FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ne kontam espirit24 kakve veze imaju Zeljo i navijaci Zelje u ovoj prici i kakvu si ti poveznicu tu nasao. Vidim najavio si se da dolazis na derbi iz Gradačca i svaka ti cast na tome.A jel' po tebi okej da ti koji dodjes jednom il dvaputa godisnje na Kosevo,kritikujes, da na kazem solis pamet ljudima koji su tu uz klub uvijek? Opet kazem svaka cast tebi sto odvojis vrijeme, pare i predjes toliki put, ali ne cini mi se da si bas toliko upucen u situaciju, pa zato i pises ovakve stvari. Ovo sto pises direktorici da ustraje u svojim namjerama,je vrijedjanje inteligencije navijacima. Nemoj samo reci da nisi vidio prozivke i komentare, koje je ta ista direktorica u prethodnim mjesecima upucivala navijacima. To tebe, kao navijaca ne dotice? Dobar primjer su sezonske ulaznice na pocetku sezone, kad su napravili hajp oko kupovine istih i ljudi su se naravno odazvali, ali pri tome ne treba zaboraviti da su tim istim navijacima vjesto presutili informaciju da ce sezonske ulaznice koristiti na nekom drugom stadionu, a ne na Kosevu. Izvini, ali za mene to nije korektan odnos prema navijacima, ali i to se prihvatilo. Ekipa je dobila maksimalnu podrsku i u Zenici, to nije ni bilo uptino, a sta su zauzvrat navijaci dobili? Najlosiju sezonu i najvece blamaze u historiji kluba. Slag na tortu je naravno imenovanje trenera, o njemu i njegovom odnosu s navijacima je sve vec receno. Ove price o prodaji zgrade i selidbi klupskih prostorija u Butmir su jos u domeni nagadjanja i mahalanja, ali ako se realizuju te stvari to je udar na identitet kluba, bar je to za mene tako. Prostorije kluba iz centra grada i glavne ulice u gradu koje su tu godinama, seliti negdje na neko zemljiste u Butmiru, nije i ne moze biti dobra opcija. Ali eto izgleda tebe ove stvari van terena i odnos prema navijacima ne zanimaju, bitno je da se dovede koji igrac, plati obestecenje i sve se svodi na to. Ako se fokusiramo samo na teren, onda mi se ne cini bas da imamo razloga za zadovoljstvo i optimizam. Sa najboljim i najskupljim kadrom u ligi, mi smo dobili najlosiju polusezonu ikad i grcevitu borbu za Evropu.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Cekaj da napune 22-23.. Onda ce odigrati dvije utakmice gdje nam gori pod nogama. Rasulo po svim tackama. I onda ocekujes u ramicu da vidis ronaldinha.. To se postepeno ubacuje, kup utakmica, liga, rijesen rezultat.. pa malo da treniraju s prvim timom, pa ih vratis... JA fakat ne znam jel postoji normalan strucnjak u BiH koji zna raditi i povezati omladinske kategorije i Prvi tim... nevjerovatnoShategabri je napisao/la: ↑17 jan 2023, 13:33Šta je sa ovim omladincima što trenutno deru u omladinskim kategorijama?
Hoće li bar jedan od njih nešto valjati?
Za promjenu neki napadač, nešto.
Ili moramo docekati pavlovica da digne srednjak da bi omladinac dobio sansu. Ne kontam te trener mekusce... Boji se kako ce mu omladinac odgovoriti na ukazano povjerenje. I onda kada zapocnes dobro, tipa trake ti ga ubijes u svai moguci pojam nakon greske koja jeste kardinalna protiv borca, ali sasvim normalna i ocekivana za mladje igrace. valjda ovaj dogan sta radi
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
"Tek su mu 24 godine, ukoliko ovako nastavi nekadašnji stoper FK Sarajevo, samo nebo mu je granica...
Nekadašnji kapiten FK Sarajevo, Nihad Mujakić, jedini je igrao Ankaragucua koji je odigrao apsolutno sve minute u dosadašnjem dijelu sezone u turskoj Superligi.
Ankaragucu je trenutno na 13. mjestu na tabeli sa 19 osvojenih bodova iz 18 odigranih susreta, a Mujakić je jedna od svjetlih tački turskog kluba u prvom dijelu sezone.
Bosanskohercegovački stoper je počeo svih 18 utakmica u prvih jedanaest i igrao apsolutno sve minute u dosadašnjem dijelu sezone čime je postao jedan od 13 igrača koji su odigrali ukupno 1620 minuta u ovom dijelu sezone.
Turski klub je tokom sezone promijenio dva trenera, a Mujakić je kod obojice bio standardan što pokazuje da u klubu vjeruju u njegove igrače kvalitete i bez sumnje je da ga očekuju velike stvari u nastavku karijere."
Samo se sjetim silinih postova o Nihadu nakon par kikseva i opet potvrdis ono staro: NAMA NIKO NE VALJA! Od igraca, ljudi u administraciji, upravi, vlasnika itd. NIKO!
Nekadašnji kapiten FK Sarajevo, Nihad Mujakić, jedini je igrao Ankaragucua koji je odigrao apsolutno sve minute u dosadašnjem dijelu sezone u turskoj Superligi.
Ankaragucu je trenutno na 13. mjestu na tabeli sa 19 osvojenih bodova iz 18 odigranih susreta, a Mujakić je jedna od svjetlih tački turskog kluba u prvom dijelu sezone.
Bosanskohercegovački stoper je počeo svih 18 utakmica u prvih jedanaest i igrao apsolutno sve minute u dosadašnjem dijelu sezone čime je postao jedan od 13 igrača koji su odigrali ukupno 1620 minuta u ovom dijelu sezone.
Turski klub je tokom sezone promijenio dva trenera, a Mujakić je kod obojice bio standardan što pokazuje da u klubu vjeruju u njegove igrače kvalitete i bez sumnje je da ga očekuju velike stvari u nastavku karijere."
Samo se sjetim silinih postova o Nihadu nakon par kikseva i opet potvrdis ono staro: NAMA NIKO NE VALJA! Od igraca, ljudi u administraciji, upravi, vlasnika itd. NIKO!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Prema navodima “****” Nemanja Ljubisavljević mogao bi postati novi član ekipe Sarajeva.
Nakon što je iz litvanskog Žalgirisa na stadion “Asim Ferhatović Hase” stigao Renan Oliveira, iz istog kluba bi mogao doći i Ljubisavljević koji igra na poziciji štopera.
Tokom svoje karijere igrao je za Trstenik, Jagodinu, Tabane, Radnički iz Niša, Dinamo iz Vranja, hrvatsku Goricu, a u Žalgiris je stigao 2020. godine. Tu je odigrao 103 utakmice i postigao je dva gola, ono što posebno može biti značajno za Sarajevo je to da je u prvom dijelu ove sezone odigrao i pet mečeva u Ligi konferencija.
U svojoj karijeri je osvojio triput titulu šampiona Litvanije, po jednom Kup i Superkup te države, a sa Goricom je bio najbolji u drugoj ligi Hrvatske.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
nokee je napisao/la: ↑17 jan 2023, 13:38"Tek su mu 24 godine, ukoliko ovako nastavi nekadašnji stoper FK Sarajevo, samo nebo mu je granica...
znas ti nas .... Ma samo prst u uho... nije se ovdje rodio ko je nama ugodio... da ne nabrajamo primjere redom.. I jednom Mersi se od Merso mersooo mersoooo doslo do ebo sve svoje staro, treba ga otjerati.. Jednostavno nismo umjereni, nemamo sredine, hocemo sve odmah i sad... itd itd.. ovdje se prvo trebam svijest zitelja ove drzave promijeniti..
Onaj postavlja sliek stadiona, iz srbije gdje je jedan covjek za sve zaduzen i za sve se pita.. I kod nas, gdje se rat vodi od kraja rata.. Pa normalno da dusmanima nije u interesu ni jaka repka u bilo kojem sportu, pa i klupski fudbal.
Cuj kaze ajla nam rekla ovo ono.. zaboli me sta mlati po drustvenim mrezama.. jel joj carapa pukla, jel ima bracnih problema. Sad ide tika taka, ne bude li evrope, i ona cicak i celavi nek promijene drzavu stanovanja.
- 1 9 4 6 -
-
- Kontakt:
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- Shategabri
- Kontakt:
Nemamo sistema za mlade igrače.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑17 jan 2023, 13:37Cekaj da napune 22-23.. Onda ce odigrati dvije utakmice gdje nam gori pod nogama. Rasulo po svim tackama. I onda ocekujes u ramicu da vidis ronaldinha.. To se postepeno ubacuje, kup utakmica, liga, rijesen rezultat.. pa malo da treniraju s prvim timom, pa ih vratis... JA fakat ne znam jel postoji normalan strucnjak u BiH koji zna raditi i povezati omladinske kategorije i Prvi tim... nevjerovatnoShategabri je napisao/la: ↑17 jan 2023, 13:33Šta je sa ovim omladincima što trenutno deru u omladinskim kategorijama?
Ili moramo docekati pavlovica da digne srednjak da bi omladinac dobio sansu. Ne kontam te trener mekusce... Boji se kako ce mu omladinac odgovoriti na ukazano povjerenje. I onda kada zapocnes dobro, tipa trake ti ga ubijes u svai moguci pojam nakon greske koja jeste kardinalna protiv borca, ali sasvim normalna i ocekivana za mladje igrace. valjda ovaj dogan sta radi
Real je istrpio jednog Vinicijusa.
Mi Ramića nikad nećemo.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
tako je. Vinicusa proslu ili pretproslu i nisi mogao puno vidjeti. Klub suptilno stao u njegovu zastitu i u pravo vrijeme mu dao priliku.. ma, ja sam davno rekao za ovo nase podneblje. samo ne slusaj sta ti drugi pricaju.. svoj ti poso i gotovo. Budes li sluso 1000 trenera, hiljadu zidana, navijace koje nakon jedne dobre partije ti ga puse, nakon druge ti ebu od do zaista nisu releventan faktor.Shategabri je napisao/la: ↑17 jan 2023, 13:44Nemamo sistema za mlade igrače.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑17 jan 2023, 13:37Cekaj da napune 22-23.. Onda ce odigrati dvije utakmice gdje nam gori pod nogama. Rasulo po svim tackama. I onda ocekujes u ramicu da vidis ronaldinha.. To se postepeno ubacuje, kup utakmica, liga, rijesen rezultat.. pa malo da treniraju s prvim timom, pa ih vratis... JA fakat ne znam jel postoji normalan strucnjak u BiH koji zna raditi i povezati omladinske kategorije i Prvi tim... nevjerovatnoShategabri je napisao/la: ↑17 jan 2023, 13:33
Šta je sa ovim omladincima što trenutno deru u omladinskim kategorijama?
Real je istrpio jednog Vinicijusa.
Mi Ramića nikad nećemo.
Samo profi igrac moze igrati pred bilo kakvom publikom. **** tog igraca kojem istok ili neko opsuje a on jadan za rezultat propadne. takvi nam ne trebaju .
- 1 9 4 6 -
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Postujem te kao forumasa, brata po klubu.. ali puno mracis popij jedno svetlo

- 1 9 4 6 -
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
pa nasi bi da prodaju igrace ko dinamo. Biva akademija. Prvo se napravi EURO Uspjeh. Etabliras se tu, par puta euro takmicenje. par puta dobri rezultati. Tada mladi igrac dodje do izrazaja i mozes ga prodati kako planiras. Oni bi sad da djokana prodaju za 3 MIlke. Ne ide.
Prvo uspjeh s prvim timom.. da si redovan ucesnik i onda iz tog kostura od 10 igraca - taj jedan mladi dobije na znacaju.. pa ga prodas za 4-5-6 miliona.
Ili recimo Orsic - hejjj sa 31 godino se prodo za skoro 10 miliona. To se radi tako. Imam osjecaj da tu akademiju pravimo od krova ka temelju umjesto obrnuto
- 1 9 4 6 -
Kakva je referenca taj Žalgiris?
Jel to nešto poput onih iz Mijanmara brazilaca il odakle vec?
Jest da smo i mi amateri, znači ostat ćemo amateri.
Jel to nešto poput onih iz Mijanmara brazilaca il odakle vec?
Jest da smo i mi amateri, znači ostat ćemo amateri.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- Shategabri
- Kontakt:
Možda, mislim vjerovatno pretjerujemLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑17 jan 2023, 13:52
Postujem te kao forumasa, brata po klubu.. ali puno mracis popij jedno svetlo![]()
![]()

Ma ja bih volio da se varam za sve negativno oko kluba, al nažalost u zadnje vrijeme to nije slučaj

Joj može svijetlo, pa još presjeći jednom viljemovkom, odmah pozitiva udari

Koševo Zapad
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Shategabri je napisao/la: ↑17 jan 2023, 14:01Možda, mislim vjerovatno pretjerujemLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑17 jan 2023, 13:52
Postujem te kao forumasa, brata po klubu.. ali puno mracis popij jedno svetlo![]()
![]()
ali i izgledom podsjeća
![]()
Ma ja bih volio da se varam za sve negativno oko kluba, al nažalost u zadnje vrijeme to nije slučaj![]()
Joj može svijetlo, pa još presjeći jednom viljemovkom, odmah pozitiva udari![]()

- 1 9 4 6 -
Klupski ciljevi i prica o ciljevima i djela se ne podudaraju ni u jednom tački.
Dakle, priča se o akademiji a nisi doveo tri strucne osobe u akademiju. Tu su ljudi koji rade godinama i kojima je to svakodnevni posao gdje nemaju nikakvu zelju da naprave nesto veliko, nesto sto ce i njih kao pojedince lansirati mozda negdje vani, ili da dobiju neku vecu poziciju. Picamo o mladim igracima, a nas domet kvaliteta je ankaragucu, ito samo jer je Niho momak koji ima savrsene fizicke kvalitete i na njegovu zalost da je sa 12 poceo trenirati negdje u HR ili SLO danas bi bio u ligama petice.
Nasa djeca su do prije par godina mogla parirati vrsnjacima do 17, sada, mislim da se to spustilo cak i nize. Danas u klubovima balkana se radi duplo ako ne i vise kvalitetno sa djecom nego kod nas, a imaju iste ako ne i losije uslove (finansijske, tereni). Medjutim, kada odete u drugi klub, tu su sve mladi ljudi u kojima vidis energiju, želju, vecinom nemaju neku poveznicu s klubom nego su tu da naprave posao. Kod nas je sve obrnuto, zato su rezultati takvi da kako su djeca starija, kvalitet opada.
Trenutno, ne postoje stvari kao sto su djeca koja su projekti kluba. Da postoje, ta djeca bi vec sa 16-17 isla na pripreme s prvim timom, bez obaveze da igraju, negod da treniraju sa njimaa, pa bi onda dobili sansu da igraju u kup utakmici, debituju, pa onda lagano ali... ne moze jer onda ima 10ak "uvrijeđenih" i "Zasto se djeci nekoj dala sansa" i slicno. Previse je tu nekih "neka bolje nemoj nikako" i slicnih solucija nego sto ima strucnosti i da neko napise ime i kaze JA STOJIM IZA OVOGA! Prvi tim je sklopljen tako da, da ne postojji pravilo u21 da ne bi n jedan akademac igrao, i golmana bi trazili novog, medjutim ovo pravilo spasava dvije pozicije samo je sada pitanje koje. Jedna je golman, a druga je misterija koji igrac u21 ce biti u prvih 11 s obzirom na broj dolazaka i broj stranaca. O tome dace neko drugi od mladih dobiti sansu ne treba ni razgovarati, svi igraci koji su dosli, dosli su da igraju a ne da budu klupa i tribina.
Dakle, jedan veliki jaz akademija i klub, gdje je premosnica nikakva. Jednostavno ambicije i realnosti i zelje nisu na istom nivou, a kukanje na kvalitet akademaca je šizofrenija jer niti se s tom djecom dobro radi, niti se djeci daje pravilno šansa niti mozes nakon toga ocekivai da idu za milione.
Zbog toga, najpostenije bi bilo da se u tim "govorima" izbaci prica o akademiji jer je rrealnost da onaj ko imalo ima kontakta sa njom vidi da to nije trenutno nesto sto ce proizvesti nekog milionskog igraca, niti se ima neka kvalitetna ideja kako da se napravi spoj kvaliteta i akademaca. Pa nama je projekat kluba momak od 23 godine, u tim godinama, kvalitetni igraci, mladi, igraju vec dvije tri sezone u top 8 liga evrope, kod nas projekat treb da bude lupam said pramenkovic sa 18, bakir nurkovic 18, talha tabakovic 18, ljukovac i sl, da se izabere od ove djece jedan dva i da se isforsira do kraja a ne da igra tri pa 5 mjeseci tribina pa jedana pa juniori i tako dok ne raspadne se.
Sako 6 mjeseci novi sef akademije, sa novim idejama i novim vizijama, reeorganizacije, novi trenerni, novi stil igre... i tako u krug a rezultat... nula.
Dakle, priča se o akademiji a nisi doveo tri strucne osobe u akademiju. Tu su ljudi koji rade godinama i kojima je to svakodnevni posao gdje nemaju nikakvu zelju da naprave nesto veliko, nesto sto ce i njih kao pojedince lansirati mozda negdje vani, ili da dobiju neku vecu poziciju. Picamo o mladim igracima, a nas domet kvaliteta je ankaragucu, ito samo jer je Niho momak koji ima savrsene fizicke kvalitete i na njegovu zalost da je sa 12 poceo trenirati negdje u HR ili SLO danas bi bio u ligama petice.
Nasa djeca su do prije par godina mogla parirati vrsnjacima do 17, sada, mislim da se to spustilo cak i nize. Danas u klubovima balkana se radi duplo ako ne i vise kvalitetno sa djecom nego kod nas, a imaju iste ako ne i losije uslove (finansijske, tereni). Medjutim, kada odete u drugi klub, tu su sve mladi ljudi u kojima vidis energiju, želju, vecinom nemaju neku poveznicu s klubom nego su tu da naprave posao. Kod nas je sve obrnuto, zato su rezultati takvi da kako su djeca starija, kvalitet opada.
Trenutno, ne postoje stvari kao sto su djeca koja su projekti kluba. Da postoje, ta djeca bi vec sa 16-17 isla na pripreme s prvim timom, bez obaveze da igraju, negod da treniraju sa njimaa, pa bi onda dobili sansu da igraju u kup utakmici, debituju, pa onda lagano ali... ne moze jer onda ima 10ak "uvrijeđenih" i "Zasto se djeci nekoj dala sansa" i slicno. Previse je tu nekih "neka bolje nemoj nikako" i slicnih solucija nego sto ima strucnosti i da neko napise ime i kaze JA STOJIM IZA OVOGA! Prvi tim je sklopljen tako da, da ne postojji pravilo u21 da ne bi n jedan akademac igrao, i golmana bi trazili novog, medjutim ovo pravilo spasava dvije pozicije samo je sada pitanje koje. Jedna je golman, a druga je misterija koji igrac u21 ce biti u prvih 11 s obzirom na broj dolazaka i broj stranaca. O tome dace neko drugi od mladih dobiti sansu ne treba ni razgovarati, svi igraci koji su dosli, dosli su da igraju a ne da budu klupa i tribina.
Dakle, jedan veliki jaz akademija i klub, gdje je premosnica nikakva. Jednostavno ambicije i realnosti i zelje nisu na istom nivou, a kukanje na kvalitet akademaca je šizofrenija jer niti se s tom djecom dobro radi, niti se djeci daje pravilno šansa niti mozes nakon toga ocekivai da idu za milione.
Zbog toga, najpostenije bi bilo da se u tim "govorima" izbaci prica o akademiji jer je rrealnost da onaj ko imalo ima kontakta sa njom vidi da to nije trenutno nesto sto ce proizvesti nekog milionskog igraca, niti se ima neka kvalitetna ideja kako da se napravi spoj kvaliteta i akademaca. Pa nama je projekat kluba momak od 23 godine, u tim godinama, kvalitetni igraci, mladi, igraju vec dvije tri sezone u top 8 liga evrope, kod nas projekat treb da bude lupam said pramenkovic sa 18, bakir nurkovic 18, talha tabakovic 18, ljukovac i sl, da se izabere od ove djece jedan dva i da se isforsira do kraja a ne da igra tri pa 5 mjeseci tribina pa jedana pa juniori i tako dok ne raspadne se.
Sako 6 mjeseci novi sef akademije, sa novim idejama i novim vizijama, reeorganizacije, novi trenerni, novi stil igre... i tako u krug a rezultat... nula.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Hoćeš da kažeš da je Mustafić loše odigrao ovo do sada?
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- Shategabri
- Kontakt:
Očajno. Ja od njega nisam skoro pa ništa vidio.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑17 jan 2023, 14:07Hoćeš da kažeš da je Mustafić loše odigrao ovo do sada?
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Inali su sad akademci priliku da pokazu barem nesto i nista nisu pokazali,karakter,kvalitet,borbenost jedno veliko nista trpali ih ko budale. Nije to samo dati priliku vrc moras imat kvalitet,dobiju priliku tipa Trako, Ramic i pokazu sve ono najgore i da od njih nikad igraca nece biti to su bolne cinjenice. Sto se tice ovog gruzijca uvijek treba ovako nesto probat,ima dobre reference i pojma nemam zasto neki smatraju da je ovo lose uredjeno. Ovi sto misle da ce svake godine po 3 akademca biti izbacena su smijesni,to ni Dunamo nije u stanju da uradi a mi vec imamo nase mlade igrace u prvih 11,sta ljudi ocekuju da ih bude 11,da se bore za titulu i da izadju u evropu haha od toga nema nista niti je realno
Trenutno korisnika/ca: Arhitekt, bhfanatic14, dime, Haksss, kanarinac, mosarajvosa83, Napapijri, Proximic, spezial i 80 gostiju.