FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
50%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 169

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 28 jan 2023, 11:05

ajdohordas je napisao/la:
28 jan 2023, 10:54
Momak iz druge lige Srbije, iz Grafičara, prodat u Reims, liga petice.

A mi svoje najbolje igrače u Tursku prodajemo. Eto koliko smo daleko od napretka.
Sabanovic

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 28 jan 2023, 11:06

Graficar je filijala Zvezdina. Mnogo igraca su skoro pod ugovorom sa Zvezdom na pozajmici u Graficaru. Imaju iste ljude (Menadzeri, Agenti, Agencije) koji zastupaju igrace Zvezde. Tako da ova prodaja i nije toliko cudna uzevsi u obzir da se mnogo igraca iz Srbije proda u Francusku, to je praksa zadnjih 20 godina tamo.

A ovo za Vrancica, ja fakat imam osjecaj da neki likovi ovdje nisu izasli iz kuce zadnje 3 godine i ne znaju vise kako svijet izgleda i poceli zivjeti u iluzijama. Oni zamisljaju da je ova liga rame uz rame Bundesligi. Svasta. Dovelo se opet par polovnjaka, i opet su svi u delirijumu. Malo fali Bosnji da se obraduje, kora hljeba ili cokoladica i on zaboravi sve.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 28 jan 2023, 11:36

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
28 jan 2023, 11:05
28 jan 2023, 10:54
Momak iz druge lige Srbije, iz Grafičara, prodat u Reims, liga petice.

A mi svoje najbolje igrače u Tursku prodajemo. Eto koliko smo daleko od napretka.
Sabanovic
Jedan od hiljadu, koji je odigrao 2 utakmice sveukupno.
I kao što gledam na ljeto sad bit će raskid ugovora i to je to.

@Stroj1946 znam da je Grafičar filijala upućen sam, to je potpuno nebitno u priči ovoj.
Poenta je da ljudi, agenti, menadžeri uspiju prodati igrača iz druge lige, ispodprosječne Evropske države u ligu peticu, dok mi o tome možemo sanjati samo. I ono što uspijemo utopit u Evropu, tamo se zadržava godinu ili pola godine i vraća se odmah ovdje...

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 28 jan 2023, 11:43

sta onaj pise na pl kakav dernek i muzika uzivo

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 28 jan 2023, 11:55

Stroj1946 je napisao/la:
28 jan 2023, 11:06
Graficar je filijala Zvezdina. Mnogo igraca su skoro pod ugovorom sa Zvezdom na pozajmici u Graficaru. Imaju iste ljude (Menadzeri, Agenti, Agencije) koji zastupaju igrace Zvezde. Tako da ova prodaja i nije toliko cudna uzevsi u obzir da se mnogo igraca iz Srbije proda u Francusku, to je praksa zadnjih 20 godina tamo.

A ovo za Vrancica, ja fakat imam osjecaj da neki likovi ovdje nisu izasli iz kuce zadnje 3 godine i ne znaju vise kako svijet izgleda i poceli zivjeti u iluzijama. Oni zamisljaju da je ova liga rame uz rame Bundesligi. Svasta. Dovelo se opet par polovnjaka, i opet su svi u delirijumu. Malo fali Bosnji da se obraduje, kora hljeba ili cokoladica i on zaboravi sve.
Dovedeš Vrančića, njemu najveća motivacija ispijanje kafa po Operi, pa na kraju belaj. Krene raskid ugovora, drži ne daj, velika lova se treba isplatiti i onda kuknjava.

Druga stvar, veliko je pitanje kako će se ovi igrači pokazati. Nisu oni loši na papiru, ali vidjećemo u stvarnosti. Digla se euforija oko Zilkića recimo, po meni ništa specijalno.

Treća stvar i najvažnija, na klupi ti sjedi uhljup Varešanović. Svi ovi igrači se mogu pokazati dobro, ali ako ti na klupi imaš ovakvog trenera, onda sve pada u vodu. Trener je pola ekipe, a ako ne bude vizije u igri, piši propalo koliko god da imaš "napucanu" ekipu.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 28 jan 2023, 12:00

BegovicRamiz je napisao/la:
28 jan 2023, 11:43
Garant sjedili negdje u Hercegovini sinoc. Mozda Klub imao druzenje..pa ovaj bio konobar pa cuo sta Ajla prica. Inace, zena voli popit a ne sumnjam da voli i pojest :D A toga dole ne fali, pogotovo sad zimi :mrgreen:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 28 jan 2023, 12:02

BegovicRamiz je napisao/la:
28 jan 2023, 11:43
Čini mi se da je objavila story ima nekoliko boca nekog pića
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 28 jan 2023, 12:05

Il npr ovaj od prosle godine, Drobarov, sviju mi lik jednu utakmicu odigro da valja, vise koristi bi imo da si doveo mladog potencijala iz svoje il neke druge akademije
Trako je bio bolji od njega u polusezoni, npr

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 28 jan 2023, 12:10

Pitaristok je napisao/la:
28 jan 2023, 12:05
Il npr ovaj od prosle godine, Drobarov, sviju mi lik jednu utakmicu odigro da valja, vise koristi bi imo da si doveo mladog potencijala iz svoje il neke druge akademije
Pa Drobarov nam je povrijeđen bio najbolji stoper. Nije ni on neka pljačka, ali kad ga porediš sa Trakom, on je Ferdinand.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 28 jan 2023, 12:12

Momak ti je povrijeđen igrao cijelu polusezonu, pod injekcijama. To jelde nisi uzimao u obzir ?

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 28 jan 2023, 12:16

Kada pogledamo pojacanja zrinjskog, tuzle, zelje, sirokog i borca... Da su ti igraci potpisali za nas svi bi ovdje na forumu plakali od zalosti.

Mi dovodimo veoma dobra pojacanja za nasu ligu ali je problem sto smo mi zadnje 2-3 godine toliko mrtva sredina da je najveci problem ustimati dobru energiju i igru. Vjerujte da bi svaki klub ove lige bio prezadovoljan dolaskom Ziljkica i Renana

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 28 jan 2023, 12:19

Samo nek se pljuje po svima unaprijed :opaopa:
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 jan 2023, 12:29

keli je napisao/la:
28 jan 2023, 12:16
Kada pogledamo pojacanja zrinjskog, tuzle, zelje, sirokog i borca... Da su ti igraci potpisali za nas svi bi ovdje na forumu plakali od zalosti.

Mi dovodimo veoma dobra pojacanja za nasu ligu ali je problem sto smo mi zadnje 2-3 godine toliko mrtva sredina da je najveci problem ustimati dobru energiju i igru. Vjerujte da bi svaki klub ove lige bio prezadovoljan dolaskom Ziljkica i Renana
100%, evo baš gledam u drugim klubovima dolaske, ne možeš reći da je onaj Brazilac iz Veleža bolji nego Ziljkić.
Plus imam ogromna očekivanja za Guliashvilija, po onome što smo do sada vidjeli mogao bi biti strašno pojačanje, čak imam osjećaj da će prekucati.
Očekujem da do kraja roka da aBd prodamo Dala, pa da Daniel desetku igra. Naravno uz velike nade da će biti zdrav ove sezone napokon.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 28 jan 2023, 12:30

Nije pljuvanje nego realnost. Trebam da svrsavam na svakog igrača, trenera i sve redom, pa onda da im na kraju psujem majke, familiju i djecu. Milion puta sam nasjeo na njihove restarte, rekonstrukcije, nove ere i ložionu, pa na kraju brukanje i skandali.

Fino se ulaže, ekipa djeluje dobro na papiru i svaka im čast na tome. Čekamo samo ono najvažnije, a to je teren.

Zato povucite ručnu i budite umjereni, čisto radi vas da ne bi na kraju pili leksilijume.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 28 jan 2023, 12:36

Sta je sa hibrida?? Malo manje je od mjesec dana do prve domace utakmice??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 28 jan 2023, 12:37

GalileoGalilei je napisao/la:
28 jan 2023, 12:30
Nije pljuvanje nego realnost. Trebam da svrsavam na svakog igrača, trenera i sve redom, pa onda da im na kraju psujem majke, familiju i djecu. Milion puta sam nasjeo na njihove restarte, rekonstrukcije, nove ere i ložionu, pa na kraju brukanje i skandali.

Fino se ulaže, ekipa djeluje dobro na papiru i svaka im čast na tome. Čekamo samo ono najvažnije, a to je teren.

Zato povucite ručnu i budite umjereni, čisto radi vas da ne bi na kraju pili leksilijume.
Upravo tako, samo laganica i nikakva euforija. Težak je zadatak pred njima.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 28 jan 2023, 12:39

28 jan 2023, 12:12
Momak ti je povrijeđen igrao cijelu polusezonu, pod injekcijama. To jelde nisi uzimao u obzir ?
I na kraju ispade bolje da nije igro
Fulio si poentu posta

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 28 jan 2023, 12:40

28 jan 2023, 11:55
Stroj1946 je napisao/la:
28 jan 2023, 11:06

Ovo za Vrancica, ja fakat imam osjecaj da neki likovi ovdje nisu izasli iz kuce zadnje 3 godine i ne znaju vise kako svijet izgleda i poceli zivjeti u iluzijama. Oni zamisljaju da je ova liga rame uz rame Bundesligi. Svasta. Dovelo se opet par polovnjaka, i opet su svi u delirijumu. Malo fali Bosnji da se obraduje, kora hljeba ili cokoladica i on zaboravi sve.
Dovedeš Vrančića, njemu najveća motivacija ispijanje kafa po Operi, pa na kraju belaj. Krene raskid ugovora, drži ne daj, velika lova se treba isplatiti i onda kuknjava.

Druga stvar, veliko je pitanje kako će se ovi igrači pokazati. Nisu oni loši na papiru, ali vidjećemo u stvarnosti. Digla se euforija oko Zilkića recimo, po meni ništa specijalno.

Treća stvar i najvažnija, na klupi ti sjedi uhljup Varešanović. Svi ovi igrači se mogu pokazati dobro, ali ako ti na klupi imaš ovakvog trenera, onda sve pada u vodu. Trener je pola ekipe, a ako ne bude vizije u igri, piši propalo koliko god da imaš "napucanu" ekipu.
Ma znam vise unaprijed sta ce biti sa takvim igracima. Ne da mi se vise polemistai oko ovog. Ponavljamo ovo sve iz godine u godinu i opet isto.
Nece niko da igra u ovoj ligi ko je iole igro u ozbiljnijim ligama i klubovima. Sad vecina igraca sa malo jacim CV-om dolazi kod nas jer su namirisali pare i postali smo klub poznat po takvim raskidima ugovora ovdje na Balkanu. Dodju samo da bi malo trckarali po terenima, igrali ''lopte'' i hodali po lokalima, kockarnicama i ganjali koke. Onda ide raskid ugovora, dogovore se koliko ga slijedi i ode on, boli ga khurac. Ovo im dodje ko godisnji odmor. Ista prica svaki put, al bas svaki. Benko je jedini bio profesionalac. Bolje da dovedu 3,4 brazilca iz Brazila ili koji nemaju klub u evropi, 2,3 crnca, pa ih odvedu na pripreme, odnosno na probu pa nek vide imal kakvog hajra od njih. Dosta to klubova radi, nego mi sve naopako, eto mi kao pametni.

A ovo za trenera. Dobar trener je pola uspjeha, ostalo pola su igraci. Kakvog trenera imas, takav ces i (ne)uspjeh imati. Mozes imati top ekipu, al ako trener ne valja ode sve i obratno, nekad dobar trener a slaba ekipa, pa zna napraviti uspjeh. Sve je do njega kako se postavi.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 28 jan 2023, 12:48

28 jan 2023, 12:30

Ne treba svrsavati, ali ne treba ih ni kuditi. Imaju polusezonu citavu ispred sebe da pokazu kakvi su.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 28 jan 2023, 12:55

28 jan 2023, 12:39
28 jan 2023, 12:12
I na kraju ispade bolje da nije igro
Fulio si poentu posta
Nisam fulio poentu posta nego se momak uzeo na zub bezveze. Pljuvao se cijelu polusezonu zbog loših igara a niko nije uzeo u razmatranje pozadine njegovih loših igara.

Ti govoriš sad što se nije doveo neko mlađi ili iz akademije a kad je dolazio, svršavali smo svi kolektivno a i ti sa nama, bila je priča da je beton i najbolji stoper bugarske lige.

Kad dovodis igrača ti ne možeš znati kakav će biti, da li će se navići na sistem, da li će ga povrede zaobići, da li će imati motiv da igra našu ligu uopšte itd itd. Lahko je bit general poslije bitke i pisati trebalo je ovo trebalo je ono.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, johntravolta123, keli, PeppermintSA, perodeformero, tuitamo i 76 gostiju.