AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 12 jan 2023, 23:54

A gdje su pojacanja??? A ljetos marketo??? A sadasnji marketo????

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 13 jan 2023, 00:05

Stvarno ti treba 5 WC igraca da odigras smislenu akciju protiv Dinamo Zagreba ? Nikad gori Chelsea je zabio 5 golova u 2 meca bez da su im uputili vise od 1 suta u okvir gola po mecu. Nije samo stvar pojacanja vec nacina na koji Milan igra.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 jan 2023, 05:37

meepo je napisao/la:
12 jan 2023, 23:23
ronaldo99 je napisao/la:
12 jan 2023, 16:24
Ok remi i poraz i onda citas ovdje komentare kako ide ide ka propasti kako nista ne valja bla bla, a u ligi si na diobi drugog mjesta i odigralo se 17 kola, al eto sezona je propala, pa polako ljudi ima jos mnogo da se igra

Kup kao kup niti jednom navijacu nije toliko bitan
Slazem se s tobom ne treba iz krajnosti u krajnost ici, ali ova sezona nece na dobro izaci. Piolia vec duze vrijeme kritikujem zbog igre Milana jednostavno nema napretka. Istina , treba nadograditi igracki kadar , ali isto tako mnogo slabije ekipe , igracki , igraju mnogo bolji fudbal i neke bi vjerovatno oducile ovu ekipu Milana od istog. Cijela Piolijeva koncepcija igre se zasniva na toj lijevoj strani i sta ce prije svega Leao i Theo uraditi.

- Nema odigravanja duplih paseva izmedju igraca
- Nema otvaranja prostora
- Protok lopte je uzasno spor i los (previse se zadrzava lopta , nema odigravanja od prve)
- Lose odluke u posljednoj trecini
- Nema nekih smislenih akcija
- Pete Girouda, sebicnost nekih igraca, poigravanje s loptom 30-40 metara od gola (stvari koje bi se trebale popraviti ali se konstantnu desavaju)
- Nema plana ako utakmica krene u drugom smjeru

Ovo su samo neke stvari koje se mogu primijetiti , za one koji zele da primijete , a ne da guraju to ispod tepiha za svaku pobjedu na guzove.

Ne krivite trenera nije do njega, igracki kadar mu je losiji nego lani, sta je on to dobio od igraca CDK i Origi napad, kombikovano dali 1 go, rijecima jedan go do sada, dalje Adli nije upisao mislim niti jedan start, Thiaw i Varnx premladi da bi bili neki upgrade, znaci nas merkato je bio uzasan jos lad uzmes u obzir da si izgubio kapitena Romangolia i Kessia za dzabe, dakle oslabio si ekipu nisi doveo zamjene, krvci uprava i dup M&M

Na to dodaj jos da ti ke Kjaer odsutan skoro citavu sezonu, kao i Rebic plus Zlatan dobijes onda da Pioli radi vrhunski posao jer smo drugi u ligi i prosli grupu u LP

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 jan 2023, 07:57

A inace tog Origija i CDK smo mi ovdje doveli iliti dozvolili njegov dolazak, a ne Pioli.

Nije to nasa BH liga pa da ti samo dovedu igrace koje mogu i ti to kiristis na terenu. To je Serie A, trener trazi profile igraca koji mu trebaju, zaduzeni ljudi traze te profile igraca i dostupne mu predoce, on potvrdi koga hoce i ovi mu dovedu (ako se uspije isposlovati). Za svaki (ne)uspjeh odgovornost preuzme trener i gotova prica.
Pioli treba ici, nema sta novo ili vise ponuditi ovom Milanu, nije taj kapacitet, nema to iskustvo, a od drugarstva i "bravo, bravo" se ne zivi dugo u svijetu fudbala.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 13 jan 2023, 08:59

Mislim da nije bitno je li kup ili neko drugo takmicenje, nego je evidentna kriza u kojoj je se klub nalazi. Sto neko napisa nikad losiji Chelsea ti zabije 5 golova i pri tome ne osutas prema golu, slabasni Torino ne mogu pobjediti s igracem vise 50 minuta na domacem terenu....evo moje prognoze su da nece uspjeti pobjediti Lecce u gostima, a Inter ako pobjedi uz poraz Milana, Milan ide na 4 mjesto :kafa:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 jan 2023, 11:58

meskalin je napisao/la:
13 jan 2023, 08:59
Mislim da nije bitno je li kup ili neko drugo takmicenje, nego je evidentna kriza u kojoj je se klub nalazi. Sto neko napisa nikad losiji Chelsea ti zabije 5 golova i pri tome ne osutas prema golu, slabasni Torino ne mogu pobjediti s igracem vise 50 minuta na domacem terenu....evo moje prognoze su da nece uspjeti pobjediti Lecce u gostima, a Inter ako pobjedi uz poraz Milana, Milan ide na 4 mjesto :kafa:
Upravo tako. Mi smo u top 4 zahvaljujući dobrim igrama u prvom dijelu polusezone. Znamo da je kriza u igri bila evidentna već zadnjih par utakmica pred pauzu. Svi smo se nadali da će se tokom pauze vratiti povrijeđeni igrači i da će se popraviti forma. Medjutim, nit je bolji zdravstveni bilten, a igra je slobodno ću reći i gora.
Il Club più titolato al mondo!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 jan 2023, 16:01

Kakve prve polusezone odigrano 17 kola, polako ljudi, ovdje se nakon prvih 7 kola Juve otpisao i iz trke za LP, a sad su kao glavni kandidat za titulu, malo povucite rucnu

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 jan 2023, 19:25

Citaj malo @Ronaldo: "U prvom dijelu polusezone".
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 jan 2023, 19:40

Pise se ovdje da Pioli treba ici ovo ono, a on nam skudeto donjeo, nakon dvije losije tekme se tako pise, Pioli sa ovom ekipom sto ima i dalje radi fantastican posao, i govoriti on odlucuje koga ce mu se dovesti je glupost, doveo bi Pioli sebi igrace da uprav odrijesi kesu, ovako mora pristajati na ove dzabe sto dodju zbog sirine kadra i onda se dovedes u situaciju gdje nemas adekvatne zamjene za prvih 11 trenutno

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 13 jan 2023, 19:57

ronaldo99 je napisao/la:
13 jan 2023, 05:37
Ne krivite trenera nije do njega, igracki kadar mu je losiji nego lani, sta je on to dobio od igraca CDK i Origi napad, kombikovano dali 1 go, rijecima jedan go do sada, dalje Adli nije upisao mislim niti jedan start, Thiaw i Varnx premladi da bi bili neki upgrade, znaci nas merkato je bio uzasan jos lad uzmes u obzir da si izgubio kapitena Romangolia i Kessia za dzabe, dakle oslabio si ekipu nisi doveo zamjene, krvci uprava i dup M&M
Pioli je prosjek od trenera. Igra nepostojeca. Ne trebaju ti pojacanja da protiv Dinama ili Chelsea napravis smislenu akciju. Lik je napravio maksimum osvojivsi titulu s Milanom i to mu je zenit karijere, ako ostane jos par sezona Milan ce se vratit u banter eru.

Ovi igraci bi trebali da igraju bolje iz sezone u sezonu jer su prije svega iskusniji a drugo kostur ekipe je vec par sezona na okupu , ali eto ne izgleda tako. Nekad djeluje kao da su se prvi put sreli i da prvi put igraju zajedno.
ronaldo99 je napisao/la:
13 jan 2023, 19:40
Pise se ovdje da Pioli treba ici ovo ono, a on nam skudeto donjeo
Ne zivi se od stare slave. Osvojio jest i hvala mu ali to ne znaci da ga treba pustiti da razyebe sve. Hvala , dovidjenja i prijatno. Nije yebeni Ferguson.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 jan 2023, 20:15

Sreca pa se vi ne pitate

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 13 jan 2023, 20:19

Evo da te pitam je li ti fkt vidis neki plan igre i neke obrise iste ? Je li vidis da igraci napreduju i pravilno se razvijaju ?

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 13 jan 2023, 20:20

meepo je napisao/la:
13 jan 2023, 19:57
ronaldo99 je napisao/la:
13 jan 2023, 05:37
Pioli je prosjek od trenera. Igra nepostojeca. Ne trebaju ti pojacanja da protiv Dinama ili Chelsea napravis smislenu akciju. Lik je napravio maksimum osvojivsi titulu s Milanom i to mu je zenit karijere, ako ostane jos par sezona Milan ce se vratit u banter eru.

Ovi igraci bi trebali da igraju bolje iz sezone u sezonu jer su prije svega iskusniji a drugo kostur ekipe je vec par sezona na okupu , ali eto ne izgleda tako. Nekad djeluje kao da su se prvi put sreli i da prvi put igraju zajedno.
ronaldo99 je napisao/la:
13 jan 2023, 19:40
Pise se ovdje da Pioli treba ici ovo ono, a on nam skudeto donjeo
Ne zivi se od stare slave. Osvojio jest i hvala mu ali to ne znaci da ga treba pustiti da razyebe sve. Hvala , dovidjenja i prijatno. Nije yebeni Ferguson.
A gdje su nam pojacanja??? Sta se ulaze u tim? Ko ce nam doci na zimu?
Pioli da je bio pametan trebao je na ljeto sam otici kad je vidio da nema pojacanja a ne da se blamira...
Isto vrijedi i za Maldinija, zalozio je ime za Amere koji izvlace pare iz Milana...

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 13 jan 2023, 20:23

meepo je napisao/la:
13 jan 2023, 20:19
Evo da te pitam je li ti fkt vidis neki plan igre i neke obrise iste ? Je li vidis da igraci napreduju i pravilno se razvijaju ?
Ovi igraci su dostigli maximum, potrebna su pojacanja svjeza krv, konkurencija da bi se dalje eventualno napredovalo....potrebna su imena, potrebna su prava pojacanja za prvu postavu...

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 jan 2023, 20:32

meepo je napisao/la:
13 jan 2023, 20:19
Ne mozes ocekivati napredak kad si oslabio ekipu u odnosu na proslu sezonu.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 13 jan 2023, 20:44

Dotaš je u pravu. Stefanova igra je zasnovana na posjedu i brzom kretanju lopte a toga više nema a igrački kadar ti je ako ništa dovoljno dobar da bar u ligi imaš top3 po procentima uspješnih dodavanja, a mi smo tek na desetom mjestu. Po procentu uspješnih kratkih još gori i nalaze se u donjem dijelu tabele sa mizernih 86% i tu su samo bolji od svega 6 ekipa u ligi.
A treba prestati i podcjenjivati ekipu koja je po vrijednosti top1 u čizmi i 11 na svijetu. I na oko, a i statistički nisu dobri koliko trebaju i mogu biti i tu samo može biti trenerski tim kriv, prvenstveno ćelo
Unico amore sei!
❤️🖤

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 13 jan 2023, 22:32

Ja bi iskreno volio da celavca otjeraju, al odmah ide pitanje koga dovesti...trenere tipa zizua tuchela pochetina contea mozemo sanjati jer njihove plate su cc 10 mil.plus zele budzet 100 plus mil.e, tako da sa ovim vlasnicima je to nemoguce, a dovoditi trenere tipa donadonija, brockija, gatusa sedorfa itd mislim unaprijed autogol...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 jan 2023, 22:45

Daleko od toga da mislim da je sad vrijeme da se otjera Pioli al da se malo pogubio u zadnje vrijeme to je valjda svima jasno.
Il Club più titolato al mondo!

Sinpos
Kontakt:

Post Postao/la Sinpos » 14 jan 2023, 00:53

Bas je bila milina gledati Napoli veceras. Nazalost se shvati da smo mi trenutno kilometrima daleko od njih i da se brzo mora nesto promijeniti u nasoj igra, jer Napoli moze otici na nedostiznu prednost. Velika je steta sto nismo doveli Kvaratskhereliu, jedna od mnogih propustenih prilika uprave
Forza Milan!

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 14 jan 2023, 08:12

Kod nas treba prvo rastjerati ljude zaduzene za fizicku spremu i provjetriti medicinski dio. Ovo sto nam se desava sa povredama je katastrofa, pa Seedorf i Gattuso iz najboljih dana bi danas bili po pola sezone povrijedjeni.
Mozemo braniti ili napadati Piolija ali cinjenica je da mi vec par mjeseci nemamo igru, nemamo pressinga, nekakva dodavanja iz zadnje linije koja potrefe svako 10-i put, pas-igra je misaona imenica. Uvijek sam govorio da se moze desiti da izgubis ako dobro igras ali ovo sto nas Milan igra mozemo zvati patnjom za oci. Meni stvarno nije jasno sta oni rade na treninzima, jer je igra u utakmici odraz rada ili nerada na treningu. A to je trenerova odgovornost.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.