FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Pojela ih Barca u vezi
- Shategabri
- Kontakt:
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Rutiniranje. 
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
morase primiti gol eh
titula je titula, a dobro je ovo i za moral ekipe, sad ce jos vise vjerovati u sebe, xavi masterclass
titula je titula, a dobro je ovo i za moral ekipe, sad ce jos vise vjerovati u sebe, xavi masterclass
(Super)Kup,Kup,Kup je naš 
Najnebitniji trofej ikad. Al' uvijek se može uživati u pišanju po madridskoj nejači
Najnebitniji trofej ikad. Al' uvijek se može uživati u pišanju po madridskoj nejači
Fino karanje,
vratiše me u 2011. s onim trokutovima.
Gavi
vratiše me u 2011. s onim trokutovima.
Gavi
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Europa doista nije spremna.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Prvi trofej sa Xavijem na kupi, hajd nek je krenulo
nadam se ne i zadnji u ovoj sezoni.
Fina pobjeda i bitno podizanje morala za nastavak prvenstva.
Fina pobjeda i bitno podizanje morala za nastavak prvenstva.
Pljucnuti je uvijek lakše.Furymaker je napisao/la: ↑15 jan 2023, 21:00Ne mogu nas ni pohvaliti koliko Real očajno izgleda.
Da se razumijemo ova postavka im u potpunosti blokira linije dodavanja a Kroos i Modrić ne mogu toliko da trče da se otvaraju pa sav pritisak padne na Camavingu i bekove, a svi su im limitirani s loptom u nogama, pogotovo Camavinga.
Lijeva strana gdje Gavi pravi višak ne dozvoljava Valverdeu da bude agresivan, a duplo pojačana desna strana čuva Viniciusa poprilično dobro.
Sad koliko je ovo na ruku Barce, visokog presinga, dobre postavke, a koliko do očajnog Reala, mislim da je kombinacija i jednog i drugog
Ma jašta .Pljucni.NisamInSajder je napisao/la: ↑15 jan 2023, 21:42Eto ga Madridu. Ne treba ovdje, ima de Jong, Pedri, Gavi za narednih 10,.plus Torre.BosniaBoston je napisao/la: ↑15 jan 2023, 21:29Jos Bellingham i imamo 3 najbolja veznjaka svijeta za 3-4 godineDaj Martinellija,Pina i Moukoka nama. To je bitnije sad.
Meni Lewa danas nekako baš suprotan, jeste se povlačio u sredinu, ali to u Barci uvijek radi. No, par bitnih duela izgubio, faulova napravio, u prijemu zeznuo onu jednu odličnu loptu. Nekako nervozan veći dio utakmice, no opet se našao na pravom mjestu i zabio ga.
Da se razumijemo ovo večeras, nije spektakularna igra, više je plod lošeg Reala, nego naše briljantnosti i sigurnosti, ali valja upravo na tome da se ekipa podigne i dobije na tom samopoudanju. Nismo puno velikih utakmica dobili u zadnjih par godina.
Ja bome ne pljujem, super smo igrali, super postavljeni, nemam nekih zamjerki osim kad su se opustili zadnjih 5min a to je nebitno.
Samo sam konstatirao da je Real očajno izgledao i da ne znam jel zasluge idu nama ili njima.
Vrhunska igra 90min,bez pada u koncentraciji, dobre kombinacije, individualno odlični i najbitnije od svega mislim da ova postavka gdje igramo sa 4 veznjaka 2+2 toliko oslobađa sve veznjaka prevelikog tereta i imamo ponajbolje izdanje svakog od njih otkako je Xavi preuzeo.
Gavi i FDJ lijevo, ubacuju s naprijed i povlače nazad i duboko kako im paše, a imaju prostora i da povuku loptu i prime je u medjuprostoru.
Desno Pedri ima slobodu i može s Dembeleom dar mar raditi.
Stvarno top su igrali i nadati se da će ova titula da ih još više digne i da budu još bolji jer nije mala stvar u finalu razbiti Real i uzeti titulu kakav god trofej da je u pitanju.
Imamo jako mladu ekipu i ovo puno znači, kako njima tako i Xaviju.
Kaze Romero da imamo dogovor s Interom Depay-Correa zamjena, Correa je nekad bio jako dobar igra , sličan profil ko Ferranu ali dosta viši i bolji u uskom prostoru, ali koliko znam nije baš oduševio u Interu.
Romeru svakako ništa ne vjerujem pa ni ovo.
Samo sam konstatirao da je Real očajno izgledao i da ne znam jel zasluge idu nama ili njima.
Vrhunska igra 90min,bez pada u koncentraciji, dobre kombinacije, individualno odlični i najbitnije od svega mislim da ova postavka gdje igramo sa 4 veznjaka 2+2 toliko oslobađa sve veznjaka prevelikog tereta i imamo ponajbolje izdanje svakog od njih otkako je Xavi preuzeo.
Gavi i FDJ lijevo, ubacuju s naprijed i povlače nazad i duboko kako im paše, a imaju prostora i da povuku loptu i prime je u medjuprostoru.
Stvarno top su igrali i nadati se da će ova titula da ih još više digne i da budu još bolji jer nije mala stvar u finalu razbiti Real i uzeti titulu kakav god trofej da je u pitanju.
Kaze Romero da imamo dogovor s Interom Depay-Correa zamjena, Correa je nekad bio jako dobar igra , sličan profil ko Ferranu ali dosta viši i bolji u uskom prostoru, ali koliko znam nije baš oduševio u Interu.
Romeru svakako ništa ne vjerujem pa ni ovo.
Obično ekipa izgleda očajno, kad suparnik dobro odigra.
- Felixians4
- Kontakt:
Izvrstan post.Furymaker je napisao/la: ↑16 jan 2023, 00:32Ja bome ne pljujem, super smo igrali, super postavljeni, nemam nekih zamjerki osim kad su se opustili zadnjih 5min a to je nebitno.
Xavi se vidljivo i dalje uči,no kvragu i najiskusniji,najostvareniji to rade pod strane,i njima se desi da žešće omane,da nadođe kriza. Mnogi će ga sprdati ili držati tvrdoglavim(što je nekad dobro,nekad ne) za Dembelea i tako nešto,no ima tu nešto,smisleno u takvim "projektima" kad se takav genijalac poput njega koji se usavršavao za trenersko zvanje,fiksira na extra talenta koji je realno bust u Barci. Na kraju možda neće biti uspješno,no Ousmane vraća povjerenje i sav rad koji je uložen u nj od dolaska Xavija. Nije dovoljno,no na putu je,diže se i to je sada ozbiljno krilo,a ne sjena koja šprinta,gubi lopte na traci i prometuje bez zarade.
Isto tako,pokazuje da je sposoban donositi nepopularne odluke po pitanju sastava i u adaptiranju na suparnika,zatvaranju njihovih jačih strana ili specifične individue, razmišlja proaktivno i momčad ga slijedi.
Frenkie de Jong potencijalno je "savršen" srednjak i po svim karakteristikama je trebao ispasti novi Barcin povijesno moćan Nizozemac,no nešto smatram da su tu ključni mostovi srušeni i da će najbolja solucija za vas i njega biti rastanak.
Bespotrebno je nakrcavati se xy igračima,valja čekati šansu za "Mascherana", "Danija Alvesa" ili "Deca"
Pa gle, ima tu istine, ali isto tako smo svi dovoljno gledali Real da znamo da ono nije najbolje što oni mogu bez obzira kako mi igrali.
Igrali su i gore protiv Cityja pa su opet slagali kontre i pokušavali, protiv nas su imali toliko grešaka i u najlaksim dodavanjima i takvi detalji su razlog zašto sam i komentirao na taj način.
Naravno nije da me je stalo što su loše igrali, činjenica je da smo ih razbili u finalu i da smo uzeli trofej.
Malo sam opet pogledao utakmicu, Gavi je brutalan fudbaler.Sve u igri ima.Nas najtalentovaniji igrac , potrncijalni najbolji vezni Svijeta kroz 2 godine.
Onaj sprint Baldea i asistencija Dembeleu , nije vidjeno deceniju…
Onaj sprint Baldea i asistencija Dembeleu , nije vidjeno deceniju…
- NisamInSajder
- Kontakt:
Nikog ja ovdje ne pljujem. Gdje vidiš bilo šta.Rodju je napisao/la: ↑16 jan 2023, 00:20Ma jašta .Pljucni.NisamInSajder je napisao/la: ↑15 jan 2023, 21:42Eto ga Madridu. Ne treba ovdje, ima de Jong, Pedri, Gavi za narednih 10,.plus Torre.BosniaBoston je napisao/la: ↑15 jan 2023, 21:29Jos Bellingham i imamo 3 najbolja veznjaka svijeta za 3-4 godineDaj Martinellija,Pina i Moukoka nama. To je bitnije sad.
Meni Lewa danas nekako baš suprotan, jeste se povlačio u sredinu, ali to u Barci uvijek radi. No, par bitnih duela izgubio, faulova napravio, u prijemu zeznuo onu jednu odličnu loptu. Nekako nervozan veći dio utakmice, no opet se našao na pravom mjestu i zabio ga.
Da se razumijemo ovo večeras, nije spektakularna igra, više je plod lošeg Reala, nego naše briljantnosti i sigurnosti, ali valja upravo na tome da se ekipa podigne i dobije na tom samopoudanju. Nismo puno velikih utakmica dobili u zadnjih par godina.
Osim da je Lewa bio nervozan cijelu utakmicu i realno da nije bio na svom nekom top nivou u kojem je bio neke druge utakmice u Barci. Što se tiče igre, ponovo činjenica da je Real sinoć bio u ogromnom kanalu, kao i u skoro svim utakmicama nakon SPa. Bez energije, glavni igrači nisu ni bilzu svoje forme. Pravili su mnogo grešaka koje nisu isprovocirane od strane Barcinih igrača. Niti su Realovi igrači puno stavljali pod pritisak Barcine. Što se Barcine igrače tiče, na nivou, sitne greške pojedinaca su zanemarive. Vrlo dobar - odličan nastup. U posjedu nisu griješili značajno, trčalo se, uvijek smo imali igrača više u odnosu na Real na svakom dijelu terena u svakoj situaciji i to je ključ pobjede i dobrog nastupa bio. Xavi je taktički postavio ekipu odlično. Da kažeš da su briljantni, morao si imati veći otpor protivnika, da oni stave koji put pod pritisak nekog igrača. Ovako smo samo zapečetili da ekipa ima potencijal da budu mašina, što mislim uz par korektnih pojačanja da će i biti kroz koju sezonu.
Bitno je da se pehar osvojio, razbio si neki led bitnih utakmica koje do sad ili nisi ili si jako jako teško pobjeđivao. Sigurno da je ovo ogroman boost ekipi i Xaviju da nastave ovako i još jače.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Hmmmm, bijeli iz glavnog grada Španije ništa bolje nisu odigrali niti jednu utakmicu prošlogodišnje UCL, nego što su to sinoć uradili. Nijednu.Furymaker je napisao/la: ↑16 jan 2023, 08:20Pa gle, ima tu istine, ali isto tako smo svi dovoljno gledali Real da znamo da ono nije najbolje što oni mogu bez obzira kako mi igrali.
Igrali su i gore protiv Cityja pa su opet slagali kontre i pokušavali, protiv nas su imali toliko grešaka i u najlaksim dodavanjima i takvi detalji su razlog zašto sam i komentirao na taj način.
Naravno nije da me je stalo što su loše igrali, činjenica je da smo ih razbili u finalu i da smo uzeli trofej.
Nadigrani od PSG, CHE, MC pa i LIV. Jednostavno, tad im se sve poklopilo:
-od greške Donarume do kad su 150 min protiv PSG izgledali kao sinoć, pa čak i gore,
-do klizanja Rudigera u Madridu, a do tad je bio najbolji igrač Chelsea-ja i utakmice, poništenog gola Alonsa za 3 0, kada lopta pogađa u ruku koja stoji uz tijelo u prirodnom položaju
-do dva promašena zicera City-ja na 1 0 za MC par minuta prije kraja,
-do velikih promašaja i odbrana belgijskog golmana protiv ekipe iz grada Beatles-a.
Jednostavno, bilo negdje zapisano da osvoje i osvojili su. A igra im nije bila ništa bolja nego ona sinoć. Bukvalno su u 7 utakmica iskoristili svaku šansu. Ako ne vjeruješ, a ti pogledaj još jednom sve utakmice.
Elem kad Barcelona igra slabo, treba kritizirati, a kad pobjede treba pohvaliti. U sinoćnjoj utakmici je ekipa sa u kojoj je nekad igrao Baljić igrala slabo, jer im Barcelona nije dozvolila drugačije. Blaugrana je igrala vrlo dobru utakmicu, izuzetno pametno i tehnički veoma dotjerano.
Tako je bilo sinoć. Šta će biti dalje, ne znam, ali mi ne pada na pamet pripisivati odličnom meču Barcelone činjenicu, da je to zbog slabog nastupa kluba iz Kastilje.
Kad Barcelona igra slabo, treba kritizirati, a kad pobjede treba pohvaliti. U sinoćnjoj utakmici je ekipa sa u kojoj je nekad igrao Baljić igrala slabo, jer im Barcelona nije dozvolila drugačije. Blaugrana je igrala vrlo dobru utakmicu, izuzetno pametno i tehnički veoma dotjerano.NisamInSajder je napisao/la: ↑16 jan 2023, 10:10Nikog ja ovdje ne pljujem. Gdje vidiš bilo šta.Rodju je napisao/la: ↑16 jan 2023, 00:20Ma jašta .Pljucni.NisamInSajder je napisao/la: ↑15 jan 2023, 21:42
Eto ga Madridu. Ne treba ovdje, ima de Jong, Pedri, Gavi za narednih 10,.plus Torre.Daj Martinellija,Pina i Moukoka nama. To je bitnije sad.
Osim da je Lewa bio nervozan cijelu utakmicu i realno da nije bio na svom nekom top nivou u kojem je bio neke druge utakmice u Barci. Što se tiče igre, ponovo činjenica da je Real sinoć bio u ogromnom kanalu, kao i u skoro svim utakmicama nakon SPa. Bez energije, glavni igrači nisu ni bilzu svoje forme. Pravili su mnogo grešaka koje nisu isprovocirane od strane Barcinih igrača. Niti su Realovi igrači puno stavljali pod pritisak Barcine. Što se Barcine igrače tiče, na nivou, sitne greške pojedinaca su zanemarive. Vrlo dobar - odličan nastup. U posjedu nisu griješili značajno, trčalo se, uvijek smo imali igrača više u odnosu na Real na svakom dijelu terena u svakoj situaciji i to je ključ pobjede i dobrog nastupa bio. Xavi je taktički postavio ekipu odlično. Da kažeš da su briljantni, morao si imati veći otpor protivnika, da oni stave koji put pod pritisak nekog igrača. Ovako smo samo zapečetili da ekipa ima potencijal da budu mašina, što mislim uz par korektnih pojačanja da će i biti kroz koju sezonu.
Bitno je da se pehar osvojio, razbio si neki led bitnih utakmica koje do sad ili nisi ili si jako jako teško pobjeđivao. Sigurno da je ovo ogroman boost ekipi i Xaviju da nastave ovako i još jače.
Tako je bilo sinoć. Šta će biti dalje, ne znam, ali mi ne pada na pamet pripisivati odličnom meču Barcelone činjenicu, da je to zbog slabog nastupa kluba iz Kastilje.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Često kritikujem Xavija i njegove harakiri formaccije s jednim krilom ali ono sinoc je bilo perfektno.
Ponižena madridska nejač.
Ponižena madridska nejač.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pa šta smo i @Fury i ja pisali. Dobra igra, pohvalili pogotovo Xavija koji je postavio taktiku da iskoristi loš Real Madrid. Ponavljam, činjenica da je Real odigrao mnogo lošije nego što je igrao u posljednjih godinu i pol. Da se ne ponavljam šta su to loše radili sinoć, a šta prije ne. Eto kažeš nisu igrali bolje u nokaut fazi Lige Prvaka prošle godine. Ja ne mislim tako, ni tad im igra nije bila bajna, lepršava. Ali, nisu kao sinoć Modrić i Kroos pogađali prazan prostor ili pravili greške na običnim predajama lopte, kao što ni njihova odbrana prije svega Carvajal sinoć, nije onoliko ispadala i pravile greške. Njihova igra je čvrsta odbrana i na kontre, kada Modrić i Kroos sjajnim loptama uposle ofanzivce, na taj recept su osovjili LP i uz dosta sreće. Nisu imali ni najljepšu i najatraktivniju igru u Europu, ali je fukncioniralo uz sreću.
Druga stvar, općenito navijačima na balkanskim prostorima je odlika da im je mišljenje spram rezultata, ako izgube uprkos dobroj igri kritikuje se, najlošiji su itd., i suprotno. To je valjda u krvi Balkancima. Rijetko ko gleda igru, ocjenjuje nju, pa rezultat itd. Da se ponovim, Barca je sinoć odigrala vrlo dobro, Xavi je taktički odlično postavio utakmicu. No to se znalo desiti i prije, npr. prošle godine si mnogo bolji Real (bili su u mnogo boljoj formi, naletu..) praktično rastavio na proste faktore, bilo je mnogo uvjerljivije nego sinoć. A kasnije si gubio si od Cadiza, Raya, loše igrao u Europi protiv Frankfurta. Dakle, treba biti oprezan. Što se kaže u pobjedama ne letjeti visoko, u porazima ne padati nisko. Treba nam kontinuitet, a sinoćnja utakmica i pobjeda na bilo kakav način, a pogotovo onaj sinošnji je odličan podstrijek za naprijed za ovu ekipu.
Druga stvar, općenito navijačima na balkanskim prostorima je odlika da im je mišljenje spram rezultata, ako izgube uprkos dobroj igri kritikuje se, najlošiji su itd., i suprotno. To je valjda u krvi Balkancima. Rijetko ko gleda igru, ocjenjuje nju, pa rezultat itd. Da se ponovim, Barca je sinoć odigrala vrlo dobro, Xavi je taktički odlično postavio utakmicu. No to se znalo desiti i prije, npr. prošle godine si mnogo bolji Real (bili su u mnogo boljoj formi, naletu..) praktično rastavio na proste faktore, bilo je mnogo uvjerljivije nego sinoć. A kasnije si gubio si od Cadiza, Raya, loše igrao u Europi protiv Frankfurta. Dakle, treba biti oprezan. Što se kaže u pobjedama ne letjeti visoko, u porazima ne padati nisko. Treba nam kontinuitet, a sinoćnja utakmica i pobjeda na bilo kakav način, a pogotovo onaj sinošnji je odličan podstrijek za naprijed za ovu ekipu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.