FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
94
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 232

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 23 jan 2023, 23:07

senade82 napusi se kari,ne debilu je.bale ti hz majku usta
iste te hz su svaku utakmicu uz klub, od sarajeva do bosnaskog novog, trebinja, orasja, bijeljine, italije, skotske, svedske i svakog sela gdje klub ide.
Milion puta su svojim djelovanjem donijele veliki novac klubu, spasavale klub od kriminalaca, te price ostaju "iza zavjese" ali bar tri puta su momci stavljali glavu na pladanj jer su se isprijecili kriminalcima da udju u klub i jeb.u mu majku, a ti si vjerovatno dirkao se dole uz farmu

lahko je drkicu baciti kad se razvuce koreo preko sjevera, a ne pita niko koliko momci vremena odvoje da se skupe pare, nacrta ista... i onda kad se šerije slike "najjaci " "prekucali"... pa par mjeseci poslije kontra...
inace mi kao nacija smo najdvoličnija koja postoji na svijetu... nema vece gamadi od nas ma koliko se mi drčili da smo "raja" i ostale floskule, za 10 min se zaboravi sve sto se uradilo ako nesto lose se desi i za 10 min sve zaboravimo ako nesto dobro se desi...

Lik pisa po klubu, dodje, kaze ma haj davno bilo
dodjde prica, ne istina, nego prica, vladan ce za srbiju jer ga NJEGOVA DRZAVA NECE, kae majku mu čet..nicku prodo nas bla bla ....
momci su tu 24h za klub, za navijace, bore se sa tim da je pola tribine otislo van bosne da zivi.. bukvalno pola raje s sjevera sa kojom sam isao na tekme vise nije u bosni... i tako je sa cijelom tribinom, smjena generacije, milion nekih problema, nove generacije koje imaju 10 000 drugih zanimacija bitnijih od fudbala koji je nama bio nesto veliko i jedina bitna stvar... al valja srat...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 23 jan 2023, 23:31

Dan kada je otišao Hase

Vjerovatno će mnogi, dok danas budu čitali naslov, ali i podnaslov ovog teksta, ostati potpuno zbunjeni. Pogotovo oni koji koriste Facebook i njegovu veoma popularnu stavku Uspomene ili Memories, kod kojih će nivo zbunjenosti biti još veći. Ubijeđeni da ste godinama unazad na dan Hasetove smrti dijelili linkove koji o tome govore, Hasetove slike ili citate, ali toga u današnjim Uspomenama na vašem Facebook profilu jednostavno nema. Vjerovatno i ne čitate dalje tekst, Facebook zamjenjujete Googleom, kucate "Asim Ferhatović Hase", a tamo vam izbacuje najprije članak sa Wikipedije, a potom i sa svih drugih portala, u kojima jasno stoji da je Asim Ferhatović preminuo u noći sa 24. na 25. januar, dan nakon svog 54. rođendana.

A da li je tako? Godinama su svi portali, sve stranice na društvenim mrežama sa bordo tematikom, pa da se ne lažemo, čak i Bordo vremeplov, prenosili tu informaciju. Nekako se taj podatak da je Hase preminuo dan nakon svog rođendana uzimao zdravo za gotovo. Ipak, prije par mjeseci, istražujući biografske podatke o potpuno drugom igraču, kao i obično prva "stanica" bila mi je web stranica KJKP "Pokop". Sasvim slučajno, naišao sam na podatke o rahmetli Hasetu i ostao poprilično šokiran onim što sam vidio. Pod stavkom datum smrti, jasno je stajalo 23.01.1987...

slika

Kao neko ko na pitanja poput Kada je rođen Safet Sušić? Kada su rođena braća Musemić? Kada je rođen Edhem Šljivo?, odgovara kao iz topa, znao sam i bez dodatne provjere da je Hase rođen 24. januara 1933. godine, a da bi datum njegove smrti, vođen onom "preminuo dan nakon 54. rođendana", trebao zapravo biti 25. januar 1987. godine. Isprva sam pomislio da je u pitanju greška na stranici Pokopa, što se veoma rijetko dešava, ali sam ipak odlučio istražiti medije. Prelistavši svu dostupnu arhivsku građu, uvjerio sam se da je podatak sa web stranice Pokopa zapravo istinit. Subotnja izdanja dnevnih novina, "od Vardara do Triglava", tog 24. januara 1987. godine bila su ispunjena vijesti o tome da je dan ranije preminuo jedan od najvećih fudbalera Jugoslavije, Asim Ferhatović Hase.

slika

Od tog trenutka otklonjena je i svaka sumnja, jer ako je sva jugoslavenska štampa u subotu 24. januara, prenijela vijest o tome kako je dan ranije u Sarajevu preminuo Hase, te kako će se tog dana u prostorijama NSBiH održati komemoracija sa početkom u 10:30, a u 13 sati i dženaza na gradskom groblju "Bare", onda je podatak sa web stranice Pokopa zapravo tačan.

Pa kako je došlo do takve zabune svih ovih godina? Teško je sa sigurnošću reći, ali sigurno da je tome najviše doprinio podatak iz knjige Stjepana Kljujića, koju je posvetio životu najboljeg fudbalera koji se rodio u gradu podno Trebevića, gdje jasno stoji da je Hase preminuo od infarkta u noći sa 24. sa 25. januara, sa već dobrom poznatom frazom "dan nakon što je napunio 54 godine". Ko zna, možda je na sve to utjecala i pjesma čuvenog sarajevskog benda, Zabranjeno pušenje "Nedjelja kad je otišao Hase", jer 25. januar te 1987. godine zaista je padao u nedjelju.

Bilo kako bilo, sada više nema sumnje. Hase je zapravo preminuo u noći sa 23. na 24. januar, a to znači da se danas navršava punih 36 godina otkako je Baščaršija ostala bez svog najvećeg sina.

Izvor: Bordo vremeplov
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 23 jan 2023, 23:50

Jesmo debilan narod i iskvareni ljudi to je cudo,zato 20 godina i kusur od rata mrdnuli u bilo cemu nismo. Jedni prozivaju HZ zbog baklji,zamisli prozivat navijacku skupinu zbog baklji hhaha parodija majke mi. Nemamo mjere u bilo cemu,od ovog brzopletog bojkota,do prozivanja sjevera itd.pa pored toga dodas kako drzava gura sa milionima Bojac i Zrinjski a nasi te mogu pogurat samo u 5 logu i ugasit bude ti muka.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 24 jan 2023, 00:06

Fino kaze Pantelija, brzo se zaboravi sve sto su hz dobro radile i postadose rak rana kluba po nekima. I meni se nekad nesto ne svidja ali nikad se ne bih odrekao hz. Nekima draza Ayla koja je nedavno pocela navijati za klub nego navijaci koji su drzavu obisli uzduz i poprijeko. Treba se sjetiti kako su u Genk otisli i bodrili. U Pragu citav stadion samo njih gledao. U Sofiji isto. Pa i nedavno protiv Veleza u finalu svi hvalili hz a za par mjeseci hz najgore. Brzo se to zaboravi. Ne moze mi biti draza neka Ayla sto od juce prati Sarajevo od Hz. Pa smijem se kladiti da ne zna ni da smo jedne sezone igrali par domacih u Travniku pa nas poslali sad u Zenicu. Vjerujte da nisu ni znali za Mirzu kad od jucer prate Sarajevo. Kad se sjetim Matka i sta je propustila, pa Sigme i kise, ganjanja po onom brdu u Travniku i kamenjanja u Mostaru pred BB, zezancije na centru u Posusju, ludnice u Vitezu, slavlja pred Vjecnom...

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 jan 2023, 00:21

Ne vjerujem…
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 jan 2023, 00:22

Do smrti odani!!!

- FKS -

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 24 jan 2023, 00:24

Ovde se mjesaju kruske i jabuke.

Hz su vazan daktor naseg kluba al dejstvo objave bojkoti u vecini slucajeva u pogresnom trenutku..

Uzecemo sad ovaj BOJKOT kao primjer, sad ce reci mi trebamo BOJKOT uradit u takvom trenutkuu da bi druga strana popustala…DRUGA STRANA POPUSTIT NECE TO JE VEC JASNO I PTICAMA NA GRANI I TO JE BILO JASNO I PRIJE PRVOG DANA BOJKOTA.. a MIRVIC JE PECAT STAVIO SA MIRZOM A NOTARIZOVOGA SA IGRACIMA I OSTETAMA KOJE PLACA ZA ISTE.. NA KRAJU JEDINI GUBITNIK MOZE BITI KLUB ILI KLUB I HZ..

Mirvic sta god da se desi sa klubom navijacima igracima nemoze bit na gubitku vise od onog jedan od biznisa nije uspio kao sto je i pasojed iz vjetnama rekao.. Mirvic mozda doda jos imao sam stvarno iskren nijet navijaci nisu dali da napravim FK SARAJEVO vrhunski timom,, drugi avion za ameriku on sjeda i to je to..

Najvjerovatnije naguzen ce bit klub jer (jer uz sukob uprave sa HZ) tesko da mozemo izborit evropu, takodje hz ce izgubiti autoritet ocekujem cak da bude i rijezgro skupine pocjepano i cak mozda sukob u tuce (to nezelim) nedaj boze..

Moj savjet je da se da podrska da HZ poguraju tim da izbori evropu ,da pokazu MIRVICU da im je stalo i da je bojkot striktno radi dobrobita kluba (ne iskazivanja moras radit kako ti mi kazem mi imamo vece pravo nego ti MIRVICU).

Ako izborimo evropu budemo igrali dobro Masni se pretvori u Fergusona preko noci nekaga ako to bude hrdjava igra i evropa se ispusi ja vjerujem da ce i straplice i cicak sami otic..

Baklje apsulutno ne podrzavam u vrijeme euro tekmi, SAMO MOGU PODRZAT BAKLJADU U UTAKMICU PROTIV cmareva zrinjskog vekeza borca i ubica ALI BEZ BACANJE ISTIH U **** TEREN

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 24 jan 2023, 00:25

Tuga me uhvati od silnih prepucavanja, komšije nam se smiju moj Reufe. Bitni su navijači, bitni su ulagači, bitni su igrači, bitne su legende, ali je najbitniji klub. Kada nema kluba nema nikog od pobrojanih. Fudbal je nažalost postao business i moramo razumijeti kako to funkcioniše u svijetu i što prije to prevarimo, moći ćemo uživati u rahatluku ,prateći veliki klub. Uzmete primjer firme, da li neko/bilo ko može ući u neku firmu i reći direktoru šta da radi, koga da zapošljava isl? Mirza Var je postavljen samo iz jednog razloga, da investitor pošalje poruku široj javnosti, a uključujući i navijače ko je gazda. Njemu Mirza nije bitan i siguran sam da će ga skloniti ako kola krenu nizbrdo jako brzo, ali poruka je bitna i ona će ostati, a poruka glasi ja sam gazda i kod mene su pare. Jednostavno u poslovanju ne postoji model gdje nekog podrzavaš, a u isto vrijeme ne podrzavaš njegove odluke i govoriš mu šta da radi, ne postoji model gdje ćeš nekom reći daj mi lovu ali ćeš raditi kako ti ja kažem. Možda je surovo sve ovo što sam napisao, ali je isto tako i surova istina. LP - Sarajevo do groba :bih:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Bordopsiho
Kontakt:

Post Postao/la Bordopsiho » 24 jan 2023, 00:37

Ima li istine da su nudili Tatomirovicu da bude 3 stoper, u fazonu ako se neko povrijedi ili dobije crveni karton?

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 24 jan 2023, 00:46

Tvorci ekipe koja je kriva za bruku ,trebaju otici ruka pod ruku !

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 24 jan 2023, 00:57

sta se plavog smeca nakotilo ovo nisu istine, nekakvi senadi pljuju po hz
NEMA NAZAD

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 24 jan 2023, 01:00

U ekstreme se otišlo na svim poljima, i u ljubavi i u mržnji.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 24 jan 2023, 01:38

Bordopsiho je napisao/la:
24 jan 2023, 00:37
Ima li istine da su nudili Tatomirovicu da bude 3 stoper, u fazonu ako se neko povrijedi ili dobije crveni karton?
Jeste istina, mada nije mu tako direktno rečeno ako se neko povrijedi ili crveni bla bla. Nego jednostavno da bude tu za rotacije, autoriteta i atmosfere.

Ja sam lično za to da se uvijek u rosteru ima neko ko može da drži autoritet u svlačionici, neko koga će igrači poštovati i neko ko je tu malo duže vremena, ko osjeti ovaj klub i grad.
Do sad su taj kalibar bili Krste, Ahmo ili od malo starijih generacija možda Avdić i Obuća.
Iz ove ekipe ne vidim ko bi to mogao da bude. Uglavnom su ovo stranci koji su skoro došli ili naši mlađi momci.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 24 jan 2023, 04:16

Veoma glupo je ovo ko fol igrac autoritet a 3ca opcija haha. Kako ces ti bit meni autoritet kad je jedan propali junior bolji od tebe…

Autoritet autoriteta je pravi trener i on neradi ono sto je fedja uradio molio ahmeta da mu bude isturena ruka, a oritim mu rekao ne planiram natebe kao igraca samo ponekad da ubijas dosadu i da zdravo zivis..

Trener kaze momci ja zelim to to to ko nebude radio ono sto ja kazem i bude radio po svom nece bit istjeran iz kluba vec ce trcat po aleji na vrelu bosne ko oni konji po citav dan..

Ili ja uzimam od plate prvi put 5% i svaki sledeci prekrsaj duplo..

Al posto igraci znaju da je CICAj niko i nista ni za navijace a vaka ni za mirvu njega ce oni silovat on nece smjet nista..

Djokanu dat kapitensku traku ako se on stidi boji SAHINOVICU..

Za dala je teska prvo radi kirze drugo sto ce bit rezerva

Ovi crnci neznaju jezik

Tatko jeste srcan al i onda kad je bio covjek se baco naglavo al nito mu nije donijeli dalo neki kvalitet a kamoli sad sa 40 godina

Doves onog VUKOTICA i zavrsit

Dizdarevica istjerat ako nemoze poslat na posudbu celiku prem da ni oniga nebi htjeli jer su vidjeli da nije sportista veci obicni picic

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 24 jan 2023, 07:38

Amcho1 je napisao/la:
24 jan 2023, 00:25
Tuga me uhvati od silnih prepucavanja, komšije nam se smiju moj Reufe. Bitni su navijači, bitni su ulagači, bitni su igrači, bitne su legende, ali je najbitniji klub. Kada nema kluba nema nikog od pobrojanih. Fudbal je nažalost postao business i moramo razumijeti kako to funkcioniše u svijetu i što prije to prevarimo, moći ćemo uživati u rahatluku ,prateći veliki klub. Uzmete primjer firme, da li neko/bilo ko može ući u neku firmu i reći direktoru šta da radi, koga da zapošljava isl? Mirza Var je postavljen samo iz jednog razloga, da investitor pošalje poruku široj javnosti, a uključujući i navijače ko je gazda. Njemu Mirza nije bitan i siguran sam da će ga skloniti ako kola krenu nizbrdo jako brzo, ali poruka je bitna i ona će ostati, a poruka glasi ja sam gazda i kod mene su pare. Jednostavno u poslovanju ne postoji model gdje nekog podrzavaš, a u isto vrijeme ne podrzavaš njegove odluke i govoriš mu šta da radi, ne postoji model gdje ćeš nekom reći daj mi lovu ali ćeš raditi kako ti ja kažem. Možda je surovo sve ovo što sam napisao, ali je isto tako i surova istina. LP - Sarajevo do groba :bih:
+1

Surova realnost koju jednostavno jos uvijek nismo procesuirali!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 24 jan 2023, 07:42

Istinasamo123 je napisao/la:
24 jan 2023, 00:46
Tvorci ekipe koja je kriva za bruku ,trebaju otici ruka pod ruku !
Evo slazem se. Ismir je glavni tvorac ekipe. Ostali uposlenici posljedicno idu za njim i haman pa su nebitni. Znaci tjeraj Ismira i zavrsio si pricu.

E a kako cemo sa tvorcima koji poslije toga gurnu klub u provaliju? Ko ce onda "ruku pod ruku"?

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 24 jan 2023, 07:52

Pravi kapiten ekipe treba da bude uvijek na terenu, zato se iskreno nadam da ce se na ljeto dovest neko ko je dostojan zaduzit kapitensku traku na terenu.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 24 jan 2023, 08:06

Butmirska škola rođo moj :rol: :rol: :rol:

slika

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 jan 2023, 08:10

Dobar je momak, nase dijete, oko, pasa, kume...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 24 jan 2023, 08:32

Lucas je napisao/la:
24 jan 2023, 08:06
Butmirska škola rođo moj :rol: :rol: :rol:

slika
ne trerba prekidati ugovor,nego ga treba na tribine svaku tekmu poslati i odvojeno neka trenira da se ne priblizi ekipi,pa ce sam traziti raskid
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”