ZaBoljuSlobodu je napisao/la: ↑24 jan 2023, 11:20
klasik je napisao/la: ↑24 jan 2023, 11:16
Citiracu gospodina Alena Mesanovica.
" IGRACI SU TI NAJVECE K.URVE"
Al realno i ja bi za 100-200 maraka vecu platu otiso u drugu firmu, pogotovo igraci koji nisu iz tz i ne pretstavlja im nikakav highlight u karijeri igranje u Slobodi, tipa Zakarica, a sigurno nije u pitanju razlika od par stotina maraka u ponudama
Ma brate kad je tebi plata 800 pa odeš negdje za 900 to je ok ali ako je tebi plata 6 000 a odeš za 6 200 u klub koji je umjesto (lupam) 200 kilometara od tvoje kuće u klub koji je 2 000 kilometara od tvoje kuće i te stvari, mislim da se to pokušava reći...
ali hajde budimo pozitivni danas možda nekog potpisivanja bude
Stvarno mislis da bi, uzmimo eto Zakarica za primjer jer je on tema, otisao za pisljivih 200KM vise u daleki Kazahstan ili slicne destinacije?
Ali umjesto 5000 bi sigurno otisa za 6500. I ja bih. Otisao bih i za 500KM vise, ako ce dobiti on i menadzer neku dodatnu kintu i redovnu platu, poznavajuci prilike u Slobodi i losa iskustva igraca ranijih godina. Sve se to brzo zaboravlja.
Zato i reagujem jer ta floskula "samo u BiH" je toliko izblijedila da se zloupotrebljava bas u svaku svrhu. A istina je da svako gleda svoju korist, svugdje u svijetu i nebitno o kojoj cifri se radi. Oni rijetki slucajevi ljubavi i odanosti su toliko sitni i postaju zanemarivi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤