FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
77
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 156

19vendetta87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 jan 2023, 14:04

https://footballleagueworld.co.uk/burnl ... rnational/
U slucaju da se desi ovaj transfer, koliko bi mogli hajrovati od toga? Valjda bi se mogla malo ozbiljnija cifra ubrizgati u kasu...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 16 jan 2023, 14:08

19vendetta87 je napisao/la:
16 jan 2023, 14:04
U slucaju da se desi ovaj transfer, koliko bi mogli hajrovati od toga? Valjda bi se mogla malo ozbiljnija cifra ubrizgati u kasu...
900.000€ i od toga odbij jos porez i eto ti cifre

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 16 jan 2023, 14:17

LegendaIvica je napisao/la:
16 jan 2023, 14:08
Kakav porez? Ma on je meni igrac za neke sporije lige, rijetko koji nasi mogu uspjeti u engleskoj, pogotovo motoricki slabi kao on

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 jan 2023, 14:23

Bradao1 je napisao/la:
16 jan 2023, 14:17
Kakav porez? Ma on je meni igrac za neke sporije lige, rijetko koji nasi mogu uspjeti u engleskoj, pogotovo motoricki slabi kao on
Kad je Mario Vrančić godinama mogao igrati u Engleskoj, sto ne bi Hadziahmetovic mogao?

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 16 jan 2023, 14:28

Hulahopka nije pitar, iako nekad forumase iritira, ima svoj stav, i vise puta bude u pravu. Dok ovaj bradao uopste nije navijac naseg kluba, nikad ama bas nikad nije nesto fino napisao vezano za nas klub. Zbog njega sam ranije i fasovao trajniji ban a on je i dalje tu.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 16 jan 2023, 14:48

Jedno je imati stav i biti normalan. Drugo je biti cringe faktor i glumiti nekog baju koji sve i svasta zna, a ne prihvaca drugacija misljenja.
@igrajlopte 🐦

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 16 jan 2023, 15:01

E moji moji ljudi nije ni nama lahko
Tezak zivot nas plavih mladih umjetnika

Mire88
Kontakt:

Post Postao/la Mire88 » 16 jan 2023, 15:05

16 jan 2023, 12:58
Mire88 je napisao/la:
16 jan 2023, 11:51
Manijakalnost99 je napisao/la:
16 jan 2023, 11:34
slika

slika
To je proces, to treba vremena, isto kao i za npr. sezonske ulaznice, potrebno je dosta dosta marketinga i usadjivanja u DNK da i mi imamo takvo nesto kao Hajduk, mozda ne u tolikom broju jer jednostavno ljudi imaju vecu populaciju, ali veliki broj ljudi van Sarajeva navija za Zeljeznicar, pricao je Bekric o tome na podcastu kod Bahe, odes da igras protiv TC tamo na strani, 900 ljudi na stadionu svi navijaju za nas, i to bi se trebalo itekako iskoristiti u nasu korist, vec imamo taj neki duh podrzavanja kluba u najboljim i najgorim trenutcima smo tu, punimo stadion, tako da bi mogli to uraditi i sa clanskim i sezonskim. Stvar je u tome sto to kod nas nije kultura jednostavno takva, nije to raji utuvljeno u glavu bas da je to obaveza kao navijacu i ljubitelju kluba da budes i njegov clan, nekim je to "beze" "ma sta ce ti to" ili recimo neki odustanu od podrzavanja kluba u tom smislu radi uprave, rezultata itd.. Kao sto rekoh, to je proces koji ce potrajati da postane trend kod nas, ali mozda bi mi trebali biti ti trendsetteri, da se potrudi nas marketinski tim da to bude jako da to bude velika stvar, i da se krene prvo od malisana, da se to njima provlaci kroz um cijeli zivot, da kad narastu to bude prva stvar koju rade u novoj godini i time ces razviti takvu kulturu, uredu mozda neces u istim brojevima kao Hajduk, ipak Hajduk i jeste Split i to je njihov DNK, svima, pa i Dalmaciji cijeloj, ali definitivno da se brojevi mogu povecati i biti troduplo veci ali, potrebno je vremena i ucenja sljedecih narastaja da bi to opstalo.
Treba i ekipa ostvariti neki uspjeh da bi se raja dodatno zagrijala za klub. Dovoljno da osvojimo kup i izborimo Europu, mislim da bi tad nastala velika euforija, pogotovo jos ako se produze ugovori sa Santosom, Amoahom i Hodzicem. Prostora za napredak ima, ali opet kazem, treba i ekipa neki rezultat ostvariti da bi se ocekivala povratna reakcija navijaca

Pa da, slazem se definitivno da je to jedan kljucan faktor koji nisam spomenuo to bi definitivno napravilo velike brojeve.

Mire88
Kontakt:

Post Postao/la Mire88 » 16 jan 2023, 15:28

Hulahopka je napisao/la:
16 jan 2023, 13:01
Poredati Dalmaciju koja čitava navija za hajduk, s nama,nema baš neke logike.
Evo sta sam napisao pred kraj objave.

"uredu mozda neces u istim brojevima kao Hajduk, ipak Hajduk i jeste Split i to je njihov DNK, svima, pa i Dalmaciji cijeloj, ali definitivno da se brojevi mogu povecati i biti troduplo veci ali, potrebno je vremena i ucenja sljedecih narastaja da bi to opstalo."

Uzimam njih kao primjer, naravno da brojevi nece biti isti, obzirom na navijacku bazu koju oni imaju, a takodjer tu je i FKS pa u sustini grad biva podjeljen na 2 strane tako da je ocekivano da bude manje.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 16 jan 2023, 15:58

Bradao1 je napisao/la:
16 jan 2023, 14:17
Nisam ekspert za transfere igraca ali pretpostavljam da se ipak placa porez na transfer novca iz inostranatva u BIH. Ako neko zna bolje nek me ispravi jer kao sto sam napisao nisam ekspert za to.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 16 jan 2023, 16:24

Mi smo sad imali dvije-tri odlične ponude za naše igrače. Klub je pokazao veličinu time što je odlučio da ne pusti nijednog igrača, jer želi ispuniti neke ciljeve. I ti momci će na taj način napredovati i biti mnogo skuplji. To je neki plan. Da dižemo cijenu igračima, stavimo ih u izlog, da profitiraju oni, a i klub, zaključio je Bekrić.

Naveo je da očekuje da nam se pridruže jedan ili dva nova igrača u drugom dijelu priprema. Možda se odnosi na Hodžića ako ne nađe kakav angažman vani. Koje li su bile ponude a vode se pod "odlične" :hmmmmm:

Pohvale za grupu i sve one koji su dali doprinos za pomoć u liječenju malog dječaka.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 16 jan 2023, 21:08

Mi ako hočemo u Evropu a imamo baš dobru priliku zbog loše situacije kod konkurenata moramo ako ništa klupu ojačat. Mislim da je greška što smo pustili Subašiča pa čak i Vegu. Mora neko igrat i kad su povrede i kartoni a u današnjem fudbalu kada imaš 5 izmjena jako je bitno imati jaku klupu a mi nemamo nikakvu. Pored toga i sve omladince što išta valjaju smo pustili da odu. Ne vidim ko bi u skorije vrijeme od juniora mogo bit makar na klupi sem Kobaševića i golmana Karić ja mislim.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 16 jan 2023, 21:18

bojamora je napisao/la:
16 jan 2023, 21:08
Mi ako hočemo u Evropu a imamo baš dobru priliku zbog loše situacije kod konkurenata moramo ako ništa klupu ojačat. Mislim da je greška što smo pustili Subašiča pa čak i Vegu. Mora neko igrat i kad su povrede i kartoni a u današnjem fudbalu kada imaš 5 izmjena jako je bitno imati jaku klupu a mi nemamo nikakvu. Pored toga i sve omladince što išta valjaju smo pustili da odu. Ne vidim ko bi u skorije vrijeme od juniora mogo bit makar na klupi sem Kobaševića i golmana Karić ja mislim.
Cak bih dodao da se mi zavaravamo, ako ne dodje barem 2 pojacanja, mi smo u slabijoj poziciji ako se direktno poredimo sa konkurentima.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 16 jan 2023, 22:04

Najavio nam je onaj napadača stranca neki dan. Zaboravio sam acc neki novi naravno..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 jan 2023, 23:18

Treba se ciljano pojačati ako može, a ako ne može ne znam yebiga onda gurnuti kakvog juniora neka bude u rotaciji, bolje je i to neko dovesti nekog srpsko-hrvatskog polovnjaka samo da popuni kvotu na toj nekoj poziciji.

Po meni, za prvih 11 nam treba napadač i lijevi bek, sa tim što se ne bih bunio ni da Galića zamijeni neko bolji na desnom beku al' može se Marin istrpiti. Dakle dva igrača za prvih 11, pogotovo je bitno ubosti sa napadačem, lijevi bek je svakako vazda lutrija za naše uslove.

Pored ta dva igrača, treba nam još jedno krilo za rotacije (ako računamo da je Drljo već naš) i desni bek za rotacije. Dakle četiri igrača ako hoćemo fino da se popunimo.

Četvrtog stopera i još jednog veznjaka ne bih ni dovodio, to je već previše novih igrača bez ozbira što nam fali i na tim pozicijama po jedan igrač za rotacije.

Da dovedemo dobrog napadača za prvih 11 i još jednog igrača za rotacije na nekoj od nabrojanih pozicija - ja zadovoljan. Situacija je takva kakva jeste jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 jan 2023, 23:42

Raonffa je napisao/la:
16 jan 2023, 23:18
Treba se ciljano pojačati ako može, a ako ne može ne znam yebiga onda gurnuti kakvog juniora neka bude u rotaciji, bolje je i to neko dovesti nekog srpsko-hrvatskog polovnjaka samo da popuni kvotu na toj nekoj poziciji.

Po meni, za prvih 11 nam treba napadač i lijevi bek, sa tim što se ne bih bunio ni da Galića zamijeni neko bolji na desnom beku al' može se Marin istrpiti. Dakle dva igrača za prvih 11, pogotovo je bitno ubosti sa napadačem, lijevi bek je svakako vazda lutrija za naše uslove.

Pored ta dva igrača, treba nam još jedno krilo za rotacije (ako računamo da je Drljo već naš) i desni bek za rotacije. Dakle četiri igrača ako hoćemo fino da se popunimo.

Četvrtog stopera i još jednog veznjaka ne bih ni dovodio, to je već previše novih igrača bez ozbira što nam fali i na tim pozicijama po jedan igrač za rotacije.

Da dovedemo dobrog napadača za prvih 11 i još jednog igrača za rotacije na nekoj od nabrojanih pozicija - ja zadovoljan. Situacija je takva kakva jeste jbg.
Ma samo da Hadziahmetovic napokon odradi taj transfer vise, i mislim da bi se ekipa mogla dobro pojacati od tih para. Moramo se kvalitetno nadopuniti na kriticnim pozicijama, jer Sarajevo se opasno pojacalo sada i bice teska borba s njima i sa Borcem za trece mjesto

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 jan 2023, 23:45

16 jan 2023, 23:42
Raonffa je napisao/la:

Ma samo da Hadziahmetovic napokon odradi taj transfer vise, i mislim da bi se ekipa mogla dobro pojacati od tih para. Moramo se kvalitetno nadopuniti na kriticnim pozicijama, jer Sarajevo se opasno pojacalo sada i bice teska borba s njima i sa Borcem za trece mjesto
Ne znam da li bi pare od eventualnog Amirovog transfera uopšte legle tokom januara, mada ja ne sumnjam da bi se mi odmah zadužili pa kasnije vraćaj dugove kad legnu pare :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 16 jan 2023, 23:49

16 jan 2023, 23:42
Raonffa je napisao/la:

Pa pojacali su se i na početku sezone pa vidis kako su zavrsili, najavili su odmah duplu, ne mora to da znaci..

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 17 jan 2023, 00:05

bojamora je napisao/la:
16 jan 2023, 21:08
Mali Efendić je protiv Konyaspora bio jako dobar. Ne mislim da je pogreška što smo pustili Vegu i Subašića, bili su na platnom spisku i nisu ništa pokazali, bolje dovesti nekoga novog i još boljeg.
1921!

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 17 jan 2023, 00:20

Sto Bekric ne zaganja Zakarica, kod nas je bio najbolji igrac lige a citam da pregovara sa Slobodom. Znam da je skup al sigurno bi nam pravo lego, mozda se za takvog igraca isplati i odrijesiti kesa :?:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CentarsutNaClanak921, Google Adsense [Bot], mavi, Proximic, Ramirez, skoJaa i 70 gostiju.