Sabanovicajdohordas je napisao/la: ↑28 jan 2023, 10:54Momak iz druge lige Srbije, iz Grafičara, prodat u Reims, liga petice.
A mi svoje najbolje igrače u Tursku prodajemo. Eto koliko smo daleko od napretka.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Graficar je filijala Zvezdina. Mnogo igraca su skoro pod ugovorom sa Zvezdom na pozajmici u Graficaru. Imaju iste ljude (Menadzeri, Agenti, Agencije) koji zastupaju igrace Zvezde. Tako da ova prodaja i nije toliko cudna uzevsi u obzir da se mnogo igraca iz Srbije proda u Francusku, to je praksa zadnjih 20 godina tamo.
A ovo za Vrancica, ja fakat imam osjecaj da neki likovi ovdje nisu izasli iz kuce zadnje 3 godine i ne znaju vise kako svijet izgleda i poceli zivjeti u iluzijama. Oni zamisljaju da je ova liga rame uz rame Bundesligi. Svasta. Dovelo se opet par polovnjaka, i opet su svi u delirijumu. Malo fali Bosnji da se obraduje, kora hljeba ili cokoladica i on zaboravi sve.
A ovo za Vrancica, ja fakat imam osjecaj da neki likovi ovdje nisu izasli iz kuce zadnje 3 godine i ne znaju vise kako svijet izgleda i poceli zivjeti u iluzijama. Oni zamisljaju da je ova liga rame uz rame Bundesligi. Svasta. Dovelo se opet par polovnjaka, i opet su svi u delirijumu. Malo fali Bosnji da se obraduje, kora hljeba ili cokoladica i on zaboravi sve.
-
- Kontakt:
Jedan od hiljadu, koji je odigrao 2 utakmice sveukupno.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑28 jan 2023, 11:05Sabanovicajdohordas je napisao/la: ↑28 jan 2023, 10:54Momak iz druge lige Srbije, iz Grafičara, prodat u Reims, liga petice.
A mi svoje najbolje igrače u Tursku prodajemo. Eto koliko smo daleko od napretka.
I kao što gledam na ljeto sad bit će raskid ugovora i to je to.
@Stroj1946 znam da je Grafičar filijala upućen sam, to je potpuno nebitno u priči ovoj.
Poenta je da ljudi, agenti, menadžeri uspiju prodati igrača iz druge lige, ispodprosječne Evropske države u ligu peticu, dok mi o tome možemo sanjati samo. I ono što uspijemo utopit u Evropu, tamo se zadržava godinu ili pola godine i vraća se odmah ovdje...
- BegovicRamiz
- Kontakt:
sta onaj pise na pl kakav dernek i muzika uzivo
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Dovedeš Vrančića, njemu najveća motivacija ispijanje kafa po Operi, pa na kraju belaj. Krene raskid ugovora, drži ne daj, velika lova se treba isplatiti i onda kuknjava.Stroj1946 je napisao/la: ↑28 jan 2023, 11:06Graficar je filijala Zvezdina. Mnogo igraca su skoro pod ugovorom sa Zvezdom na pozajmici u Graficaru. Imaju iste ljude (Menadzeri, Agenti, Agencije) koji zastupaju igrace Zvezde. Tako da ova prodaja i nije toliko cudna uzevsi u obzir da se mnogo igraca iz Srbije proda u Francusku, to je praksa zadnjih 20 godina tamo.
Druga stvar, veliko je pitanje kako će se ovi igrači pokazati. Nisu oni loši na papiru, ali vidjećemo u stvarnosti. Digla se euforija oko Zilkića recimo, po meni ništa specijalno.
Treća stvar i najvažnija, na klupi ti sjedi uhljup Varešanović. Svi ovi igrači se mogu pokazati dobro, ali ako ti na klupi imaš ovakvog trenera, onda sve pada u vodu. Trener je pola ekipe, a ako ne bude vizije u igri, piši propalo koliko god da imaš "napucanu" ekipu.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Garant sjedili negdje u Hercegovini sinoc. Mozda Klub imao druzenje..pa ovaj bio konobar pa cuo sta Ajla prica. Inace, zena voli popit a ne sumnjam da voli i pojest

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Čini mi se da je objavila story ima nekoliko boca nekog pića
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
- Kontakt:
Il npr ovaj od prosle godine, Drobarov, sviju mi lik jednu utakmicu odigro da valja, vise koristi bi imo da si doveo mladog potencijala iz svoje il neke druge akademije
Trako je bio bolji od njega u polusezoni, npr
Pa Drobarov nam je povrijeđen bio najbolji stoper. Nije ni on neka pljačka, ali kad ga porediš sa Trakom, on je Ferdinand.Pitaristok je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:05Il npr ovaj od prosle godine, Drobarov, sviju mi lik jednu utakmicu odigro da valja, vise koristi bi imo da si doveo mladog potencijala iz svoje il neke druge akademije
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Momak ti je povrijeđen igrao cijelu polusezonu, pod injekcijama. To jelde nisi uzimao u obzir ?Pitaristok je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:05Il npr ovaj od prosle godine, Drobarov, sviju mi lik jednu utakmicu odigro da valja, vise koristi bi imo da si doveo mladog potencijala iz svoje il neke druge akademije
Kada pogledamo pojacanja zrinjskog, tuzle, zelje, sirokog i borca... Da su ti igraci potpisali za nas svi bi ovdje na forumu plakali od zalosti.
Mi dovodimo veoma dobra pojacanja za nasu ligu ali je problem sto smo mi zadnje 2-3 godine toliko mrtva sredina da je najveci problem ustimati dobru energiju i igru. Vjerujte da bi svaki klub ove lige bio prezadovoljan dolaskom Ziljkica i Renana
Mi dovodimo veoma dobra pojacanja za nasu ligu ali je problem sto smo mi zadnje 2-3 godine toliko mrtva sredina da je najveci problem ustimati dobru energiju i igru. Vjerujte da bi svaki klub ove lige bio prezadovoljan dolaskom Ziljkica i Renana
-
- Kontakt:
Samo nek se pljuje po svima unaprijed 

Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
100%, evo baš gledam u drugim klubovima dolaske, ne možeš reći da je onaj Brazilac iz Veleža bolji nego Ziljkić.keli je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:16Kada pogledamo pojacanja zrinjskog, tuzle, zelje, sirokog i borca... Da su ti igraci potpisali za nas svi bi ovdje na forumu plakali od zalosti.
Plus imam ogromna očekivanja za Guliashvilija, po onome što smo do sada vidjeli mogao bi biti strašno pojačanje, čak imam osjećaj da će prekucati.
Očekujem da do kraja roka da aBd prodamo Dala, pa da Daniel desetku igra. Naravno uz velike nade da će biti zdrav ove sezone napokon.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Nije pljuvanje nego realnost. Trebam da svrsavam na svakog igrača, trenera i sve redom, pa onda da im na kraju psujem majke, familiju i djecu. Milion puta sam nasjeo na njihove restarte, rekonstrukcije, nove ere i ložionu, pa na kraju brukanje i skandali.
Fino se ulaže, ekipa djeluje dobro na papiru i svaka im čast na tome. Čekamo samo ono najvažnije, a to je teren.
Zato povucite ručnu i budite umjereni, čisto radi vas da ne bi na kraju pili leksilijume.
Fino se ulaže, ekipa djeluje dobro na papiru i svaka im čast na tome. Čekamo samo ono najvažnije, a to je teren.
Zato povucite ručnu i budite umjereni, čisto radi vas da ne bi na kraju pili leksilijume.
Sta je sa hibrida?? Malo manje je od mjesec dana do prve domace utakmice??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Upravo tako, samo laganica i nikakva euforija. Težak je zadatak pred njima.GalileoGalilei je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:30Nije pljuvanje nego realnost. Trebam da svrsavam na svakog igrača, trenera i sve redom, pa onda da im na kraju psujem majke, familiju i djecu. Milion puta sam nasjeo na njihove restarte, rekonstrukcije, nove ere i ložionu, pa na kraju brukanje i skandali.
-
- Kontakt:
I na kraju ispade bolje da nije igroajdohordas je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:12Momak ti je povrijeđen igrao cijelu polusezonu, pod injekcijama. To jelde nisi uzimao u obzir ?Pitaristok je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:05Il npr ovaj od prosle godine, Drobarov, sviju mi lik jednu utakmicu odigro da valja, vise koristi bi imo da si doveo mladog potencijala iz svoje il neke druge akademije
Fulio si poentu posta
Ma znam vise unaprijed sta ce biti sa takvim igracima. Ne da mi se vise polemistai oko ovog. Ponavljamo ovo sve iz godine u godinu i opet isto.GalileoGalilei je napisao/la: ↑28 jan 2023, 11:55Dovedeš Vrančića, njemu najveća motivacija ispijanje kafa po Operi, pa na kraju belaj. Krene raskid ugovora, drži ne daj, velika lova se treba isplatiti i onda kuknjava.Stroj1946 je napisao/la: ↑28 jan 2023, 11:06Graficar je filijala Zvezdina. Mnogo igraca su skoro pod ugovorom sa Zvezdom na pozajmici u Graficaru. Imaju iste ljude (Menadzeri, Agenti, Agencije) koji zastupaju igrace Zvezde. Tako da ova prodaja i nije toliko cudna uzevsi u obzir da se mnogo igraca iz Srbije proda u Francusku, to je praksa zadnjih 20 godina tamo.
Ovo za Vrancica, ja fakat imam osjecaj da neki likovi ovdje nisu izasli iz kuce zadnje 3 godine i ne znaju vise kako svijet izgleda i poceli zivjeti u iluzijama. Oni zamisljaju da je ova liga rame uz rame Bundesligi. Svasta. Dovelo se opet par polovnjaka, i opet su svi u delirijumu. Malo fali Bosnji da se obraduje, kora hljeba ili cokoladica i on zaboravi sve.
Druga stvar, veliko je pitanje kako će se ovi igrači pokazati. Nisu oni loši na papiru, ali vidjećemo u stvarnosti. Digla se euforija oko Zilkića recimo, po meni ništa specijalno.
Treća stvar i najvažnija, na klupi ti sjedi uhljup Varešanović. Svi ovi igrači se mogu pokazati dobro, ali ako ti na klupi imaš ovakvog trenera, onda sve pada u vodu. Trener je pola ekipe, a ako ne bude vizije u igri, piši propalo koliko god da imaš "napucanu" ekipu.
Nece niko da igra u ovoj ligi ko je iole igro u ozbiljnijim ligama i klubovima. Sad vecina igraca sa malo jacim CV-om dolazi kod nas jer su namirisali pare i postali smo klub poznat po takvim raskidima ugovora ovdje na Balkanu. Dodju samo da bi malo trckarali po terenima, igrali ''lopte'' i hodali po lokalima, kockarnicama i ganjali koke. Onda ide raskid ugovora, dogovore se koliko ga slijedi i ode on, boli ga khurac. Ovo im dodje ko godisnji odmor. Ista prica svaki put, al bas svaki. Benko je jedini bio profesionalac. Bolje da dovedu 3,4 brazilca iz Brazila ili koji nemaju klub u evropi, 2,3 crnca, pa ih odvedu na pripreme, odnosno na probu pa nek vide imal kakvog hajra od njih. Dosta to klubova radi, nego mi sve naopako, eto mi kao pametni.
A ovo za trenera. Dobar trener je pola uspjeha, ostalo pola su igraci. Kakvog trenera imas, takav ces i (ne)uspjeh imati. Mozes imati top ekipu, al ako trener ne valja ode sve i obratno, nekad dobar trener a slaba ekipa, pa zna napraviti uspjeh. Sve je do njega kako se postavi.
Ne treba svrsavati, ali ne treba ih ni kuditi. Imaju polusezonu citavu ispred sebe da pokazu kakvi su.GalileoGalilei je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:30Nije pljuvanje nego realnost. Trebam da svrsavam na svakog igrača, trenera i sve redom, pa onda da im na kraju psujem majke, familiju i djecu. Milion puta sam nasjeo na njihove restarte, rekonstrukcije, nove ere i ložionu, pa na kraju brukanje i skandali.
-
- Kontakt:
Nisam fulio poentu posta nego se momak uzeo na zub bezveze. Pljuvao se cijelu polusezonu zbog loših igara a niko nije uzeo u razmatranje pozadine njegovih loših igara.Pitaristok je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:39I na kraju ispade bolje da nije igroajdohordas je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:12Momak ti je povrijeđen igrao cijelu polusezonu, pod injekcijama. To jelde nisi uzimao u obzir ?Pitaristok je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:05Il npr ovaj od prosle godine, Drobarov, sviju mi lik jednu utakmicu odigro da valja, vise koristi bi imo da si doveo mladog potencijala iz svoje il neke druge akademije
Fulio si poentu posta
Ti govoriš sad što se nije doveo neko mlađi ili iz akademije a kad je dolazio, svršavali smo svi kolektivno a i ti sa nama, bila je priča da je beton i najbolji stoper bugarske lige.
Kad dovodis igrača ti ne možeš znati kakav će biti, da li će se navići na sistem, da li će ga povrede zaobići, da li će imati motiv da igra našu ligu uopšte itd itd. Lahko je bit general poslije bitke i pisati trebalo je ovo trebalo je ono.
Trenutno korisnika/ca: amypitar, johntravolta123, keli, PeppermintSA, perodeformero, tuitamo i 76 gostiju.