Moze on i stici, problem je sto ce za godinu dvije doci novi Gundogan, Wirtz, Goretzka itd.
Denis Huseinbašić
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Re: Denis Huseinbašić
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Nije samo do njega da li će igrati za nas ili ne. Za mene je bitnije koliko je nama stalo da on igra za nas odnosno ljudima koji se o tome brinu. Ako je za to zadužen Misimović onda treba da se malo više potrudi ako toga da se ne desi suprotno. Zoveš momka, ideš mu na noge, razgovarate, obećaš mu status itd, ne puštaš ga ako se dvoumi i slično.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Evo vidim i Sinan je pisao o ovome i vecina medija, a Denis prati na drustvenim mrežama ove nase portale tako da ce sve vidjeti kao i Miske. Tako da smo vec uspjeli u svojoj nakani a to je da po svaku cijenu dodje do Denisa i misketa pa bar nece moci reci da nisu znali i nekako sam ubijedjen ako Bog da, da ce doci u martu ako ga pozovu ovi nasi amateri. Ili bar da ce naci rjesenje ako vec nastupi na Euro da moze poslije promijenit.
P.S. huremee nema DOVIĐENJA nismo u toj poziciji nazalost, samo borba do kraja.
P.S. huremee nema DOVIĐENJA nismo u toj poziciji nazalost, samo borba do kraja.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Ko zna šta je obećao Švabama na toj prijateljskoj. Njemu se puno toga izdogađalo u samo par mjeseci.
Sa 21 je od amatera, preko noći stigao do prvog tima, iskoristio priliku, dobio poziv U21 Švaba, poziv bh seniora, novine ga hvale. Tu su vjerovatno i menadžeri i privatni razlozi, valja svima ugodit itd.
Ako ćemo gledat s pozitivne strane, ima razloga i da se šuti i ne diže prašina, dok ne bude vrijeme. Treba i njega razumjet i poštedit pritiska od strane Njemaca.
Isto se ne može zanemarit ni neozbiljnost i amaterizam našeg saveza. Postoje ljudi koji će namjerno minirat dolazakHuseinbašića, radi ličnih interesa.
Haj sad budi pametan? Nema druge nego sačekat.
Važno je da se raščisti ovo s papirima - može li ili ne igrat ako nastupi na U21EP, da ga ne izgubimo radi amterskih grešaka. Da se održava medijski pritisak na destruktivce u savezu.
Sa 21 je od amatera, preko noći stigao do prvog tima, iskoristio priliku, dobio poziv U21 Švaba, poziv bh seniora, novine ga hvale. Tu su vjerovatno i menadžeri i privatni razlozi, valja svima ugodit itd.
Ako ćemo gledat s pozitivne strane, ima razloga i da se šuti i ne diže prašina, dok ne bude vrijeme. Treba i njega razumjet i poštedit pritiska od strane Njemaca.
Isto se ne može zanemarit ni neozbiljnost i amaterizam našeg saveza. Postoje ljudi koji će namjerno minirat dolazakHuseinbašića, radi ličnih interesa.
Haj sad budi pametan? Nema druge nego sačekat.
Važno je da se raščisti ovo s papirima - može li ili ne igrat ako nastupi na U21EP, da ga ne izgubimo radi amterskih grešaka. Da se održava medijski pritisak na destruktivce u savezu.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Glupost je razmisljati da mi trebamo skrenuti paznju NFSBIH ili njemu preko drustveni mreza sta treba da uradi da bi on igrao za nas.
Decko je profesionalac. Sigurno da zna te neke detalje o kojima mi pisemo. Ako ne on, onda njegov menadzer sigurno zna. Ako zaista zeli igrati za nas, ni u-21 Njemacki nastup, niti administrativni problemi nece biti prepreka. Samo ako zeli igrati za nas. Tako, treba malo smanjiti paniku i opustiti se. Nek sve ide svojim tokom....
Decko je profesionalac. Sigurno da zna te neke detalje o kojima mi pisemo. Ako ne on, onda njegov menadzer sigurno zna. Ako zaista zeli igrati za nas, ni u-21 Njemacki nastup, niti administrativni problemi nece biti prepreka. Samo ako zeli igrati za nas. Tako, treba malo smanjiti paniku i opustiti se. Nek sve ide svojim tokom....
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ovo se vrlo lako može riješiti da se olakša svima, nazoveš momka i pitaš kao što se uradilo sa Hadžikadunićem, nek se javi u nekoj emisiji, na poziv, video ili nešto, neka Misimović opet pita da se jednom zna za sve vremena
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Dobar komentar hureme, istog sam razmisljanja. Ako su ljudi iz saveza u kontaktu s njim vec duzi period i nagovijestili mu poziv u A reprezentaciju, a on se necka ili se cak odazove ovom pozivu Njemacke u21 reprezntacije, tu treba staviti tacku na dalju pricu oko njega. Sto momak rece, ovdje ne pricamo o djetetu sa 15,16 godina nego o momku sa 21 godinom. U tim godinama neki njegovi vrsnjaci vec nose igru svojih A selekcija, a on nije u stanju da odluci za koga ce igrati, ma hajte molim vas. Malo sam promijenio misljenje o Misketu nakon svega ovoga s Vicom, ali na konferenciji je rekao pravu stvar, svaki onaj koji se necka i kojeg treba moliti, nam i ne treba. Ako nema emociju i ne nosi to u sebi, svakako ce se oprostiti od repke prvom prilikom i ispaliti kad naidje los period, kakav je bio prije par godina. Nije to klupski fudbal, gdje se igra radi para i interesa, zna se zasto se igra za reprezentaciju. Amar Dedic

Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Ne slazem se s ovim komentarom. Misimovic je licemjeran tu ispao jer se je i sam neckao. Druga stvar, Bosna treba da se bori za svakog igraca, kako god - taman ga morali kupiti da igra za nas. Pa nismo mi Brazil da imamo pun roster vrhunski igraca. Cak i najvece selekcije se bore za sve igrace, pa sto ne bih i mi koji jedva sklopimo 11 igraca iz lige petice.Herson je napisao/la: ↑12 jan 2023, 11:43Dobar komentar hureme, istog sam razmisljanja. Ako su ljudi iz saveza u kontaktu s njim vec duzi period i nagovijestili mu poziv u A reprezentaciju, a on se necka ili se cak odazove ovom pozivu Njemacke u21 reprezntacije, tu treba staviti tacku na dalju pricu oko njega. Sto momak rece, ovdje ne pricamo o djetetu sa 15,16 godina nego o momku sa 21 godinom. U tim godinama neki njegovi vrsnjaci vec nose igru svojih A selekcija, a on nije u stanju da odluci za koga ce igrati, ma hajte molim vas. Malo sam promijenio misljenje o Misketu nakon svega ovoga s Vicom, ali na konferenciji je rekao pravu stvar, svaki onaj koji se necka i kojeg treba moliti, nam i ne treba. Ako nema emociju i ne nosi to u sebi, svakako ce se oprostiti od repke prvom prilikom i ispaliti kad naidje los period, kakav je bio prije par godina. Nije to klupski fudbal, gdje se igra radi para i interesa, zna se zasto se igra za reprezentaciju. Amar Dedic![]()
![]()
I jos nesto: ne trebaju nam igraci sto igraju s emocijom nego glavom...
Nemamo mi takvu bazu igrača da možemo olako propuštati ovakve igrače. Nije ni Misimovićevo maslo za Ramazana. Neka se potrudi oko svakog potencijalnog igrača i neka spusti svoj ego.Herson je napisao/la: ↑12 jan 2023, 11:43Dobar komentar hureme, istog sam razmisljanja. Ako su ljudi iz saveza u kontaktu s njim vec duzi period i nagovijestili mu poziv u A reprezentaciju, a on se necka ili se cak odazove ovom pozivu Njemacke u21 reprezntacije, tu treba staviti tacku na dalju pricu oko njega. Sto momak rece, ovdje ne pricamo o djetetu sa 15,16 godina nego o momku sa 21 godinom. U tim godinama neki njegovi vrsnjaci vec nose igru svojih A selekcija, a on nije u stanju da odluci za koga ce igrati, ma hajte molim vas. Malo sam promijenio misljenje o Misketu nakon svega ovoga s Vicom, ali na konferenciji je rekao pravu stvar, svaki onaj koji se necka i kojeg treba moliti, nam i ne treba. Ako nema emociju i ne nosi to u sebi, svakako ce se oprostiti od repke prvom prilikom i ispaliti kad naidje los period, kakav je bio prije par godina. Nije to klupski fudbal, gdje se igra radi para i interesa, zna se zasto se igra za reprezentaciju. Amar Dedic![]()
![]()
Nisam ja rekao da nama ne trebaju ovakvi igraci i da se ne treba raditi vise po ovom pitanju. Ali ako su vec ljudi obavili razgovore s njim i nagovijestili mu poziv u A tim, vjerovatno su mu i predocili situaciju s kadrom i veliku mogucnost da kroz par meceva bude i starter u reprezentaciji. I nakon svega toga on odabere da igra za Njemacku u21, onda je to za mene to. Svakako da treba lobirati i razgovarati vise, ali moliti nekoga vala ne.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Recimo Bećirov birvaktile potez je meni bio neshvatljiv, koji je opet u poređenju sa ovim razimljuviji. Ne znam stvarno, neka radi šta misli da je pametnije za njega, ali što kažete nije baš da ide na SP u Katar, već prčeni u21 turnir. Ne znam, glupost.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Valjda ga malo babo Remzija nasavjetuje da igra za nas 
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Glupost je porediti slučaj Misimovića i Huseinbašića.
Onaj ko to čini nije zreo za bilo kakvu diskusiju.
S dr.strane, Misimovic je po pitanju Huseinbašića uradio više nego dovoljno i više nego na vrijeme.
Prozivati Misimovića u ovom slučaju je čist vid mržnje prema dotičnom.
Misimovic poprilično dobro radi ovaj dio posla prikupljanja potencijalnih reprezentativaca po dijaspori. Tu treba da se uključi i selektor kako bi dao dodatnu težinu svemu tome.
S dr.strane, Misimovic je po pitanju Huseinbašića uradio više nego dovoljno i više nego na vrijeme.
Misimovic poprilično dobro radi ovaj dio posla prikupljanja potencijalnih reprezentativaca po dijaspori. Tu treba da se uključi i selektor kako bi dao dodatnu težinu svemu tome.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Nekako sam mišljenja da su veće šanse da ga ovi naši uopšte ne pozovu sad u martu, nego da on odbije poziv i odluči se za Njemačku.
Ukoliko se iz NFSBIH postave kao u slučaju Ahmedhodžića i Hadžikadunića, onda im se šta nema zamjeriti, ali ne treba zaboraviti da je stara garnitura u savezu bila na poziciji kada su ova dvojica promjenila državljanstvo. Ako je fakat istinita priča da je Vico postavljen od strane Dodika kako bi uništio fudbal u BiH, onda se nemamo čemu nadati.
Ukoliko se iz NFSBIH postave kao u slučaju Ahmedhodžića i Hadžikadunića, onda im se šta nema zamjeriti, ali ne treba zaboraviti da je stara garnitura u savezu bila na poziciji kada su ova dvojica promjenila državljanstvo. Ako je fakat istinita priča da je Vico postavljen od strane Dodika kako bi uništio fudbal u BiH, onda se nemamo čemu nadati.
Lako je rec da ga se treba odrec, problem je sto mi nemamo taj luksuz. Jedna Hrvatska je vratila Sosu koji ih je javno izdao i htio igrat za Njemacku. Jer nemaju izbora ni oni, a ne tek mi.
Mada je se previse uzdigao ako misli da moze do A repke Njemacke. Nije sigurno ni da moze do zvanicnog spiska U21. Jedno je forma, drugo kvalitet.
Seo je odbio Njemacku, izmislio da ga boli zub.
Mislim na Sea.
Mada je se previse uzdigao ako misli da moze do A repke Njemacke. Nije sigurno ni da moze do zvanicnog spiska U21. Jedno je forma, drugo kvalitet.
Seo je odbio Njemacku, izmislio da ga boli zub.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Tolika je mrznja prema Misketu da se bukvalno izmisljaju lazi.hurem je napisao/la: ↑12 jan 2023, 12:58Glupost je porediti slučaj Misimovića i Huseinbašića.
⚜️~⚜️~⚜️
Ovdje ima botova saveza kao i u slučaju Košarkaškog saveza.
Ako je suditi po ovoj izjavi, Hadzibegic u martu salje pozive Tahirovicu i 95% Hamulicu. Huseinbasic se ocigledno ne planira zvati. Razlog za to se moze traziti u Farukovoj izjavi koju sam jucer ovdje kopirao, a u kojoj je rekao da neki igraci moraju sami sa sobom razgraniciti za koga zele igrati. Ako on njima nije dao jasnu povratnu informaciju da zeli igrati za nas, onda se tu nema sta kriviti ni Misimovic ni bilo ko drugi. Moguce da mu je direktno rekao da zeli igrati za Njemacku na Euru za igrace do 21 godine ili da jos uvijek nije donio odluku za koga ce nastupati. Poruka u obje te varijante je: Ne zovite me za martovske utakmice!Ovo je u razgovoru za portal Radiosarajev.o.ba potvrdio i Faruk Hadžibegić, koji kaže da je upoznat da u NSBiH postoji spisak od 10 igrača, uglavnom mladih, koji bi u budućnosti trebali nositi dres Zmajeva.
"Jedan od njih je i Tahirović. Razgovarao sam s ljudima iz NSBiH i kontakt sa tih 10 igrača postoji. U ovom trenutku je tamo kazati ko će od tih mladih zaigrati već u martu protiv Islanda, ali bih ja kao selektor bio sretan da na spisku budu dva nova imena u odnosu na posljednji spisak i da jedan od tih igrača bude upravo Tahirović", priča nam Hadžibegić
E sad, ja bih tu Misimovicu jedino mogao zamjeriti ako mu nije rekao da svaka zvanicna utakmica za mladu reprezentaciju Njemacke automatski oduzima pravo da nekad poslije nastupa za nas. A, vrlo je moguce da to nije uradio - da li sto ni on sam ne zna za to pravilo, da li sto ne zeli da moli i nagovara bilo koga. Lahko se moze desiti da nije upucen u pravila vezana za promjenu reprezentacije (nije se jednom desilo da celnici iz bilo kojeg naseg saveza ne poznaju neke elementarne stvari), ali je itekako moguce i da je upucen u sve, samo sto poucen slucajem Becir Omeragic jednostavno ne zeli da se ponizava. I ovaj mu je bio sve obecao, a znamo sta se na kraju desilo. Bilo kako bilo, ovo nisu situacije u kojima treba previse zatezati i tjerati neki ponos, jer smo svi svjesni cinjenice koliko zavisimo od igraca iz dijaspore. Najsvjeziji primjeri su Dedic, Ahmedhodzic i Hadzikadunic, bez kojih bismo danas imali amatersku zadnju liniju.
Idealno bi bilo da neki nas portal stupi u kontakt s Denisom, da obave intervju s njim i pojasne mu kako stoje stvari. Ne moraju uopste traziti da se izjasni za koga ce igrati, nego eto da budemo sigurni da je bio upucen u sve i da je na kraju potpuno svjestan izabrao za koga ce nastupati.
ne kontam, sta to savez ima izgubiti ako posalje poziv u martu, a ovaj se ne odazove? obraz...ko biva mi ozbiljan savez/drzava? prije ce biti da savez moli boga da da se ovaj neodazove. jer ovakvi kao huseinbasic zauzimaju mjesto danilovicu i slicnima. faruk je tu nebitan, on ce pozvati svakog koga mu vico naredi. njemu je najbitnije da pokupi 200-300k. za prakticno nikakav rad. siguran sam da jedan fedja dudic zna sve zivo i o hamulicu i huseinbasicu i tahirovicu. faruk niti zna, niti ce se potruditi da zna. covjek je nakon 15 godina laktanja, konacno ubo gazu gdje apsolutno nista ne mora raditi, osim piti kafe sa uvlakacima od novinara.
I meni je to bez veze, sve naginje na to da je već sada dogovoreno da se Huseinbašić ne zove u martu. Zašto?
Ispod radara se puštaju neodređene izjave tipa- NEKI igrači vagaju, kalkulišu. Ne bi me čuidilo da se puste patriotski kerovi na Huseinbaića.
Ali niko ništa konkretno ne govori
Ispod radara se puštaju neodređene izjave tipa- NEKI igrači vagaju, kalkulišu. Ne bi me čuidilo da se puste patriotski kerovi na Huseinbaića.
Ali niko ništa konkretno ne govori
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Trenutno korisnika/ca: General505, Google Adsense [Bot], Soli i 16 gostiju.