Kakav je ovo odron od reklameBosniaBoston je napisao/la: ↑28 jan 2023, 01:47Meni je ostao u pamćenju najviše po LZN, ali i ovoj reklami koja je bila aktuelna dok sam bio mali, možda i najboljoj poslije rata

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Kakav je ovo odron od reklameBosniaBoston je napisao/la: ↑28 jan 2023, 01:47Meni je ostao u pamćenju najviše po LZN, ali i ovoj reklami koja je bila aktuelna dok sam bio mali, možda i najboljoj poslije rata
Zašto je odron ?JasminAgic je napisao/la: ↑28 jan 2023, 08:24Kakav je ovo odron od reklameBosniaBoston je napisao/la: ↑28 jan 2023, 01:47Meni je ostao u pamćenju najviše po LZN, ali i ovoj reklami koja je bila aktuelna dok sam bio mali, možda i najboljoj poslije rata
![]()
Ovo sam jednom dobio od nekoga iz Švice, i bio sumnjičav. Kakvo je ovo rekoh sranje? Kad ono, među najboljim čokoladama koje sam probao u životu... Dobro si me podsjetio.
Do '18 u Brckom, trenutno u Aucklandu (NZ). Znaci '14 fasuje posavina i sve uz rijeku Savu i Brku ode u qurac. Evo i sad ovdje. Sto je najgore, vikendom radim u dostavi a gazda restorana hoce da se radi ko da je normalan dan a poplave najgore unazad 50 god kako raja prica. Da stvari budu gore, ne mozes od oluja oka zatvorit pa me evo u jutarnje sate ko mahmuran a navecer valja vani. Zadnja 3-4 dana uvezao nekih 5-6 sati sna. Veselo, nema sta
Otkud bas na Novom Zelandu i kako je zivjeti tamo (ako ti nije mrsko pisati) ?AjsKjub je napisao/la: ↑28 jan 2023, 19:20Do '18 u Brckom, trenutno u Aucklandu (NZ). Znaci '14 fasuje posavina i sve uz rijeku Savu i Brku ode u qurac. Evo i sad ovdje. Sto je najgore, vikendom radim u dostavi a gazda restorana hoce da se radi ko da je normalan dan a poplave najgore unazad 50 god kako raja prica. Da stvari budu gore, ne mozes od oluja oka zatvorit pa me evo u jutarnje sate ko mahmuran a navecer valja vani. Zadnja 3-4 dana uvezao nekih 5-6 sati sna. Veselo, nema sta![]()
Sponzor preko ocuhovog brata. 3 godine radio kod njega dok nisam aplicirao za drzavljanstvo/RV pa vise nisam bio primoran ostati tu. Radnim danima od kuce predajem eng. a vikendom ovako dostavu. Ugl nikad ne znas sta te u zivotu ceka. Evo do '15 sam kontao da zauvijek ostati u trokutu, kad ono.forgempp je napisao/la: ↑28 jan 2023, 19:25Otkud bas na Novom Zelandu i kako je zivjeti tamo (ako ti nije mrsko pisati) ?AjsKjub je napisao/la: ↑28 jan 2023, 19:20Do '18 u Brckom, trenutno u Aucklandu (NZ). Znaci '14 fasuje posavina i sve uz rijeku Savu i Brku ode u qurac. Evo i sad ovdje. Sto je najgore, vikendom radim u dostavi a gazda restorana hoce da se radi ko da je normalan dan a poplave najgore unazad 50 god kako raja prica. Da stvari budu gore, ne mozes od oluja oka zatvorit pa me evo u jutarnje sate ko mahmuran a navecer valja vani. Zadnja 3-4 dana uvezao nekih 5-6 sati sna. Veselo, nema sta![]()
![]()
Jesu stvarno tako yebene cijene, pa mozes li normalno zivjeti od ta dva posla?AjsKjub je napisao/la: ↑28 jan 2023, 20:24Sponzor preko ocuhovog brata. 3 godine radio kod njega dok nisam aplicirao za drzavljanstvo/RV pa vise nisam bio primoran ostati tu. Radnim danima od kuce predajem eng. a vikendom ovako dostavu. Ugl nikad ne znas sta te u zivotu ceka. Evo do '15 sam kontao da zauvijek ostati u trokutu, kad ono.forgempp je napisao/la: ↑28 jan 2023, 19:25Otkud bas na Novom Zelandu i kako je zivjeti tamo (ako ti nije mrsko pisati) ?AjsKjub je napisao/la: ↑28 jan 2023, 19:20
Do '18 u Brckom, trenutno u Aucklandu (NZ). Znaci '14 fasuje posavina i sve uz rijeku Savu i Brku ode u qurac. Evo i sad ovdje. Sto je najgore, vikendom radim u dostavi a gazda restorana hoce da se radi ko da je normalan dan a poplave najgore unazad 50 god kako raja prica. Da stvari budu gore, ne mozes od oluja oka zatvorit pa me evo u jutarnje sate ko mahmuran a navecer valja vani. Zadnja 3-4 dana uvezao nekih 5-6 sati sna. Veselo, nema sta![]()
![]()
Mnogi bi se iznenadili kako relativno lagano ide preseljavanje ovdje iako price po internetu govore suprotno. Ta raja nesnalazljiva, sta li?Ne znam za EU drzave, ali vjerujem da su ovdje dosta otvoreniji sa vizama. Srba recimo sve vise vidjam, ne bi me iskr iznenadilo i da nekad u buducnosti bude val nase raje.
Zivot je ugl jeb.en ako si u gradu i imas porodicu ili minimalku jer su uvozi preskupi kao i meso i povrce.. stanarina isto. Meni licno najzaje.banije bilo naviknuti se da su godisnja obrnuta i da bukv nikada nema temperatura ispod 4-5. Mnogim europljanima postaje tesko zbog distance i navodno prevelikog homesicknessa, meni doduse nikad tako nes. Fudbal mi isto cmarise san i zdravlje jer razlika zna biti bukv 12 sati. Narod generalno hladan, maori problematicni. Moglo bi bolje, ali ne kukam koliko bi mogao.![]()
kriza je, a i zima dolazi, mislis da ce vlada NZ dopustiti da nasa raja ima prednost ispred gradjana Nove Kaledonije, Vanuatua i Fidzia
Takvih je najmanje. Najvise imas indijaca i azijata. Samo sto su ovi drugi izolovani pa ne mozes ni skontat onda.CrniParatici je napisao/la: ↑28 jan 2023, 21:08kriza je, a i zima dolazi, mislis da ce vlada NZ dopustiti da nasa raja ima prednost ispred gradjana Nove Kaledonije, Vanuatua i Fidzia![]()