FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
94
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 232

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la izdzezveubrazil » 24 jan 2023, 08:35

Smetljarski portal, standardno baca patke. :D

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 24 jan 2023, 08:42

To se desi kad vratiš propalog mahalaša igrača. Papčić obični, zagazio malo na asfalt i umislio da je bitan faktor. Marš.... Nema raskida, nek ga maltretiraju koliko god mogu....

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 24 jan 2023, 08:58

Horde kao najvjerniju, najodaniju skupinu navijača treba pozvati na sastanak u klub i naći neki zajednički jezik. Ovo oko bojkota je niđe veze. Ljubav prema klubu i bojkot ne mogu u istu rečenicu. Reći da voliš klub a bojkotovati ga pred utakmice koje će odlučiti evropu, bojkotovati derbi je non sens. Milion je načina iskazati nezadovoljstvo na neke odluke kluba, ali da opet pružiš podršku svojim dolaskom .

Taj bojkot će značiti 200-300 ljudi manje, 1500 KM u ulaznicama. Klub će možda i u plusu biti jer neće dobiti kaznu za baklje na derbiju, ali definitivno se narušava atmosfera. Odrađen je dobar prelazni rok. Mirza će dobiti otkaz kao i svaki drugi trener od svih 813 u zadnjih 20 godina ako ne napravi rezultat, ili čak i ako napravi rezultat ali ne po mjeri kritične pitarske mase.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 24 jan 2023, 09:09

Lucas je napisao/la:
24 jan 2023, 08:06
Butmirska škola rođo moj :rol: :rol: :rol:

slika
Gdje je onaj što brani svakog "našeg"? Haj nam sad reci kako smo samo mi bošnjaci gospoda a svi ostali klošari nacionalisto...

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 24 jan 2023, 09:15

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 24 jan 2023, 09:51

Amcho1 je napisao/la:
24 jan 2023, 00:25
Tuga me uhvati od silnih prepucavanja, komšije nam se smiju moj Reufe. Bitni su navijači, bitni su ulagači, bitni su igrači, bitne su legende, ali je najbitniji klub. Kada nema kluba nema nikog od pobrojanih. Fudbal je nažalost postao business i moramo razumijeti kako to funkcioniše u svijetu i što prije to prevarimo, moći ćemo uživati u rahatluku ,prateći veliki klub. Uzmete primjer firme, da li neko/bilo ko može ući u neku firmu i reći direktoru šta da radi, koga da zapošljava isl? Mirza Var je postavljen samo iz jednog razloga, da investitor pošalje poruku široj javnosti, a uključujući i navijače ko je gazda. Njemu Mirza nije bitan i siguran sam da će ga skloniti ako kola krenu nizbrdo jako brzo, ali poruka je bitna i ona će ostati, a poruka glasi ja sam gazda i kod mene su pare. Jednostavno u poslovanju ne postoji model gdje nekog podrzavaš, a u isto vrijeme ne podrzavaš njegove odluke i govoriš mu šta da radi, ne postoji model gdje ćeš nekom reći daj mi lovu ali ćeš raditi kako ti ja kažem. Možda je surovo sve ovo što sam napisao, ali je isto tako i surova istina. LP - Sarajevo do groba :bih:
Da parafraziram Husein-kapetana, "Bilo je Sarajeva i prije Mirvica, a bice ga i poslije Mirvica". On ako nekom pokazuje inat tako sto je doveo JEDINOG covjeka za kojeg je ZNAO da ce izazvat ovoliki bunt, jos je upozorenje o bojkotu dobio prije zvanicnog imenovanja i ustrajao je u svojoj odluci, onda nije ni zasluzio nista osim bojkota do samog kraja. Nemojte bit toliki bosnjaci, cuj "Mirvic ce ga svakako smijenit, na nama je da podrzimo ovo pa sta bude". Kao da napises "ma sta ako nas srbi napadnu, nek kolju, ionako ce Amerika to prekinut za 3-4 godine". Bitna je PORUKA koja se salje. Navijacka grupa porucuje da njima niko nece tjerat inat, jer se ta grupa pod tim imenom borila za klub kad je Aylah gurala tutu u rikverc.

I klub nece ostat bez podrske Hordi, do kraja klub ima jos 7-8 utakmica na strani i tu ce apsolutno imat podrsku.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 24 jan 2023, 09:59

pupahava je napisao/la:
23 jan 2023, 22:50
fks74 je napisao/la:
23 jan 2023, 22:13
Tatamata1946 je napisao/la:
23 jan 2023, 21:58
Stalno se potenciraju te kazne za baklje. Jednostavno svi pale baklje i ljepsa je atmosfera kad se pali. Mnogi od nas u mladosti smo se zbog te lijepe atmosfere i zaljubili u klub i horde. Kasnije vremenom postali zagrizeni u sve sto ima veze sa bordo bojom. Mozda treba savez smanjiti te kazne. A vjerujem da te kazne za nas nista ne predstavljaju jer za citavu godinu sto se skupi za te kazne je kao plata nekog najslabije placenog igraca.
Vjerujte niko od omladine nece poceti navijati za nas klub zbog Mirze i Ayle a mnogi ce poceti zbog HZ. Tako da se klub ne treba odricati tog dijela kluba. Treba nam svaki navijac i treba naci zajednicku rijec
Kako ćeš naći zajedničku, kada se ja od 60 godina ne slažem sa njim id 20 odmah sam ja plaćenik i botina. A ima ih ovdje kojima se ništa ne sviđa evo 10 godina.
vakat ti je mrijet starohane
Ima neko drugi koji to određuje, ja bi volio da ide po redu ali nije tako.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 24 jan 2023, 10:32

da mi je ko pricao da ce malo para,neki trsnferi i zalizani trener donijeti ovakav razdor medju navijacima,pa cak se neki i okrecu protiv onih najvjernijih,rekao bih mu da je budala.

al nas mentalitet je odvijeka bio takav,brzo zaboravljamo i lahko prastamo ali nam ni inteligencija nije jaca strana a umislili smo da smo najpametniji narod
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 jan 2023, 10:35

napoleon72 je napisao/la:
24 jan 2023, 09:51
Amcho1 je napisao/la:
24 jan 2023, 00:25
Tuga me uhvati od silnih prepucavanja, komšije nam se smiju moj Reufe. Bitni su navijači, bitni su ulagači, bitni su igrači, bitne su legende, ali je najbitniji klub. Kada nema kluba nema nikog od pobrojanih. Fudbal je nažalost postao business i moramo razumijeti kako to funkcioniše u svijetu i što prije to prevarimo, moći ćemo uživati u rahatluku ,prateći veliki klub. Uzmete primjer firme, da li neko/bilo ko može ući u neku firmu i reći direktoru šta da radi, koga da zapošljava isl? Mirza Var je postavljen samo iz jednog razloga, da investitor pošalje poruku široj javnosti, a uključujući i navijače ko je gazda. Njemu Mirza nije bitan i siguran sam da će ga skloniti ako kola krenu nizbrdo jako brzo, ali poruka je bitna i ona će ostati, a poruka glasi ja sam gazda i kod mene su pare. Jednostavno u poslovanju ne postoji model gdje nekog podrzavaš, a u isto vrijeme ne podrzavaš njegove odluke i govoriš mu šta da radi, ne postoji model gdje ćeš nekom reći daj mi lovu ali ćeš raditi kako ti ja kažem. Možda je surovo sve ovo što sam napisao, ali je isto tako i surova istina. LP - Sarajevo do groba :bih:
Da parafraziram Husein-kapetana, "Bilo je Sarajeva i prije Mirvica, a bice ga i poslije Mirvica". On ako nekom pokazuje inat tako sto je doveo JEDINOG covjeka za kojeg je ZNAO da ce izazvat ovoliki bunt, jos je upozorenje o bojkotu dobio prije zvanicnog imenovanja i ustrajao je u svojoj odluci, onda nije ni zasluzio nista osim bojkota do samog kraja. Nemojte bit toliki bosnjaci, cuj "Mirvic ce ga svakako smijenit, na nama je da podrzimo ovo pa sta bude". Kao da napises "ma sta ako nas srbi napadnu, nek kolju, ionako ce Amerika to prekinut za 3-4 godine". Bitna je PORUKA koja se salje. Navijacka grupa porucuje da njima niko nece tjerat inat, jer se ta grupa pod tim imenom borila za klub kad je Aylah gurala tutu u rikverc.

I klub nece ostat bez podrske Hordi, do kraja klub ima jos 7-8 utakmica na strani i tu ce apsolutno imat podrsku.
Imati stav, imati kicmu. Pokazati crvene linije preko kojih se ne moze prelaziti. Pokazati da ima nas "ludaka" koji zivimo Sarajevo. Koji cemo stati protiv svakog javasluka, samovolje, srozavanja imena i ugleda kluba. Jer ako ne stanemo sada, sta je slijedece sto cemo tolerisati i trpiti? Sve!!
Imaj stav, imaj ponos, imaj snagu Bosnjace (napokon vise, je.bem mu mater!).

Sarajevo, to smo MI!!!!
- FKS -

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 24 jan 2023, 10:35

Famose, Famose eto Saraj'va tamose!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 24 jan 2023, 10:52

Lucas je napisao/la:

slika
Covjek ,hoce svoje pare. Posteno,preposteno. Jbg ,to je biznis,surova realnost :urnebes: Nema tu sentimentalnosti. Uljagac dovodi,uljagac placa !! Mi se smijemo :urnebes: :mrgreen: :urnebes:
Neka uljagac ,gazdurina pojede sva hovna sto je izasrao. I neka plati covjeka,kojeg je doveo.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 24 jan 2023, 10:52

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
24 jan 2023, 09:09
Lucas je napisao/la:

slika
Gdje je onaj što brani svakog "našeg"? Haj nam sad reci kako smo samo mi bošnjaci gospoda a svi ostali klošari nacionalisto...
Uglavnom su nas "naši" najviše nag.uzili, pa mi onda dođe lik i kaže, vi ne volite samo zato što je naš... boli me k odakle je, dijelim ih na dobre i loše igrače/ljude.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 24 jan 2023, 11:14

Antikloc je napisao/la:
24 jan 2023, 10:52
Lucas je napisao/la:

slika
Covjek ,hoce svoje pare. Posteno,preposteno. Jbg ,to je biznis,surova realnost :urnebes: Nema tu sentimentalnosti. Uljagac dovodi,uljagac placa !! Mi se smijemo :urnebes: :mrgreen: :urnebes:
Neka uljagac ,gazdurina pojede sva hovna sto je izasrao. I neka plati covjeka,kojeg je doveo.
Kad je jedan drugi uposlenik isto tražio svoje pare drugačije ste pričali. :kafa:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 24 jan 2023, 11:26

Od svih onih igrača sa kojima smo se ljetos rastali, samo sa našim djetetom Dupovcem nismo još uvijek raskinuli, vjerovatno najviše zatezao oko para. Inače, Dupovac je jedan od najboljih Suljićevih jarana :rol:

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 24 jan 2023, 11:41

Lucas je napisao/la:
24 jan 2023, 11:26
Od svih onih igrača sa kojima smo se ljetos rastali, samo sa našim djetetom Dupovcem nismo još uvijek raskinuli, vjerovatno najviše zatezao oko para. Inače, Dupovac je jedan od najboljih Suljićevih jarana :rol:
Dudićevo maslo, kaže ne možeš biti treći stoper, pošalje ga u Igman i igra sa Andrejom

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 24 jan 2023, 11:54

pitara je napisao/la:
24 jan 2023, 11:14
Antikloc je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

slika
Kad je jedan drugi uposlenik isto tražio svoje pare drugačije ste pričali. :kafa:
Eh to je to!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 24 jan 2023, 12:06

Između ostalog, otkrio je šta za njega znači uloga kapitena Sarajeva, koju je dobio upravo ove zime.

- Šef i stručni štab su me izabrali za kapitena, to je za mene velika čast. Odgovornost također. Trudit ću se da što bolje obavljam tu ulogu, budem primjer saigračima na terenu i van njega, poručio je Đokanović.

Govorio je i o ponudama koje je klub dobijao za njega te konstatovao.

- Smatram da će naredno ljeto biti idealno vrijeme za transfer. Bože zdravlja, da dobro odigramo polusezonu i izborimo Evropu, to bi i meni podiglo cijenu. Istina, u svakom trenutku se može desiti da dođe ponuda, evo i sad, ali bih volio ostati u klubu još ovih pola godine. Karijeru bih, u svakom slučaju, bilo lijepo nastaviti u ekipi u kojoj ću se i dalje razvijati, gdje ću imati šansu da se dokažem, kazao je Đokanović.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 24 jan 2023, 12:20

pitara je napisao/la:
24 jan 2023, 11:14
Antikloc je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

slika
Jesu neki,ja ne. Pare su pare. Kao sto ja ,ti ,bilo ko ne bi dao svoje pare,tako ni od igraca,trenera ne mozemo ocekivati da poklanjaju svoje pare. A kome ce ih pokloniti ?! Vlasniku,gazdurini ?! Zasto bi to neko radio ?!
Ni feninga za Mirvicev kupleraj !! Nece Ajlah od mojih para nokte praviti !!! :mrgreen: Bojkot !!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 24 jan 2023, 12:47

eto idealne prilike da se ayla otjera . Mogla dzabe da suljica otjera a ona napravi 150k problema
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 24 jan 2023, 12:56

Ako Avaz to pise onda je to 100% istina :rol:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”