FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
74
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
52
24%

Ukupno glasova: 213

Unknown2
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Unknown2 » 17 jan 2023, 12:42

belosevic23 je napisao/la:
17 jan 2023, 12:33
Sta bi sa ovim kvaracheliom za sirotinju 🇬🇪 nema ga na transfermarkt
Skinao sam ga

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 17 jan 2023, 12:44

Sanchez1987 je napisao/la:
17 jan 2023, 12:24
Jel moguce da ima nekih koji opravdavaju ovo za Mersu?
Cuj kaze nije ni bilo pravo vrijeme za oprostajnu,pa sto su onda najavili sve to iz kluba i obecali covjeku,ono izvini Merso salili se mi malo jel? Kakvi debili i u upravi i ovi sto ih brane :puke: idi Merso i ne okreci se nisi jedini izradjen.
Pa u tome je i stvar, što imaš idiote u klubu koji su takvu odluku donijeli, vjerovatno im je i Mirza na tome zamjerio i ja ga razumijem.Da imaš normalnu upravu i menadžment, odluka da se oprosti na derbiju nikada ne bi bila donesena.Mersi svakako organizovati oproštajni meč na Koševu tokom ljetnih priprema, po mogučnosti protiv nekog respektabilnijeg protivnika.Recimo, Obuča i Škoro su se oprostili od kluba na prijateljskoj utakmici protiv Galatasaraya, uz dodjelu uokvirenih dresova, cviječa, poklona i svega što ide uz to.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 jan 2023, 12:45

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
17 jan 2023, 11:40
Treba razdvojiti fudbal od emocija u ovoj situaciji. Merso je zaslužio sve najbolje od kluba, ali on objektivno više ne pomaže ekipi i nemamo ništa od igrača koji nam trenutno nije koristan.

Zaslužio je poziciju u klubu i da ga se uvrsti među poslijeratne legende kluba.
isto citam pa evo nekako pokušavam obje strane da sagledam.

Dakle šta imamo u ovom slucaju i gdje se fulaju stavovi izmedju dvije strane AHMETOVIC ZELI JOS DA IGRA,klub smatra da nemoze vise pomoci ekipi u tolikoj mjeri,dakle fulaju se u sportskom razlogu.

Objektivno da stavimo stvari pored Renana,Hamze u ovom trenutku Ahmetovic je treci izbor uz svo dužno poštovanje i zasluge to je realno stanje.Na ovaj mali broj utakmice koje imamo do kraja koliko on kao treci spic moze dobiti minuta?(objektivno skoro ništa) Dakle klupa/tribine ,a to ni njemu nije u interesu a nije ni klubu ,ponavljam Merso želi jos da igra i to je normalno sportski da kazem misli da nije jos za penzije,pošteno.

Pa netreba zaboraviti da je on i prije ove sezone trebao zavrsit sa ozbiljnim fudbalom kod nas,tad je Dudic rekao ostavio sam ga zbog toga sto mi treba produzena ruka u svlacionici nece igrati ozbiljnu ulogu na terenu treba mi zbog drugih razloga ,pa se kasnije ispostavilo da je odigrao mozda i više minuta nego prvi spic

Sa emotivne strane da treba mu se naci pozicija u klubu(receno je dobit ce ulogu nekog trenera na pocetku),treba mu se pomoc sa licencama nakon karijere(to je receno i da ce se uraditi nakon ove oprostajne koja je kao planirana ) ,e sad imas tu fudbalsku stranu gdje on želi jos da igra a kako rekoh na ovaj sad roster on ovdje teško moze tu želju ispunit.

Ako ima još nešto sto ja neznam to je druga prica ,ali sto ti kazes ja pokusavam odvojit emotivno/sportski,a kolko vidim dvije strane se kose u tome gdje jedna misli da treba jos igrat jedna ne,a gore sam pokušao objasniti da je u ovom trenutku realno da se on ovdje nebi više naigrao realno,niti bio u nekim ozbiljnim planovima sto je u ovom trenutku objektivno stanje.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 17 jan 2023, 12:49

esprit24 je napisao/la:
17 jan 2023, 12:40
Sve vise pojedini navijaci Sarajeva pocinju liciti na navijace malih plavih. Krive upravu za Mersu a Merso je vec odavno otplesao labudji ples. Ako frajer hoce jos da igra nek ide tamo gdje ce imati prostora, ko sto neko napisa bolje je da akademac bude treca opcija nego Ahmet. Ajla bebo ako citas forum samo budi istrajna i ostvari ono sto si zacrtala :beba: Ima nas pitara koji vjerujemo u ovu Ismirovu pricu. Dovoljan podatak je da je frajer dao duplo vise kesa za dva obestecenja u januaru nego sto su strumfetice skupile putem humanitarnih brojeva :kafa:
Jedan od rijetkih koji je zasluzio da se ispostuje za sve sto je uradio za klub i tesko je ispostovati ljudinu pola godine, jel Ajlice ? Sad odjednom akademci, a svrsavanje na dovodjenje 675 stranaca u 10 dana, ali gdje ces Mersu ostaviti pola godine, Gruzijac je vise zasluzio. Svi klubovi na svijetu postuju igrace koji su ih zaduzili, a Merso je za njih sviju Sarajevo, a tebi i takvim kao ti nek bude Ajla i Hadzic Sarajevo, fuj.
Zadnja izmjena: guadalupe, dana/u 17 jan 2023, 12:52, ukupno mijenjano 1 put.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 17 jan 2023, 12:51

SarajevoForza je napisao/la:
17 jan 2023, 11:14
Napisano prije mjesec i po:

https://fksarajevo.ba/vijesti/veliki-op ... jHwO1hAQ_U

Ahmetović će u narednom periodu trenirati sa ekipom, a nakon oproštajne utakmice u martu će preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu.

slika
Ahmetovic jos nece da prekine sa igranjem fudbala

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 17 jan 2023, 12:53

:geek: Nikada necu bojkotovati svoj voljeni klub, radi nekih lica koji sutra uopste nece biti tu . Oni su tu da uzmu platu kao i svi prethodni , a sutra se uopste nece pojavljivati na stadionu kad napuste tu funkciju kao i svi ostali koji su obavljali neku poziciju u nasoj svetinji . Svakako smo u deskoj depresiji zadnjih godina gdje kad nismo bili u bojkotu nas je bilo 500 na stadionu . Ono sto hocu da kazem je da ce njih sutra boliti neka stvar sa Sarajevom , a vama ce biti zao sto ste propustili utakmicu kluba kojeg volite najvise na svijetu .
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 17 jan 2023, 12:57

sad ovi sto brane ajlu ce pustiti pricu da Ahmo nece da zavrsi karijeru i da ide negdje da bi igrao
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 jan 2023, 12:58

Iskreno ne ide mi u glavu kako je to neko Ahmetovica mogao natjerati da nastavi igrati i ode u Igman.
Covjek zeli da igra jos a kod nas to ne bi imao priliku da uradi...
You are someone else I am still right here

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 jan 2023, 12:59

mikimaus je napisao/la:
17 jan 2023, 12:53
:geek: Nikada necu bojkotovati svoj voljeni klub, radi nekih lica koji sutra uopste nece biti tu . Oni su tu da uzmu platu kao i svi prethodni , a sutra se uopste nece pojavljivati na stadionu kad napuste tu funkciju kao i svi ostali koji su obavljali neku poziciju u nasoj svetinji . Svakako smo u deskoj depresiji zadnjih godina gdje kad nismo bili u bojkotu nas je bilo 500 na stadionu . Ono sto hocu da kazem je da ce njih sutra boliti neka stvar sa Sarajevom , a vama ce biti zao sto ste propustili utakmicu kluba kojeg volite najvise na svijetu .
Ma neće mi biti sekunde žao, zalizani ti trener, Dal ti igra desetku, čim prođe "medeni mjesec" prve dvije tri tekme, bit ćemo isti kao i kod Dudića. Još gore od toga što zalizani govori gurat ćemo akademiju, pa dovede 5 stranaca. Baš me zanima koliko će vas biti u Zenici ako tamo počnemo drugi dio, ja vjerujem da će biti više raje iz Zenice.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 17 jan 2023, 13:12

fera je napisao/la:
17 jan 2023, 12:58
Iskreno ne ide mi u glavu kako je to neko Ahmetovica mogao natjerati da nastavi igrati i ode u Igman.
Ja ba. Čovjek završio karijeru jer kod nas nema mjesta, Husref ga nazvao kaže hajde kod nas trebam te, i Mirko stiže.
Znači, ako ode onda mu se očigledno još igra.
Pa ko da je klubu bitno hoće li on ostati ili ne, da hoće završiti karijeru klub bi ispoštovao ono što su i napisali na zvaničnoj i to je to.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 17 jan 2023, 13:14

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
17 jan 2023, 13:12
fera je napisao/la:
17 jan 2023, 12:58
Ja ba. Čovjek završio karijeru jer kod nas nema mjesta, Husref ga nazvao kaže hajde kod nas trebam te, i Mirko stiže.
Znači, ako ode onda mu se očigledno još igra.
Pa ko da je klubu bitno hoće li on ostati ili ne, da hoće završiti karijeru klub bi ispoštovao ono što su i napisali na zvaničnoj i to je to.
Covjeku se ocigledno jos igra, neka mu je sa srecom i hvala za sve

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jan 2023, 13:18

mnon46 je napisao/la:
17 jan 2023, 12:59
mikimaus je napisao/la:
Ma neće mi biti sekunde žao, zalizani ti trener, Dal ti igra desetku, čim prođe "medeni mjesec" prve dvije tri tekme, bit ćemo isti kao i kod Dudića. Još gore od toga što zalizani govori gurat ćemo akademiju, pa dovede 5 stranaca. Baš me zanima koliko će vas biti u Zenici ako tamo počnemo drugi dio, ja vjerujem da će biti više raje iz Zenice.
Taktički, ne mogu svi stranci igrati, pa onda nastupaju akademci.

:kafa:
Koševo Zapad

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 jan 2023, 13:25

Shategabri je napisao/la:
17 jan 2023, 13:18
mnon46 je napisao/la:
mikimaus je napisao/la:

Od akademaca će zaigrati Šahinović i Đokanović sigurno, ovi ostali, daj Bože 10 minuta po tekmi.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 17 jan 2023, 13:27

Steta velika sto necemo gledati ramice i ostale nehljebovice kako se metiljaju i ne mogu pretrcat nikoga kad udju u 85.minuti

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 17 jan 2023, 13:28

mosarajvosa83 je napisao/la:
17 jan 2023, 12:51
SarajevoForza je napisao/la:
17 jan 2023, 11:14
Napisano prije mjesec i po:

https://fksarajevo.ba/vijesti/veliki-op ... jHwO1hAQ_U

Ahmetović će u narednom periodu trenirati sa ekipom, a nakon oproštajne utakmice u martu će preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu.

slika
Ahmetovic jos nece da prekine sa igranjem fudbala
Koja je onda svrha postojanja ovog obavještenja, valjda je i prije dva mjeseca znao da mu se još igra. Doduše možda je jedino Igman bio zainteresiran kad je poslije došao Husref. U svakom slučaju želim mu svako dobro, može on igrati ovdje koliko hoće. :D

Samo se nadam da će otići po formuli pozajmice da se vrati na kraju sezone i oprosti u prijateljskoj utakmici na punom Koševu (aBd). A i da nema pravo igrati protiv nas u trećem dijelu lige. :D
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

Dema7
Kontakt:

Post Postao/la Dema7 » 17 jan 2023, 13:29

Ode Ahmet, Suljic i jedan stranac.
Ps: Zašto su skinuli ovog Gruzijca sa transfermarkt?
Zadnja izmjena: Dema7, dana/u 17 jan 2023, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jan 2023, 13:30

mnon46 je napisao/la:
17 jan 2023, 13:25
Shategabri je napisao/la:
17 jan 2023, 13:18
mnon46 je napisao/la:

Od akademaca će zaigrati Šahinović i Đokanović sigurno, ovi ostali, daj Bože 10 minuta po tekmi.
To svakako, mali je siguran na golu, a nema boljeg od Đokanovića na zadnjem veznom.
Jedino ako ne bude i on ganjao modernu taktiku zadnji vezni na stoperu.
Al kakogod, siguran je.
No to smo znali i to bi bilo i sa bilo kojim drugim trenerom.
Ostali minute na kapaljku ili nikako.
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 17 jan 2023, 13:31

spezial je napisao/la:
17 jan 2023, 13:27
Steta velika sto necemo gledati ramice i ostale nehljebovice kako se metiljaju i ne mogu pretrcat nikoga kad udju u 85.minuti
treba poceti djecu ko spartance odgajati. Ako ne valja, odmah ga baci :rol: :rol: prvi tim treba da bude ozbiljna masinerija, tako da se prepozna odmah kada omladinac udje moze li ili ne moze istrpiti seniorski fudbal.

sve drugacije bude kao na policama ubi nas leotar ko da je dortmund :facepalm: :crazy: :rol:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 17 jan 2023, 13:31

Dema7 je napisao/la:
17 jan 2023, 13:29
Ode Ahmet, Suljic i jedan stranac.
Ps: Zašto su skinuli ovog Gruzijca sa transfermarkt?

Pa dok ozvanice valjda...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jan 2023, 13:33

spezial je napisao/la:
17 jan 2023, 13:27
Šta je sa ovim omladincima što trenutno deru u omladinskim kategorijama?
Hoće li bar jedan od njih nešto valjati?
Za promjenu neki napadač, nešto.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bvsic, keli, lumani, skoJaa i 110 gostiju.