FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Dovedes 5-6 igraca.
Pred potpisom jos 2-3.
I ti nakon svega toga dovodis jos i SD, kojem si odradio sve. Koja je njegova funkcija sada? Sjedi i uzima platu, konkretno za sta?
Kakvi intelektualci.
Pred potpisom jos 2-3.
I ti nakon svega toga dovodis jos i SD, kojem si odradio sve. Koja je njegova funkcija sada? Sjedi i uzima platu, konkretno za sta?
Kakvi intelektualci.
- FKS -
Možda izlazni transferi?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- JavierBosnia
- Kontakt:
A sta ga trebas dovesti 2 dana pred ljetni rok i reci ajde zavrsi sta nam treba?
Nema nista lose da dodje danas, sutra ili za mjesec-dva. Novi SD treba da ima dovoljno vremena da upozna ekipu, prednosti i nedostatke i da pocne analize i pripreme vec za naredni prijelazni rok da ne dovodimo igrace koje niko drugi u evropi nece pa nama sta ostane.
A isto tako i da ima neko ko ce intenzivno pregovarati sa drugim klubovima da danas/sutra i prodamo nekog od nasih igraca.
Igraci se ne kupuju i prodaju samo na zimu i ljeto, nego tokom citave godine se taj posao radi.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Brate ti popij par svijetlih, bas mracis! Pa vrati 20 postova, dobro se nisi rokno sa zgrade
Valjda SD ima posla i mimo dovodjenja igraca, zaduzen je za komplet sportsku stranu kluba..

Razumijem da je raja negativna al komentari i kukanje na sve zivo je strasno. Sad odjendom sta ce nam sportski direktor, a kad ga nemamo kuka se sto ga nemamo. Kuka se jer se dovodi u toku prelaznog roka(prevedeno: sjedit ce i uzimat ce pare), pa nije football manager ovo da samo radis sa transferima unutar prelaznih rokova. Imamo problema i mana, al se za neke stvari sere i preuvelicava strasno.
Smijesno je to druze. Jako cudno i smijesno.
Zna se sta je kljucni posao SD u saradnji sa strucnim stabom. U nasem slucaju "strucnim" stabom. Formiranje i stvaranje ekipe. Lik dolazi, ovi mu zavrsili sve dolazece transfere. Sportski segment posla gotov.
Izlazni transferi su svakako vise u nadleznosti finansijera, to moze rijesiti Ismir i Ajla (tuka).
Ovo je nakaradno kontra proces, totalno. Koliko god se vi, neki, trudili da prikazete da nije tako.
Zna se sta je kljucni posao SD u saradnji sa strucnim stabom. U nasem slucaju "strucnim" stabom. Formiranje i stvaranje ekipe. Lik dolazi, ovi mu zavrsili sve dolazece transfere. Sportski segment posla gotov.
Izlazni transferi su svakako vise u nadleznosti finansijera, to moze rijesiti Ismir i Ajla (tuka).
Ovo je nakaradno kontra proces, totalno. Koliko god se vi, neki, trudili da prikazete da nije tako.
- FKS -
Kukaju kad dovodis igrace, kukaju kad ne dovodis. Jbt ko bi pitaru ugodio.
Kakvi losi spinovi. Daj se skoncetrirajte. Nekada se prizna i los potez, nelogican, cak i ljudi koji dizete do nivoa totema i bozanstava. Kriticko preispitivanje je zdrav proces. Logican i zdrav. Razvija intelekt, koliko god se navijacki postavili i postavljate. Nije zdravo stvarati od ljudi bozanstva i klanjati im se. Brzo stigne samar realnosti i istine (Sabrina, i njoj su se mnogi klanjali, sve njeno branili. Kao i uprave prije..).
- FKS -
- Shategabri
- Kontakt:
Postavlja se pitanje ko je zapravo kod nas zadužen za dovođenje igrača?
Koševo Zapad
- JavierBosnia
- Kontakt:
Zao mi je sto ne prihvatas neko drugo misljenje koji se protivi tvom, no dobro.Hajdeee je napisao/la: ↑18 jan 2023, 11:06Kakvi losi spinovi. Daj se skoncetrirajte. Nekada se prizna i los potez, nelogican, cak i ljudi koji dizete do nivoa totema i bozanstava. Kriticko preispitivanje je zdrav proces. Logican i zdrav. Razvija intelekt, koliko god se navijacki postavili i postavljate. Nije zdravo stvarati od ljudi bozanstva i klanjati im se. Brzo stigne samar realnosti i istine (Sabrina, i njoj su se mnogi klanjali, sve njeno branili. Kao i uprave prije..).
Ja kako sam shvatio po onim odgovorima, vjerovatno ona agencija gdje je Hadzic ali ne donosi on konacnu odluku, nego neka veca grupa koja analizira prijedlog igraca i daje ili ne daje odobrenje za dovodjenjeShategabri je napisao/la: ↑18 jan 2023, 11:09Postavlja se pitanje ko je zapravo kod nas zadužen za dovođenje igrača?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- Shategabri
- Kontakt:
Aha. Na osnovu čega oni rade tu procjenu? Imaju li kakvo stručno lice, nekog dobrog skauta, nekog ko ima veliko iskustvo, pa onda on da konačnu ocjenu?JavierBosnia je napisao/la: ↑18 jan 2023, 11:12Zao mi je sto ne prihvatas neko drugo misljenje koji se protivi tvom, no dobro.Hajdeee je napisao/la: ↑18 jan 2023, 11:06Kakvi losi spinovi. Daj se skoncetrirajte. Nekada se prizna i los potez, nelogican, cak i ljudi koji dizete do nivoa totema i bozanstava. Kriticko preispitivanje je zdrav proces. Logican i zdrav. Razvija intelekt, koliko god se navijacki postavili i postavljate. Nije zdravo stvarati od ljudi bozanstva i klanjati im se. Brzo stigne samar realnosti i istine (Sabrina, i njoj su se mnogi klanjali, sve njeno branili. Kao i uprave prije..).
Ja kako sam shvatio po onim odgovorima, vjerovatno ona agencija gdje je Hadzic ali ne donosi on konacnu odluku, nego neka veca grupa koja analizira prijedlog igraca i daje ili ne daje odobrenje za dovodjenjeShategabri je napisao/la: ↑18 jan 2023, 11:09Postavlja se pitanje ko je zapravo kod nas zadužen za dovođenje igrača?
To dođe kao neka vrsta upravnog odbora u klubu, ali koji je zadužen za transfer politiku.
Ko zna, možda i za druge odluke vezano za poslovanje kluba.
Koševo Zapad
Pa kako rece sefica da ima neka nezavisna skauting agencija s kojom se mirvic konsultuje pa tek onda donosi odluku
Dal je jedan od rijetkih igrača iz tima kojem nije izmišljana pozicija, igrao je na mjestu na kojem se kao najbolje snalazi i bilo je logično da ubode koji gol/asistenciju. Džafić jesenas maltene samo na golu nije stajao, Nardin fino krenuo u prva dva kola, pa ga onda ublehaš Dudić klupira bez ikakvog konkretnog razloga, Čataković ne bi ni jednom igrao svoju prirodnu poziciju da Dudić nije otišao. I kako onda očekivati da u takvim okolnostima ovi igrači pruže dobre partije i imaju dobru statistiku ? Da si im pružio kontinuitet nastupa na njihovim prirodnim pozicijama, bila bi druga pjesma.spezial je napisao/la: ↑18 jan 2023, 10:35Dal je prosle polusezone, uz sve svoje gluposti i djecije bolesti, odigrao bolje od suljic, dzafica, mulahusejnovica i catakovica zajedno. Malac jest iritantan na trenutke, al za sve ove izvikane zvijezde koje sigurno i kostaju vise od njega je izmislio fudbal
Jes ako smo slijepi i nemamo oči i gudbal gledamo ocima 3godisnjaka.spezial je napisao/la: ↑18 jan 2023, 10:35Dal je prosle polusezone, uz sve svoje gluposti i djecije bolesti, odigrao bolje od suljic, dzafica, mulahusejnovica i catakovica zajedno. Malac jest iritantan na trenutke, al za sve ove izvikane zvijezde koje sigurno i kostaju vise od njega je izmislio fudbal
Prvo Dal je 10ka u ekipi, sto znaci da je vezni igrac u nasoj formaciji. Taj decko ne postoji u defanzivi, nema ga. Šeta po terenu posebno nakon gola borcu. Ako mu je trener rekao da šeta onda bolje Šoju da smo stavili, ali posto znam da nije jer to niko nikad uradio ne bi, njegova igra i defanzivnom dijelu je horor.
Nopr. hamza uz sve sto pises je dao i golova i namjwsti šansi, neke zabili neke nismo, to sto je zabaljen na krilu je druga priča.
Ja bi volio znati samo kome oni misle, osim neke menagerske sheme, uvaliti dala, jer njegovo kretanje na terenu je taađan za ovako neke ekipe kao sarajebo
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Rdjavom *urcu i dlake smetaju
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Niko ne pravi bozanstva ni od koga, nego ti tjeras brate svoju pricu kuknjave, neces prihvatiti ni jedno misljenje drugacije od tvog. Svi bi mi volili, bar većina da Ismir klikne dugme i izbrise komplet upravu i vrlog nam trenera, al ne ide. Pa sad kad to tako ne ide, može se komentarisati i dobro i lose. Ti ne shvatas da ako se napise bubam Gulisa dobar se cini, ja ili bilo ko ne brani niti podrzava Ajlu, nego komentarise igraca. Ti taj svaki post gdje se nesto pofali shvatas kao da neko podrzava ili hej zamisli pravi bozanstvo (boze sacuvaj) od nekoga..Hajdeee je napisao/la: ↑18 jan 2023, 11:06Kakvi losi spinovi. Daj se skoncetrirajte. Nekada se prizna i los potez, nelogican, cak i ljudi koji dizete do nivoa totema i bozanstava. Kriticko preispitivanje je zdrav proces. Logican i zdrav. Razvija intelekt, koliko god se navijacki postavili i postavljate. Nije zdravo stvarati od ljudi bozanstva i klanjati im se. Brzo stigne samar realnosti i istine (Sabrina, i njoj su se mnogi klanjali, sve njeno branili. Kao i uprave prije..).
Budalastina iskreno..
Ja ga samo poredim s ostatkom ofanzivnog dijela ekipe. Razvikani Catakovic je fulio 10 zicera s dva metra jer je zategne ko sivonja, tu me ne zanima je li zavaljen na krilo ili je na prirodnoj poziciji, ili znas dat gol s par metara ili ne znas. Mulahusejnovic je nepokretan.Pantelija je napisao/la: ↑18 jan 2023, 11:20Jes ako smo slijepi i nemamo oči i gudbal gledamo ocima 3godisnjaka.spezial je napisao/la: ↑18 jan 2023, 10:35Dal je prosle polusezone, uz sve svoje gluposti i djecije bolesti, odigrao bolje od suljic, dzafica, mulahusejnovica i catakovica zajedno. Malac jest iritantan na trenutke, al za sve ove izvikane zvijezde koje sigurno i kostaju vise od njega je izmislio fudbal
Prvo Dal je 10ka u ekipi, sto znaci da je vezni igrac u nasoj formaciji. Taj decko ne postoji u defanzivi, nema ga. Šeta po terenu posebno nakon gola borcu. Ako mu je trener rekao da šeta onda bolje Šoju da smo stavili, ali posto znam da nije jer to niko nikad uradio ne bi, njegova igra i defanzivnom dijelu je horor.
Nopr. hamza uz sve sto pises je dao i golova i namjwsti šansi, neke zabili neke nismo, to sto je zabaljen na krilu je druga priča.
Ja bi volio znati samo kome oni misle, osim neke menagerske sheme, uvaliti dala, jer njegovo kretanje na terenu je taađan za ovako neke ekipe kao sarajebo
Ok, Dal je nezainteresovan i ne krece se, ali je za Suljica Kante u tom smislu. Dao je kljucne golove u obje pobjede protiv Borca, a to nam je prikupilo cetvrtinu od ukupne sume bodova sto imamo.
I opet se vracam na pocetak, prvi sam ga pljuvao kad je zasluzio, a imao je gluposti i losih tekmi more, ali jbt daleko od toga da je najgori igrac ekipe i da je on najveci problem koji imamo...
- Shategabri
- Kontakt:
Činjenica je da mi ove sezone imamo 20+ na ulaznom, a tako i na izlaznom transferu.
Prvi znak ne zna se ko pije ko plaća.
Prvi znak ne zna se ko pije ko plaća.
Koševo Zapad
pa hadzija. samo promjenio kancelariju i ne slika se sa igracimaShategabri je napisao/la: ↑18 jan 2023, 11:09Postavlja se pitanje ko je zapravo kod nas zadužen za dovođenje igrača?
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- Shategabri
- Kontakt:
Ako je tako, jasno je šta slijedi.FCUM je napisao/la: ↑18 jan 2023, 12:19pa hadzija. samo promjenio kancelariju i ne slika se sa igracimaShategabri je napisao/la: ↑18 jan 2023, 11:09Postavlja se pitanje ko je zapravo kod nas zadužen za dovođenje igrača?
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, bordobijeli, Evander, Ferrante071, JuricaSpindl, keli, MaroonWhite1946, nedimmmm1337, NeSamSafetee, Posejdon, Rule_hz, tajsamja, USB, Vanja8, ŠTA_JE i 170 gostiju.