Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

juveboy
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la juveboy » 21 feb 2011, 14:49

Kakav bolan umor ? kakav ? On je profesionalac dobija godisnje milion maraka . samo zato da trci, radi i daje sve od sebe za klub. kakav umor, umora ne smije da bude kod profesionalaca ! Sta bi rekao za Englesku ligu ? Pa sedmicno po 3 utakmice odigraju i tako znaju redom par sedmica i niko se ne zali . . . ne pominji mi umor, on jednostavno ne trci, glumi zvijezdu i ne pomaze odbranu ! kako si samo upucen, znas sta Del Neri trazi od Krasica ? :lol: nemoj se ljutiti ali ti je ta prica "nidje veze". . . Znaci i Aquilani je mrtav sto ne trci, umoran, treba mu odmor ? ma daj bolan ( i ja sam mislio da je Krasic umoran, ali kad sam vidio koliko je trcao i pomagao protiv Intera u odbrani, molim te lijepo ) Zato nemoj molim te lijepo apsurdno je to, igra sedmicno jednu utakmicu i da ne moze odigrati :lol: :lol: Stvarno smijesno. Klupa ce ga natjerati da trci, kad uvidi da nije zvijezda kakvom se smatra, mora trcati naprijed i nazad, nek pogleda par klipova kako su to u svojim najboljim danima radili Camoranesi, Nedved i dr. ( a bili su vec dokazane zvijezde za razliku od njega ) mozda i uvidi u cemu je problem. Pogledao sam sve i jednu utakmicu ove sezone Juventusa, od prijateljski, Lige evrope, Serie A i Kupa i vrlo dobro znam o cemu pricam tako da . . . Jos nesto savremeni nogomet nikog ne stedi, svi igraju i napad i odbranu, Barcelona je uvalila Realu 5 komada zato sto dvojica ofanzivaca Real Madrida nisu igrali nikako odbranu, pa ti sad razmisli, ovo je i sam Murinjo rekao ( izmedjuostalog ).
I da sad desno krilo kod juventusa ne igra odbranu, dodas jos dva napadaca to je vec tri igraca + Aquilanija koji ne moze trcati i u duelu kao zenica s koliko to se igraca brani Juventus, pa nije ni cudo zasto primaju toliko golova, zasto nas svi buse !

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 feb 2011, 15:01

Agnelli izgubio strpljenje?

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3199.html
Predsednik Juventusa veoma ljut nakon poraza od Leccea. Nije problem u gubitku bodova već načinu na koji je tim izgubio meč...

Andrea Agnelli i čitava porodica su uložili mnogo tokom leta, žrtvovan je i jedan deo profita od FIAT - a, kako bi bio završen novi stadion, a neki igrači imaju izuzetno dobre ugovore, iako Juventus ove sezone ne igra u Ligi Šampiona.

Kako sada stvari stoje, ni ove sezone Juve neće uspeti da se dokopa najznačajnijeg evropskog takmičenja, pa su vlasnici izgubili strpljenje.

Današnja italijanska štampa donosi priču o ljutnji mladog predsednika posle sramnog poraza u Lecceu. Njega je zaboleo odnos nekih igrača prema dresu, pa se najavljuje novo spremanje.

I Luigi Del Neri je pod lupom, priča se da Luciano Spalletti neće odoleti izazovu i da bi mogao da prihvati poziv Juventusa. Takođe, neki igrači će biti stavljeni na transfer listu, mada se ne pominju imena...

Problem je odnos jer je neverovatno da tim koji nije izgubio ove sezone u duelu sa najvećim ekipama rasprodaje ugled protiv davljenika. Podsetimo Juventus je ove sezone nadigrao i inter i Milan, savladali su i Lazio, a opet daleko su od mesta koje vodi u Ligu Šampiona.
E moj Agnelli pošalji ih malo u Fiat da odrade šta, pa ćeš vidjeti kako lete na terenu. A ova priča je više isfurana, nakon svakog lošeg rezultata nekakva pospremanja.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 15:19

JuveSissoko je napisao/la: nemojmo se zavaravat, Nedved prije dvije tri godine sa Nocerinom i ostalom amaterskom kompanijom je bio bolji, a da ne govorim o njegovom "prime time"-u , uh ja se nadjoh da njih dvojicu poredim, jesam nasao temu :lol:
Nedved je imao jacu ekipu uvek nego sto sad ima Krasic. Imao je bolje saigrace i bolje trenere.
Nedved je, u krajnjoj instanci, mnogo bolji i kompletniji igrac od Krasica, ali to sa temom nema veze.
On u ovom Juventusu ne bi uradio nista vise od Krasica.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 15:27

juveboy je napisao/la:Kakav bolan umor ? kakav ? On je profesionalac dobija godisnje milion maraka . samo zato da trci, radi i daje sve od sebe za klub. kakav umor, umora ne smije da bude kod profesionalaca ! Sta bi rekao za Englesku ligu ? Pa sedmicno po 3 utakmice odigraju i tako znaju redom par sedmica i niko se ne zali . . . ne pominji mi umor, on jednostavno ne trci, glumi zvijezdu i ne pomaze odbranu ! kako si samo upucen, znas sta Del Neri trazi od Krasica ? :lol: nemoj se ljutiti ali ti je ta prica "nidje veze". . . Znaci i Aquilani je mrtav sto ne trci, umoran, treba mu odmor ? ma daj bolan ( i ja sam mislio da je Krasic umoran, ali kad sam vidio koliko je trcao i pomagao protiv Intera u odbrani, molim te lijepo ) Zato nemoj molim te lijepo apsurdno je to, igra sedmicno jednu utakmicu i da ne moze odigrati :lol: :lol: Stvarno smijesno. Klupa ce ga natjerati da trci, kad uvidi da nije zvijezda kakvom se smatra, mora trcati naprijed i nazad, nek pogleda par klipova kako su to u svojim najboljim danima radili Camoranesi, Nedved i dr. ( a bili su vec dokazane zvijezde za razliku od njega ) mozda i uvidi u cemu je problem. Pogledao sam sve i jednu utakmicu ove sezone Juventusa, od prijateljski, Lige evrope, Serie A i Kupa i vrlo dobro znam o cemu pricam tako da . . . Jos nesto savremeni nogomet nikog ne stedi, svi igraju i napad i odbranu, Barcelona je uvalila Realu 5 komada zato sto dvojica ofanzivaca Real Madrida nisu igrali nikako odbranu, pa ti sad razmisli, ovo je i sam Murinjo rekao ( izmedjuostalog ).
I da sad desno krilo kod juventusa ne igra odbranu, dodas jos dva napadaca to je vec tri igraca + Aquilanija koji ne moze trcati i u duelu kao zenica s koliko to se igraca brani Juventus, pa nije ni cudo zasto primaju toliko golova, zasto nas svi buse !
Prvo, svi igraci Juventusa su odmarali preko leta, jedino je Krasic iz aviona sa SP otisao u CSKA, pa zatim u Juve.
Dakle, decko vec godinu dana igra stalno, non stop.
To se zove umor i prirodno je da se telo umori od takvih napora.
Drugo, ne zaradjuje 1m maraka, vec 2mE i to jer se odrekao para. MCity mu je nudio 4mE po sezoni, a on je odabrao Juve. To bi trebalo da cenis i ti i svi ostali juventini.
Trece, ako trener trazi od njega da igra samo napad, ko si ti da se cudis sto je los pozadi?
Cetvrto, nisu Krasic i Aquilani krivi sto Juve nema ekipu. Nemate bekove, napadace, levo krilo. Sa tih 4-5 vrh igraca, imali bi i Krasic i Aquilani vise prostora da naprave nesto. Ovako, kad se zatvori 1 od njih, Juve nema sta da trazi.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 feb 2011, 16:23

Upravu je @magica, uredu je to sve ali ne možeš Krasića mjeriti sa ovoim ostalim pa čovjek je igrao SP, poslije toga nije imao pauzu odmah se priključio Juventusu, a njegovo tijelo se je naviklo da u ovom doba (januar pa i februar) odmara. Nije to tako jednostavno promjeniti. A još kad se pogleda da se momku pola prekršaja ne svira nakon Bologne, tu je stvar još gora. Jednostavno umor čini svoje, a to da se ufurao i misli da je veliki igrač, ne stoji jer on da je žudio za slavom i novcem otišao bi u City i tamo uživao. A on je odlučio doći u klub koji voli i to se treba cijeniti, ja to cijenim i do sad je pokazao više nego što su mnogi očekivali (bio je nosioc igre jedno vrijeme), e sad što neki misle da je on taj igrač koji može nositi Juve cijelu sezonu, to je neka druga priča. Krasiću će dobro doći ovo igranje samo vikendom, a ako pratiš zna ćeš da ga Del Neri i na trenizima štedi za utakmice. Evo sad je imao faktički dvije sedmice odmora i u idućoj protiv Bologne će biti sigurno bolji. Ali treba dodati da i treneri više pažnje sad posvećuju njemu i njega udvajaju većinom.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 21 feb 2011, 16:56

MaGiCa je napisao/la:
juveboy je napisao/la:Kakav bolan umor ? kakav ? On je profesionalac dobija godisnje milion maraka . samo zato da trci, radi i daje sve od sebe za klub. kakav umor, umora ne smije da bude kod profesionalaca ! Sta bi rekao za Englesku ligu ? Pa sedmicno po 3 utakmice odigraju i tako znaju redom par sedmica i niko se ne zali . . . ne pominji mi umor, on jednostavno ne trci, glumi zvijezdu i ne pomaze odbranu ! kako si samo upucen, znas sta Del Neri trazi od Krasica ? :lol: nemoj se ljutiti ali ti je ta prica "nidje veze". . . Znaci i Aquilani je mrtav sto ne trci, umoran, treba mu odmor ? ma daj bolan ( i ja sam mislio da je Krasic umoran, ali kad sam vidio koliko je trcao i pomagao protiv Intera u odbrani, molim te lijepo ) Zato nemoj molim te lijepo apsurdno je to, igra sedmicno jednu utakmicu i da ne moze odigrati :lol: :lol: Stvarno smijesno. Klupa ce ga natjerati da trci, kad uvidi da nije zvijezda kakvom se smatra, mora trcati naprijed i nazad, nek pogleda par klipova kako su to u svojim najboljim danima radili Camoranesi, Nedved i dr. ( a bili su vec dokazane zvijezde za razliku od njega ) mozda i uvidi u cemu je problem. Pogledao sam sve i jednu utakmicu ove sezone Juventusa, od prijateljski, Lige evrope, Serie A i Kupa i vrlo dobro znam o cemu pricam tako da . . . Jos nesto savremeni nogomet nikog ne stedi, svi igraju i napad i odbranu, Barcelona je uvalila Realu 5 komada zato sto dvojica ofanzivaca Real Madrida nisu igrali nikako odbranu, pa ti sad razmisli, ovo je i sam Murinjo rekao ( izmedjuostalog ).
Prvo, svi igraci Juventusa su odmarali preko leta, jedino je Krasic iz aviona sa SP otisao u CSKA, pa zatim u Juve.
Dakle, decko vec godinu dana igra stalno, non stop.
To se zove umor i prirodno je da se telo umori od takvih napora.
Drugo, ne zaradjuje 1m maraka, vec 2mE i to jer se odrekao para. MCity mu je nudio 4mE po sezoni, a on je odabrao Juve. To bi trebalo da cenis i ti i svi ostali juventini.
Trece, ako trener trazi od njega da igra samo napad, ko si ti da se cudis sto je los pozadi?
Cetvrto, nisu Krasic i Aquilani krivi sto Juve nema ekipu. Nemate bekove, napadace, levo krilo. Sa tih 4-5 vrh igraca, imali bi i Krasic i Aquilani vise prostora da naprave nesto. Ovako, kad se zatvori 1 od njih, Juve nema sta da trazi.
Prvo otkud znas da Del neri od njega trazi da igra samo naprijed ? dokaz molim, ne prosipaj suplje, koji ce trener traziti od krila da samo igra naprijed ? + zna i sam Del neri kako imamo suplje bekove, previse kontradiktorno da bi bilo istinito !

Druga stvar to za milijun sam uzeo kao primjer, nebitno koliko je novaca u pitanju, milijun -dva, pet - deset, nebitno je, vazno je samo sta on uradi, tj. kako se oduzi za te pare, a Krasic definitivno nije svjestan tih para i nije svjestan cinjenice da nosi dres najveceg kluba u Italiji i jednog od najvecih na svijetu. Ovdje moram dodati da on nije sam jos je mnogo igraca koji toga nisu svjesni prije svih Aquilani !

Treca stvar ja ne govorim za njihovu ucinkovitost u napadu ( Krasica i Aquilanija ) govorim za njihovo nonsalantno ponasanje u fazi odbrne, netrcanje, nevracanje i nepokrivanje igraca. Koliko smo samo puta primili gol zbog ovih i slicnih stvari.

Jos jednom ponavljam gledao sam sve i jednu utakmicu ove sezone Juventusa i uocio sam srz problema, ova dvojica pomenutih ne rade to sto bi trebali raditi, sto rade igraci na njihovim pozicijama, jos kad dodamo tome psihu Mela, koji naprosto pocne da luduje kada na njega krenu dvojica igraca iz protivnicke ekipe, svjestan da je sam na sredini terena. Mene vise ne cudi da vecinu golova primamo po stranama, prelagano nam ekipe dodju do nase polovice, i onda pasovi u stranu, supljina mora da postoji , zasto ? zato sto nam je prostor izmedju bekova i krila potpuno prazan i uvijek na slican nacin primamo golove. Jednostavno nasa 3 - 4 igraca igraju formalnu odbranu, a to je u SAVREMENOM FUDBALU = NEDOPUSTIVO ! Npr. ( Toni, Matri , Krasic, Aquilani ) Konkretno u prvih deset minuta zadnje utakmice, nisu se vidjeli nazad, Lecce nas je ubio u prvih 10 minuta sve zbog pomenutih razloga . . .

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 21 feb 2011, 16:59

juventus 0244 je napisao/la:Upravu je @magica, uredu je to sve ali ne možeš Krasića mjeriti sa ovoim ostalim pa čovjek je igrao SP, poslije toga nije imao pauzu odmah se priključio Juventusu, a njegovo tijelo se je naviklo da u ovom doba (januar pa i februar) odmara. Nije to tako jednostavno promjeniti. A još kad se pogleda da se momku pola prekršaja ne svira nakon Bologne, tu je stvar još gora. Jednostavno umor čini svoje, a to da se ufurao i misli da je veliki igrač, ne stoji jer on da je žudio za slavom i novcem otišao bi u City i tamo uživao. A on je odlučio doći u klub koji voli i to se treba cijeniti, ja to cijenim i do sad je pokazao više nego što su mnogi očekivali (bio je nosioc igre jedno vrijeme), e sad što neki misle da je on taj igrač koji može nositi Juve cijelu sezonu, to je neka druga priča. Krasiću će dobro doći ovo igranje samo vikendom, a ako pratiš zna ćeš da ga Del Neri i na trenizima štedi za utakmice. Evo sad je imao faktički dvije sedmice odmora i u idućoj protiv Bologne će biti sigurno bolji. Ali treba dodati da i treneri više pažnje sad posvećuju njemu i njega udvajaju većinom.
Sto se tice tih prekrsaja da se razumijemo sam si je kriv . . . I poslije toga je simulirao, previse je ocigledno, ne pali to u Italiji koja je ipak iznad Ruske lige. Ja se nadam da ce sljedecu utakmicu krenuti na njegovom mjestu Martinz ili Pepe, dok se on ne odmori ili dok ne skonta da je ovo ipak Juve ( najveci klub u Italiji ) i da se mora raditi naprijed - nazad ! Forza Juve !

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 21 feb 2011, 17:06

Miloš non si tocca :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 17:26

@juveboy

Ne znam u cemu je tvoj problem. Ako trazis krivca za lose igre Juventusa u Krasicu, mogu da ti kazem da trazis na pogresnom mestu.
DN je vise puta rekao da Krasic ima slobodno u odbrambenim zadacima i da je Juve ofanzivno gledano "Krasic dipendente". Ukucaj u google " juve e krasic dipendente" i sigurno ces dobiti to sto trazis - Delnerijevo misljenje o Krasicu.
Glede para, tu dakle, nisi bio u pravu. A covek koji daje kintu iz svog dzepa za avion, da bi dosao na prezentaciju u yebenu Villar Perosu, ocigledno da zna u koji je klub dosao.
Kazem opet, Krasic nije Nedved, ali nije ni dunster.
On moze da bude top desno krilo u Evropi (ili 1 od 3-4 top RWa), ako bi imao dobrog desnog beka i dobro desno krilo da ga isprate i rasterete. Ovako, lako ga je udvojiti i neutralizovati.
Juventusu fale igraci koji bi mogli da naprave razliku, a taj Pepe i Martinez to sigurno ne mogu.

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 21 feb 2011, 18:11

Jos jednom cu ti ponoviti Krilo da bude oslobodjeno odbrambenih zadataka u ovakvom fudbalu koji se danas igra je ravno samoubistvu, jos kad se tome doda bekove s kojim trenutno Juventus raspolaze to je "dvostruko ubistvo". Ako desnom ili lijevom beku krilni igrac ne pomaze u defanzivnim zadacima desit ce se ono sto se desava Juventusu. Da na poziciju Sorensena dodje Sagna ili Lahm, desavala bi se slicna situacija jer kad na Lahma krenu dvojica igraca nerijetko i vise sta da radi ? Prirodno je da krilo pomaze beku a ne da jedan Melo dolazi iz sredine i pokriva tu stranu.

Ovo o cemu "pricam" najbolje se moglo vidjeti u zadnjoj utakmici i u vecini utakmica gdje smo olako primali golove, prosto qe pasulj. Jadan Sorensen, Grigera, Motta se nadju na sirokom brisanom prostoru sami spram dvojice fudbalera, pitanje je sta uciniti faul ili gol ? pa onda nakon utakmice "Motta je retardiran, Grigera je glup, Sorensen levat itd. itd. ( Ne kazem da su nabrojani neki igraci, ali u defanzivi sigurno mogu posluziti, ako im se kvalitetno pripomogne, to se najbolje vidjelo u utakmici protiv Intera )

Upravo pomenuta utakmica protiv Intera je primjer kako nasa krila treba uvijek da igraju, Krasic je u toku utakmice 20-ak puta okrenuo glavu i pogledao je li neko prosao, ubacio se iza njega i naravno trcao, pokrivao ga a u sl. utakmici protiv Leccea nece to da radi ?

Ajde reci mi sad u cemu je problem ? Umoran ? Sedam dana proslo od utakmice ?

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 21 feb 2011, 18:14

slika

Misljenje navijaca od del neriju i eventualnoj smjeni...valjda razumijete :P :P

Trece iskljucenje za Buffona u dresu Juventusa:8/11/2006 Albinoleffe-Juventus 1-1 (24°, kod rezultata 0-0); 23/01/2010 Juventus-Roma 1-2 (83°, 1-1); 20/02/2011 Lecce-Juventus 2-0 (12°, 0-0)

Jedan porazavajuci podatak vezan za Serie A: od 29/11/2009 (Cagliari-Juventus 2-0) do posljednje tekme(Lecce-Juventus 2-0): odigrali smo 51 utakmicu, 19 pobjeda, 12 remija, 20 poraza (u procentima 39,22%), 70 postignutih golova, 75 primljenih (1,47 po utakmici)

Strasno :cry: :cry:

Posljednje 2 sezone, u svim takmicenjima,odigrali smo 88 utakmica, 37pobjeda, 24 remija, 27 pobjeda(30,68%), 125 postignutih i 113 primljenih golova (1,28 po utakmici)

Sreca pa postoje ekipa kao Shelburn,sturm i sl...otprilike bi takav moj komentar bio :roll: :cry:

Poceo je i Viareggio turnir, gdje branimo titulu...u prvoj tekmi danas Juve je igrao 2-2 sa Bruggeom...a ja nisam na vrijeme vidio da danas to pocinje i fulio sam,tako da nisam gledao :evil: :evil:

Po izvjestajima bilo je vrlo zanimljivo uz cak 4 penala :lol: :roll: 3 za nas i jedna za njih...jedan smo i fulili.na kraju je bilo 2-2..nakon vodstva Bruggesa od 2-0...
JUVENTUS-BRUGES 2-2

MARCATORI: pt 19' Deschilder rig.; st 25' Deschilder, 27' Libertazzi rig., 43' Giannetti rig.
JUVENTUS (4-3-3): Costantino; Romano, Camilleri, Di Dio, Liviero; Corticchia (1' st Margiotta), Schiavone, Buchel; De Silvestro (1' st Libertazzi), Giannetti, Spinazzola (16' st Ruggiero). A disp. Di Salvia, Carfora, Belfasti, Esposito, Belcastro, Ilari, Margiotta. All. Bucaro
BRUGES (4-3-1-2): Dhoest; De Cuyper, Kuzmicki, Vansteenkiste, De Jonghe; Vanwildemeersch, Savaete, Van Acker; Deschilder (32' st Lambreghts); Gano (10' st Vandenheede), Lestienne (40' st Vandewalle). A disp. Maes, Christiaens, Van Belle, Vanneste, De Feyter, Schaessens. All. Keirsmaekers

ARBITRO: Stefanini di Prato

NOTE: spettatori 1500. Ammoniti: Buchel e Gano per gioco scorretto, Kuzmicki per fallo di mano. Angoli: 12-3 per la Juventus. Recupero tempo: pt 0'; st 3'. Al 23' pt Giannetti calcia un rigore sul palo.

Oglasio se i Moggi...rekavsi da je Juventus pobjedio kao milanski klubovi,zahvaljjuci sudijskim greskama...na sav glas bi se o tome govorilo..ovako sve prolazi mirno i bez puno pompe i stvarni Calciopoli se desava u ovome vremenu...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 21 feb 2011, 18:16

@sarajlija

imas prenos Viareggio kupa na Rai Sportu,ja mislim da taj kanal nije zakljucan ni na digatlcima,al nisam siguran...

bio je i Juve danas,evo sad je Inter...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 21 feb 2011, 18:20

Interista di cuore je napisao/la:@sarajlija

imas prenos Viareggio kupa na Rai Sportu,ja mislim da taj kanal nije zakljucan ni na digatlcima,al nisam siguran...

bio je i Juve danas,evo sad je Inter...
znam da je na tom kanalu..imam taj rai sport :lol: :P :P

a ko nema i koga interesuje....

http://www.rai.tv/dl/RaiTV/diretta.html ... f161d164fc

tu je streaming 8-) 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 feb 2011, 18:29

u vezi Krasica, prvo poredit njega i Nedveda je smijesno i neukusno, oni se mogu poredit samo po boji kose, dalje, Krasic jeste umorniji od ostalih, al opet, imao je tri utakmice kazne jednom, tu je se mogao odmorit, imao je cini mi se i povredu, i tu se mogao odmorit, Juve igra svake sedmice samo jednom, eto mu i tu prilike, nista on manje nije niti vise umoran od jednog Chellinia , dalje, okay opravdacemo mu losu formu, umorio se, slazem se, al Krasicev glavni problem postaje taj, sto mu njegovi driblinzi su mogli proci u prvim kolima, kad ga igraci nisu dovoljno poznavali, sada vec pokazuje sablon, a kako pokazuje sablon igru tu vec se daje prostor da ga se lako zaustavi,s druge strane, brzinu ima i niko ga tu ne moze zaustavit, to treba da koristi, i da malo vise igra u sredinu ili da trza igrace, da mjenja pravac cesce jer mu je brzina sjajna, ali lik i dalje radi isto, zalece se po hiljadu put u desnu stranu i konstantno isto radi, samo malo da vjezba tu lijevu nogu pa da i nju koristi razbio bi taj sablon i bio bi mnogo bolji, al kako je krenuo ostace ono , lijeva noga za ulazak u autobus samo, eh tu opet se doticemo Nedveda, :mrgreen: lik koji je razbijao precke i lijevom i desnom nogom, koji je igrao po bilo kojoj strani terena, ulazio na svaki cosak sesnaesterca, necu dalje, dalje poredjenje postaje smijesno, toliko oko Krasica, sjajan potencija ,razvijen do 70%, al cini mi se da nema u mozgu da to razvije i do 100% iskoristenog potencijala njegovog tijela, heh manjak ideje je zapravo manjak i fudbalskog znanja, a to se nekad ipak ne moze naucit, mozda se Krasic potrudi ali poceli su ga citati i mora nesto mjenjat, nece uvijek jednostavno moci na brzinu svoju da prolazi, suprostavice mu se neko isto tako brz i sta onda,mora napredovat, ipak je ovo Seria A a ne ruska liga
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 feb 2011, 18:39

opet mi je sinula jedna stvar, Del Neri aka strucnjak do bola, je recimo zrtvovao Diega, jedinog igraca koji je kako tako mogao da predje jedan na jedan, da nekog izdribla i slicni, da bi igrao svoju cijenjenu formaciju 442 kako bi kupljena krila iskoristio,jer valjda svrsava na tipicna krila, a kad malo bolje sagledam, cesto smo zapravo igrali sa jednim krilom ili cak i bez krila , isto tako ta krila su cesto veoma malo probijala po strani i u prosjeku veoma malo centarsuteva slali, cesce su centarsuteve slali bekovi ono dodje Grosso do pola terena, malo blize recimo i zvekne svojom lijevicom kao trazeci Amauria ili Del Piera ili ko se vec nadje li se nasao tu , s druge srane imas sjajne pokusaje Grygere i jedno vrijeme Motte koji zapravo nisu ni centrirali sve nekako ostane na pokusajima, pa one silne duge lopte Bonuccia i CHellinia, i kontam, pa sto covjece igras tu formaciju, sto sutnes najboljeg igraca iz prosle sezone , da bi igrao sa krilima a krila ti centriraju svaku 6-ti napad, jos tu kad dodas primadone poput Aquilania koji dobru loptu kroz sredinu da svaku 3 utakmicu, onda na kraju Juve spadne na trku i imaginaciju Quagliarele i ovih dana Matria pa nas svojim golovima koliko toliko spase, ili udje u igru DP pa jedva cekam da ga ko obori da puca slobodnjak jer mi to licno bude jedina nada za gol,al opet damo mi tih golova kamaru,hoce nas,snadjemo se, odbrana je tek druga prica, te konstantne ofsajd zamke koje nas kostaju glupavih golova, i umjetnici u odbrani koji su dosada poklonili,bukvalno poklonili sigurno 20 golova, a tu ne branim nikog, od Chellini pa do Motte , svi su oni dali svoj "doprinos" u busenju nase mreze
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 21 feb 2011, 19:17

Krasic i Nedved??

Nedved je neponovljiv svakako....nema tu sta....nedostizan i tu svako poređenje prestaje.

S druge strane,nakon prvih par kola i sjanje igre krasica...mediji i svi ostali su ga poceli uporedjivati i dizati na nivo Neveda...i u ekipi koja nije ni blizu one u kojoj je pavel igrao

Milos je brzi nego sto je pavel bio...al ni izbliza nema taj sut,taj prolazak i ulazak u sredinu i razoran sut...nedved je koristio obje noge...tehnicki je bio jaci,sa vise kreativnih opcija.

Milos to nema..on je ko sto magica rece jednodimenzionalan igrac(da neko ne shvati da znaci da je los)..al osnovna njegova karakteristika je brzina i samo brzina,ostale karaktersitike i nisu toliko razvijene ali nisu ni lose...eto to.Nije on neki tehnicar i igrac koji ima pregled igre i udarac kao Pavel...

jednostavno...milos ima brzinu koju u ovoj ekipi ne moze adekevatno koristiti jer nema podrsku beka i ostalih igraca koji bi mu otvorili vise prostora.A gotovo svaka lopta ide na njega i onda je primoran da solira a jednostavno kad stave 2 da ga cuvaju i sa ne bas sjajnom tehnikom..onda to tesko ide.jednsotavno ta poređenja sa nedvedom su tesko breme i stvaraju se prevelika ocekivanja...pogotovo u ovoj ekipi gdje objektivno nema s kim igrati i gdje nema previse prostora...

Otuda sve te kritike u posljednje vrijeme,ocekujemo najbolje i previse...ostali su skontali da Juve igra samo na krasica,stavi mu dva igraca i to je to....na pocetku je on i pored dvojice-trojice prolazio..al onda ga je definitivno sutigao umor i vise ne igra na tom nivou...

Jbg,poredjenja sa ostalim igracima su nezahvalna...ipak on godinu i pol igra bez prestanka...a da se odmoris nije to samo prespavati...1 dan,7 dana...ili koliko vec...sportisti to znaju nabolje.Zato postoji plan i program po kojem sportisti rade u procesu vracanja energije i obnove zamorenih celija,tkiva ili kakvi vec medicinski termini postoje...

Nije to bas tako kako mnogi misle....trebace milosu jos vremena,pa cak i kraj sezone usudjujem se reci...

Jednsotavno,on je igrac koji je uglavnom donosio prevagu..i sada kada to nije u stanju i u toj mjeri...odmah kritike...al treba realno sagledat stvari.Milos ce se vratiti i biti jos bolji i hvala mu za sve do sada...

@sissoko

pa u pravu si...kad skontas da je vecinom marchiso bio to "lijevo krilo",u situaciji gdje smo uglavnom igrali sa tri centralana vezna....i gdje enma potrebne kretaivnosti...e onda se mozemo pitati zasto je zrtvovan jedini kreativan igrac tj. diego...

mislim,bilo je povreda koje su uslovljavale da marchisio bude na toj poziciji...al..jbg...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 19:44

juveboy je napisao/la:Jos jednom cu ti ponoviti Krilo da bude oslobodjeno odbrambenih zadataka u ovakvom fudbalu koji se danas igra je ravno samoubistvu, jos kad se tome doda bekove s kojim trenutno Juventus raspolaze to je "dvostruko ubistvo". Ako desnom ili lijevom beku krilni igrac ne pomaze u defanzivnim zadacima desit ce se ono sto se desava Juventusu. Da na poziciju Sorensena dodje Sagna ili Lahm, desavala bi se slicna situacija jer kad na Lahma krenu dvojica igraca nerijetko i vise sta da radi ? Prirodno je da krilo pomaze beku a ne da jedan Melo dolazi iz sredine i pokriva tu stranu.

Ovo o cemu "pricam" najbolje se moglo vidjeti u zadnjoj utakmici i u vecini utakmica gdje smo olako primali golove, prosto qe pasulj. Jadan Sorensen, Grigera, Motta se nadju na sirokom brisanom prostoru sami spram dvojice fudbalera, pitanje je sta uciniti faul ili gol ? pa onda nakon utakmice "Motta je retardiran, Grigera je glup, Sorensen levat itd. itd. ( Ne kazem da su nabrojani neki igraci, ali u defanzivi sigurno mogu posluziti, ako im se kvalitetno pripomogne, to se najbolje vidjelo u utakmici protiv Intera )

Upravo pomenuta utakmica protiv Intera je primjer kako nasa krila treba uvijek da igraju, Krasic je u toku utakmice 20-ak puta okrenuo glavu i pogledao je li neko prosao, ubacio se iza njega i naravno trcao, pokrivao ga a u sl. utakmici protiv Leccea nece to da radi ?

Ajde reci mi sad u cemu je problem ? Umoran ? Sedam dana proslo od utakmice ?
Pa to je pitanje za Delnerija, ne za mene.
Sto neko igra defanzivnije, a neko ofanzivnije - to pitanje se postavlja treneru i igracu, ne posmatracu (i to neutralnom). :lol:

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 21 feb 2011, 19:51

evo imate na jedom hr portalu (da ne reklamiram isti) intervju s markom naletilićem koji je zajedno sa ocem predragom u italiju prodao more igrača, među kojima i krasića. kaže čovjek da i ove sezone on igra dobro, al da tek sljedeće očekuje pravi bum, prvo dok se odmori na ljeto a onda i prođe pripreme s juventusom, mislim da će tako i biti ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 20:05

@Sarajlija&Sissoko

Nisam ja poredio Krasica i Nedveda, vec sam rekao: da u ovakvom Juventusu, ni Nedved ne bi mogao da uradi nista vise od onoga sto je uradio Krasic, cak ni iz najboljih dana. Odgledao sam sve sezone Nedveda u Italiji i sve reprezentativne utakmice koje je igrao na velikim takmicenjima i smatram da mogu realno da tvrdim nesto po tom pitanju. Dakle, oduzmes Krasica, dodas Nedveda i dobijes isto to sto sad imate.
Paralele ste vi vukli.
Nedved je, mora se reci, fizicki dosta bio jaci od Krasica. Imao je anatomsku prednost (casice na kolenima su mu bile skoro identicne, pa ih je operacijom izjednacio- rekao mi je to 1 doktor sportske medicine). Zato je i objasnjivo njegovo kretanje poput plesa i baratanje sa obe noge podjednako.
Krasic je samo brzi. To, i nezgodni dribling, je jedino gde je Milos bolji od Pavela.
Medjutim, glavna prednost Nedveda je u tome sto je on vodja. Krasic to nije. On je mental midget. Usere se kad najvise treba. Ali zato, kad krene da melje po strani, tu je vrh igrac.
Pogledajte hajlajtse sa tekme Srbija-Nemacka na SPu, kako je samo samleo Badstubera. Nije znao Svaba gde mu je kicma posle toga.
Dakle, u rigidnom sistemu 4-4-2, Krasicu treba:
1 jak desni bek, koji moze da odigra nesto sa njim
1 jako levo krilo
1 jak levi bek (podjednak kao i desni)
1 spic jak u skoku + fox in the box
1 SS top klase koji moze da daje pasove
A Krasic ima sve same poluigrace na tim pozicijama + matorog ADPa, povredjenog Quagliarellu,pic.ku Aquilanija, Iaquintu i Tonija. Matri je izuzetak.
Dakle, Krasic nema s kim da igra.
Nema ni top klasse trenera.
A nema ni dobru reputaciju kod sudija.
Zato vredi 15mE, a Nedved je vredio 40mE.
Zato ovaj Juventus ne vredi ni 40% onoga sto je vredio Juventus iz 2001-2006. ili Lazio iz 1997-2001. kad je Nedved igrao za njih.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 21 feb 2011, 20:32

ma krasic je dobar igrac i niko te ne moze osporiti...a sada...tesko je porediti pavela i njega kao i ekipe u kojima su igrali i igraju....

Uglavnom,milos je donio nesto novo u juventusovoj igri...i uz par pojacanja i vise kvalitnih igraca u ekipi i njegov individiualni kvalitet ce jos vise doci do izrazaja...

Cinjenica je da ga je umor dosta usporio...i da naredne sezone tek trebamo ocekivati jos bolje partije...

magicni evo ti avatar :lol: :P

slika

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 2 gosta.