosa nije mogao igrati za Njemačku zato što je nastupio za Hrvatsku kad je već navršio 21 godinu.
Nijemci su možda mogli tražiti neku rupu u zakonu, ali bi im to predstavljalo problem u budućnosti.
Upravo su oni inzistirali da FIFA to unese u statut zbog dosta igrača u mlađim reprezentacijama koji su djeca useljenika.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 jan 2023, 10:25

Onda nek odigra to EURO sa U21-repkom ako mu je toliko stalo do toga i nek onda cuci sljedecih 10-15 godina karijere bez nastupa u A-timu Njemacke. Ako ode odigrati to prvenstvo, sto uopste po mome misljenju nema logike ako ga u martu ceka nastup u kvalifikacijama za EURO sa reprezentacijom, sretan mu put.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 jan 2023, 10:26

jozinho je napisao/la:
12 jan 2023, 10:24
Sosa nije mogao igrati za Njemačku zato što je nastupio za Hrvatsku kad je već navršio 21 godinu.
Nijemci su možda mogli tražiti neku rupu u zakonu, ali bi im to predstavljalo problem u budućnosti.
Upravo su oni inzistirali da FIFA to unese u statut zbog dosta igrača u mlađim reprezentacijama koji su djeca useljenika.
https://www.transfermarkt.com/ismail-ja ... ler/375137
https://www.transfermarkt.com/salih-ozc ... ler/244940
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 jan 2023, 10:48

Meni je oke bilo da odigra onu prijateljsku za u21, da doda sta u cv-u ali ove ekspedicije na nekakav nebitan omladinski turnir, gdje ce biti dio xyz generacije bi bila jako glupa odluka.

Huseinbasic bi u martovskom okupljanju sigurno izborio mjesto u prvih 11 kao sto je to i Dedic uradio.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jan 2023, 10:51

Možda momak puca od samopouzdanja i misli da može doći za par godina do Elfa.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, L-Train, Sheyi i 39 gostiju.