Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

bh hrvat
Kontakt:

Re: SERIE A 2008/2009

Post Postao/la bh hrvat » 26 maj 2009, 20:58

tako to radi juve, najbitnije je imati pleymejkera ili mozda dva, uz staroga lisca dolazi diego kojemu je jos karijera u uzlaznoj putanji. doslo vrijeme da se zamijeni delpiero, kao sto je on nekada zamijenio badja

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 26 maj 2009, 20:59

Genghis je napisao/la:Budimo realni, opet je italijanska liga ispred njemacke i to svi znaju, ali ovim krupnim koracima unazad ukoliko nastave to ce se promjeni vrlo brzo. I dalje je Inter jaci od bilo kojeg tima iz Bundeske, a vjerovatno i Juventus i Milan (trenutno, istina Wfl se pokazao dobro protiv Milan-a, medjutim gledajuci igracki kadar ipak su sva tri navedena tima ispred njih). Ni Fiorentima nije za baciti, doduse malo su se brukali po Evropi ove sezone, ali bit ce bolje valjda. A sto se tice navijaca, zvizdati Ibri i Maldiniju... to nema ni kod nas...pa bolan navijaci Livpoola skandiraju Sheareru jer je unaprijedio engleski fudbal (kao igrac, jos ne kao trener), i bio je ikona EPL-a , a i sad je, a ovi vamo zvizde covjeku koji je citavu karijeru proveo u Milanu. Istina, to je bila manja grupa, ali nije to jedinstven primjer, u Italiji se svi timovi ponasaju kao Real: Bologna izgubi 2-3 utakmice odma neka smjena, i dize se panika kad neki Napoli izgubi koju utakmicu, a navijaci odma prave neko njesra...
Inter? Zadnji put kad se je Inter sreo sa nekim njemackim klubom u ligi sampiona, upisao je poraz od Werdera i remi. To je bilo prosle jeseni. Godinu ili dvije prije toga, Bayern ih je takodjer pobjedio, u gostima 2:0, a u Njemackoj bilo 1:1 i to su Bavarci vodili do samoga kraja. Takodjer, Inter vec nekoliko sezona ne moze proci 1/8 finala Lige sampiona. Ove godine ih je zaustavio ManU, prosle Liverpool, pretprosle Valencia...
Ovo govorim, jer ispade da je Inter prejak u odnosu na sve bundesligase, pa cak i na Bayern, a nije tako.
I ove sezone je bilo okrsaja izmedju izmedju njemackih i talijanskih klubova, i cini mi se da su Njemci bili uspjesniji ( Bayern - Fiorentina, Werder-Udineze, Werder-Milan, pa recimo i Milan-Wolfsburg 2:2 )
Njemacki klubovi su uspjesniji zadnjih godina, (ove i prosle godine pogotovo), sto se i vidi prema onoj tabeli, i velike su sanse da od iduce sezone Bundesliga pretekne Seriu A, i uzme joj cetvrto mjesto za ligu sampiona.
Sto se tice Juventusa i Milana, nisu se bas pokazali ove sezone, vidjecemo sta ce biti...

I jos nesto, naravno da posjecenost i gledanost nije glavni pokazatelj o kakvoj se ligi radi, ali ovo ipak dosta govori, ako ne o njenoj kvaliteti, onda barem o zanimljivosti iste. http://sportsport.ba/ino_fudbalp-17208.htm

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 26 maj 2009, 21:12

ribery je napisao/la:
Genghis je napisao/la:Budimo realni, opet je italijanska liga ispred njemacke i to svi znaju, ali ovim krupnim koracima unazad ukoliko nastave to ce se promjeni vrlo brzo. I dalje je Inter jaci od bilo kojeg tima iz Bundeske, a vjerovatno i Juventus i Milan (trenutno, istina Wfl se pokazao dobro protiv Milan-a, medjutim gledajuci igracki kadar ipak su sva tri navedena tima ispred njih). Ni Fiorentima nije za baciti, doduse malo su se brukali po Evropi ove sezone, ali bit ce bolje valjda. A sto se tice navijaca, zvizdati Ibri i Maldiniju... to nema ni kod nas...pa bolan navijaci Livpoola skandiraju Sheareru jer je unaprijedio engleski fudbal (kao igrac, jos ne kao trener), i bio je ikona EPL-a , a i sad je, a ovi vamo zvizde covjeku koji je citavu karijeru proveo u Milanu. Istina, to je bila manja grupa, ali nije to jedinstven primjer, u Italiji se svi timovi ponasaju kao Real: Bologna izgubi 2-3 utakmice odma neka smjena, i dize se panika kad neki Napoli izgubi koju utakmicu, a navijaci odma prave neko njesra...
Inter? Zadnji put kad se je Inter sreo sa nekim njemackim klubom u ligi sampiona, upisao je poraz od Werdera i remi. To je bilo prosle jeseni. Godinu ili dvije prije toga, Bayern ih je takodjer pobjedio, u gostima 2:0, a u Njemackoj bilo 1:1 i to su Bavarci vodili do samoga kraja. Takodjer, Inter vec nekoliko sezona ne moze proci 1/8 finala Lige sampiona. Ove godine ih je zaustavio ManU, prosle Liverpool, pretprosle Valencia...
Ovo govorim, jer ispade da je Inter prejak u odnosu na sve bundesligase, pa cak i na Bayern, a nije tako.
I ove sezone je bilo okrsaja izmedju izmedju njemackih i talijanskih klubova, i cini mi se da su Njemci bili uspjesniji ( Bayern - Fiorentina, Werder-Udineze, Werder-Milan, pa recimo i Milan-Wolfsburg 2:2 )
Njemacki klubovi su uspjesniji zadnjih godina, (ove i prosle godine pogotovo), sto se i vidi prema onoj tabeli, i velike su sanse da od iduce sezone Bundesliga pretekne Seriu A, i uzme joj cetvrto mjesto za ligu sampiona.
Sto se tice Juventusa i Milana, nisu se bas pokazali ove sezone, vidjecemo sta ce biti...

I jos nesto, naravno da posjecenost i gledanost nije glavni pokazatelj o kakvoj se ligi radi, ali ovo ipak dosta govori, ako ne o njenoj kvaliteti, onda barem o zanimljivosti iste. http://sportsport.ba/ino_fudbalp-17208.htm
To sto si rekao stoji, medjutim ja znam da je trenutno idalje jaca Serie A, a znas i ti sigurno, a sto se tice prestizanja, pa i ja sam rekao da ako nastave ovako da ce ih Bundeska vrlo brzo prestici... tako da...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 26 maj 2009, 21:16

Genghis je napisao/la: To sto si rekao stoji, medjutim ja znam da je trenutno idalje jaca Serie A, a znas i ti sigurno, a sto se tice prestizanja, pa i ja sam rekao da ako nastave ovako da ce ih Bundeska vrlo brzo prestici... tako da...
Pa ja onoliki post napisao, da ti pokazem da Seria A nije jaca a ti opet po svom :twisted: :mrgreen:
Sjedi, 1. :mrgreen:
Salim se, svako ima svoje misljenje. 8-)

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 26 maj 2009, 21:21

o jacini talijanskih i svabskih klubova je dovoljan samo jedan primjer a to je dijego. takav tip igraca je ovima iz minhena bio potreban kao kruh nasušnji a on se odluci za staru damu

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 26 maj 2009, 21:22

ribery je napisao/la:
Genghis je napisao/la: To sto si rekao stoji, medjutim ja znam da je trenutno idalje jaca Serie A, a znas i ti sigurno, a sto se tice prestizanja, pa i ja sam rekao da ako nastave ovako da ce ih Bundeska vrlo brzo prestici... tako da...
Pa ja onoliki post napisao, da ti pokazem da Seria A nije jaca a ti opet po svom :twisted: :mrgreen:
Sjedi, 1. :mrgreen:
Salim se, svako ima svoje misljenje. 8-)
Pa dobro slazem se , svakom njegovo misljenje. Eto recimo ja sam pratio 3-4 puta vishe ove sezone Bundesku nego Seriu A, ali to je ipak samo jedna losha sezona i generalno gledajuci dovoljno je pogledati samo igracki kadar kojim raspolazu Inter, Milan prvenstveno , a onda Juventus, Fiorentina etc... Dokaz toga je da je Diego otisao u Italiju, Dzeko bi prije otisao u Milan nego ostao u Vfl-u. Takodje dovoljno je reci da Kaka i Ibrahimovic koji su sigurno u top 10 igraca trenutno igraju u Serie A, dok eto u Bundesci imamo tu Riberyja , i kao sto smo rekli Diego ode, a ostali nisu ni priblizno na nivou ovih... A da ne pricamo sto se teze zadrzavaju veoma kvalitetni igraci u Bundesligi, eto sad Dzeko cim procvijeta ode vjerovatno, Diego kao sto sam naveo X puta isto ode, a recimo primjer isto tako Berbatov koji je se odlucio za Tot'ham , iako je poznato da veliki broj "kvalitetnih" apotekara na kraju zavrsava u Minhenu.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 maj 2009, 21:25

Slažem se da Italiji treba jedno Europsko ili Svjetsko prvenstvo, pa da malo poprave stadione, da navijači ojačaju i da takvi navijaju za svoje klubove, jer ako ovako nastave neće biti dobro.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 26 maj 2009, 21:31

ok svako ima svoju omiljenu ligu i to postujem, mada moja nije serija. tko je god se jednom zadesio u milanu za vrijeme gradskoga derbija zna da su neradni dani prije i poslije utakmice, a i oni koji rade vise pricaju o utakmici nego sto svome sefu opravdaju svoju platu. gomila gradskih derbija sa sjajnom atmosferom . u njemackoj koliko znam ne postoji cak ni jedan, bar ne u prvoj ligi

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 26 maj 2009, 21:38

bh hrvat je napisao/la:ok svako ima svoju omiljenu ligu i to postujem, mada moja nije serija. tko je god se jednom zadesio u milanu za vrijeme gradskoga derbija zna da su neradni dani prije i poslije utakmice, a i oni koji rade vise pricaju o utakmici nego sto svome sefu opravdaju svoju platu. gomila gradskih derbija sa sjajnom atmosferom . u njemackoj koliko znam ne postoji cak ni jedan, bar ne u prvoj ligi
Treba biti realan, ima tu i do nedostatka konkurencije Bavarcima... treba neki tim od npr. sledecih 15ak titula osvojiti makar 6-7 da bi se konacno uspostavio neki jaci rivalitet.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 maj 2009, 11:30

Slucajno nadjoh podatak - Prosjecna posjeta po utakmici:
Godina Roma Lazio
2000. /01 63,370 48,498
2001./02. 59,402 42,684
2002./03. 57,160 44,129
2003./04. 46,458 49,341
2004./05. 49,631 37,516
2005./06. 39,726 27,872
2006./07. 38,689 25,048
2007./08. 35,982 21,607

Posjecenost utakmica Rome (prvo) i Lazia (drugo) iz sezone u sezonu drasticno opada...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: Serie A 2008/2009

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 maj 2009, 13:16

ekonomska kriza dere Italiju vec godinama....
s druge strane Roma i Lacio se vec dugo ne bore za titulu,Lacio je posebno jako jako los..sve to utice kod nas na posjetu,zasto nebi i kod Talijana
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 27 maj 2009, 13:38

Italijani neigraju nogomet na nivou. To pokazuje i ovaj podatak o navijačima. Svake godine broj posjeta na utakmicama je sve manji. Trebali bi više uraditi na marketingu, jer ovako neide. Čak je i Championship gledaniji od Serije A.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 maj 2009, 20:00

Napokon..............

Odkad čekam ovaj trenutak, uz Bayern ubjedljivo moja najdraža ekipa van BiH je Parma. Mljekari su čudo, prvi dres što sam ga ikad imao bio je od Parme. Ima neko emocijonalno značenje ali nebitno nije za foruma.

Let the game begin.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 28 maj 2009, 23:50

Prvi dres stranog kluba koji sam imao(imam ga i danas) bio je Dejin( AC Milan)

Čestitke FIORENTINI na LŠ
- " $...

libertas30
Kontakt:

Post Postao/la libertas30 » 30 maj 2009, 09:23

Pozdrav svima na forumu , a posebno onima koji vole Talijanski nogomet.
Jedan moj prijatelj tek je otvorio stranicu posvećenu upravo Serie A i B (prijelazni rok, analize momčadi, prvenstvo i sl...), poznaje talijansku ligu kao svoj džep :mrgreen:
Stranica je tek otvorena, ali prvi tekstovi idu već danas.Evo par odlomaka:

Inter - Novi-stari šampion Italije je već počeo pojačavati svoje redove za narednu sezonu. Novi igrači Intera su Diego Milito, te Thiago Motta, obadvojica došla iz Genoe. Paraf na vjernost Interu je stavio i Marko Arnautović, Austrijanac sa Srpskim korijenima. Postoje još mnoge špekulacije o mogućim pojačanjima, no o njima narednih dana. Luis Figo se sutra oprašta od dresa Intera, te od aktivnog igranja nogometa.

Milan - Poslije odlaska Ancellotija u Chelsea novi trener je Leonardo, ex-igrač "rossonera". Gazda Berlusconi je po svaku cijenu htio da na klupi sjedi netko od bivših igrača Milana. Spominjali su se i Van Basten, kao i Rijkaard, međutim izbor je pao na Leonarda, kojemu će asistirati također bivši igrači Milana Fillipo Galli te Mauro Tassotti. Što se tiče igračkog kadra

Više na:

Kod: Označi sve

http://calcioitaliano.blog.hr/

Bola(n)
Kontakt:

Post Postao/la Bola(n) » 30 maj 2009, 21:22

Inter mi se popeo na vrh glave s pojačanjima.Postali su mi pravo mrski,volio bih da kao Juventus ispadnu u niži rang jer su i oni petljali dosta toga.Svake sezone pretjeruju s pojačanjima a nikad ništa konkretno ne poprave u svojoj igri.Igraju dosadan fudbal,a sve kao znalci u ekipi.Dosadili su i Bogu i narodu,vrijeme je da ekipe poput Rome ili Fiorentine osvoje tu titulu,jer igraju najbolji fudbal u Italiji.
Niko kao ti,nikog kao tebe,nikad !

libertas30
Kontakt:

Post Postao/la libertas30 » 30 maj 2009, 22:40

Danas su odigrane utakmice zadnjeg, 42. kola Serie B. Evo rezultata:

U Bergamu, Albinoleffe-Ancona 3:4 ( 1:0- Francesco Ruopolo 25 min, 2:0 - Giuseppe Pericp 28 min, 2:1 - Roberto Colacone 58 min, 3:1 - Cisse 68 min, 3:2 - Stefano Mastronunzio 70 min, 3:3 - Andrea De Falco 72 min, 3:4 ' Salvatore Rizzato 90 min. ) Ovom pobjedom Ancona se spasila od direktnog ispadanja u Serie C, koja se od ove sezone zove Lega Pro.
U Ascoliu, Ascoli-Livorno 2:3 ( 1:0 - Luca Belingheri 47 min, 1:1 - Alessandro Diamanti 55 min, 2:1 - Andrea Soncin 67 min, 2:2 - Frandesco Tavano 79 min, 2:3 - Francesco Tavano 90 min. ) Livorno ovom pobjedom osigurao 3. mjesto na tablici, i prednost domaćeg terena u Play-Offu koji starta idućeg vikenda.
U Avellinu, Avellino-Empoli 0:1 Luca Saudatti 75 min.
Ostali rezultati i prikaz ekipa koje idu u viši odnosno niži rang na:

Kod: Označi sve

http://calcioitaliano.blog.hr/

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 31 maj 2009, 00:30

Blog izgleda OK sadrzajem, vidjecemo ubuduce. Prvi postovi i vise nego odlicni..Keep on ;)
Support Velez, It's logical! ★

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 31 maj 2009, 00:34

Samo brate promjeni ovaj pink background, ubi u oči nas alfa mužijake :D
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

CB_nicaZe
Kontakt:

Post Postao/la CB_nicaZe » 31 maj 2009, 01:08

Rz88 je napisao/la:Napokon..............

Odkad čekam ovaj trenutak, uz Bayern ubjedljivo moja najdraža ekipa van BiH je Parma. Mljekari su čudo, prvi dres što sam ga ikad imao bio je od Parme. Ima neko emocijonalno značenje ali nebitno nije za foruma.

Let the game begin.
nisu vise mljekari sad su ˝krstasi˝ valjda zbog dresova,cak im i inter uzeo furku :o :lol:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.