FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

bojamora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bojamora » 17 jan 2023, 00:21

Raonffa je napisao/la:
16 jan 2023, 23:18
Treba se ciljano pojačati ako može, a ako ne može ne znam yebiga onda gurnuti kakvog juniora neka bude u rotaciji, bolje je i to neko dovesti nekog srpsko-hrvatskog polovnjaka samo da popuni kvotu na toj nekoj poziciji.

Po meni, za prvih 11 nam treba napadač i lijevi bek, sa tim što se ne bih bunio ni da Galića zamijeni neko bolji na desnom beku al' može se Marin istrpiti. Dakle dva igrača za prvih 11, pogotovo je bitno ubosti sa napadačem, lijevi bek je svakako vazda lutrija za naše uslove.

Pored ta dva igrača, treba nam još jedno krilo za rotacije (ako računamo da je Drljo već naš) i desni bek za rotacije. Dakle četiri igrača ako hoćemo fino da se popunimo.

Četvrtog stopera i još jednog veznjaka ne bih ni dovodio, to je već previše novih igrača bez ozbira što nam fali i na tim pozicijama po jedan igrač za rotacije.

Da dovedemo dobrog napadača za prvih 11 i još jednog igrača za rotacije na nekoj od nabrojanih pozicija - ja zadovoljan. Situacija je takva kakva jeste jbg.
Evo na primjer imaš u Konjicu 3 igrača koji bi odmah pristali doči u Želju prije da budu na klupi nego u prvom timu u Konjicu jer su i naši juniori. To su ti Čeman, Velić i Durakovič i iteko bi dobri bili za rotacija.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 jan 2023, 09:19

estufi98 je napisao/la:
17 jan 2023, 00:20
Sto Bekric ne zaganja Zakarica, kod nas je bio najbolji igrac lige a citam da pregovara sa Slobodom. Znam da je skup al sigurno bi nam pravo lego, mozda se za takvog igraca isplati i odrijesiti kesa :?:
Da bude klupa Santosu i Amoahu?
Nema smisla gomilati igrace na pozicije gdje imamo ponajbolje igrace u ligi.
Ne znam zašto hajka na Galića kada nakon 7,8 godina imamo napokon desnog beka kako treba. Njemu treba Music ili neko drugi kao backup i to je to.
Čak i Malić nakon Kvesića pokazuje naznake beka, u tom periodu je prodefilovalo desetak bekova a niko od njih nije bolji od Luke.
Jedna stvar koju cijenim kod Edisa je kontinuitet, nema prevelikog mijenjanja ekipe. Ima kostur i pojacavaj gdje skripi a to je spic. Da smo imali nekog tipa Krpic bili bi hladno prvi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 jan 2023, 10:05

Raonffa je napisao/la:
16 jan 2023, 23:45
19vendetta87 je napisao/la:
16 jan 2023, 23:42
Raonffa je napisao/la:
16 jan 2023, 23:18
Treba se ciljano pojačati ako može, a ako ne može ne znam yebiga onda gurnuti kakvog juniora neka bude u rotaciji, bolje je i to neko dovesti nekog srpsko-hrvatskog polovnjaka samo da popuni kvotu na toj nekoj poziciji.

Po meni, za prvih 11 nam treba napadač i lijevi bek, sa tim što se ne bih bunio ni da Galića zamijeni neko bolji na desnom beku al' može se Marin istrpiti. Dakle dva igrača za prvih 11, pogotovo je bitno ubosti sa napadačem, lijevi bek je svakako vazda lutrija za naše uslove.

Pored ta dva igrača, treba nam još jedno krilo za rotacije (ako računamo da je Drljo već naš) i desni bek za rotacije. Dakle četiri igrača ako hoćemo fino da se popunimo.

Četvrtog stopera i još jednog veznjaka ne bih ni dovodio, to je već previše novih igrača bez ozbira što nam fali i na tim pozicijama po jedan igrač za rotacije.

Da dovedemo dobrog napadača za prvih 11 i još jednog igrača za rotacije na nekoj od nabrojanih pozicija - ja zadovoljan. Situacija je takva kakva jeste jbg.
Ma samo da Hadziahmetovic napokon odradi taj transfer vise, i mislim da bi se ekipa mogla dobro pojacati od tih para. Moramo se kvalitetno nadopuniti na kriticnim pozicijama, jer Sarajevo se opasno pojacalo sada i bice teska borba s njima i sa Borcem za trece mjesto
Ne znam da li bi pare od eventualnog Amirovog transfera uopšte legle tokom januara, mada ja ne sumnjam da bi se mi odmah zadužili pa kasnije vraćaj dugove kad legnu pare :mrgreen:
Ako se Amir proda, pare koje dobijemo preusmjeriti poreskoj, da konacno prodisemo.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 17 jan 2023, 11:31

bhsport je napisao/la:
17 jan 2023, 09:19
estufi98 je napisao/la:
17 jan 2023, 00:20
Sto Bekric ne zaganja Zakarica, kod nas je bio najbolji igrac lige a citam da pregovara sa Slobodom. Znam da je skup al sigurno bi nam pravo lego, mozda se za takvog igraca isplati i odrijesiti kesa :?:
Da bude klupa Santosu i Amoahu?
Nema smisla gomilati igrace na pozicije gdje imamo ponajbolje igrace u ligi.
Ne znam zašto hajka na Galića kada nakon 7,8 godina imamo napokon desnog beka kako treba. Njemu treba Music ili neko drugi kao backup i to je to.
Čak i Malić nakon Kvesića pokazuje naznake beka, u tom periodu je prodefilovalo desetak bekova a niko od njih nije bolji od Luke.
Jedna stvar koju cijenim kod Edisa je kontinuitet, nema prevelikog mijenjanja ekipe. Ima kostur i pojacavaj gdje skripi a to je spic. Da smo imali nekog tipa Krpic bili bi hladno prvi.
Ma Edis radi odlično Al tu vise treba zahvaliti momcima koji su dobri momci. Koji su već davno mogli otici od.Galica,Malica,Hodzica,pa čak je Hajdarevic imao.ponudu da ide u Srbiju. To što je naš narod ograničen, to je druga priča. Samo tjeraj,dovodi,takav mentalni sklop.

I oni psuju,tjeraju igrace a pišu da uprava radi odličan posao. Sjest i plakati..

Ko da Edis ne bi volio.nekog vrh napadača Al odakle pare. Svaki dobar napadac je tražio 10k minimum plata plus odmah para. Umjesto da smo upravu otjerali davno koji su slagali sve šta su mogli ovdje se konstantno spominje Mulalic,Malic,Galic.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 17 jan 2023, 11:37

Malic je i sad moze otici al momak zagotivio zelju

Mire88
Kontakt:

Post Postao/la Mire88 » 17 jan 2023, 11:57

Zna li iko, u koliko sati se igra u petak protiv Famosa, i da li se igra na Igmanovom stadionu ili gdje već?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 jan 2023, 14:52

bojamora je napisao/la:
17 jan 2023, 00:21
Evo na primjer imaš u Konjicu 3 igrača koji bi odmah pristali doči u Želju prije da budu na klupi nego u prvom timu u Konjicu jer su i naši juniori. To su ti Čeman, Velić i Durakovič i iteko bi dobri bili za rotacija.
Ma sumjam da bi Ćeman i Velić htjeli doći, momci su standardni dole i realno za njihovu karijeru je bolje da igraju standardno u Igmanu nego da griju klupu u Želji, plus što vjerovatno neće ni Igman širom otvoriti vrata i pustiti igrača kojeg god hoćemo.

Mada razumijem te šta govoriš, treba ih imati na radaru prije svega za ljetni prelazni rok.
TMovac je napisao/la:
17 jan 2023, 10:05

Ako se Amir proda, pare koje dobijemo preusmjeriti poreskoj, da konacno prodisemo.
Da, to bi najpametnije bilo uraditi ali pitanje je da li tako razmišljaju i ljudi u klubu. Ali svakako se ne treba nadati tim parama, Amir se prodaje već 2-3 sezone i na kraju ništa, daj Bože da šta dočekamo od njega :mrgreen:

PS: Ja ne znam da li vrijedi ono pravilo i za njega, ako recimo ode u Bešiktaš mi nećemo dobiti ništa jer nije napustio ligu?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 17 jan 2023, 15:22

Mire88 je napisao/la:
17 jan 2023, 11:57
Zna li iko, u koliko sati se igra u petak protiv Famosa, i da li se igra na Igmanovom stadionu ili gdje već?
Na igmanovom vjerovatno zbog radova u Hrasnici
Mada igman vise nije igman kupili ga oni sto su drzali olimpik i svu onu zemlju i onaj balon je njhiov

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 17 jan 2023, 15:29

Raonffa je napisao/la:
17 jan 2023, 14:52
bojamora je napisao/la:
17 jan 2023, 00:21
Ma sumjam da bi Ćeman i Velić htjeli doći, momci su standardni dole i realno za njihovu karijeru je bolje da igraju standardno u Igmanu nego da griju klupu u Želji, plus što vjerovatno neće ni Igman širom otvoriti vrata i pustiti igrača kojeg god hoćemo.

Mada razumijem te šta govoriš, treba ih imati na radaru prije svega za ljetni prelazni rok.
TMovac je napisao/la:
17 jan 2023, 10:05

Da, to bi najpametnije bilo uraditi ali pitanje je da li tako razmišljaju i ljudi u klubu. Ali svakako se ne treba nadati tim parama, Amir se prodaje već 2-3 sezone i na kraju ništa, daj Bože da šta dočekamo od njega :mrgreen:

PS: Ja ne znam da li vrijedi ono pravilo i za njega, ako recimo ode u Bešiktaš mi nećemo dobiti ništa jer nije napustio ligu?
Gdje god da ode nama je 20%,bliži je turskim top klubovima,samo ta lova ne dolazi u komadu,nego na rate!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 17 jan 2023, 16:00

Adin Hubanić novo ime na treningu Plavih.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

farisbond245
Kontakt:

Post Postao/la farisbond245 » 17 jan 2023, 16:03

StrikeWarzone je napisao/la:
17 jan 2023, 16:00
Brate mali je živi promašaj bio je u Tosku ovu polusezonu vjeruj gori je od Vucenovica

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 17 jan 2023, 16:06

Bolje dovesti jedno kvalitetno pojačanje, nego 3-4 loša što trenutno pokušavamo.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

farisbond245
Kontakt:

Post Postao/la farisbond245 » 17 jan 2023, 16:14

:tokralju:
Lynx je napisao/la:
17 jan 2023, 16:06
Bolje dovesti jedno kvalitetno pojačanje, nego 3-4 loša što trenutno pokušavamo.
Tačno tako ja iskreno govorim Adin je presjedio na klupi u Tosku i šanse što je dobio nije iskorsitio

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 jan 2023, 16:14

Odakle izvlace te anonimuse, Boze sacuvaj.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 jan 2023, 16:59

Ljudi tesko je vrjeme kad ti je trener Mulalic kad ti je sportski direktor Bekric koji ti je uzeo titulu i da ne nabrajam vise.I onda dovedes Drlju.Nemam nista licni ni protiv jednog ali kad skontas da si uzivo gledo Mesu Fiću Skoru Sabana Radmila Stanica i sad pogledas ko ti igra i vodi ekipu upuco bi se momentalno.Znam da nije do mene pa mi lakse ali Zeljo ovako nesto nije zasluzio a pogotovo njegovi navijaci.Znas da neces bit prvak najgore lige,znas da ces i ako izadjes u Evropu ispast od nekih levata i znas da ako igrac imalo valja da će se prodat za sicu da bi se mogo drugi polovnjak kupit.

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 17 jan 2023, 17:16

Alipasino je napisao/la:
17 jan 2023, 16:59
Ljudi tesko je vrjeme kad ti je trener Mulalic kad ti je sportski direktor Bekric koji ti je uzeo titulu i da ne nabrajam vise.I onda dovedes Drlju.Nemam nista licni ni protiv jednog ali kad skontas da si uzivo gledo Mesu Fiću Skoru Sabana Radmila Stanica i sad pogledas ko ti igra i vodi ekipu upuco bi se momentalno.Znam da nije do mene pa mi lakse ali Zeljo ovako nesto nije zasluzio a pogotovo njegovi navijaci.Znas da neces bit prvak najgore lige,znas da ces i ako izadjes u Evropu ispast od nekih levata i znas da ako igrac imalo valja da će se prodat za sicu da bi se mogo drugi polovnjak kupit.
Ne pricaj gluposti.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 17 jan 2023, 17:48

To se zahvali ljudima koji su se odlucili na ovakav smjer i pravac prije 3,4 godine

Nema sad kukanja,nema kajanja,to ste zeljeli
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 17 jan 2023, 17:49

LjoZee je napisao/la:
17 jan 2023, 16:14
To je sve ono tipa “neka malog, hajd pogledaj ga, znam ga ja dobar desnom, jos bolji lijevom”, a nasi se juniori stavljaju u drugi plan. Cudi me da nema Zerica ponovo na probi, neobicno bez njega :D

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 17 jan 2023, 18:02

MrkiMedo je napisao/la:
17 jan 2023, 17:49
LjoZee je napisao/la:
17 jan 2023, 16:14
To je sve ono tipa “neka malog, hajd pogledaj ga, znam ga ja dobar desnom, jos bolji lijevom”, a nasi se juniori stavljaju u drugi plan. Cudi me da nema Zerica ponovo na probi, neobicno bez njega :D
Šta je vama ljudi,jel moguće da neko misli da će takav igrač “pojačati” naš klub.
Baš moraš biti bolestan.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 17 jan 2023, 18:23

Lynx je napisao/la:
17 jan 2023, 16:06
Bolje ne dovesti nikoga nego dovesti 3-4 losa..

Do sad smo morali rijesiti napadaca.. Tuce totalno zakazao :mrgreen:
Pročepit će negdje.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.