Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 12 jan 2023, 14:26

MortemHz je napisao/la:
12 jan 2023, 13:55
worchester je napisao/la:
12 jan 2023, 13:50
BlueSuperGiant je napisao/la:
12 jan 2023, 13:39

Jefin marketing bi bio da je dodo dosao na stadion, uslikao se, obecao kule i gradove i dao im qitu. Ovo je jako skup marketing, koji je placen sa 2 miliona drzavnih para.
Jeftin je u smislu da se znalo da ce pare doci od Vlade kao sto su i dolazile do sada.
A svakako me nece iznenaditi da ce sutra na pres doci dodik.
Kao što sam i prije pisao, porodica Dodik je faktički vlasnik FK Borac te im ovo služi za još jednu opciju pranja novca. Klub nije bio toliko dužan, cifre su prenapuhane i ovo se planski uradilo da bi se povukao novac građana drugog entiteta.
i ovo se planski uradilo da bi se povukao novac građana drugog entiteta.

Ti kao moderator ovog foruma bi trebao pisat kako je uređeno i potpisano a i patriotski bi bio red da pocnes pisat

Znaci ovako
Nemoj ja iz Svrakina da te ucim
Molim te

i ovo se planski uradilo da bi se povukao novac građana drugog BiH entiteta.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 12 jan 2023, 14:26

In 1989, Velež was ranked 43rd on the UEFA's Team Ranking List, ahead of clubs like Hamburger SV (ranked 45), AC Milan (ranked 51), CSKA Sofia (ranked 57), Napoli (ranked 62), Dinamo Moscow (ranked 67), AS Roma (ranked 74), Real Sociedad (ranked 80), AEK Athens (ranked 105), FC Nantes (ranked 121), Manchester United (ranked 126), Tottenham Hotspur (ranked 141), Paris Saint-Germain (143), Dinamo Zagreb (195) and many others, as cited in the UEFA Team Ranking database for 1989.[33]
*The highest UEFA ranking achieved by any football club from Bosnia and Herzegovina.
NAJVECI KLUB U DRZAVI !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 12 jan 2023, 14:30

Kako bi Sloboda živjela i funkcionisala bez gradskih 1-1.5 mil. KM godišnje ?

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 12 jan 2023, 14:30

FKBilder je napisao/la:
12 jan 2023, 14:15
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
12 jan 2023, 13:54
matanisunje je napisao/la:
12 jan 2023, 13:09
kao što rekoh, imaju Vicu, pa neće oni tek tako propasti
Pa dobro sta je čudno da politika vadi klub uz problema.
Kod nas u gradu npr Sloboda dobija svake godine po milion KM iz budžeta grada direktno. Plus im se od javnih para održava stadion i sl. To kad sabereš na jedan klub ode vise od 1,5 miliona KM direktno iz budžeta i tako godinama unazad.
Pored toliko infrastrukturnih problema u gradu, za koje je lokalna zajednica odgovorna i nadlezna, novac nas poreznih obveznika se daje za platu Vranješa, Komazeca i onog što slavi 9. Januar.
Vlast treba da finansira samo omladinske pogone, a ne profesionalne fudbalere.
Stadion se ne odrzava Slobodi. Stadion je Gradski i vodi se kao javno preduzece. Sloboda ima 100 godina besplatnu upotrebu stadiona jer zamisli....Stadion je bio Slobodin i prilikom predaje istog gradu dali su nam besplatno koristenje kao kompenzaciju. Kontas. Nas stadion....
Maksuz selam za prvu sisu podrinja.
Pa čekaj sad. Jel graski, javno dobro ili je vaš? De se dogovori sam sa sobom prvo.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 12 jan 2023, 14:34

RubikovaKocka je napisao/la:
12 jan 2023, 14:30
Pokrenuli bi Humanitarni broj..
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 12 jan 2023, 14:38

samirr je napisao/la:
12 jan 2023, 14:34
ustvari Sloboda je drzavni projekat?
Treba imati muda pokrenuti akciju navijaca, a i treba imati armiju iza sebe. Ne znam cega manje imate

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 12 jan 2023, 14:45

Tempero je napisao/la:
12 jan 2023, 14:01
AvantiBL je napisao/la:
12 jan 2023, 13:59
Šta ste se ponadali, kud ste poletili... Ćeraćemo se još....
Je li ovo najveca cifra koju je grad, kanton, entitet, drzava dala nekome?
Ne znam, ako mi vjeruješ, evo sad je neko napisao da je Velež nekom prilikom dobio 2.4 miliona...
Elem, kao što sam i prvih dana napisao, ništa novo u Borcu, sve mi je ovo jako čudno, kao izrežirano, da je (po ko zna koji put) spasitelj Dodik tek tako dao 2 miliona, da bih čak doveo u pitanje sve, dali je bilo duga, i dali je Dodik stvarno dao pare... Činjenica je da je darežljiv pred izbore, ali poslije izbora...
Bilo kako bilo, nastavljamo gdje smo stali, trk do Evrope, pa prsa u prsa na Farska Ostrva :cool:

Ima li onog forumaša Foste95, šta bi sa nama poslije izbora?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 12 jan 2023, 14:53

AvantiBL je napisao/la:
12 jan 2023, 14:45
Tempero je napisao/la:
AvantiBL je napisao/la:
Ne znam, ako mi vjeruješ, evo sad je neko napisao da je Velež nekom prilikom dobio 2.4 miliona...
Elem, kao što sam i prvih dana napisao, ništa novo u Borcu, sve mi je ovo jako čudno, kao izrežirano, da je (po ko zna koji put) spasitelj Dodik tek tako dao 2 miliona, da bih čak doveo u pitanje sve, dali je bilo duga, i dali je Dodik stvarno dao pare... Činjenica je da je darežljiv pred izbore, ali poslije izbora...
Bilo kako bilo, nastavljamo gdje smo stali, trk do Evrope, pa prsa u prsa na Farska Ostrva :cool:

Sreca protivnika je sto cete 2mil isplatiti na dugove, ako je ta cifra tacna. Pisao sam skoro, mozda cak i s tobom ovdje, da vam je evropa sigurna. Vico sigurno nece dati da vam se ispusti to, naravno ima i kvalitete neke u igracima.
Bice borba za kup i 3 mjesto.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 12 jan 2023, 14:54

OnlyLeft22 je napisao/la:
12 jan 2023, 14:16
1 Evropsko proljece
1/4 UEFA Cup
1/8 UEFA Cup
1/8 UEFA cup winner's cup
43 place UEFA ranking
5 times top 100 UEFA ranking

Guess the European club ?
I 0 titula :rol:

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 jan 2023, 15:09

previse se vjeruje Jahicu

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 12 jan 2023, 15:10

AvantiBL je napisao/la:
12 jan 2023, 14:45
Tempero je napisao/la:
AvantiBL je napisao/la:

kakvih 2.4, 200-300 miliona :mrgreen:

Herson

Post Postao/la Herson » 12 jan 2023, 15:13

O klubu se sve zna i sve je receno ovdje, al meni u ovoj prici nisu jasni navijaci Borca. Jel' moguce da tako mirno posmatrate sta vam se radi s klubom? Klub vam je u zadnjih desetak i vise godina pretvoren u najobicniju politicku prciju i igracku. Same ove izjave predsjednika kluba kad trazi pomoc od Dodika, bi se postidio svaki navijac bilo kojeg kluba. U Srbiji svi znaju u kakvom je polozaju Zvezda u odnosu na ostale klubove, al oni to vjesto prikrivaju, negiraju i ne daju da im se prisivaju nikakve etikete. Dok vi na ovo sto se desava u Borcu tako mirno i blagonaklono gledate, da je to za ne povjerovati. Borac je klub s nekom historijom i pozadinom, nije taj klub jucer nastao kao Tuzla, uz duzno postovanje njima, i vi ste dopustili da to sve padne u zaborav i drugi plan, dopustajuci ljudima da vam ovo rade od kluba. Stvarno ne znam kakvi ste onda vi navijaci, kad ovo sve samo nijemo posmatrate.

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 12 jan 2023, 15:14

Zalosno je da nema u drzavi jednog kluba koji moze sam samcat opstati, a ovo upumpavanje novca od strane raznih vlada je sve samo ne ispravno. Zatvaraj se, ako nisi sposoban raditi.
⚽FK Garaže⚽

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 12 jan 2023, 15:20

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
12 jan 2023, 13:54
matanisunje je napisao/la:
12 jan 2023, 13:09
kao što rekoh, imaju Vicu, pa neće oni tek tako propasti
Pa dobro sta je čudno da politika vadi klub uz problema.
Kod nas u gradu npr Sloboda dobija svake godine po milion KM iz budžeta grada direktno. Plus im se od javnih para održava stadion i sl. To kad sabereš na jedan klub ode vise od 1,5 miliona KM direktno iz budžeta i tako godinama unazad.
Pored toliko infrastrukturnih problema u gradu, za koje je lokalna zajednica odgovorna i nadlezna, novac nas poreznih obveznika se daje za platu Vranješa, Komazeca i onog što slavi 9. Januar.
Vlast treba da finansira samo omladinske pogone, a ne profesionalne fudbalere.
Ko slavi 9. januar?
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 12 jan 2023, 15:21

Ne valja mijesati politiku i sport.. jedino ako ti ne treba 2m KM

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 12 jan 2023, 15:22

Herson je napisao/la:
12 jan 2023, 15:13
O klubu se sve zna i sve je receno ovdje, al meni u ovoj prici nisu jasni navijaci Borca. Jel' moguce da tako mirno posmatrate sta vam se radi s klubom? Klub vam je u zadnjih desetak i vise godina pretvoren u najobicniju politicku prciju i igracku. Same ove izjave predsjednika kluba kad trazi pomoc od Dodika, bi se postidio svaki navijac bilo kojeg kluba. U Srbiji svi znaju u kakvom je polozaju Zvezda u odnosu na ostale klubove, al oni to vjesto prikrivaju, negiraju i ne daju da im se prisivaju nikakve etikete. Dok vi na ovo sto se desava u Borcu tako mirno i blagonaklono gledate, da je to za ne povjerovati. Borac je klub s nekom historijom i pozadinom, nije taj klub jucer nastao kao Tuzla, uz duzno postovanje njima, i vi ste dopustili da to sve padne u zaborav i drugi plan, dopustajuci ljudima da vam ovo rade od kluba. Stvarno ne znam kakvi ste onda vi navijaci, kad ovo sve samo nijemo posmatrate.
Vjerovatno kao i u većini gradova u BiH (osim možda u Sarajevu) i u Banja Luci je došlo do velikog odliva mladog stanovništva u zemlje evropske unije. Većina drugova sa kojima san išao na utakmice (mogao bih reći i do 70%)je napustilo BL. Nažalost ta gradska raja je zamjenjena sa kojekakvim doseljenicima iz obližnjih gradova oko Banja Luke koji Borac zanima kao mene nuklearna fizika. (Ovo nije nikakvo pljuvanje tih ljudi samo pišem o demografiji u Banja Luci).
Nažalost prije 10/15 godina dok je navijačka scena u BiH po meni bila na vrhuuncu Lešinari su imali kritičnu masu i išli su u kost vladajućem režimu. To nam se vratilo seljakanjem u prvu RS i milionskim dugovanjima. Čak je bio jak otpor i protiv Vice kad je došao u klub (nije se išlo na utakmice 6 mjeseci) ali nakon toga je pronađen zajednički jezik.
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 12 jan 2023, 15:31

FCB1986 je napisao/la:
12 jan 2023, 15:14
Zalosno je da nema u drzavi jednog kluba koji moze sam samcat opstati, a ovo upumpavanje novca od strane raznih vlada je sve samo ne ispravno. Zatvaraj se, ako nisi sposoban raditi.
Neće ga nikada ni biti dok se sport u potpunosti ne privatizuje, a s obzirom da je država trula, do toga nikada neće doći.
Herson je napisao/la:
12 jan 2023, 15:13
E moj druže, to su neke priče za "uz pivo". Ne znam za koji klub ti navijaš, ali čisto sumnjam da bi se bunili da bam država gura pare, iako, opravdano se i ljutiti jer i ostali klubovi nemaju pravo na to.
Meni, iskreno, se gadi vidjeti Dodika na stadionu, i sa šalom kako pozira, ali vjerovatno Borca odavno nebi bilo da nije bilo "isceniranih gašenja vatre". Ne volim ga, ne glasam za njega, ali ako i on okrene leđa Borcu...
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 12 jan 2023, 15:43

BegovicRamiz je napisao/la:
12 jan 2023, 15:09
previse se vjeruje Jahicu
Sad kad igrači prodju kompletne pripreme s njim, evo ja idem od kluba do kluba, od pozicije do pozicije ne vidim da ima iko kvalitetniji od nas :kafa:

Baza1921
Kontakt:

Post Postao/la Baza1921 » 12 jan 2023, 15:54

samirr je napisao/la:
12 jan 2023, 14:18
OnlyLeft22 je napisao/la:
12 jan 2023, 14:16
1 Evropsko proljece
1/4 UEFA Cup
1/8 UEFA Cup
1/8 UEFA cup winner's cup
43 place UEFA ranking
5 times top 100 UEFA ranking

Guess the European club ?
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

HŠK Zrin(j)ski 1905
Ma mi se na borac navadili yebo njih proslo ye njihovih 5 min. nego sta cemo za zrinjski moramo nekako neofirno na finjaka uci u komunikaciju sa zapadoevropskim mostarcima s foruma da se opuste da nam priznaju koja im je slaba tacka da znamo kako da ih ugasimo .
Nesmijemo dopustiti da budu hercegovacki dinamo imamo mi pitare oni su bosanski dinamo a na vrhu ima mjesta samo za yedoga dinama
Tri žuta solitera jedno sivo naselje naš raj sivilo grada sarajevska magla i kotlina u njoj grbavica plava dolina tu je nasa svetinja i hram svima trn u oku ta baza nepobjediva
GRBAVICA VAŠA NEPOZNANICA
Željezničar uber alles !
1921 Opsesija

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 12 jan 2023, 15:57

Tempero je napisao/la:
12 jan 2023, 14:38
samirr je napisao/la:
12 jan 2023, 14:34
ustvari Sloboda je drzavni projekat?
Treba imati muda pokrenuti akciju navijaca, a i treba imati armiju iza sebe. Ne znam cega manje imate
Furate neku armiju na finalu kupa protiv Krupe, Grbavica gotovo prazna..
Finale kupa Sloboda - Radnik, Tušanj ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta. :wave:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, laszlo, MikiPirs, MostarReds22 i 48 gostiju.